dimarts, 14 de maig del 2019

Fragments d’Alderaan (XVII)

Anterior


17

La caiguda de roques, sonava com un tro en l'exterior del Drac de Roca. Tots els sistemes de la nau es van apagar, submergint-los en la negror.
Enterrats vius.
Jaina es va preparar en els controls, però sabia que no podria fer res. A poc a poc, els sistemes de seguretat van anar caient.
TM2, va treballar frenèticament per aprofitar la seva energia d'emergència, per restaurar una llum mínima per il·luminar la cabina del creuer de passatgers hapani.
El cap de la Jaina li feia mal, però va allunyar els pensaments de dolor mentre es posava dempeus per assegurar-se que els seus amics estaven bé. Tan aviat com les llums van parpellejar de nou, va escombrar amb la seva mirada a tots els altres. Lowbacca, Jacen i Tenel Ka, semblaven estar atordits, però il·lesos.
Jaina es va regirar en el seu seient, reprimint un gemec.
—TM2, tenim integritat en el casc? —Es va fregar la templa esquerra—. Alguna fugida?
—Oh, mestressa Jaina. Els sistemes de diagnòstic s'han tornat bojos. —Va lamentar el petit droide—. Això és terriblement angoixant. Per què, la...?
—TM2 —li va etzibar—. Tenim alguna fugida d'aire o no?
—No, mestressa Jaina, sembla que estem intactes.
Jacen jeia en el terra de la cabina, passant-se els dits pel pèl esvalotat.
—Aposto al fet que no guanyarà el premi a la nau millor conservada de la galàxia. —Va dir i després va gemegar—. Suposo que m’hauria d'haver cordat el cinturó abans d'haver començat a moure'ns. Eh?
—Els premis pel manteniment de la nau no són la nostra preocupació ara mateix. —Va respondre la Tenel Ka, oferint la seva mà per ajudar-li a aixecar-se.
—Sembla que anem a haver de fer algunes de les mateixes reparacions novament. —Va dir la Jaina, explorant els sistemes de la cabina—. I algunes noves, també. Em pregunto si aquesta altra nau ens haurà donat per morts.
—Això espero, —va dir Jacen—, llavors, ja s'haurà marxat no?
Tenel Ka va bellugar el cap.
—No, crec que la seva estratègia era atrapar-nos, no matar-nos. Vol una cosa de nosaltres... encara que es nega a comunicar-se directament.
Encara connectat als panells de control, TM2, va deixar anar una xiuletada de sorpresa.
—Oh, alarma! Alarma! Emergència! Déu meu, això és terrible!
—Què és TM2? —va preguntar Jaina, girant en la cadira del pilot per mirar-ho—. Una bretxa en el casc?
—No, no puc suportar-ho! Estem sent escanejats! Algú està copiant tot dels nostres bancs de memòria.
—Escanejats? Com pot algú escanejar-nos? Això seria prendre un...
—De fet, és un llescador[1] remot, mestressa Jaina, un equip altament il·legal si els meus circuits de memòria funcionen correctament. Hauria d'estar avergonyit!
—Llavors, suposo que ens haurà donat per morts. —Va dir Jacen.
Les llums van parpellejar en els panells de control mentre la nau enemiga vinculava la seva computadora, buscant a través dels seus arxius.
—Si llegeix el nostre historial de navegació i les entrades de registre de la nostra nau, —va dir la Tenel Ka—, sabrà qui som.
Lluitant amb els controls, Jaina i Lowie, no van ser capaços de bloquejar l'accés a la computadora de la sonda del seu enemic.
—No hi ha res que puguem fer sobre aquest tema. —Va dir Jaina. Lowie, grunyí.
—Bé, ens haguéssim presentat a hores d'ara, si ens hagués donat l'oportunitat. —Va dir Jacen.
Jaina va copejar el panell de control amb pura frustració. Semblava no tenir opcions.
—No m’ho puc creure! Una llescadora remota completament il·legal, per no esmentar com són de cares. Ni tan sols jo n’he vist una. Només els més poderosos de les altes esferes, se les poden permetre.
—Per descomptat, —va dir la Tenel Ka, alçant les celles i sacsejant el cap per llançar les trenes color daurat-vermellós darrere d'ella—. Una alta esfera va ajudar a la meva àvia a equipar aquesta nau, i ella, sempre planeja per a moltes... contingències.
Jacen, Jaina i Lowie la miraven, amb la comprensió creixent en el seu rostre.
—TM2, —va dir Jaina sense alè—, mira a veure si el Drac de Roca té una d'aquestes màquines llescadores remotes.
—Però mestressa Jaina, hi ha una combinació tan poc usual de sistemes a bord que jo...
—Només comprova-ho, TM2!
—Sí, molt bé, —va dir el petit droide—. Sorprenent, crec que n’he trobat una. Estic molt sorprès, no esperava trobar aquest equip il·legal i tan poc ortodox en una nau de ciutadans honrats.
—Això significa que podem utilitzar el nostre propi transmissor remot per extreure dades dels bancs de memòria del nostre amic, veure qui és i el que busca. —Va dir la Jaina, sentint el cor bategar amb un nou optimisme—. Donem-li la volta. Retornem-li una mica de la seva pròpia medicina.
—Haig de començar ara, mestressa Jaina? —Va preguntar TM2 esperançat—. Estic segur que puc realitzar apropiadament el treball. Em sento tan... útil en aquesta posició. Gairebé com el capità d'una nau.
—No tinguis deliris de grandesa, TM2. —Va dir Jacen mentre Lowie xiuxiuava i reia.
—Tal vegada no sigui bona idea utilitzar la llescadora remota del Drac de Roca en aquest moment. —Va dir la Tenel Ka—. Si ho fem, el nostre enemic sabria que no estem morts i que podem emportar-nos la seva informació igual que nosaltres podem veure que ens està sondejant ara.
—Ben pensat. —Va dir Jaina—. Espera un moment, TM2. Mentrestant, cal sortir i comprovar la nostra situació, moure algunes roques i veure com de malament està la situació.
—Sí, —va dir Jacen—, abans que el nostre enemic s'adoni de què fer amb la informació que ens ha robat.
Portant llums portàtils d'alta potència, els joves Cavallers Jedi es van posar les seves màscares respiratòries i es van aventurar en la caverna esfondrada, observant la part superior de la malparada nau. Fragments de roca havien colpejat el casc del Drac de Roca, trencant els ja danyats motors, els estabilitzadors, i alguns dels sistemes de comunicacions externs.
—Estem bastant fumuts, però podria haver estat molt pitjor. —Va dir Jacen amb optimisme.
—La Força estava amb nosaltres. —Va dir la Tenel Ka.
Lowie va gemegar i va fer un gest cap al que havia estat l'obertura de la cova del cràter. Una paret de roca es va esfondrar bloquejant completament la sortida. Roques apilades en una confusa paret, els havia segellat a l'interior com una tomba. Les espatlles del wookiee es van desplomar.
Jaina li donà uns copets al braç de pelatge color gingebre.
—Amb les nostres espases de llum i La Força, estic segura que podem buidar-la.
—Però quant temps creus que tenim? —Va dir Jacen. Ningú es va aventurar a conjecturar.
Jaina va llevar els enderrocs de la part superior de la nau i es va pujar a ella. Agenollada, va inspeccionar les planxes del casc, raspallant la pols amb els dits.
—Com va dir TM2, no hi ha ruptures evidents. No obstant això, la pitjor notícia és que el nostre sistema de comunicacions ha estat destruït. No podem enviar un senyal de socors.
—No és que vulguem fer-ho. —Va dir Jacen.
—El meu amic Jacen té raó. —Va rebatre la Tenel Ka—. Un senyal de socors, només atrauria a uns altres a l'emboscada. No sabem quants pirates més poden estar amagats en aquest camp d'asteroides.
—Ja hi ha massa amb aquest. —Va dir Jacen inclinant-se. Va aixecar una roca que estava encunyada entre una aleta de vol i l'estabilitzador d'estribord, i la va llançar a un costat. El jove va somriure en veure la roca volar més lluny del que havia anticipat en la baixa gravetat de l'asteroide.
—Ei, és més fàcil del que sembla!
—Tant de bo sabéssim qui és el nostre enemic, i per què vol derrocar-nos. —Va dir la Jaina.
—Tal vegada és un error.
Després es van girar escoltant els sons d'explosió procedents de la paret que havia segellat l'estreta càmera.
Lowbacca grunyí i el seu pèl es va estarrufar d'ira mentre ensenyava les dents.
—El nostre enemic ha arribat a nosaltres. —Va sentenciar la Tenel Ka.
—Rajos làser! Hem deixat les nostres espases de llum en la nau! —va cridar Jacen.
Fragments de roca van explotar en pols al centre del devessall de pedra. Després que el fum es va assentar i la roca incinerada es va refredar, una figura va aparèixer per l'obertura, aguantant el seu desintegrador llest per disparar. Portava un esgarrapat casc i armadura com les quals una vegada van usar els guerrers mandalorians. Boba Fett.
—Els fills d’en Han Solo, —va dir bruscament i amb veu amenaçadora el caçador de recompenses.
Jaina va respirar commocionada.
—El meu pare ens va parlar sobre tu. —Va dir, redreçant-se havent-hi estat agenollada en la part superior de la nau. Va creuar els braços sobre el pit—. Per què ens has atacat? No hi ha recompensa per la nostra nau.
—Ei, ni tan sols hi ha una recompensa pel nostre pare. —Va afegir Jacen.
—No vaig a la caça d’en Han Solo, —va respondre Fett—, tinc una altra assignació. —On està Bornan Thul?
—Bornan Thul? —Jaina no entenia per què el caçador de recompenses estava interessat en el pare d’en Raynar, o per què Fett els havia atacat per obtenir aquesta informació.
—Bornan Thul! Com podríem saber on està? —Va dir Jacen.
—Vaig interceptar la vostra transmissió al seu fill. Com Bornan Thul era un noble d’Alderaan, tenia sentit que hagués vingut a ocultar-se aquí. Deveu haver vingut aquí per trobar-vos amb ell. On està aquest home i la seva càrrega? Haig de trobar...
—Bé, feliç caça llavors. —Va dir Jaina, arrufant les celles—. No sabem on està, i no hem vingut a aquest sistema per ell.
—Vas a deixar-nos marxar? —Va preguntar Jacen.
—Llavors, aneu a ser l'esquer. —Va dir Fett—. Potser Han Solo sap on ha anat Bornan Thul.
—No! —Va cridar la Jaina. Lowie grunyí.
El caçador de recompenses es va girar i va sortir a través de la petita obertura que havia obert en la paret de roca. Abans de desaparèixer de nou en la seva pròpia nau, el caçador de recompenses va disparar el seu blàster al sostre del petit túnel, provocant un nou lliscament de roques.
—No és molt xerraire, veritat? —va dir Jacen.
La Tenel Ka va mirar al voltant amb una profunda expressió de preocupació en el seu rostre. Com algú podria enviar a un caçador darrere del pare d’en Raynar?, i per què?
—I per què ens vol com a esquer? —Va preguntar Jacen.
—Si envia un missatge fals, atraurà al papa fins a una emboscada. —Va dir Jaina—. Tret que puguem sortir primer. Vinga som-hi!
De tornada a l'interior de la seva nau, el droide traductor miniaturitzat es va posar immensament content de veure'ls.
—Tinc una excel·lent notícia, mestressa Jaina i amo Lowbacca! Quan em vaig adonar que aquest terrible caçador de recompenses estava fora amb vostès, vaig aprofitar l'oportunitat d'usar la nostra llescadora remota per introduir-me en la seva computadora. —TM2 semblava immensament satisfet de si mateix—. Vaig suposar que no s'adonaria ja que no estava a bord de la seva nau. He tingut èxit en la recuperació de tots els seus arxius de dades!
—Gran treball, TM2! —Va dir Jacen.
Lowie va fer un soroll d'agraïment i tustà la carcassa exterior de color plata del droide amb la seva enorme mà peluda.
—Bé —va dir la Jaina—. Ara que tenim la informació d’en Boba Fett, tal vegada puguem trobar una manera de sortir amb vida d'això.





[1] Llescador, slicer en anglès, sobrenom dels hackers desencriptadors de programes informàtics a Star Wars. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada