dissabte, 18 de maig del 2019

L'amenaça fantasma NJ (Pr)


L'amenaça fantasma NJ
Episodi I

 
Patricia C. Wrede
Basat en el guió cinematogràfic i relat de George Lucas.




Fa molt temps, en una galàxia molt, molt llunyana...
Un món es troba sota amenaça.
Una reina jove ha de salvar al seu poble.
Un mal fosc ressorgeix.
Un jove Jedi apareix.
El viatge comença.




PRÒLEG

Fa molt temps, en una galàxia molt, molt llunyana...
Abans que l'Aliança Rebel lluités fins aconseguir la llibertat; abans que els Cavallers Jedi gairebé desapareguessin dels mons coneguts; abans que l'Imperi fos fundat per expandir-se com un càncer entre les estrelles... abans que qualsevol d'aquestes coses ocorreguessin, la República Galàctica governava gran part de la galàxia.
Va ser una època de pau, vigilada pels cavallers i mestres Jedi. Però els jedis eren solament guardians que usaven les seves increïbles habilitats de combat per defensar la justícia. Ells eren els guardians de la pau de la República; els seus governants eren els membres del Senat Galàctic. Milers de delegats, que representaven a tots els planetes de la República, es reunien regularment en la gran càmera del Senat al planeta central del món, Coruscant. Allà escrivien les lleis de la República i es resolien les disputes que de vegades sorgien entre els planetes.
Al llarg dels segles, es van presentar molts problemes davant el Senat. I en un primer moment, la disputa sobre les rutes comercials subjectes a impostos va semblar no ser diferent de totes les altres. La Federació de Comerç —una organització de comerciants tan poderosa que tenia un representant en el Senat Galàctic, com si es tractés d'un planeta— volia més control sobre els sistemes d'estrelles distants. Els planetes distants s'oposaven. El debat es perllongava i es perllongava.
Finalment, la Federació de Comerç va perdre la paciència, i va prendre mesures més dràstiques. Van triar al petit i aquós planeta Naboo i el van bloquejar, envoltant-lo amb naus espacials de guerra de manera que cap nau pogués descendir ni enlairar del planeta. Esperaven que la jove reina de Naboo acceptés ràpidament les seves exigències. Llavors podrien utilitzar a Naboo com exemple per persuadir o forçar a altres mons a fer el mateix.
Però la jove reina no va cedir. La tensió en el Senat es feia cada vegada pitjor. El Canceller Suprem del Senat Galàctic, temorós que el bloqueig de la Federació de Comerç pogués conduir a una guerra oberta, va demanar ajuda als jedis. Ràpidament dos ambaixadors Jedi van anar de camí a Naboo per resoldre el conflicte. Esperaven que la seva missió fos breu i senzilla...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada