divendres, 17 de maig del 2019

Notícies de l’HoloNet de la República. Nucli (76)

Anterior


EDICIÓ DEL NUCLI | 15: 3: 29

ELS SENADORS FARR I COOR SUSPESOS
UN INFORME DE L'SBI CULPA ALS SENADORS DE LA MALA GESTIÓ A DURO
S’ESPERA QUE AVIAT ES PRESENTEN CÀRRECS DELICTIUS

ROTONDA DEL SENAT, CORUSCANT - Enmig de crits de crítica i exclamacions de «traïdor!», el Senador Ronet Coor (Iseno) va presentar la seva dimissió després dels informes de la mala gestió, consistent de delicte, que va portar a la captura de Duro a mans de forces Separatistes.
A primera hora d'aquest matí, l'Oficina d'Intel·ligència del Senat va emetre el seu informe de 25 pàgines de dades, escrit per l'agent Inglemenn Barezz. «Vam poder passar del camp de gravetat d'aquells implicats i tallar a través de la burocràcia. Vàrem descobrir la desafortunada veritat que la política insular va conduir a la caiguda de Duro», va explicar als reporters en una conferència de premsa.
L'informe va analitzar per què Duro es va defensar tan pobrament contra l'atac Separatista, trobant que les plataformes defensives orbitals del sistema només s'havien complementat amb el magre suport d'una nau almirall, acompanyada de vaixells de càrrega i transports d'efectivitat limitada.
Al sistema s'havien assignat tres dels Destructors Estel·lars de la classe Venator recentment construïts, tots els quals estaven absents durant l'atac. Datamems de petició falsos indicaven que els tres navilis estaven realitzant una «neteja del casc improvisada» en una ubicació secreta, però l'informe de l’SBI va revelar en canvi que s'havien redistribuït al front Ròdia-Ando, en la Vora Mitjana.
L'informe nomena el Senador Onaconda Farr (Ròdia) -llavors cap del Subcomitè d'Acció del Senat per a la Defensa de la Dorsal de Comerç Corelliana- com a responsable del reagrupament de recursos. L'ajuda a Duro durant l'atac havia d'haver vingut d’Iseno, però aquestes naus de guerra (la dotació roman secreta) també es van redistribuir a Ròdia.
«El que es va catalogar inicialment com una traspaperació burocràtica ha demostrat ser un acte directe i premeditat de reassignació desautoritzada», indica l'informe. «Una anàlisi de transaccions financeres i comunicats oficials demostra la participació voluntària d’Iseno a l'acte, a canvi de milions de crèdits i de la promesa de contractes de reconstrucció a Ando.»
«Com pot haver passat això?» Va preguntar Jorrigar SoBilles, un prominent home de negocis de Duro. «Això demostra que no es pot confiar en el Senat per emprendre aquesta guerra. Pel bé d'altres mons que cauen en el punt de mira del general Grievous, espero que un cos més autoritari prengui el timó de la defensa.»
Oficials de l’SBI van negar les informacions que tots els principals polítics rodians estaven sent investigats per enganys similars, tot i que van confirmar que l'Administrador Executiu Dar Wac havia estat interrogat i estava lliure de tota sospita. «Si us plau, no converteixin això en un problema de raça», va dir Barrezz. «Només estem intentant trobar els mitjans a través dels quals podrien portar-se aquests enganys.»
Encara que l'oficina del Canceller Suprem va evitar fer comentaris, fonts de la Rotonda esperen una revisió completa de les estructures i polítiques de subcomitès d'Acció de Senat, amb la seva possible dissolució en el futur proper.
Els senadors Lexi Dio (Uyter) i Padmé Amidala (Naboo), defensors dels drets d'autonomia del sector, han expressat la seva preocupació davant de qualsevol canvi d'aquest tipus. «Aquest pobre exemple no ha de dictar la política d'un canvi aclaparador», va dir el senador Dio. «No deixin que les accions de dos senadors corruptes pintin el cos sencer com corrupte.»
«Encara que ens unim als nostres col·legues en la sorpresa i en la desaprovació dels actes d'aquests senadors, no volem veure silenciada la veu del Senat en aquests difícils temps», va dir la senadora Amidala. «Hi ha ja crits perquè el Canceller dirigeixi la guerra directament; avui, he sentit a estimats líders de Duro demanar que un humà es posi a càrrec de fronts que solapen planetes d'espècies rivals; no puc creure que aquests crits reaccionaris i curts de visió puguin convertir-se en política.»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada