dimarts, 28 de maig del 2019

Esquadró Evasió (i XIII)

Anterior


CAPÍTOL 13

—La desaparició del Mestre Ring-Sol Ambase, d'allò més alarmant això és —va dir el petit Mestre Jedi d'orelles punxegudes que va aparèixer com un holograma sobre una consola en el transport de Lalo Gunn—. També alarmants són les teves accions, jove.
Nuru estava davant la consola, mirant a l'holograma del Mestre Jedi Yoda. Darrere de Nuru, Trencador estava assegut a la vora de la taula de treball retràctil de la Gunn amb cinta embolicada al voltant de la seva caixa toràcica i un pack mèdic ple de bacta cobrint la seva cuixa esquerra.
Artells, Xerraire, Gunn i Tallant també estaven en la cabina, silenciosament observant la comunicació d’en Nuru. El transport de la Gunn encara estava a Kynachi, però ara hi havia dues canoneres de la República descansant en terra al costat d'ell.
—Ho sento, Mestre Yoda —va dir Nuru—. Sé que no és excusa, però abans que el meu Mestre abandonés Coruscant, de sobte vaig sentir que estava en un gran perill. Crec que va ser la Força la que va guiar els meus sentiments. Només esperava que fos capaç d'ajudar-li.
—Informar al Consell Jedi, hauries d'haver fet —va dir Yoda—. No abandonar el Temple com vas fer. Temps de guerra, aquests són. Vas ser... descurat.
Un segon holograma va aparèixer al costat de Yoda, i Nuru es va sorprendre de veure que era el Canceller Suprem Palpatine.
—Si us plau, disculpi'm per interrompre, Mestre Yoda —va dir l'holograma de Palpatine—. Però acabo de rebre un informe que les forces Separatistes van atacar la nau de Ring-Sol Ambase a Kynachi.
Yoda va assentir.
—Encara desaparegut, el Mestre Ambase està.
—Els oferiré tots els meus recursos per ajudar a trobar-lo —va dir Palpatine—. També em van informar que els membres de la unitat de l’Ambase, l'Esquadró Evasió, van alliberar Kynachi després d'una ocupació de deu anys per part de la Federació de Comerç.
Yoda va assentir de nou.
—Aconseguir això, l'Esquadró Evasió va fer.
—Tot un planeta captiu durant una dècada —va dir Palpatine amb un sotrac—. Qui és l'oficial al comandament de l'Esquadró Evasió?
—Hrmm —va dir Yoda. Va llançar una mirada de reüll a Palpatine, després va fer un gest cap al noi de pell blava—-. Canceller Palpatine... a vostè li presento l'aprenent del Mestre Ambase, Nuru Kungurama.
Nuru va sentir que se li assecava la gola. No estava acostumat a l'emoció de la por, però conforme l'holograma de Palpatine es tornava per mirar-li, va tenir por que el seu temps amb l'Orde Jedi estigués a punt d'arribar a una fi.
Les celles de Palpatine es van alçar.
—Vostè és un txiss!
Nuru es va quedar de pedra, però va respondre:
—Sí, canceller.
—Quina sorprenent coincidència. Fa una hora, un ambaixador de l'Ascendència Txiss va contactar amb la meva oficina, sol·licitant reunir-se amb un representant de l'Orde Jedi en una estació txiss tan aviat com fos possible.
Palpatine va mirar a Yoda i va dir:
—La República no pot ignorar aquesta oportunitat per a les relacions diplomàtiques amb els txiss. Ja que els Separatistes podrien tenir espies a l'espai Txiss, proposo una missió classificada, Mestre Yoda, amb el seu permís, podria Nuru Kungurama estar disponible per reunir-se amb aquest ambaixador?
Nuru havia pensat que el canceller anava a renyar-li, no proposar enviar-lo a una missió. Difícilment podia creure el que escoltaven les seves oïdes. Havia estat un nen quan va arribar al Temple Jedi, i no tenia records del seu món natal. De fet, poca gent en la República sabia gens sobre els txiss.
Els txiss vivien a les Regions desconegudes, ben lluny de la Vora Exterior, i no tenien cap afiliació oficial amb la República. Fins i tot els vasts Arxius Jedi tenien poques dades sobre els humanoides de pell blava i ulls vermells. Encara que Nuru havia estat criat per servir a l'Orde Jedi, no podia evitar sentir curiositat sobre el seu lloc d'origen.
Nuru va empassar amb força. Mai havia imaginat que podria un dia viatjar a l'espai Txiss.
—Hrmm —va dir Yoda de nou—. Sobre els txiss, poc coneixem. Per a una missió secreta, un Jedi més experimentat, el Consell hauria d’enviar.
—Però qui més està disponible? —Va dir Palpatine—. Seria d'allò més desafortunat si fracassem a prendre avantatge d'aquesta oportunitat. No tinc cap dubte que l'ambaixador txiss estaria molt complagut de reunir-se amb un Jedi txiss, fins i tot un tan jove. Potser pugui organitzar-se una escorta?
—Acompanyar a Nuru, l'Esquadró Evasió podria —va mussitar Yoda en veu alta—. Però a altres mons, les nostres naus han d'anar.
Darrere de Nuru, Gunn es va aclarir la gola. Nuru la va mirar i ella va assenyalar amb un polze cap a si mateixa. Ella va dir:
—Vosaltres obtingueu les coordenades, jo us portaré allà.
Tornant la mirada cap a l'holograma de Yoda, Nuru va dir:
—Una pilot independent s'ha ofert com a voluntària per portar-nos a mi i a l'Esquadró Evasió a Csilla.
—Ben fet, Nuru Kungurama —va dir Palpatine—. Tinc molta fe en què la seva missió serà un èxit. Les coordenades de Csilla seran transmeses a la seva nau immediatament.
Yoda va assentir cap a Nuru i va dir solemnement:
—Que la Força t'acompanyi.
Nuru es va inclinar, i després els dos hologrames es van esvair.
—Està bé, llavors —va dir Gunn—. El Restaurant de la Gunn està oficialment tancat. És hora que l'Harpia Veloç abandoni aquesta avorrida roca.
Ella va mirar a Tallant, després va mirar a Artells i va dir:
—Ha de venir el droide amb nosaltres?
—Tallant va ajudar a salvar a Trencador! Pel que tinc entès, ell també és part de l'Esquadró Evasió.
Conforme Trencador acuradament es posava el seu vestit negre ajustat, va dir:
—Secundo això. Tallant es queda.
Tallant va dir:
—Gràcies, Amo Trencador.
Gunn va sacsejar el cap.
—Esteu tots bojos —era a punt d'alçar la plataforma d'aterratge quan un soldat clon amb armadura completa va córrer pujant la rampa cap a la cabina.
—Permís per pujar a bord? —Va dir el soldat.
—Concedit —va dir Gunn—. Sigui qui siguis.
Xerraire va dir:
—Ell és Sagaç. No pots distingir-lo?
Gunn va mirar a Xerraire i va dir:
—Estàs començant a parlar massa.
Sagaç va tornar el seu cap amb casc per mirar al jove Jedi i va dir:
—Acabo de rebre ordres d'unir-me a la seva unitat, Comandant Nuru.
—És bo tenir-te amb nosaltres, Sagaç.
—Tinc les coordenades per a la nostra destinació —va dir Gunn mentre ella alçava la rampa d'aterratge—. Tothom, busqueu un seient i cordeu-vos els cinturons.
Nuru es va cordar el cinturó en el seient al costat de Trencador.
—Et trobes millor? —Va preguntar el jove Jedi.
—Molt millor —va respondre Trencador—. Només sento que hàgim perdut al General Ambase.
Nuru es va mossegar el llavi inferior, després va dir:
—Encara està viu, Trencador. Sé que ho està. Només desitjaria saber on trobar-lo.
Trencador va fer un gest cap als altres soldats i va dir:
—Els nois i jo farem tot el que puguem per ajudar-li.
—Gràcies, Trencador —va dir Nuru—. Tinc sort de tenir-vos a tots cuidant-me les esquenes.
—Això és pel que estem aquí, comandant —llavors Trencador va baixar la veu i va afegir—. Però no oblidem que encara no sabem com els Separatistes van saber que arribaríem a Kynachi, o qui va sabotejar les nostres càpsules d'emergències. Encara podríem estar en perill, i li urgeixo a romandre vigilant, també.
—Pots comptar amb això —va dir Nuru.
Els propulsors de l'Harpia Veloç es van encendre i la nau es va enlairar. Minuts més tard, la nau va saltar a l’hiperespai, dirigint-se cap a les Regions Desconegudes.

FI
Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada