dimarts, 14 de maig del 2019

Fragments d’Alderaan (XVIII)

Anterior


18

—Estic impressionat, TM2, —va dir Jacen, encara meravellat amb l'audàcia del petit droide.
—Gràcies, amo Jacen. La veritat és que no va ser res extraordinari. —Jacen estava segur que el petit droide s'hi hagués ruboritzat si hagués estat capaç de fer-ho.
—Oh, déu meu! Sembla que estic recollint una transmissió de banda ampla des de l'Esclau IV, la nau de Boba Fett. Està sent enviada en una àmplia gamma de freqüències.
—Posa-ho a través dels altaveus. —Va ordenar Jaina.
—La recepció és bastant feble, ja que la nostra antena de comunicacions està danyada, però vaig a amplificar tant com em sigui possible. —Va dir TM2.
Jaina i Lowie van treballar junts per augmentar el guany, els seus dits, volant a través dels panells de control.
Els altaveus, crepitaren amb estàtica.
«... per Han Solo... d'emergència en el Sistema Alderaan. Jacen i Jaina necessiten ajuda... urgent. Vingui Solo.»
L'ambient en la cabina del Drac de Roca es va tornar ombrívol a l'instant.
—No ho entenc, —va dir Jacen, sentint-se més atrapat i ansiós que el que havia estat abans.
—Ah. —Va assentir Tenel Ka—. Justa la fusta. Naturalment, el teu pare vindrà si creu que podem estar en perill.
Jacen va tancar els punys i després va mirar cap avall, a les seves mans.
—Per què Boba Fett creu que el papa pot portar-li on està Bornan Thul?
—Sembla que Boba Fett sap que el papa i Bornan Thul estaven junts en la comissió de comerç. —Va dir Jaina, movent-se entre les dades que TM2 havia descarregat de la nau del caçador de recompenses—. Anem a veure què més podem esbrinar. Tal vegada si descobrim per a qui està treballant Boba Fett i per què li volen...
Inclinant-se sobre l'espatlla de la seva germana, Jacen va estudiar ràpidament la informació que brillava en la pantalla.
—Fett va darrere d'alguna cosa, bé. Vegem si podem saber que és.
—El fet és que mai ho va especificar. —Va dir la Tenel Ka.
—No obstant això, sembla que el pare de Raynar és la clau, —va dir Jaina—, qui vulgui que hagi llançat la recompensa, sembla pensar que Bornan Thul té —o almenys sap on trobar— el que Boba Fett està buscant.
Lowie va donar un suau rugit.
—Mes d'un quin, Lowie? —va preguntar Jaina.
—L'amo Lowbacca ho creu perquè Boba Fett té registres de seguiment dels moviments d'altres cercadors, és probable que més d'un caçador de recompenses hagi estat contractat per a aquesta tasca. —Va aclarir TM2.
—D'acord amb una entrada en el registre, pel que sembla ja ha destruït a un rival, un home anomenat Moorlu. —Jacen va emetre una xiulada—. Algú ha de voler capturar realment al pare de Raynar.
—Ah. Justa la fusta. —Va dir la Tenel Ka, apuntant a un nom en la pantalla.
—Aquí. Nolaa Tarkona. Pel que sembla és la que ha ofert la recompensa.
—Interessant. —Jacen sabia que la Tenel Ka esperava que això signifiqués alguna cosa per a ell, però no tenia ni idea d'on volia arribar. Jacen li va llançar una mirada en blanc.
Tenel Ka va alçar les celles.
—Recorda el que el teu pare li va dir a Raynar. Bornan Thul anava de camí a una conferència de comerç quan va desaparèixer. En la conferència, tenia previst reunir-se amb Nolaa Tarkona, una dona twi’lek, de les poques femelles d'aquesta espècie que arriben a ascendir a la prominència política. La meva experiència amb els assassins i els conspiradors, indica que aquesta connexió no és pura coincidència.
—Sembla molt complicat. —Va dir Jacen—. El pare està en problemes. El pare d’en Raynar està en problemes. Nosaltres tenim problemes...
—Almenys, ara sabem alguna cosa del problema en el qual ens trobem. —Va dir Jaina—. Gràcies a aquesta informació. Excel·lent treball, TM2.
—Per què? És molt amable per la seva banda, mestressa Jaina. —Va dir el droide traductor—. Però el mèrit els pertany a vostè i a l'amo Lowbacca per millorar les meves subrutines de resposta a emergències.
Jaina el va interrompre.
—Serà millor que tots tornem a l'excavació per sortir d'aquest embolic abans que el papa caigui en el parany que Boba Fett està preparant per a ell.
Jacen va assentir. No li importava que la seva germana prengués el comandament en una crisi. Sabia que la Jaina no ho feia per destacar; prenia la iniciativa perquè algú havia de fer-ho, i en general, funcionava així. Jaina pensava ràpid i se sentia més còmode donant les ordres que ell.
—TM2, tracta d'enviar un missatge per advertir al pare de l'emboscada de Boba Fett. Sé que el senyal és feble, però fes tot el possible per amplificar-ho fins que pugui apanyar una altra antena transmissora.
—Utilitzaré tots els recursos a la meva disposició, mestressa Jaina. —Va dir TM2—. Pot confiar que faré tot el que estigui a la meva mà per veure...
—Bé. —Va interrompre’l de nou la Jaina—. Fes-ho. Lowie i jo treballarem amb l'antena i intentarem que la nau estigui preparada per volar de nou, si podem. Jacen tu i Tenel Ka intenteu buidar el suficient espai de la paret de pedra per treure d'aquí al Drac de Roca. Moure una petita muntanya de roques no hauria de ser massa difícil si els dos treballen junts.
Jacen va gemegar, però la Tenel Ka va agafar la seva espatlla.
—Farem el que sigui necessari per acabar el treball. Si Boba Fett creu que estarem atrapats permanentment, estaré encantada de demostrar-li que estava equivocat.
—Probablement no sap que podem usar la Força. —Va assenyalar Jacen—. Això serà més difícil per a nosaltres que ajudar a l'oncle Luke a netejar d'enderrocs el Gran Temple. Per descomptat, tampoc tenim als altres estudiants Jedi per ajudar...
—Buidarem el camí. —Va dir Tenel Ka amb confiança—. Els nostres músculs poden fer molt treball. La Força s'encarregarà de la resta.
Jacen i Tenel Ka es van apressar a posar-se les seves màscares respiratòries i els guants flexibles. Plens de determinació, van sortir a la fina atmosfera i al fred de la fosca cova, però quan van encendre les seves vares lluminoses i es van acostar a la muntanya de roques que obstruïa la sortida, l'esperit de Jacen va caure. El nucli central d'enderrocs on Boba Fett havia disparat la seva arma per tornar a segellar la cova, estava fos en una massa rocosa sòlida.
—Oh, oh. —Va dir.
La Tenel Ka va fer un gest amb la seva vara lluminosa a un costat de l'ensulsiada, on les roques caigudes eren fàcilment manejables. Jacen es va acostar a la pila de roques trencades i còdols i experimentalment, va aixecar un tros del doble de la grandària del seu cap. En la baixa gravetat, semblava pesar una mica més que un coixí de plomes de gort. La Tenel Ka va agafar una pedra de grandària similar amb la seva única mà i la va tirar a un costat sense problemes.
Després, van experimentar amb l'ús de la Força per empènyer a un costat les grans pedres, mentre llançaven lluny les pedres soltes amb les seves mans enguantades. Encara que l'aire de la cova era tan fred com una nit de Hoth, els dos ràpidament van començar a suar.
Jacen li va somriure, sentint-se una mica ximple per gaudir tant, però li agradava treballar amb la noia guerrera de Dathomir. Trobava inexplicablement satisfactori el fet d'estar lluitant amb els seus amics per resoldre un problema. Podrien sortir per si mateixos d'aquell embolic, no tenia cap dubte sobre això. Jacen fins i tot va tractar de fer un acudit d'allò: Quants Jedi fan falta per cavar una ensulsiada en un asteroide? El més probable era que hagués d'esperar fins al final de tornar a casa —va suposar—, per trobar la resposta correcta a la broma.
Quan havien obert una àrea d'un metre de profunditat al costat del nucli de pedra fosa, la Tenel Ka, es va pujar sobre els enderrocs i va treure la seva espasa de llum feta amb una dent de rancor. Va encendre la fulla de color turquesa brillant i la va usar com una destral de guerra per tallar un tros de roca. Jacen va agafar la llosa amb la Força i la va desviar ràpidament cap a un costat mentre Tenel Ka tallava un altre tros com si estigués manipulant un matxet per tallar el seu camí a través d'una densa selva.
Ella, va fer-li un gest d'aprovació, i ell sabia que tenia raó: sortirien bé d'allò.

***

—Gràcies Lowie, —va dir la Jaina, acceptant les restes destrossades del que havia estat la seva antena transmissora. El wookiee l'havia desmantellat del casc del Drac de Roca, i després, transportat a l'interior de la cabina, on Jaina podria treballar amb ella. Faltaven parts completes de l'aparell, polvoritzades en el devessall, però més de la meitat de l'artefacte, havia sobreviscut d'alguna forma. Unir-la, seria la part difícil.
—Veuré què puc fer amb això. Els sistemes de navegació, suport vital i hipermotor, tots marxen bé. Crec que tinc reparat novament el motor. Pots fer un diagnòstic de tots els nostres ports d’escapament i assegurar-te que no estiguin tapats amb enderrocs?
Lowie va rugir el seu acord.
—Si us plau, amo Lowbacca. Vagi amb compte. —Va dir TM2 des del seu lloc en la consola de control—. Sabia vostè que el vint per cent de tots els accidents d’espaiport es produeixen en intentar buidar un bloquejat als ports estel·lars?
Lowie va rondinar tranquil·litzadorament i es va dirigir cap a la part posterior de la nau. Agenollant-se, Jaina va fer un ombrívol cop d’ull a les restes retorçades de l'antena transmissora del Drac de Roca.
—Ni tan sols estic segura que hi hagi alguna cosa que pugui salvar. —Va sospirar.
—Tal vegada podria considerar la configuració d'un transmissor més petit, dels d'orígens de la república. —Va dir TM2.
Jaina es va mossegar el llavi inferior i va mirar amb recel cap als components destrossats.
—Estic completament segura que puc fer-ho, —va dir ella—, la qüestió és serà suficientment forta per enviar un senyal? Hem d'advertir al pare de l'emboscada.
—Tinc la màxima confiança en les seves capacitats, mestressa Jaina. —Va dir TM2 encoratjadorament.
—Sí? —Jaina va sospirar de nou—. Bé, llavors no et queixis si t'haig de desmuntar alguna peça per a recanvis.
—Espero poder ser de major utilitat per a vostè com una unitat completa, —va dir el petit droide—, de fet, jo mateix sóc un modest transmissor totalment integrat, dubto...
—Això és! —Va dir la Jaina, colpejant-se el front amb el palmell de la mà—. El transmissor modular que el pare em va portar. És vell, però segur que puc ser capaç de manegar alguna cosa. —Va somriure a TM2—. No et preocupis, petit platejat, les teves peces estan segures. Sabia que havíem de mantenir-te als voltants per una bona raó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada