dijous, 30 de maig del 2019

La maledicció dels Pirates del Forat Negre (IX)

Anterior


CAPÍTOL 9

—Està bé, Mcgrrrr —va dir Lalo Gunn—. Tu i els teus pirates sou lliures.
—M'alegra saber-ho —va dir Mcgrrrr amb una reverència educada.
Gunn acabava de completar una profusa inspecció del seu transport per confirmar que el bony fet pel cap d’en Bossk en el mur de la cabina era l'únic dany provocat pels Pirates del Forat Negre. Havia advertit a Mcgrrrr que si qualsevol part de la seva nau era trencada o es perdia, no estaria contenta.
Gunn i Mcgrrrr estaven amb Nuru, els quatre soldats clon, Tallant i Veeren en la cabina principal de l'Harpia Veloç. Robonino havia estat alliberat i deixat amb els altres pirates. El blàster compacte de la Gunn estava de nou en el seu lloc dins de la seva bota dreta, i Tallant li havia retornat el sabre làser de Ring-Sol Ambase a Nuru. Nuru s'havia canviat el seu mico prestat i tenia de nou la seva túnica Jedi. Els soldats s'havien llevat els cascos, i observaven a Mcgrrrr en alerta.
L'Harpia romania ancorada al Pathfinder Vangaard, que al seu torn estava amarrat al Mall Aleatori. Totes les naus i caces estel·lars pirata estaven viatjant cap a una petita lluna en l'òrbita d'un planeta gasós. Mirant a Mcgrrrr, Nuru va dir:
—Dius que estem en ruta cap a la Lluna Botí?
Mcgrrrr va assentir.
—Aquest és el nom que li vam donar al món on vam col·locar als dos sullustans que es van negar a convertir-se en pirates. Van sortir de l’hiperespai fa prop de vuit anys. He esmentat que aquests sullustans són alguna cosa així com historiadors?
—No, no ho has fet —va dir Nuru—. Què vols dir amb «alguna cosa així»?
Mcgrrrr es va gratar la barbeta.
—Bé, són més com investigadors científics. Diuen que estudien artefactes antics per aprendre sobre civilitzacions fa temps mortes. Hi ha un nom pel que fan...
—Xenoarqueologia —va dir Nuru.
—Això és —va dir Mcgrrrr—. De totes maneres, no gaire després que els deixéssim en la Lluna Botí, van començar a explorar una estructura antiga, una piràmide parcialment col·lapsada. Dins de la piràmide, van trobar glifs i tecnologia alienígenes. D'acord amb els sullustans, aquests glifs suggereixen que la tecnologia només pot activar-se per algú amb poders en la Força.
Els ulls vermells d’en Nuru es van obrir com a plats.
—Capità Mcgrrrr, s'han trobat els sullustans algun rèptil gran de pell blava?
—No que jo sàpiga —va respondre Mcgrrrr—. Però recordo que els glifs tenien imatges de criatures sàuries. Per què?
—Perquè pel que has descrit, la piràmide sona com un Temple Estel·lar construït per una espècie reptiliana, els antics Kwa. Els seus descendents són els Kwi, que encara existeixen en mons dispersos.
Impacient, Gunn va dir:
—Què té a veure un grapat de llangardaixos vells amb treure'ns del forat negre?
—Possiblement tot —va dir Nuru—. Els erudits Jedi van saber que els Kwa van dominar el poder del cosmos, possiblement el poder de la pròpia Força, dins d'enormes càmeres subterrànies que jeuen sota els Temples Estel·lars. Els Kwa usaven aquest poder per viatjar per l'univers a través de portals hiperespacials basats en planetes que anomenaven Portes de l'Infinit, i van designar els Temples Estel·lars per protegir la integritat d'aquestes portes.
—Gua —va dir Gunn—. Portals basats en planetes? Això és impossible. Tothom sap que no pots viatjar per l’hiperespai fins que estàs fora de la gravetat d'un planeta. No hi ha forma en què puguis fer-ho des de dins d'un planeta.
—Tal com jo ho entenc —va continuar Nuru—, els Kwa també podrien posseir poders que els permetien controlar la seva tecnologia. Només un parell de Temples Estel·lars han estat descoberts. Els Kwa van deixar enrere feroços monstres i molts paranys mortals ocults per encarregar-se dels intrusos.
—No he sentit de cap monstre o cap parany —va dir Mcgrrrr—. Tot el que sé és que els sullustans diuen que la tecnologia antiga només pot ser activada per un Jedi. Per la forma en què ho diuen, la tecnologia podria permetre a un nombre de naus fer un salt hiperespacial fora d'aquest regne.
Gunn va mirar a Nuru i va dir:
—És això cert? Pots fer que això ocorri?
Nuru va mirar a Veeren, i després als soldats. Es va adonar que tothom estava esperant una resposta positiva d'ell, com si les seves vides depenguessin d'això. Ell va dir:
—La tecnologia Kwa és molt poderosa... Però extremadament perillosa. En el Temple Jedi, vaig saber d'un incident que va ocórrer fa nou anys. Un petit Temple Estel·lar va ser descobert al planeta Ova. Evidentment, els Temples Estel·lars Kwa poden usar-se no només per al viatge interestel·lar, sinó com a armes per dirigir poderoses onades d'energia, anomenades ones de l'infinit, per la galàxia. Poc després que es descobrís, el Temple Estel·lar d'un altre planeta va disparar una ona de l'infinit a Ova.
Gunn va dir:
—Què va ocórrer?
—Ova va ser devastada.
—Oh —va dir Gunn, alçant les celles—. Així que on ens deixa això?
Veeren es va aclarir la gola, després va dir:
—No vull dir això com una amenaça, Nuru Kungurama, sinó merament com una afirmació d'un fet. Si no se'm retorna a l'espai Txiss, l'Ascendència podria anar a la guerra amb la República. No és el meu desig que això ocorri, encara així la situació està més enllà del meu control. Si hi ha alguna cosa que pugui fer per ajudar-nos a deixar aquest sector, alertaré a l'Ascendència que van ser els Separatistes, no la República, els qui van atacar l'Estació de les Forces de Defensa Ifpe’a... i jo estaria d'allò més agraïda.
Nuru no volia decebre a Veeren. Va dir:
—Imagino que tindré una millor idea de com procedir després que coneguem als sullustans, i que m'ensenyin el que han trobat en la piràmide.
—Els coneixeràs ben aviat —va dir Mcgrrrr mentre feia un gest cap a la pantalla de visualització del periscopi—. Estem descendint cap a la Lluna Botí ara.

***

Fins i tot encara que l'antiga piràmide de pedra estava parcialment col·lapsada, Nuru pensava que era una vista impressionant. La seva altura era deu vegades major que la longitud total del Mall Aleatori, i s'alçava com una muntanya artificial sobre el campament dels sullustans, diverses estructures petites que conformaven l'única arquitectura diferent en la superfície lunar. El cim angular esmolat de la piràmide estava tan alt sobre el terra que semblava apunyalar permanentment al cel carmesí, just com ho havia fet durant cent mil anys. Nuru no podia evitar meravellar-se pel fet que la piràmide fos tants eons més antiga que el propi Orde Jedi, i que la majoria de l'edifici encara estava dempeus.
Els Pirates del Forat Negre havien desatracat i aterrat les seves naus al costat de l'Harpia Veloç en una àmplia extensió de terreny rocós al costat de la piràmide. Mentre Veeren esperava amb Gunn i Tallant a bord de l'Harpia, Nuru va descendir la rampa de l'Harpia juntament amb Mcgrrrr i els quatre soldats, llavors va caminar cap al campament dels sullustans.
A causa que Mcgrrrr s'havia referit a dos sullustans vivint en la Lluna Botí, Nuru es va sorprendre de veure a tres emergir d'una de les estructures del campament, les quals estaven situades al costat d'un gran jardí de verdures. Dos sullustans eren adults, un home i una dona, tots dos humanoides amb cares de galtes caigudes distingits per grans ulls negres i orelles grans, prominents. El tercer era una nena sullustana, que semblava tenir uns sis anys, i sostenia la mà de l'home adult.
Nuru va mirar a Mcgrrrr i va dir:
—No em vas dir que fossin una família.
—No ho vas preguntar —va respondre Mcgrrrr amb un somriure—. La seva filla va néixer fa un parell d'anys.
Els sullustans van trotar cautelosament per trobar-se amb l'equip d'aterratge. El sullustà adult, que tenia les orelles més grans, va mirar a Nuru i als soldats, després va mirar a Mcgrrrr.
—Què passa, dimoni lladre? —Va dir ell—. Has trobat altres desafortunats companys que no tenen cap interès a treballar per a tu?
Mcgrrrr va riure.
—A mi també m'alegra veure't de nou, Professor Groob. Permet-me presentar-te a Nuru Kungurama, un Jedi.
Els tres sullustans van mirar a Nuru, que només era lleugerament més alt que el Professor Groob.
—Els autèntics Jedi porten autèntics sabres làser. Què hi ha de tu? —Va preguntar el professor.
Nuru va retirar la seva túnica per revelar els dos sabres làser ancorats en el seu cinturó. Va dir:
—Requereix una demostració?
Els sullustans adults es van mirar l'un a l'altre, després Groob va dir:
—No! Si us plau, disculpi el nostre escepticisme! —Fent un gest cap als seus companys sullustans, va dir—. La meva esposa i companya de treball Parv Dijj, i la nostra filla, Ulsee. Parv i jo som... vull dir, érem professors de xenoarqueologia a la Universitat de Ketaris.
Parv Dijj va dir:
—Imagini la nostra sorpresa quan vam descobrir un Temple Estel·lar Kwa aquí!
—Però estem tots ansiosos per marxar-nos i anar a casa —va afegir ràpidament Groob—. Ens ajudarà, jove Jedi? Ho farà?
Nuru va quedar abatut per la sinceritat de la petició del sullustà. Va dir:
—No sé quant saben sobre la tecnologia Kwa, però en males mans, se sap que pot destruir sistemes estel·lars enters.
Groob va dir:
—Si es refereix al Temple Estel·lar a Ova, m'atreveixo a dir que sabem més que la majoria.
—Nosaltres vam descobrir el Temple d’Ova —va continuar Parv amb un orgull obvi—, i vam lliurar l'informe que notificava al Consell Jedi sobre la seva existència!
Groob va afegir:
—Si no haguéssim viatjat a Coruscant per lliurar el nostre informe, podríem haver estat a Ova quan es va esvair en l'infinit! No és que tinguéssim del tot sort. Estàvem de tornada a la Universitat de Ketaris quan la nostra nau va caure de l’hiperespai i vam acabar aquí.
Nuru tenia la impressió que els sullustans estaven gaudint de l'oportunitat de parlar de les seves experiències. Tornant la mirada cap a la piràmide, va dir:
—El Capità Mcgrrrr va dir que no s'han topat amb cap guardià monstruós ni cap parany dins o al voltant del Temple Estel·lar. És això cert?
Groob va assentir.
—En Ova, vàrem trobar multitud de paranys i amb prou feines escapàrem d'un atac per part d'enormes cucs whuffa. Els Kwa usaven als whuffes com a guardians dels seus temples. Però en aquest món, només hem trobat les restes fossilitzades dels whuffes. El pitjor perill són els enderrocs col·lapsant.
Parv va assentir estant d'acord, després va afegir:
—Buidar una ruta a través de la piràmide fins a l'estació de control estel·lar no va ser fàcil.
—Han vist l'estació? —Va dir Nuru—. Els controls d'activació són funcionals?
Groob va dir:
—Crec que trobarà que tot el que necessiten és un toc Jedi.
—Com arriben a l'estació?
—Volem! —Va exclamar Groob—. Mcgrrrr ens va deixar una swoop, la qual hem guardat en aquell refugi d'allà —ell va mirar a Mcgrrrr, després va continuar—. Tu tens la nostra nau de salvament. Si ens la retornes, us portarem a través de l'àrea col·lapsada de la piràmide. Després, volarem tots a través de les cavernes fins a l'estació de control estel·lar.
—No pots dir-ho de debò —va dir Mcgrrrr, fent un gest cap a les naus aterrades—. Estàs suggerint que pilotem totes aquestes naus... sota terra? Has d'estar boig!
—No et preocupis —va dir Groob—. Les cavernes són enormes, amb espai de sobres per a la teva fragata.
—Però on aterrarem?
—A l'estació de control estel·lar, per descomptat —tornant-se cap a Parv i Ulsee, Groob va dir—. Reuniu les nostres targetes de dades i deixeu tota la resta. Ens anem a casa!
—A casa? —Va dir la jove Ulsee, parlant per primera vegada—. De debò?
Nuru, Mcgrrrr i els quatre soldats van veure als sullustans trotar de tornada al seu campament per recollir els seus registres de l'excavació arqueològica. Trencador es va acostar a Nuru i va dir:
—Els sullustans fan que soni com si no tinguéssim res del que preocupar-nos.
—Certament ho fan —va respondre Nuru sense convicció.
Els sullustans van tornar, portant sacs plens de targetes de dades. Mcgrrrr els va escortar cap a la nau de salvament en forma de platet Ugor, que era la propietat per dret dels sullustans. Mcgrrrr va procedir fins al pont del Mall Aleatori, on va començar a donar ordres pel comunicador. Nuru i els soldats van tornar a l'Harpia, on van informar a Gunn, Veeren i Tallant sobre els sullustans i el viatge planejat cap a l'estació de control estel·lar del Temple Estel·lar.
Nuru estava en la cabina de comandaments de l'Harpia amb Gunn i Xerraire quan van rebre les instruccions de Mcgrrrr. Gunn va mirar la piràmide i va dir:
—Se suposa que volarem dins d'aquesta cosa per fer un salt hiperespacial? Això com que va en contra del meu millor judici —mirant enrere cap a Nuru, va dir—. Confies en aquests sullustans?
—Vaig percebre que eren sincers —va dir ell.
—Serà millor que ho siguin —va dir Gunn—. Perquè si ens estan traint, no em molestaré a deixar que visquin per lamentar-ho.
Una a una, les naus es van alçar de la superfície lunar. L'Harpia i els navilis pirata van seguir al platet dels sullustans al voltant fins a l'altre extrem de la piràmide, on l'àrea col·lapsada havia deixat un forat obert. Els sullustans van activar les poderoses llums del seu platet i llavors van entrar en el forat, il·luminant el passadís per als altres que anaven darrere.
Gunn va encendre les llums de l'Harpia mentre descendien cap a una caverna. Pel que Nuru podia veure dels murs de roca que li envoltaven lliscant al costat de la finestra de la cabina de comandaments, els sullustans havien estat sincers en la seva avaluació de la grandària de la caverna.
La caverna es va eixamplar, i les naus van procedir cap a una enorme càmera amb una àmplia paret inclinada. Al principi, Nuru va pensar que era un mur natural, però conforme van volar més prop d'ell, va veure que estava construït amb enormes blocs de pedra.
Els sullustans es van dirigir cap a un tall vertical en el mur, i van guiar a les altres naus cap a l'avenc. L'avenc donava a una càmera fins i tot més enorme, al centre de la qual hi havia una gegantesca esfera geodèsica que estava embolicada de plaques hexagonals llises, que emetien una radiació blanca esgarrifosa.
Xerraire va dir:
—Mireu la grandària d'aquesta cosa.
—Botona't els llavis! —Va dir Gunn.
—És l'estació d'energia —va dir Nuru. Estava sorprès per la immensitat de l'esfera brillant, i va estimar el seu diàmetre en més de dos quilòmetres—. Mantingues-te seguint als sullustans.
Els sullustans van dirigir el seu platet al voltant de l'esfera fins a una escletxa que ocupava l'amplitud de tota una placa hexagonal. Conforme les naus s'acostaven a l'escletxa, Gunn es va adonar que era una plataforma d'aterratge interior, prou àmplia com per acomodar a molts navilis. Ella va preguntar:
—Quan van construir aquest lloc els llangardaixos vells?
—Fa més de cent mil anys —va respondre Nuru.
—Però sembla tan... nou.
Els sullustans van entrar en l'escletxa i van aterrar. Els propulsors de l'Harpia es van encendre i va tocar terra al costat del platet. Nuru va dir:
—Mantingues els motors en marxa, Gunn. No sé el que trobarem aquí, però espero que puguem necessitar marxar-nos amb pressa.
Nuru ja estava sortint de la cabina de comandaments de l'Harpia mentre el Mall Aleatori, dos pathfinders i set caces estel·lars van surar fins a l'escletxa i es van posar en la plataforma antiga. Caminant cap al camí principal de l'Harpia, Nuru va trobar a Veeren, Trencador, Artells, Sagaç i Tallant mirant la pantalla de visualització del periscopi, la qual ara mostrava l'àrea d'aterratge construït pels Kwa. Nuru va dir:
—Artells i Tallant, romaneu amb l’Aristocra. Trencador i Sagaç, veniu amb mi.
Veeren va dir:
—A mi també m'agradaria anar.
—Vostè hauria de quedar-se aquí —va dir Nuru—. És més segur.
—Si us plau. Vull veure aquest lloc.
Nuru va mirar a Artells i a Tallant.
—Està bé —va dir ell—. Tots hi anirem. Però estigueu preparats per tornar a la nau immediatament a la meva ordre.
Els tres soldats es van col·locar els cascos i van comprovar les seves armes mentre escortaven a Nuru i a Veeren per la rampa de l'Harpia. Tallant els va seguir amb el seu propi rifle blàster. Un moment després, el Capità Mcgrrrr i Bossk van sortir del Mall, i llavors el Professor Groob va sortir del seu platet per unir-se a Nuru i als altres en la plataforma.
Nuru es va sorprendre de veure a Bossk, que havia reemplaçat el seu rifle blàster destrossat per un de nou, el qual aferrava fermament davant seu. La llengua de Bossk es movia cap enrere i cap endavant entre les seves dents mentre mirava a Nuru. El jove Jedi va mirar a Mcgrrrr i va dir:
—Per què has portat al caça-recompenses? —Va haver de parlar fort perquè la seva veu pogués escoltar-se per sobre del so dels motors de l'Harpia.
—No t'avorriré amb detalls —va respondre Mcgrrrr—. Bossk és el meu nou primer oficial.
—Mokshok va tenir un accident —va dir Bossk.
—Què desafortunat —va dir Nuru alerta.
Mcgrrrr es va inclinar més prop de Nuru i va dir:
—No et preocupis per Bossk. Ell és només múscul. Si ens topem amb alguna cosa inesperada, podria ser útil.
El Professor Groob va colpejar el braç de Nuru i va dir:
—Els controls principals estan just allà, al final del passadís —Groob va fer un gest cap a una entrada triangular en un mur proper, la qual estava adornada amb uns glifs extravagants—. Crec que puc ensenyar-li com operar els controls, però només vostè pot obrir el portal per a un salt hiperespacial.
—Un moment —va dir Mcgrrrr—. No hauríem de parlar sobre on anem a saltar? És a dir, nosaltres... Bé, alguns de nosaltres no volem saltar simplement a qualsevol part.
Nuru va mirar a Groob i va dir:
—Poden ajustar-se els controls per a unes coordenades específiques?
—Sí —va dir Groob—. Vull dir, crec que sí.
—Què? —Va dir Mcgrrrr—. No ho saps amb seguretat?
—Ha! Suposo que creus que hauria de deixar-me caure per la botiga més propera i comprar un manual d'instruccions per a la tecnologia antiga Kwa?
—Però si no ho saps, com podem estar segurs que l'estació si més no funciona?!
Mentre Groob i Mcgrrrr discutien, Nuru s’adonà que Veeren s'havia allunyat del costat de Tallant de manera que pogués inspeccionar una sèrie de glifs que estaven gravats en el mur a l'esquerra de l'entrada triangular. Conforme Veeren estenia la seva mà per tocar els glifs, Nuru va percebre una tensió sobtada en l'aire.
—Aristocra!
I llavors el mur va explotar cap a fora, llançant un esprai de pols i enderrocs en totes direccions i llançant a Veeren d'esquena contra la plataforma. Nuru ja estava corrent fins a la posició de la Veeren quan va veure el que havia destrossat el mur de pedra.
L'enorme cap d'un cuc whuffa gegant va sortir del forat recentment format, flexionant les seves mandíbules per mostrar les llargues dents dures com el diamant que usava per perforar el terra densament compacte. Llavors el whuffa va llançar la seva muscular massa cap endavant, retorçant-se fora del forat de manera que estava posicionat per abatre a Veeren.
Nuru va saltar i va aterrar al costat de la forma supina de Veeren. Havia esperat empènyer o tirar d'ella fora del perill, però mentre agafava els seus braços, el whuffa va flexionar les seves gargamelles engrandint-les i va deixar caure el cap ràpidament.
Nuru i Veeren van ser empassats a l'instant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada