dijous, 30 de maig del 2019

La maledicció dels Pirates del Forat Negre (XI)

Anterior


CAPÍTOL 11

—Vostè i tots els seus companys són lliures per marxar-se —va dir la Veeren.
Estava en una gran plataforma d’amarratge en l'estació espacial Txiss, mirant a Nuru, al Capità Mcgrrrr i al Professor Groob. L'Harpia Veloç descansava sobre una plataforma prop del grup d’en Nuru, i el platet dels sullustans i una llançadora del Mall Aleatori estaven aparcats en plataformes properes. Trencador, Sagaç i Tallant estaven en el fons de la rampa de l'Harpia, observant a Nuru i esperant el seu retorn.
Mcgrrrr va alçar les celles i va dir:
—Vols dir que deixes solts als Pirates del Forat Negre?
—Correcte —va dir Veeren—. Encara que l'Ascendència Txiss accepta que cap de vostès va ser responsable de l'atac Separatista, i també aprecia el seu esforç combinat per retornar-me a l'espai Txiss, no confonguin el fet que cap de vostès són completament benvinguts aquí.
Mcgrrrr va dir:
—Suposo que això vol dir que no t'agradaria que deixés a Bossk enrere?
—Certament no m'agradaria —va respondre Veeren fredament.
—Estava bromejant! —Va dir Mcgrrrr amb un somriure—. Tinc tota intenció d'alliberar-lo del seu càrrec tan aviat com tornem a l'espai de la República. Però digues-me, com és que se suposa que els meus pirates s’han de marxar si jo ni tan sols sé on està l'espai Txiss?
—Els seus navegadors respectius han rebut coordenades hiperespacials que els portaran a la vora de l'espai de la República. Des d'allà, poden confiar en les dades dels seus propis ordinadors de navegació.
Groob va dir:
—Bé, jo estic certament ansiós per anar-me’n. La meva família i jo volem molt tornar a Sullust —ell es va inclinar educadament cap a Veeren, després va trotar cap al seu platet.
Mcgrrrr es va tornar cap a Nuru i va dir:
—Com sé que no aniràs a la nostra caça?
—No tinc cap batussa amb tu, Mcgrrrr —va respondre Nuru—. Bossk, d'altra banda...
Mcgrrrr va riure i va agafar a Nuru per l'espatlla.
—Espero que només tinguis cels buidats, xaval, però si els assumptes Jedi no et van bé, espero que m'ho facis saber —llavors es va inclinar més prop de Nuru i va afegir—. En la meva humil opinió, hauries estat un pirata excel·lent.
Mcgrrrr va caminar fins a la seva llançadora. Nuru va mirar la Veeren. Tenia tantes coses que volia preguntar-li, però recordant les seves responsabilitats com a Jedi, va escollir les seves paraules amb cura.
—Adéu, Aristocra. Lamento que la meva missió a l'espai Txiss no anés bé en absolut, però m'alegra que els Separatistes no destruïssin la seva estació, i que cap vida Txiss es perdés en l'atac. Haig d'informar als meus superiors que les naus de la República han de romandre fora de l'espai Txiss fins que decideixin renovar les discussions diplomàtiques.
Just llavors, el platet dels sullustans i la llançadora de Mcgrrrr es van alçar de la plataforma d'aterratge, i van viatjar fora a través del portal escudat de la plataforma d’amarratge cap a l'espai. Nuru va mirar a les naus partint, i després va tornar la seva atenció a Veeren.
—Adéu, Nuru Kungurama.
Una vegada més, Nuru s’adonà que el llavi superior de Veeren formava lleugerament una ganyota mentre deia el seu nom. Ell va dir:
—Esperi, Aristocra. Disculpi'm per preguntar-ho, però tinc curiositat... El meu nom li irrita d'alguna manera?
Veeren va mirar amb duresa a Nuru per un moment, després va respondre:
—El Jedi no va llegir el cilindre de dades correctament.
Confós, Nuru va dir:
—No ho entenc.
—Em va dir que un Jedi li va trobar en una càpsula de l'espai Txiss quan era un nen, i que el Jedi va saber el seu nom per un cilindre de dades. Però el seu nom no és Nuru Kungurama. Vostè és Kung’urama’nuruodu de la Segona Família Governant.
—Oh —va dir Nuru—. Oh! I... Vostè és de la Segona Família Governant també, i el seu nom també acaba en nuruodo. Això significa que som... família?
Veeren va arquejar una cella.
—Aquesta és una pregunta sense tacte —va dir ella.
Nuru no sabia com respondre, però sabent que podria no tornar a veure a Veeren de nou es va sentir impulsat a dir alguna cosa.
—Ho sento per no conèixer el protocol Txiss —va dir ell—. Tant de bo poguéssim haver parlat més. M'adono que no li importarà escoltar això, però... m'alegro d'haver-la conegut.
—Ho sé —va dir Veeren. I llavors es va girar i es va allunyar caminant, dirigint-se cap a una porta a l'altre costat de la plataforma d’amarratge. La porta es va obrir lliscant-se, i ella va caminar a través d'ella sense mirar enrere.
Nuru va caminar de tornada a l'Harpia. En veure-li aproximar-se, Trencador, Sagaç i Tallant es van allunyar de la rampa de transport. Tallant va sostenir el sabre làser de Ring-Sol Ambase cap a Nuru i va dir:
—No vaig aconseguir retornar-li això abans, Comandant.
—Gràcies, Tallant —va dir Nuru mentre agafava l'arma i l'ancorava al seu cinturó al costat del seu propi sabre làser—. I jo no vaig aconseguir dir-te que et vas manejar molt bé contra els whuffa.
—Gràcies, senyor —va dir Tallant. El droide i Trencador es van tornar i van caminar pujant la rampa.
Nuru era a punt de seguir-los quan Sagaç va dir:
—Un moment, comandant —ell es va llevar el casc i es va acostar a Nuru.
Nuru podia veure pel seu gest arrufat que estava molt preocupat.
—Què passa, Sagaç?
—He estat pensant en com vam arribar al forat negre, senyor —va dir Sagaç, mantenint la veu baixa—. Odio dir això, però no puc deixar de preguntar-me si Xerraire o la Capitana Gunn van tenir alguna cosa a veure amb això. Potser un d'ells va manipular l'ordinador de navegació. Potser tots dos el van manipular.
Sorprès, Nuru va dir:
—Però... per què?
—No ho sé, senyor —va dir Sagaç—. Però no crec que acabéssim prop d'aquest forat negre per accident, i crec que ells van ser els únics que podrien haver fet el treball de portar-nos allà.
Nuru va sacsejar el cap.
—No sé què dir, Sagaç. Els fets no quadren. Vull dir, per què ho farien Gunn o Xerraire? També, tots dos estaven en l'Harpia mentre estàvem en l'estació de control de la Càmera Estel·lar. No van tenir res a veure amb ajustar els controls de la Porta de l'Infinit que ens va portar de tornada aquí. Jo vaig fer això, encara que no sé exactament com. Suposo que va ser un accident increïblement fortuït.
—Però pensi en això, comandant —va dir Sagaç—. No sembla molta coincidència que accidentalment arribéssim prop del forat negre, només per trobar a gent que li portarien a una Càmera Estel·lar perquè accidentalment pogués portar-nos directament de tornada a l'espai Txiss?
Els ulls de Nuru es van obrir com a plats.
—Creus que estem sent manipulats?
—Ho crec, senyor —va dir Sagaç—. I m'agradaria molt saber qui està tirant dels fils. Mentrestant, suggereixo que observem a Xerraire i a Gunn molt acuradament.
—Potser hauríem de confiar en Trencador i Tallant sobre això.
Sagaç va fer una ganyota.
—Ara que ho penso, Trencador és horriblement agut amb la tecnologia. I si ell és el sabotejador?
Nuru va passar una mala estona pensant en Trencador com a sospitós.
—No... no hauríem de saltar a conclusions —ell va fer un gest cap a la rampa d'aterratge—. Anem. Serà millor que pugem a bord abans que els altres comencin a sospitar que nosaltres estem tramant alguna cosa.
Sagaç va seguir a Nuru a l'Harpia. La nau va desenganxar cap a la sortida de la plataforma d’amarratge, després va viatjar cap al portal hiperespacial designat. Conforme el transport de la Gunn es llançava cap a l’hiperespai, Nuru va contemplar les preocupacions de Sagaç. I com més pensava en això, més començava a sospitar que algú certament estava manipulant les accions de l'Esquadró Evasió.
Però qui?

***

—Nuru Kungurama i l'Esquadró Evasió van retornar amb èxit a l’Aristocra a l'espai Txiss —va dir el Comte Dooku—. I amb l'ajuda del xenoarqueòleg sullustà i la banda de Mcgrrrr, van forçar al Supervisor Umbrag a retirar-se.
Dooku estava en el seu cau secret, mirant a l'holograma pampalluguejant de Darth Sidious que estava suspès en l'aire davant d’ell. Una caputxa fosca ocultava la meitat superior de la cara de Darth Sidious, però Dooku va poder clarament veure els llavis del seu Mestre retorçar-se en un somriure malaltís.
—Aquests ridículs pirates i els seus aliats ens han servit bé —va dir Darth Sidious—. Creien que havien estat maleïts per les forces d'un forat negre que els mantenia captius a l'espai, sense adonar-se mai que la seva arribada en aquest sector remot no va ser un accident... sense saber mai la veritat. Vam ser nosaltres els qui els vam maleir.
El seu somriure es va esvair.
—Tot procedeix com havia previst —va continuar ell—. Tots els nostres peons, incloent a Nuru Kungurama, ens han servit bé inconscientment durant els anys que han portat fins aquest moment. És només una qüestió de temps abans que formem una aliança amb els Txiss.
Mirant a l'holograma, Dooku va vacil·lar un moment, després va dir:
—L'arribada del caçador trandoshà prop del forat negre gairebé pertorba el nostre pla.
—La seva arribada era necessària —va deixar anar Darth Sidious—. Era la nostra millor oportunitat per presentar-lo a Kungurama.
Alçant les celles, Dooku va dir:
—I ara que s'han conegut?
—Han de trobar-se de nou —va respondre suaument Darth Sidious—. És només... natural —llavors el Lord Sith va mirar maliciosament i va afegir—. I parlant de reunions, com està el teu convidat?
—Està deixant-se convèncer.
—Excel·lent. Mantingues-me informat.
—Sí, Mestre —va dir Dooku just abans que l'holograma de Darth Sidious s'esvaís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada