dimecres, 29 de maig del 2019

La maledicció dels Pirates del Forat Negre (V)

Anterior


CAPÍTOL 5

Nuru estava sorprès per l'acusació de la Veeren. Abans que pogués respondre, l'estació espacial Txiss es va enfonsar sota la força d'una ona expansiva singular, i un brunzit fort, elèctric, va omplir l'aire. El poder de l'explosió va llançar a Tallant cap enrere per la sala de reunions. Veeren va caure de la cadira flotant, la qual es va quedar girant en l'aire. Nuru va col·locar les seves cames mentre atrapava a Veeren, tornant el cap ràpidament per evitar que el seu nas xoqués amb la seva mandíbula.
—Deixi’m anar! —Va dir Veeren mentre s'allunyava de Nuru d'una empenta. Ella va trontollar cap a la pantalla de visualització. Abans de poder arribar-hi, la pantalla de visualització va fer un soroll de cruixit i es va apagar. Mig segon més tard, la sala de reunions i el moll d’amarratge es van quedar en la foscor.
En el moll d’amarratge, els soldats van activar els llums focals tàctics dels seus cascos. Mentre que Xerraire i Sagaç apuntaven els seus llums focals cap als murs que els envoltaven i mantenien les seves posicions al costat de l'Harpia Veloç, Trencador i Artells corrien a través de l'entrada que portava a la sala de reunions.
Les llums d'emergència es van encendre parpellejant, i la pantalla de visualització de la sala de reunions va tornar a encendre's. Veeren va mirar la pantalla de visualització i va dir:
—Estat —la pantalla de visualització resplendí tres vegades, després es va tornar a apagar al costat de les llums d'emergència.
Conforme Trencador i Artells corrien cap a la sala de reunions, els seus llums focals van arribar a Tallant mentre trontollava de tornada al costat d’en Nuru.
—Qui ens ha copejat? —Va preguntar Artells.
Nuru va dir:
—Naus de guerra Separatistes!
—Estat! —Va repetir abruptament Veeren. La pantalla de visualització va parpellejar de nou.
El brunzit elèctric es va tornar més fort. Per la cantonada del visor en T del seu casc, Trencador va veure la pantalla de visualització brillar inesperadament. Encara que no sabia gens de la tecnologia txiss, els seus instints li van dir que els sistemes d'energia de l'estació s'estaven sobrecarregant, i que no seria capaç d'advertir a la resta prou ràpid.
—Al terra! —Va cridar Trencador mentre llançava el seu cos amb armadura entre la pantalla de visualització i Veeren. El soldat estava encara a la meitat de l'aire quan la pantalla de visualització va explotar. La seva armadura va rebre la major part de l'explosió mentre embolicava els seus braços al voltant de la noia txiss.
Trencador grunyí mentre colpejava el terra, deixant que el seu braç i cama drets rebessin l'impacte. Va sostenir a la noia prop del seu pit, protegint el seu clatell amb la seva mà esquerra mentre rodaven fins a detenir-se contra la base de la paret.
Sortia fum de la pantalla de visualització en ruïnes i va començar a omplir la sala de reunions. Artells va dirigir el seu llum focal cap a les dues figures en el terra. Nuru es va moure passant les cadires flotants còniques, va caure al costat de Trencador, i va dir:
—Esteu els dos bé?
—Mai he estat millor —va murmurar Trencador mentre s'extreia a si mateix acuradament de la Veeren. Però conforme movia la seva mà amb guant negre fora de sota el seu cap, ella va xocar contra el terra.
Nuru va sentir el seu estómac enfonsar-se. Va moure la seva mà cap al coll de la Veeren, i va exhalar amb alleujament quan va trobar un pols.
—Està viva! —Conforme el fum continuava omplint l'habitació, va afegir—. Hem de sortir d'aquí. Ara!
Artells va agafar a Veeren mentre Tallant i Nuru ajudaven a Trencador a posar-se dempeus. Es van moure ràpidament fora de la sala de reunions i van tornar al moll d’amarratge, on van trobar a Sagaç i a Xerraire esperant-los. Sagaç va preguntar:
—Qui ens està copejant?
—Naus de guerra Separatistes! —Va respondre Nuru, i llavors va escoltar un fort cruixit des de dalt. El sostre del moll d’amarratge s'estava enfonsant—. On està Gunn?
Xerraire va assenyalar amb un polze a l'Harpia Veloç mentre Sagaç deia:
—Dins! Anem! —Sagaç es va assegurar que tothom aconseguia pujar la rampa d'aterratge, i després els va seguir endins, just mentre els motors de l'Harpia s'encenien.
—Cuideu de l’Aristocra! —Va cridar Nuru als soldats mentre la rampa s'alçava darrere d'ell. Els motors del vaixell de càrrega van rugir més fortament. Nuru va saltar cap a la cabina de comandaments. Es va aixecar ràpidament darrere del seient de la Gunn i va dir—. Gunn, estem sota atac de...
—Tothom a bord? —Li va interrompre Gunn.
—Sí, però...
—No hi ha temps per «peros,» nen! —Va dir Gunn mentre activava interruptors de control—. És hora de fotre el camp! —Ella va pressionar un gallet i el canó làser de l'Harpia va obrir foc, obrint un gran forat en la porta segellada del moll d’amarratge. L'aire del moll d’amarratge va sortir a través de la bretxa cap a l'espai. L'Harpia va desenganxar de la plataforma d'aterratge i va començar a navegar cap a l'obertura. Gunn va fer un ràpid ajust del control dels seus canons i va disparar de nou, expandint el forat.
—Gunn! —Va cridar Nuru mentre aferrava el respatller del seu seient—. Hi ha una armada Separatista aquí fora!
—Malament per a ells! —Va dir Gunn. Ella va moure ambdues mans cap als controls de vol i va llançar a l'Harpia fora a través del forat obert en la porta. La cua de l'Harpia amb prou feines havia sortit de la bretxa quan el sostre del moll d’amarratge va col·lapsar, llançant enderrocs en esprai al deixant de la nau volant.
Hi havia caces estel·lars droide pertot arreu. Dos caces volaven directament en el camí de l'Harpia i van xocar contra els seus escuts d'energia. Conforme el transport corellià rebotava per l'impacte, Gunn va activar l'intercomunicador i va cridar:
—Xerraire! Cabina de comandaments! Ara!
Gunn va llançar a l'Harpia en un enfonsament escalonat lluny de l'estació espacial i va accelerar. A través de les finestres de la cabina de comandaments, Nuru va veure el iot Metalorn enmig de les naus de guerra Separatistes, llavors va veure dotzenes de navilis petits, cilíndrics, sortint de l'estació. Nuru va suposar que eren càpsules d'emergències txiss, i es preguntava si estaven equipades amb hipermotors. Va tenir la seva resposta un moment més tard, mentre veia a tots els navilis inclinar-se en la mateixa direcció, i després ràpidament esvair-se a l'espai.
Nuru va mirar per la mira sensora i va veure diversos caces droide virar lluny de l'estació, movent-se en persecució de la nau de la Gunn. Un moment més tard, Xerraire es va moure ràpidament passant a Nuru i va saltar al seient al costat de la Gunn.
El foc de làser va martellejar els escuts de popa de l'Harpia. Gunn va prendre acció evasiva, llançant a l'Harpia en una virolla controlada. Ella mantenia els ulls cap endavant, sense mirar a Xerraire mentre ordenava:
—Introdueix una transposició d'emergència del nostre últim salt en l'ordinador de navegació, just com et vaig ensenyar.
Xerraire va començar a pressionar botons en una consola. Nuru va dir:
—Transposició d'emergència?
—Correcte, nen —va respondre Gunn—. No podem escapar de tots aquests caces, i estem a les Regions Desconegudes, recordes? La nostra única opció d'escapar d'aquest desastre és a través de l’hiperespai, i l'única ruta que l'ordinador de navegació té per a aquesta àrea és de tornada per on vam venir!
—Però això portarà dies! —Va protestar Nuru.
—No tenim elecció! —Ella va activar l'intercomunicador de la nau i va dir—. Que tothom s'agafi, anem a saltar!
L'Harpia virà al voltant d'un altre grup de caces, llavors es va estremir mentre més foc de làser colpejava els seus escuts. Nuru va enfonsar els seus dits més profundament en el respatller del seient de la Gunn i va dir:
—Quant temps abans que saltem?
—Ho faríem més ràpid si la teva núvia blava ens hagués donat rutes alternatives que escollir!
Una altra onada de foc de làser va passar fregant la cabina de comandaments. Mirant al clatell de la Gunn, Nuru va dir:
—Eh? Núvia?!
Ignorant a Nuru, Gunn va deixar anar:
—Està l'ordinador de navegació llest?!
Tres agonitzants segons van passar mentre Xerraire estudiava una lectura tècnica, després es va tornar cap a la Gunn i li va aixecar un polze.
Gunn va preguntar:
—On està el portal?
Xerraire va assenyalar a un punt groc pampalluguejant en la mira navegacional. Gunn va mirar en la mira, va veure la localització del portal i es va inclinar cap a ell. Mentre s'acostaven al portal, Gunn va dir:
—Pressiona-ho!
Un caça droide va escombrar enfront de l'Harpia, Gunn virà per evitar colpejar al caça al mateix temps que Xerraire tirava cap enrere de l'impulsor de la velocitat de la llum. Un instant més tard, l'Harpia es llançava cap a l’hiperespai.
Conforme la vista a través de les finestres de la cabina de comandaments es transformava des de punts distants de llum a llargues línies brillants, Nuru va panteixar:
—Ho hem aconseguit!
Gunn va riure.
—Aquesta va estar a prop, cert.
—Tu ho has dit —va estar d'acord Xerraire.
Gunn li va donar un cop de puny a Xerraire en el braç. Va dir:
—Aquí vas, xerrotejant una altra vegada! —Ella va tornar a mirar a Nuru i va dir—. Vés i digues-los als altres que anem a prendre un altre viatge llarg.
Ansiós per comprovar com estava l’Aristocra, Nuru va abandonar la cabina de comandaments i va anar a la cabina principal. Mentre s'ajupia a través del passadís connector, es preguntava si Veeren encara estava inconscient quan va escoltar una veu que li va donar la resposta.
—On estic?!
Caminant fins a la cabina principal, Nuru va trobar a Veeren jaient en el divan d'acceleració, amb Artells i Sagaç ajupits en la plataforma al costat d'ella. Artells havia lligat a Veeren al divan per la seva pròpia seguretat durant la seva escapada apressada de l'estació. Ara desperta, lluitava contra els lligams. A l'altre costat de la cabina, Tallant estava al costat de Trencador, que s'havia llevat el casc però romania assegut.
Veeren va alliberar un dels seus braços i va tractar de colpejar a Sagaç. Artells va agafar el seu canell i va dir:
—Quedi's quieta!
—Alliberin-me immediatament!
—Ho estem intentant!
—Aristocra —va dir Nuru fermament mentre s'acostava a ella—, si us plau, calmi's.
Veeren va girar el cap per mirar a Nuru. Els seus ulls vermells cremaven cap a ell.
—La seva pantalla de visualització va explotar a la sala de conferències —va dir Nuru—. Hi havia un munt de fum, i el moll d’amarratge estava col·lapsant. Vam haver de treure-la d'allà. Podria haver mort si no fora per la ràpida acció d'aquest soldat.
Ell va fer un gest cap a Trencador, que es movia en el seu seient mentre Tallant li ajudava a llevar-se la seva armadura. Mirant a Trencador, Nuru va dir:
—Estàs bé?
—Només una rascada —va dir Trencador—. Però necessito un pegat de bacta fresc per a la meva caixa toràcica —ell es va tornar cap a Tallant, que li va donar un pack mèdic.
Nuru va tornar la seva atenció cap a Veeren. Conforme Artells i Sagaç llevaven les cintes que sostenien a la noia en el seu lloc, ella es va aixecar del divan i va mirar al voltant de l'interior de la cabina, assimilant el seu voltant.
—Està en la nostra nau —va dir Nuru—. La seva estació encara estava sota atac quan vam escapar —tornant-se cap a Trencador, va dir—, vaig veure un iot Metalorn entre les naus de guerra.
Trencador va arrufar les celles. A Kynachi, havia estat testimoni de la fugida del Supervisor Umbrag del planeta en un iot Metalorn. Va dir:
—Creu que Umbrag liderava l'atac?
—No puc estar segur. Però com va obtenir les coordenades per aconseguir l'estació espacial? —Es va preguntar Nuru. Tornant-se cap a Gunn, va preguntar—. Podria haver-nos seguit a través de l’hiperespai?
Abans que Gunn pogués respondre, Veeren li va interrompre.
—Retornin-me a l'Estació de les Forces de Defensa immediatament.
—Em temo que això és impossible —va dir Nuru—, i no només perquè no sé si la seva estació va ser completament destruïda. Actualment estem viatjant a través de l’hiperespai en una ruta predeterminada. Va ser l'única forma en què vam poder escapar de l'assalt. Aparentment, els seus camarades van escollir el mateix mètode per evacuar. Vaig veure moltes càpsules d'emergències llançar-se des de l'estació. Semblava que totes van aconseguir arribar a l’hiperespai.
A través de les dents serrades, Veeren va dir:
—Quina és la seva ruta?
Nuru sabia que a Veeren no li agradaria la seva resposta, i va sentir que se li assecava la gola.
—Les úniques coordenades navegacionals que teníem per a aquest viatge van ser les que vam usar per arribar a la seva estació, així que hem executat una transposició d'emergència per retrocedir al nostre salt previ. Si la hiperruta per la qual estem viatjant en el present té un nom, no vam ser informats d'això, però podria mostrar-li la nostra posició aproximada en un mapa estel·lar.
—Això no serà necessari —va dir Veeren—. Faran el que sigui que puguin per retornar-me a l'espai Txiss immediatament. Si no ho fan, les famílies governants de l'Ascendència Txiss sabran de l'atac a l'Estació Ifpe’a, i assumiran que la República Galàctica i l'Aliança Separatista han unit forces contra els Txiss. El seu Canceller serà notificat que l'Ascendència accepta l'atac com una declaració de guerra.
—Què?! —Va panteixar Nuru—. Però tots vam ser víctimes de l'atac Separatista.
Veeren va tancar els ulls, els va mantenir tancats, i llavors els va obrir lentament, la seva mirada ara dirigida cap a l'àrea buida de la plataforma entre ella i Nuru. Va dir:
—Sóc l’Aristocra Sev’eere’nuruodo de la Segona Família Governant de l'Ascendència Txiss. No rebrà més informació de mi mentre em mantingui captiva.
—Captiva? —Va dir Nuru—. Aristocra, no l'estem mantenint...
Els ulls de la Veeren es van moure cap a la cara d’en Nuru, i la seva expressió era tan severa que el va silenciar immediatament.
—Sóc l’Aristocra Sev’eere’nuruodo —va repetir ella—, de la Segona Família Governant de l'Ascendència Txiss.
Nuru no podia recordar haver conegut a ningú que li frustrés tant com Veeren. Va agafar alè profundament, va exhalar lentament, i després va mirar a Sagaç i a Artells.
—L’Aristocra no és la nostra presonera —va dir ell—. Assegureu-vos que està còmoda. Però mantingueu un ull en ella i no li deixeu tocar res. Pel que sabem, ella és responsable d'atreure l'atac Separatista sobre la seva pròpia estació.
—Això és ridícul! —Va deixar anar Veeren.
Nuru, els tres soldats, i Tallant van mirar a Veeren. Ella es va adonar que havia fracassat a romandre en silenci, i va baixar la mirada cap a la plataforma.
Nuru no estava segur, però va pensar veure les galtes de Veeren ruboritzar-se a un to de blau lleugerament més fosc.
Artells s’adonà del canvi de color de la Veeren, també, i va murmurar:
—Hi ha una paraula txiss per avergonyida?
Nuru va mantenir la mirada sobre Veeren. Usant la Força, va percebre que no només estava commocionada, sinó també enfadada. I espantada.
—Aristocra —va dir Nuru—, ha deixat clar que no confia en mi. Si escull romandre en silenci, dubto que la nostra relació millori. Tot i així, té la meva promesa que faré cada esforç per retornar-la a l'espai Txiss tan aviat com sigui possible. I vull assegurar-li molt que ni jo ni ningú a bord d'aquesta nau va alertar als Separatistes de la localització de la seva estació.
Veeren va alçar la mirada cap a Nuru. Ella no va dir gens. Nuru va suposar que estava preparada per escoltar.
—Tal com veig els fets —va continuar Nuru—, vostè va proveir de les coordenades navegacionals al Canceller Palpatine, i ell ens les va lliurar directament a nosaltres. El canceller va expressar una preocupació sobre la possibilitat d'espies Separatistes a l'espai Txiss, i vostè manté que van ser vistos navilis espacials sense identificar prop de les seves fronteres. Si vostè va transmetre les coordenades al canceller, és possible que els Separatistes interceptessin la transmissió?
Veeren va serrar els llavis, després va respondre:
—Sóc l’Aristocra Sev’eere’nuruodo de la Segona Família Governant de l'Ascendència Txiss.
Nuru va fer una ganyota, després va sacsejar el cap amb tristesa. Apartant la mirada de Veeren, va mirar a Artells i a Sagaç.
—Tenim un llarg viatge per davant —va dir ell—, vaig a la cabina de comandaments. No deixeu que l’Aristocra se us perdi de vista.
Ell es va tornar cap al passadís i era a punt de sortir de la cabina principal quan va percebre una altra emoció radiant de la noia txiss que romania asseguda en el divan, observant la seva esquena. L'emoció era tan intensa que va arribar a detenir-se de cop.
Ella m'odia.
Ell es va girar i va tornar a mirar-la. Els ulls vermells en flames, la seva expressió podria haver semblat immutable per als soldats, però Nuru va percebre la diferència, una tensió augmentada en l'aire. Ella radiava fúria.
El gest de Nuru es va arrufar, i llavors es va tombar i va procedir pel passadís. Es preguntava per què Veeren li odiava. Dubtava que tingués algun sentit preguntar.

***

Una alarma va sonar en la cabina de comandaments, despertant a Nuru. S'havia quedat dormit en el seient del copilot, el qual Xerraire havia deixat buit perquè Nuru pogués descansar una mica i també per mantenir la seva distància de la Veeren, que romania en la cabina principal. Nuru es va aixecar ràpidament i rígid, i va mirar a Gunn just mentre ella estava apagant l'alarma. Ell va preguntar:
—Què passa?
Gunn estava en el seu propi seient. Mantenint una mà sobre els controls de vol i tots dos ulls en el flux luminescent de l’hiperespai fora de la cabina de comandaments, ella va dir:
—Anem a sortir.
Sorprès, Nuru automàticament es va cordar el cinturó de seguretat mentre tornava el seu cap per examinar una lectura navegacional. D'acord amb el seu cronòmetre incorporat, havien passat gairebé deu hores des que l'Harpia Veloç abandonés l'espai Txiss. Ell va dir:
—Se suposava que no sortiríem durant altres tres dies!
Gunn va activar l'intercomunicador i va cridar:
—Tothom, agafeu-vos! Anem a sortir!
L'Harpia es va estremir. El cinturó de seguretat d’en Nuru li va mossegar una mica en la seva falda mentre el vaixell de càrrega pràcticament bolcava fora de l’hiperespai. L’hipermotor automàticament es va apagar al mateix moment en què els motors subllum es van encendre. Una de les mires sensores va emetre un fort esclat d'estàtica. Fora de la cabina de comandaments, uns estels distants van rodar a la vista, seguides de circells d'un ampli núvol de gas i pols. L'Harpia havia arribat al límit d'una nebulosa interestel·lar.
Gunn va apagar el volum de les mires sensores amb una mà mentre usava l'altra per manejar els controls de vol, portant a l'Harpia al que semblava una parada lenta, flotant. Nuru es va adonar que havia estat aferrant la vora de la consola de control, i va deixar anar la pressió mentre mirava per les finestres de la cabina de comandaments. Encara que la nebulosa dominava la vista, va poder veure moltes estrelles distants així com el que semblava ser una estrella propera. Malgrat el seu extens estudi d'astronomia en el Temple Jedi, el qual incloïa memoritzar configuracions estel·lars, constel·lacions i nebuloses de nombrosos punts de vista a través de la galàxia, res fora de la cabina de comandaments semblava familiar.
Nuru va dir:
—Quin sistema estel·lar és aquest?
—Només dóna'm un segon, vols? —Va respondre la Gunn mentre les seves mans ballaven sobre els controls arribant a una lectura diagnòstica mentre mirava per la mira navegacional. Va maleir entre dents, després va reajustar la mira i ho va comprovar de nou.
—Bé, les bones notícies és que no sofrirem més danys.
Tornant-se per mirar-la, Nuru va dir:
—Però on estem?
—Aquestes són les males notícies —Gunn va fer un altre ajust en la mira—. No tinc ni la més lleugera idea, i l'ordinador de navegació no reconeix aquest sector, tampoc. I just damunt d'això, una interferència radioactiva està afectant als sensors. La brúixola hiperespacial està al límit, també. Podem estar oficialment fora del mapa.
—Però hem d'estar en alguna part de la ruta que el Canceller ens va proveir. Cert?
—No em facis repetir-me —va dir la Gunn—. Tot el que sé amb seguretat és quantes hores vam estar en l’hiperespai, i que no estem de tornada on vam començar, o en cap lloc que hàgim estat abans.
Nuru va mirar a la mira navegacional, llavors va dir:
—Podem fer una altra transposició d'emergència per portar-nos de tornada a l'espai Txiss?
Gunn va arrufar les celles.
—Si l'última transposició va fallar en tornar a traçar el nostre camí, no hi ha forma de dir on acabaríem si ho intentem de nou! —Ella va sacsejar el cap—. Això no té sentit. La transposició hauria d'haver funcionat.
—Ho havies fet abans?
—He fet abans la majoria de les coses —va dir Gunn irritada—. Però mai he caigut de l’hiperespai al moment equivocat!
Nuru va tornar la seva mirada cap a la nebulosa, i es va adonar que l'Harpia anava a la deriva. Un moment més tard, un buit fosc va sorgir a la vista en la vora de la nebulosa. Els ulls d’en Nuru es van obrir com a plats. Ell va dir:
—Potser no vam caure de l’hiperespai.
—Què vols dir?
—Potser alguna cosa ens va treure.
—Eh? —Gunn va mirar a Nuru—. De què estàs parlant? —Va preguntar ella mentre seguia la seva mirada a través de les finestres de la cabina de comandaments. Llavors va veure el buit fosc, també.
Era un forat negre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada