dimecres, 22 de maig del 2019

L'atac dels clons NJ (Pr)


L'atac dels clons NJ
Episodi II

Patricia C. Wrede
Basat en el relat de George Lucas i el guió cinematogràfic de George Lucas i Jonathan Halis



Fa molt temps, en una galàxia molt, molt llunyana...
Una galàxia es troba afeblida.
Un nou exèrcit sorgeix.
Un amor prohibit neix.
Una força fosca s'acosta.
La saga continua.



PRÒLEG

Fa molt temps en una galàxia molt, molt llunyana...
Durant generacions els Cavallers Jedi havien mantingut la pau entre els molts mons de la República Galàctica. Ells no feien les lleis, aquesta era la tasca del Senat Galàctic. Els Jedi simplement les feien complir. De vegades negociaven, de vegades usaven el seu impressionant mestratge per a la lluita, de vegades usaven el misteriós poder de la Força. Els seus mètodes havien estat summament eficaços. Durant mil generacions no hi havia hagut una gran guerra en la galàxia. Només uns pocs planetes havien experimentat conflictes greus.
Un d'aquests planetes era l'aquós i petit món de Naboo. Durant una disputa per rutes comercials tributàries, la poderosa Federació de Comerç va enviar un enorme exèrcit de droides a Naboo. La recentment triada reina de Naboo, la jove Padmé Amidala, es va negar a rendir-se. El seu heroisme i els esforços dels Jedi van posar una ràpida fi al conflicte, però molts habitants de Naboo havien mort i resultat ferits.
L'experiència va produir una forta impressió en la Padmé. Quan va acabar els seus dos períodes d'exercici com a reina, no es va retirar de la política. Així doncs, a petició de la nova reina, es va postular per al càrrec de Senador Galàctic, i es va convertir en la representant de Naboo. En el Senat, va ser una potent veu per a la pau.
Una veu com aquesta era molt necessària. El Senat s'havia tornat molt gran i estava contaminat per la burocràcia. Molts se sentien frustrats, alguns fins i tot parlaven d'abandonar la República i formar el seu propi govern. Aquests separatistes no van ser una amenaça seriosa fins que el Comte Dooku, un excavaller Jedi, els va reunir sota el seu lideratge.
El moviment separatista va fer difícil que el limitat nombre de Cavallers Jedi seguís mantenint la pau. A mesura que la tasca dels Jedi es feia més difícil, cada vegada més sistemes estel·lars s'unien als separatistes. Molts en el Senat temien que si els separatistes es negaven a ser raonables, hi hauria guerra... i tothom sabia que hi havia molt pocs Jedi per mantenir la pau. Per primera vegada en mil generacions, el Senat va haver de votar sobre si es devia o no crear un exèrcit.
La tensió va augmentar fins que els qui temien el caos causat pels separatistes es van enfrontar amb els qui estaven en contra de la creació d'un exèrcit, ja que aquest destruiria tota esperança de pau. La senadora Padmé Amidala era un dels líders de l'esforç per evitar la creació d'un exèrcit. La seva passió i el seu compromís amb la pau s'havien enfortit durant la breu invasió a Naboo, deu anys abans, la qual cosa feia que els seus arguments fossin molt convincents quan parlava en el Senat. Més d'un dels senadors que estaven a favor de la creació d'un exèrcit s'hauria sentit feliç que Padmé desaparegués per sempre.
Padmé no ignorava aquest perill, però el seu sentit del deure era fort, i el seu amor per la pau era més fort encara. En acostar-se el moment de la decisió final es va dirigir a Coruscant per emetre el seu vot en contra de la Llei de Creació de l'Exèrcit.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada