diumenge, 26 de maig del 2019

Esquadró Evasió (II)

Anterior


CAPÍTOL 2

El Canceller Palpatine es va inclinar cap endavant en la seva cadira per mirar de prop la cosa que havia estat col·locada en el seu escriptori en la seva suite a l'Edifici d'Oficines del Senat al planeta Coruscant. La cosa era un tauler de circuits exòtic però òbviament danyat, el mateix que l'esquadró del Capità Lock havia recuperat del lloc de l'accident del Malvolença un dia abans.
Alçant la mirada cap a l'home alt, de pèl platejat, que havia portat el tauler de circuits, Palpatine va dir:
—Està segur de l'origen d'aquest dispositiu?
—Sí, Canceller —va dir el Mestre Jedi Ring-Sol Ambase—. L'esquadró clon que ho va trobar va ser incapaç d'identificar el seu fabricant, així que ho van enviar als Arxius Jedi. Resulta que jo estava en els Arxius quan va arribar.
—I els seus registres van confirmar que venia de les Indústries KynachTech de Kynachi?
—No va haver-hi necessitat de consultar els registres. Estic molt familiaritzat amb el disseny de la tecnologia fabricada per KynachTech. És un interès personal. Vaig néixer a Kynachi.
Palpatine va sospirar.
—Si us plau, perdoni'm, Mestre Ambase. Estava sota la impressió de què la gent de Kynachi tenia el pèl daurat, i no he considerat la seva ascendència.
—Una disculpa és innecessària, Canceller —va dir Ambase—. Els Kynachi certament es distingeixen pel seu cabell, una característica que és parcialment el resultat de la dieta Kynachi. Naturalment, atès que he passat la major part de la meva vida a Coruscant, jo no comparteixo el tret.
—Sí, naturalment —va dir Palpatine—. En qualsevol cas, puc assumir que està al corrent que les Indústries KynachTech sempre han insistit a fabricar tecnologia per motius completament pacífics?
Ambase va assentir.
—Llavors com va acabar un tauler de circuits de KynachTech en una nau de combat Separatista?
—Ara mateix, només podem especular.
Palpatine va arrufar les celles.
—Han passat gairebé deu anys des que els Kynachi van escollir convertir-se en aïllacionistes i van tallar llaços amb la República. Des de llavors, s'han negat a permetre el comerç o respondre a qualsevol de les nostres transmissions —el seu gest es va arrufar, i després va dir—. Suposo que no tindrà cap contacte recent amb la seva família de Kynachi?
—Sóc un Jedi —va dir Ambase—. No he tingut contacte amb la meva família biològica des que era un nen.
Palpatine va sacsejar el cap amb tristesa.
—Per descomptat. Disculpi'm, no hauria d'haver preguntat. Tot i així, sap bastant sobre el seu món natal?
—És el deure d’un Jedi estar familiaritzat amb moltes coses. Cert és, que no hi ha molt que saber sobre Kynachi. En el meu coneixement, les Indústries KynachTech són l'única indústria del planeta excepte l'agricultura.
Palpatine es va aixecar del seu escriptori i es va moure cap a l'àmplia finestra que oferia una vista àmplia de la Ciutat Galàctica, la megatròpolis més extensa de la galàxia.
Conforme el tràfic aeri de la tarda es lliscava per la seva finestra, Palpatine va dir:
—No em va sorprendre saber que la nau estel·lar amb el canó d'ions va ser construïda a Pammant, però descobrir que Kynachi estava involucrat d'alguna manera... Això és d'allò més alarmant —ell va sospirar—. Kynachi pot ser molt remot, i la seva gent pot haver escollit l'aïllament, però recordo que és un món encantador, pacífic. Temo que Kynachi s'hagi unit o hagi estat ocupat pels Separatistes.
—Hi ha altres possibilitats —va dir Ambase—. Potser els kynachi no són conscients que KynachTech va subministrar tecnologia als Separatistes. Potser la tecnologia va ser robada.
—No havia considerat això —Palpatine va apartar la mirada de la finestra per mirar a Ambase—. Però com anem a descobrir la veritat sense violar el seu acord d'aïllament ni posar en perill a la gent kynachi? Com podem saber si necessiten o demanen la nostra ajuda?
Ambase va estar en silenci per un moment, després va dir:
—Una nau de la República podria no ser benvinguda a Kynachi. Una recerca hauria de ser molt discreta. Una força encoberta petita, un Jedi amb dotze soldats, podria viatjar amb un transport desarmat per investigar KynachTech.
—Desarmat? —Va dir Palpatine amb sorpresa—. És això intel·ligent?
—Si els Separatistes ja estan a Kynachi, i apareixem en una canonera de la República, podríem atreure la seva atenció immediatament.
Palpatine va sospirar.
—Sí, suposo que un transport desarmat té un avantatge tàctic —va dir ell—. Estaria disposat a liderar aquesta missió?
—Canceller, no em correspon a mi....
—Però, Mestre Ambase, estic segur que el Consell Jedi estarà d'acord en què vostè, amb el seu coneixement de Kynachi, seria la millor elecció. Contactaré amb el Mestre Yoda i el Mestre Windu immediatament —abans que Ambase pogués protestar, Palpatine va continuar—. Si ningú objecta, podria també encoratjar-li a considerar les tropes sota el seu comandament? Sí —va dir Palpatine—. L'esquadró que va recuperar els enderrocs de la nau de combat Separatista i els hi va lliurar. Ells em semblen els més capaços.

***

Després d'abandonar l'Edifici d'Oficines del Senat, Ring-Sol Ambase va agafar una llançadora diplomàtica cap al Temple Jedi, una enorme estructura coronada amb cinc agulles altes. Va anar directament a l'àrea d'entrenament hologràfic del Temple, que estava dissenyada perquè Jedi i Padawans practiquessin les seves habilitats amb el sabre làser.
Es va obrir pas a través de diversos Padawans que estaven provant els seus sabres làser no letals d'entrenament contra diversos oponents simulats fins que va trobar a un jove Jedi, un noi alien humanoide de pell blava i ulls vermells, que estava davant els hologrames de tres súper droides de combat.
El noi havia penjat la seva túnica amb caputxa marró fosca en un penjador de metall que sobresortia d'una paret propera. Anava vestit amb una túnica amb pantalons a joc, i portava botes i un cinturó d'utilitats de cuir sintètic.
Els hologrames dels descomunals droides d'espatlles corbades van alçar els seus braços per obrir foc amb els seus canons làser duals, llançant rajos d'energia carmesí al noi. Ell va fer una sèrie de talls àgils, en escombratge, a través de l'aire mentre el seu sabre làser d'entrenament li donava als rajos, retornant-los-hi als hologrames.
El jove Jedi no va tenir dificultats per enviar una dotzena de rajos directament de tornada als seus atacants abans de girar i saltar cap a ells. Encara a la meitat de l'aire, va girar la seva espasa per tallar els braços de l'arma dels dos droides, després es va girar de nou conforme aterrava en el terra, seccionant les cames dels droides amb el sabre làser. Conforme els dos droides col·lapsaven, el tercer droide s'inclinava ràpidament per agafar punteria i disparar al seu objectiu en moviment.
Un raig d'energia brunzí passant el cap del noi, però ell es va ajupir i va rodar cap a l'últim droide dret. Ell va torçar el canell per llançar cap amunt el sabre làser a través de la seva secció mitjana, tallant-lo per la meitat. Mentre el tors del droide queia, encara així, el seu braç armat dret va disparar.
—Stang! —Va maleir el noi conforme un dels rajos d'energia disparats viatjaven directament cap a la seva cuixa dreta. Atès que els rajos d'energia, com els droides, eren merament construccions tridimensionals de llum, no causaven cap dany físic, però el noi va ser afectat igualment. El droide desarmat va disparar de nou, tractant de colpejar al noi però llançant en el seu lloc un esprai de rajos al sostre. Aixecant-se del terra, el noi va dir—. Finalitzar programa.
Conforme els droides hologràfics s'esvaïen i el jove desactivava el sabre làser d'entrenament, Ambase va dir:
—Estàs millorant, Nuru.
Nuru Kungurama va tornar la seva mirada cap al Jedi de pèl platejat. Es va inclinar i va dir:
—Gràcies, Mestre.
—No obstant això, si us plau, refrena’t de les paraulotes. Tal llenguatge no és digne d'un Jedi.
—Ho sento, Mestre —va dir Nuru amb una altra reverència. Ancorant el sabre làser d'entrenament al seu cinturó, va caminar cap a Ambase i va dir—. Puc preguntar-li com ha anat la seva reunió amb el Canceller?
—Se m'ha encomanat una tasca —va dir Ambase. Anticipant-se a la següent pregunta de Nuru, Ambase va afegir—. Durant la meva absència has de continuar el teu entrenament aquí en el Temple.
Nuru va baixar la mirada al terra.
—No estiguis decebut, Padawan. La meva missió pot ser perillosa. Per molt capaç que siguis, encara ets massa jove per al combat. Entens això, veritat?
—Sí, Mestre —va dir Nuru. Alçant els ulls per trobar els d’Ambase, va afegir—. Però encara m'agradaria poder anar amb vostè.
Ambase va estudiar l'expressió del noi, llavors va dir:
—Estàs preocupat per què pugui... no tornar?
Nuru va assentir.
—Igual que el Mestre Skaa no va tornar de Geonosis.
Ambase va sospirar mentre pensava en la terrorífica batalla que havia començat les Guerres Clon.
—Jo també trobo a faltar al teu antic Mestre —va dir Ambase—. Vam perdre molts amics a Geonosis. Però si volem honrar el seu sacrifici, hem de fer el que puguem per ajudar a preservar i protegir la República. Que és pel que me n’haig d'anar.
—Gràcies per venir a dir-m'ho —va dir Nuru—. Quan el Mestre Skaa es va marxar a Geonosis, ho va fer sense dir-me adéu. M'adono que no hi hauria hagut cap diferència si ho hagués fet, però...
—Si hi hagués hagut més temps —li va interrompre Ambase—. El Mestre Skaa hauria dit adéu. Ho saps.
Nuru es va quedar en silenci per un moment, després va dir:
—Quan es marxa?
—Immediatament. Un esquadró clon m'està esperant.
—Anhelo el seu retorn, Mestre.
—Igual que jo, el meu Padawan —va dir Ambase. Ell va agafar al noi per l'espatlla, després es va tornar i se’n va anar caminant, movent-se per la sortida de l'àrea dels altres joves Jedi.
Conforme Ambase es marxava, Nuru va mirar als altres aprenents. Sabia que cinc d'ells també havien perdut recentment als seus primers Mestres. Veient la forma allunyant-se d’Ambase, es preguntava si tornaria a veure al Jedi. I llavors, inesperadament, va percebre una sensació de desgràcia imminent.
Nuru sabia que la Força —l'energia universal que donava als Jedi el seu poder— de vegades podia parlar als Jedi.
Estava segur que aquest era un d'aquests moments. Ja no es preguntava si tornaria a veure al Mestre Ambase. Estava segur que Ambase mai tornaria a Coruscant.
Tret que tingués una mica d'ajuda.
Nuru va agafar la seva túnica amb caputxa i va córrer cap a l'aprenent Jedi més proper, Nat Lariats, una nautolana amb catorze llargs tentacles estenent-se des de la part posterior del seu cap.
—Aquí, Nat —va dir Nuru mentre li donava el seu sabre làser d'entrenament—. Te’l pots quedar.
Confosa, Nat va dir:
—Per què m'ho estàs donant?
—Perquè ja he construït un de real —va dir Nuru. Estenent el braç cap a una de les butxaques de la seva túnica, va treure un altre sabre làser, el qual ràpidament va ancorar al seu cinturó. Abans que Nat pogués fer més preguntes, Nuru es va col·locar la túnica i va córrer darrere de l’Ambase. Però mentre corria, Nuru va mantenir la distància.
No volia que Ambase sabés que li estava seguint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada