dimarts, 28 de maig del 2019

La maledicció dels Pirates del Forat Negre (II)

Anterior


CAPÍTOL 2

Nuru Kungurama tenia un munt de coses en el cap.
Per una increïble sèrie de circumstàncies, el Padawan estava en un vaixell de càrrega de contrabandista, viatjant per la galàxia amb un esquadró de quatre soldats clon i un comando droide reprogramat. Estaven en una missió secreta, dirigint-se cap a una estació espacial en l'òrbita del distant món natal d’en Nuru, el planeta Csilla, a l'espai Txiss. Això era especialment increïble perquè Nuru era només un aprenent Jedi, i la seva assignació havia vingut del Canceller Suprem Palpatine en persona.
Els esdeveniments es mouen massa ràpid.
L'espai Txiss estava a les Regions Desconegudes, molt més enllà de la Vora Exterior de la galàxia. Fins i tot encara que Nuru i els seus aliats estaven viatjant a una velocitat més ràpida de la de la llum a través de l’hiperespai, la seva destinació era tan remota que el viatge requeria diverses escales i desviaments a través de l'espai real, i gairebé deu dies. Si Nuru havia estat alguna vegada abans a l'espai Txiss, no tenia records d'això.
Excepte pel meu propi reflex, mai he vist a un altre txiss.
Des de la infància, havia estat criat en el Temple Jedi de Coruscant. Encara que Coruscant era la llar d'innombrables immigrants alienígenes, alguns dels quals tenien la pell blava i els ulls vermells, els txiss havien estat entre les majors minories del planeta. Quant als Arxius Jedi, tenien més informació sobre les rares aranyes d'energia de Kèssel del que tenien sobre tot l'espai Txiss.
Mai he estat tan lluny del Temple.
Només un parell de dies abans, a Coruscant, el Mestre Jedi Ring-Sol Ambase havia estat preparant-se per marxar en una missió quan Nuru havia tingut una premonició que Ambase no tornaria. L'anterior Mestre d’en Nuru, Lanchu Skaa, havia mort en la Batalla de Geonosis, el conflicte històric que havia llançat la guerra civil entre la República Galàctica i l'Aliança Separatista. Nuru encara sentia la immensa pèrdua del Mestre Skaa, i li dolia que Skaa l’hagués deixat a Coruscant sense dir adéu. Sabia que no era culpa d’Skaa. Nuru creia que Skaa hauria dit adéu si hagués tingut l'oportunitat, així com la previsió que mai tornaria a veure al seu aprenent.
Tornaré alguna vegada a Coruscant?
Determinat a no perdre al seu segon Mestre, Nuru havia abordat sigil·losament la nau que transportaria a Ambase i a tres esquadrons de soldats clon al planeta Kynachi. Només havia volgut ajudar.
La missió va ser un desastre. Les forces Separatistes de la TecnoUnió, liderades pel Supervisor skakoan Umbrag, van emboscar la nau de la República en l'òrbita de Kynachi. Les càpsules d'emergència de la nau havien estat sabotejades. Diversos soldats clon van morir. I Ambase es va esvair.
Va sabotejar un dels soldats clon les càpsules d'emergència? O va ser una altra persona?
Afortunadament, Nuru i un grup de soldats clon va sobreviure. Van trobar nous aliats, incloent la pilot Lalo Gunn, capitana de l'Harpia Veloç, i el comando droide que havien reconstruït i anomenat Tallant[1]. Treballant junts, van rescatar als soldats clon captius d'una presó kynachi i van alliberar Kynachi de la TecnoUnió. Es van convertir en l'Esquadró Evasió.
Mai vaig ser entrenat per comandar un esquadró de soldats.
Malgrat la victòria sobre la TecnoUnió, Nuru havia esperat ser expulsat de l'Orde Jedi a causa que havia abandonat Coruscant sense permís. En el seu lloc, el Canceller Suprem Palpatine havia convençut al Mestre Yoda per permetre que els soldats de l'Esquadró Evasió escortessin a Nuru a Csilla per a una assignació diplomàtica a l'espai Txiss.
El canceller en persona li havia donat les instruccions, juntament amb les coordenades de navegació per a la sèrie de salts hiperespacials que eren requerits per aconseguir arribar al món natal txiss. El canceller també havia transmès una petita quantitat de dades sobre la cultura txiss, incloent una guia interactiva concisa del llenguatge txiss, Txeunh, i un llenguatge comercial suposadament més fàcil, Minnisiat. Ara amb prou feines podia entendre cap de les llengües.
Hauríem d'haver portat a un androide de protocol.
Nuru es consolava que les instruccions del canceller eren extremadament breus. Anava a reunir-se amb un txiss anomenat Sev’eere’nuruodo en una estació espacial, i esbrinar si els txiss tenien un interès específic a iniciar relacions diplomàtiques amb la República Galàctica.
Podia ser un parany?
Nuru no podia imaginar que el canceller pogués a gratcient enviar-li a una situació perillosa. Però conforme considerava la possibilitat, es va adonar que havia mogut la seva mà per acariciar els dits contra els dos sabres làser que estaven ancorats en el seu cinturó. Havia construït un dels sabres làser ell mateix, i va rebre el segon d'un misteriós caça-recompenses durosià, que clamava que l’havia trobat a Kynachi. El segon sabre làser havia estat l'arma del Mestre Ambase.
El meu Mestre està viu. Sé que ho està!
L'última vegada que Nuru havia vist al seu Mestre de pèl platejat havia estat en una petita pantalla, un moment abans que la càpsula d'emergències de l’Ambase es llancés des del vaixell de càrrega condemnat cap a Kynachi. Nuru es preguntava si Ambase havia estat segrestat pel Supervisor Umbrag, que havia fugit de Kynachi en el seu iot Metalorn abans de l'arribada dels reforços de la República.
Fins i tot encara que Nuru no anava pel seu compte mentre viatjava a través de l’hiperespai, se sentia terriblement sol.
Haig de buidar la meva ment.
Va agafar alè profundament i va començar a meditar. Encara estava meditant gairebé una hora més tard, quan s’adonà d'uns forts sorolls darrere d'ell. Sabia qui era responsable.
L'Esquadró Evasió.

***

Lalo Gunn estava asseguda en la cabina de comandaments del seu vaixell de càrrega, l'Harpia Veloç, quan va escoltar un fort cop de la part posterior en la cabina principal. L'Harpia estava llançant-se a través de l’hiperespai, i Gunn temia que el soroll fos una fallada en el motor d’hiperconducció. Un moment més tard, va escoltar un segon cop, més fort que el primer. Mirà a la pantalla de diagnòstic, buscant algun senyal de fallada tècnica o danys.
Llavors van arribar dos cops més en una ràpida successió, seguits d'un ràpid soroll de martelleig.
Gunn va agafar una clau hidràulica que penjava d'un ganxo en el lateral del seu seient mentre sortia de la cabina de comandaments. Ajupida a través d'un curt passadís, va sostenir la clau hidràulica com si fos una arma mentre es movia ràpid cap a la cabina principal, però el que va trobar allà la va fer detenir-se abruptament.
Un soldat clon en armadura completa estava enfrontant-se en una baralla amb un comando droide. Tots dos oponents estaven usant llargs bastons de duracer per atonyinar-se l'un a l'altre, produint forts sorolls de xoc.
Dos soldats més estaven tombats en la plataforma, costat a costat, fent flexions increïblement ràpides. Conforme doblegaven els colzes i baixaven els seus torsos amb armadura, els seus mentons tocaven la plataforma de metall de la cabina.
Un quart soldat estava parcialment estirat sobre un divan d'acceleració amb els seus dits entrellaçats darrere del cap. Portant un vestit ajustat negre, tenia ambdues cames col·locades sota una taula de treball propera, la qual li donava tracció mentre feia vigoroses abdominals.
Llavors Gunn s’adonà del jove Jedi de pell blava. Era fàcil de passar per alt atès que era l'únic a l'habitació que no estava movent ni un múscul, i la seva túnica fosca li ajudava a barrejar-se amb l'interior apagat de la cabina. El noi s'alçava pel seu compte, el cap lleugerament ajupit, les mans aferrades darrere de la seva esquena mentre mirava l'altre extrem de la cabina, aparentment ignorant dels soldats. Gunn va cridar:
—Què dimonis està ocorrent aquí enrere?!
Els quatre soldats i el comando droide es van quedar gelats, llavors van girar els colls per mirar-la. Per un moment, l'únic so en la cabina era el constant brogit del motor d’hiperconducció. El jove Jedi ni es va moure i mantenia l’esquena cap a la resta.
Gunn va moure la seva mirada enfadada al soldat que havia estat fent abdominals. El soldat va mantenir la mirada de la Gunn i va respondre:
—Ho sento, Capitana Gunn. Només ens estàvem exercitant.
Encara sostenint la clau hidràulica, Gunn va fer un gest d'escombratge amb el seu braç i va afegir:
—Per ventura la meva cabina sembla un gimnàs?!
—Jo també ho sento, capitana —va dir el soldat que havia estat lluitant amb el comando droide. Es va llevar el casc, revelant uns trets bruns que eren idèntics als dels altres soldats. Fent un gest cap al comando droide al costat d'ell, va continuar—, Tallant i jo no preteníem fer tant soroll. Veritat, Tallant?
El droide anomenat Tallant va assentir.
—Això és correcte —va dir Tallant a través del vocabulador en reixeta a la base del seu cap—. La nostra única intenció era colpejar-nos l'un a l'altre amb instruments roms —encara que semblava ser un comando droide Separatista de model estàndard, Tallant era en realitat una unitat remodelada, construïda de parts rebutjades, incloent els circuits lògics i de conducta rescatats del cervell del droide de navegació destrossat de la Gunn, TJ.
Els altres dos soldats es van aixecar de la plataforma on havien estat fent flexions.
—Si us plau, accepti les nostres disculpes, capitana. Si els nois i jo no mantenim el nostre entrenament físic, podem tornar-nos una mica inquiets.
—Oh, deixeu ja les disculpes —va dir Gunn—. Si no fora per vosaltres, nois, encara estaria atrapada a Kynachi. Però quan vaig acceptar treure-us d'aquesta roca, no sabia que estava signant per a un viatge tan llarg! Estarem atrapats en aquesta caixa per més d'una setmana, però el temps passarà molt més ràpid si apreneu a relaxar-vos una mica —llavors ella va mirar al clon que no havia parlat i va afegir—. Quant a tu, Xerraire, simplement estic decebuda. Podries haver estat assegut en la cabina de comandaments amb mi, gaudint de les vistes de l’hiperespai, però en canvi, estàs aquí darrere fent flexions amb els teus col·legues. Honestament!
Xerraire va quedar abatut per la puntualització de la Gunn. Ell va mirar als seus tres aliats i va veure que tots tenien una expressió similarment confosa.
Abans que cap dels soldats pogués respondre, Gunn va continuar:
—Per què està el Jedi mirant a la cantonada? Li esteu castigant o alguna cosa així, nois?
Sense tornar-se per mirar a Gunn o als altres, Nuru va respondre:
—Estic meditant.
Gunn va riure.
—Meditant, eh? Nen, si vas poder apagar l'ovació que aquests nois estaven fent, has de ser molt bo.
Trencador, el soldat que havia estat lluitant amb Tallant, va dir:
—Ha estat aquí d'aquesta forma per més d'una hora.
Apartant la mirada d’en Nuru, Gunn va tornar la seva atenció als soldats.
—Sortirem de l’hiperespai en aproximadament quinze minuts —va dir ella—. Serà només una petita escala en el Sector Fakir, però tothom hauria d'estar lligat als seus seients quan sortim —llavors va mirar directament a Xerraire i va afegir—. Les rutes hiperespacials que el canceller ens va lliurar per als següents dos salts són una mica difícils. En cas que no t'hagis adonat, a la meva nau li falta un droide navegador, així que necessitaré un altre joc d'ulls per monitorar l'ordinador de navegació.
El soldat que havia estat fent abdominals va dir:
—M'encantaria ajudar, també, capitana. La meva vista és bona. El nostre antic comandant em va posar per nom Sagaç perquè pensava que tenia una vista aguda.
Mantenint la mirada en Xerraire, Gunn va respondre:
—Aquesta és una bona història, Sagaç, però no t'estic parlant a tu —llavors li picà l'ullet a Xerraire i va afegir—. Et veig en la cabina de comandaments —ella es va tornar i va sortir de la cabina, dirigint-se de tornada a través del passadís.
Xerraire va mirar una vegada més les expressions dels altres clons. Sagaç va dir:
—Em vaig perdre alguna cosa abans?
—Sí, ho vas fer —va dir Artells, el soldat que havia estat competint amb Xerraire per veure qui podia fer més flexions—. A Kynachi, abans que us rescatéssim, quan el Comandant Nuru va presentar a Xerraire a Gunn, Gunn va esmentar que li agraden els homes que mantenen la boca tancada.
Sagaç va dir:
—De debò? —Ell va mirar directament al soldat silenciós i va dir—. Xerraire, estàs mantenint la boca tancada deliberadament per agradar-li?
Xerraire va sacsejar el cap.
—Bé —va dir Sagaç—, clarament, no és culpa de Xerraire.
—Sí, clarament —va dir Artells—. Vaig pensar que Gunn només estava bromejant sobre quant li agradava Xerraire, però crec que em fa l'efecte que ho diu de debò.
Trencador va sospirar.
—No ens van ensenyar a tractar amb situacions com aquesta a Kamino.
Sagaç es va acariciar el mentó pensatiu, després va dir:
—Crec que sé per què a Gunn realment li agrada Xerraire.
Trencador, Artells i Xerraire es van tornar tots per mirar a Sagaç. Parlant al mateix temps, Trencador i Artells van dir:
—Per què?
—No és obvi? —Va dir Sagaç—. És perquè és molt més atractiu que la resta de nosaltres.
Els clons es van mirar els uns als altres, i després Trencador, Artells i Sagaç van esclatar en rialles. Xerraire simplement va posar els ulls en blanc. Els tres soldats encara estaven rient-se quan Tallant va dir inesperadament:
—Què és meditant?
Els soldats van mirar a Tallant, que havia tornat els seus fotoreceptors blancs per mirar a l'esquena d’en Nuru. Abans que cap dels soldats pogués oferir una resposta a Tallant, Nuru va respondre:
—Meditar és relaxar tant la ment com el cos. Per relaxar la meva ment, no penso en res.
Tallant va dir:
—Això li ajuda a lluitar contra els seus enemics?
—Sí —va dir Nuru—. I també ajuda als meus aliats.
Tallant va sacsejar el cap.
—No ho entenc —va dir ell—. Quan aparta la mirada de tots els altres, i no està sostenint una arma, no és més vulnerable a un atac?
—El Comandant Nuru té habilitats especials, Tallant —va intercedir Trencador—. És un Jedi. Treu el seu poder d'una energia mística anomenada la Força.
—La Força? —va dir Tallant. Va sacsejar el cap de nou—. Mai he sentit d'això abans. Tinc tant per aprendre.
Trencador va dir:
—Prec el seu perdó, Comandant Nuru, però em pregunto si Tallant té raó. Vull dir, sobre vostè sent vulnerable mentre medita. Per exemple, com podria detenir a un assassí de disparar-li per l'esquena?
Nuru va respondre amb calma:
—Si fossis un assassí, quant de ràpid podries disparar el teu blàster?
Tallant i els altres soldats van mirar a Trencador, esperant la seva resposta. Trencador va mantenir els seus ulls fixos en el clatell d’en Nuru mentre deia:
—Prec el seu perdó de nou, Comandant Nuru, però... bé, fins i tot amb la Força, no veig com tindria una oportunitat.
Nuru va dir:
—Suposo que només hi ha una forma d'esbrinar-ho. Continuaré estant aquí, mirant a la cantonada, mentre tu fixes la teva pistola blàster en atordir. Per seguretat, et suggereixo que et tornis a posar el casc. Llavors pots disparar quan sigui que estiguis preparat.
Mirant de Nuru a Trencador, Tallant va dir:
—Comandant Nuru, puc preguntar-li com sabia que l'Amo Trencador s'havia llevat el casc si no li va veure fer-ho?
—Perquè quan porta el seu casc, parla a través d'un micròfon de comunicador —va respondre Nuru—. Un pot sentir la diferència.
—Oh —va dir Tallant—. Haig d'escoltar amb més atenció.
Ignorant al droide, Trencador va dir:
—Comandant Nuru, no ho diu de debò, veritat? Vull dir, sobre que jo li dispari?
—Ho dic bastant de debò —va dir Nuru—. Considera això com una prova. Si m’encertes, només estaré inconscient breument. Si no ho fas, tots aprendrem una lliçó diferent. Vinga, Trencador. Reinicia el teu blàster, després desenfunda-ho i dispara. Fes el teu millor tret.
Trencador va mirar als altres soldats. Sagaç va dir:
—No crec que això sigui una bona idea.
Artells va dir:
—Jo tampoc, però... si anem a aprendre una lliçó, prefereixo aprendre-la aquí i ara que sota circumstàncies menys controlades.
Més confós que mai, Tallant va dir:
—Meditar normalment porta a la gent a disparar blàsters dins de naus estel·lars?
—Potser només aquesta vegada, Tallant —va dir Nuru—. Trencador, estic preparat quan tu ho estiguis.
—Està bé, comandant —va dir Trencador—. Però sincerament espero que sàpiga el que està fent —es va posar de nou el casc, després va dir—. Estic agafant la meva pistola ara, però només per reconfigurar-la —va moure la seva mà dreta cap a la cartutxera assegurada contra l'armadura que cobria el maluc dret. Després d'usar el polze amb guants negres per fixar el blàster en atordir, va apartar la mà de la cartutxera. Els altres soldats i Tallant es van apartar de Trencador, donant-li espai.
Trencador va mirar a través del visor en T del seu casc, mantenint els ulls fixos en l'esquena de la túnica d’en Nuru, a l'àrea entre els omòplats del noi. Les mans d’en Nuru romanien suaument aferrades darrere de la seva esquena. Trencador no va haver de mirar a la lectura òptica del seu visor per estimar la distància entre ell i el jove Jedi. Podia clarament veure que estava amb prou feines a tres metres.
La mà dreta de Trencador es va moure al costat de la seva cartutxera, i llavors el seu braç es va deixar caure. Va sospirar:
—No crec que pugui fer això, Comandant Nuru —va dir ell—. Disparar a un Jedi va completament en contra de tot el meu entrenament a Kamino.
—Encara estàs assumint que m’encertaràs, Trencador —va dir Nuru—. Recorda, això és només una prova. Una atordida no em matarà. Confia en mi.
—Confio en vostè —va dir Trencador—, però no puc fer això. Simplement se sent... malament.
—I si et dono una ordre directa?
Trencador va sacsejar el cap i va dir:
—No ho sé.
—Llavors t'ordeno que desenfundis la teva arma i em disparis.
Trencador es va moure ràpid, i sense vacil·lació. Els dits de la seva mà dreta encara estaven corrent cap a l'empunyadura del seu blàster quan Nuru —havent-hi ja percebut el moviment des de darrere— va enviar la seva pròpia mà volant cap al seu cinturó. Nuru va agafar el sabre làser, deixant l'arma del seu Mestre penjant del seu clip.
El blàster va saltar a la mà de Trencador. Al mateix moment, Nuru va activar el sabre làser, encenent la seva fulla blava de pura energia per enfrontar-se a Trencador.
El braç de Trencador es va aixecar i va prémer el gallet del blàster, llançant un feroç raig làser al pit d’en Nuru. Nuru va mantenir els seus ulls vermells fixos en el visor en T de Trencador mentre movia els canells lleugerament, ràpidament ajustant l'angle del seu sabre làser per enfrontar-se al raig que s'acostava.
El raig va colpejar la fulla i va rebotar de tornada a Trencador, xocant contra la placa d'armadura que cobria el seu avantbraç esquerre. Encara que el raig atordidor portava una càrrega disminuïda, l'impacte va fer que Trencador es doblegués del dolor i que la seva cama esquerra s'enfonsés sota ell. Va prémer un altre tret abans de caure sobre el seu genoll esquerre.
La fulla de Nuru va parpellejar a través de l'aire de nou, colpejant al segon raig cap a la plataforma de metall mentre saltava cap endavant. Sostenint fermament el sabre làser amb una mà, va estendre l'altra i va agafar la pistola de la mà de Trencador. La resposta de Trencador va ser pur reflex mentre la seva pròpia mà es llançava a l’encalç de la pistola i aferrava el canell de Nuru.
Trencador va panteixar.
—Està... està bé, Comandant Nuru?
—Estic bé, Trencador —va dir Nuru, la seva veu místicament sense emocions mentre desactivava el sabre làser—. Si això hagués estat un intent d'assassinat real, no t'hi hauria simplement llevat l'arma. Ja pots deixar anar el meu canell.
Només llavors Trencador s’adonà que encara estava agafant el canell d’en Nuru. Mentre Trencador alliberava la seva subjecció, Sagaç va caminar al costat d’Artells i Xerraire i va murmurar:
—No tenia ni idea que el Comandant Nuru es mogués tan ràpid!
Tallant va dir:
—Potser jo hauria d'intentar meditar?
Gunn va tornar corrent cap a la cabina principal. Va bramar:
—No em digueu que això que acabo de sentir no era foc de blàster! —llavors s’adonà del soldat amb casc agenollat enfront d’en Nuru. També va veure que Nuru tenia la pistola blàster del soldat en una mà i el sabre làser en l'altra.
Gunn va sacsejar el cap amb disgust:
—Ni tan sols vaig a preguntar el que estàveu fent vosaltres dos —va dir ella—. Vull que tots vosaltres agafeu un seient i us cordeu els cinturons ja! Tots excepte tu, vull dir —ella va caminar entre els tres soldats drets i va aferrar a un pel braç—. Anem, Xerraire —va dir ella—. Vindràs a la cabina de comandaments ara mateix! —Ella va portar a l'atordit soldat cap al passadís.
Tan aviat Gunn i el soldat van sortir de la cabina, Tallant va dir:
—Tret que em falli la memòria a curt termini, crec que la Capitana Gunn ha confós a Sagaç amb Xerraire.
Artells va dir:
—Tallant, acabes de robar les paraules de la meva boca.
Ell va mirar a Xerraire, que estava de fet encara dret al costat d'ell. Artells va dir:
—Xerraire, potser hauries d'haver-hi dit alguna cosa abans que Gunn arrossegués a Sagaç amb ella?
Xerraire es va encongir d'espatlles.
Trencador encara estava agenollat en la plataforma al costat d’en Nuru. Conforme Nuru li retornava la pistola, Trencador va dir:
—Ho sento.
—No tens motius per sentir-ho —va dir Nuru mentre s'ancorava el sabre làser al seu cinturó—. Jo et dec a tu una disculpa. No pretenia fer-te caure sobre la teva cama ferida. Som-hi, deixa'm ajudar-te a aixecar-te.
—Gràcies —va dir Trencador mentre col·locava una mà en l'espatlla del noi. Alçant-se dret, va dir—. M'alegro de saber que pot defensar-se pel seu compte, Comandant Nuru, però... espero que mai em torni a donar una ordre com aquesta! —Es va llevar el casc, després va estendre el braç cap amunt per fregar-se el lateral del cap—. Anar en contra del meu entrenament bàsic fa que em faci mal el cervell.
Just llavors, els crits enfadats de la Gunn van fer ressò des de la cabina de comandaments.
—Oh, oh —va dir Artells—. Sembla que la Capitana Gunn acaba d'adonar-se que no està amb Xerraire.
Un parell de segons més tard, Sagaç va tornar a la cabina principal. Mirant a Xerraire, va dir:
—Vaig intentar identificar-me davant la Capitana Gunn abans d'arribar a la cabina de comandaments —ell va apuntar amb un polze al passadís i va afegir—. Li agradaria tenir unes paraules amb tu.
El gest de Xerraire es va arrufar. Es va tornar per mirar a Nuru. Nuru va dir:
—Podria ser millor que vagis i escoltis el que ha de dir, Xerraire. Tingues en ment que ella és la capitana d'aquest navili.
Xerraire va sospirar.
Conforme entrava en el passadís cap a la cabina de comandaments, va murmurar:
—El deure em crida.
Nuru va fer un gest als seients de la cabina.
—Serà millor que ens cordem els cinturons. Sortirem de l’hiperespai aviat.
Artells, Sagaç i Trencador es van asseure en el divan d'acceleració, un banc embuatat amb un respatller desigual ajustable de saló. Tallant va mirar als dos seients restants, després va dir:
—Comandant Nuru, un ha d’estar dempeus per meditar, o pot fer-se assegut?
—De qualsevol manera —va dir Nuru—. Per què ho preguntes?
Tallant va fer un gest cap al seient buit més proper i va dir:
—Amb el seu permís, comandant, puc asseure'm allà perquè pugui mirar a la cantonada? M'agradaria intentar meditar.
Nuru no sabia si qualsevol droide era capaç de meditar, però va dir educadament:
—Per descomptat, Tallant. La cantonada és teva.
Conforme s'acomodava en el seu seient, Tallant va mirar de nou a Nuru i va dir:
—Mai he pensat en res abans.
Nuru va somriure.
—Pren-te el teu temps.


[1] Cleaver, fulla o destral de carnisser. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada