diumenge, 26 de maig del 2019

Esquadró Evasió (IV)

Anterior


CAPÍTOL 4

—Alguna cosa va malament, General Ambase? —Va dir Trencador.
Encara que Trencador no era un expert en el comportament emocional de cap manera de vida, s'hi havia adonat de la forma en què Ring-Sol Ambase havia estat mirant per la finestra del transport, mirant la brillant cascada de llums mentre el transport viatjava per l’hiperespai. El seu gest estava arrufat, la qual cosa Trencador creia que era un indicatiu que el Jedi estava preocupat o irritat.
Just després que el transport fes el salt a l’hiperespai, Ambase havia informat a les forces de la missió clon sobre la seva missió: Anaven a servir com el seu reforç d'emergència mentre investigava les instal·lacions KynachTech a Kynachi.
Durant la sessió d'informació, Ambase no havia exhibit cap preocupació òbvia sobre la missió. Ara, mentre apartava la mirada de la finestra per mirar a Trencador, va dir:
—És el meu aprenent.
Confós, Trencador va dir:
—Està... preocupat per ell?
—Fins i tot encara que ja estem a molts parsecs de Coruscant, encara tinc la més estranya sensació de què està a prop.
De sobte, va arribar el so d'un cop sec acompanyat per riures de la cabina principal, on Sagaç i altres tres soldats clon estaven en una competició per veure qui podia fer més flexions portant tota la seva armadura. El so de cop sec arribava de les àrees del mentó dels cascos dels soldats competint, que copejaven la plataforma mentre baixaven, i els riures arribaven d'aquells que els observaven.
Ignorant el soroll de la cabina principal, Trencador va mirar a Ambase i va dir:
—El transport va ser escrupolosament inspeccionat abans que abandonéssim el Temple, general. Ningú va pujar a bord excepte nosaltres.
Ambase va assentir.
—Vostè em va assegurar això abans. Encara així, tinc aquesta sensació irritant de la seva presència. Tant de bo pogués explicar-la.
Esperant ajudar, Trencador va dir:
—No podem enviar cap transmissió mentre viatgem per l’hiperespai, però quan arribem a Kynachi, li agradaria contactar amb el Temple Jedi i confirmar que el seu aprenent està bé?
—Si es pot enviar una transmissió sense posar en risc la missió, ho apreciaria.
—Ho convertirem en una prioritat —va dir Trencador. Era a punt de tornar a la cabina principal, però llavors es va detenir i va dir—. General, si no li importa que li pregunti, per què el seu aprenent no s'ha unit a vostè en aquesta missió?
Ambase va dir:
—És vostè un company curiós, Trencador. Però no, no m'importa que em pregunti. El meu Padawan, Nuru Kungurama, és encara bastant jove i mai ha vist el combat. Només m'he convertit en el seu Mestre recentment, després que el seu primer Mestre morís en la Batalla de Geonosis. Desafortunadament, les meves obligacions com a general han evitat que passi molt temps amb Nuru.
Reflexionant sobre això, Ambase va dir:
—Em pregunto... què és aquesta sensació que he estat tenint des que abandonéssim el Temple. Potser és la pròpia Força la que està provocant-la, tractant de dir-me que hauria d'haver portat a Nuru amb mi.
—La Força, general? —Va dir Trencador—. Realment no sabria gens sobre això.
—Els Jedi no són els únics que obtenen el seu poder de la Força, Trencador —va dir Ambase—. La Força flueix a través de totes les coses vives. Fins i tot a través de vostè i els seus companys clons.
—M'alegra que pensi això, general.
Just llavors, una llum vermella va parpellejar en la vora de la finestra.
En veure la llum, Trencador va dir:
—Hora de lligar-se de nou. Anem a sortir de l’hiperespai.
Van tornar a la cabina principal, on el Capità Lock estudiava una consola de navegació mentre que els altres soldats s'acomodaven en els seients i asseguraven els seus cascos.
Sagaç va dir:
—Ei, Trencador! Ho hauries d'haver vist. Xerraire va quedar en segon lloc. Artells[1] va fer més flexions que cap de nosaltres.
—Et vaig dir que guanyaria —va dir un altre clon—. Artells fa flexions mentre dorm.
—Sí? —Va dir Sagaç—. Aposto al fet que Xerraire li derrotaria en una competició de silenci. Xerraire ni tan sols ronca! —Aquest comentari va portar una altra ronda de rialles.
—Està bé, tallin la xerrameca —va dir el Capità Lock. Tornant-se cap a Ambase, va dir—. Vaig al capdavant amb els pilots. Torno de seguida.
Mentre Lock es dirigia cap al pont del transport, Ambase va baixar fins al seu seient. Cordant-se el cinturó, va observar als soldats idèntics.
Encara que seguia sent alguna cosa així com un misteri el com els clonadors de Kamino havien estat contractats per crear un exèrcit per servir a la República, Ambase no podia evitar admirar el coratge i la companyonia dels clons.
—Qui de vostès són Artells i Xerraire? —Va preguntar Ambase.
—Jo sóc Artells, senyor —va dir un dels soldats amistosament mentre col·locava uns macrobinoculars polaritzats en el seu casc. Xerraire va alçar una mà amb guant negre i va saludar com si res a Ambase.
—Sento haver-me perdut la seva competició —va dir Ambase amb un somriure—. Quan acabi aquesta missió, potser tinguin una revenja.
Els soldats van respondre amb assentiments entusiastes.
Va haver-hi una sensació escruixidora mentre el transport sortia de l’hiperespai i els motors sublumínics entraven en joc. El transport encara s'estava sacsejant mentre sortia a l'espai real, en l'òrbita del planeta Kynachi. Però abans que la vibració pogués detenir-se, tota la nau va ser sacsejada per explosions violentes.
Cap dels soldats va mostrar ni rastre de por mentre els seus cossos se sacsejaven contra els seients. Reaccionant ràpidament i automàticament, van col·locar els cascos sobre els seus caps, van comprovar els seus cinturons de seguretat, i es van preparar.
—Estem sota atac! —Va sonar la veu del Capità Lock sobre el comunicador del transport—. Kynachi està envoltat pel que sembla un bloqueig de la Federació de Comerç! Transports droides entrant en...
Les paraules de Lock van ser tallades per una segona explosió, la qual va ser seguida per una sèrie ondulant d'esclats més petits.
Va haver-hi un rugit de vent. Les alarmes sonaven. Les llums parpellejaven. Cada home en el transport sabia que el casc de la nau havia estat trencat. Trencador va agafar una màscara respiratòria d'emergència i la hi va donar ràpidament a Ambase, que se la va col·locar sobre la cara.
Sagaç va consultar un sensor en el seu casc.
—General Ambase? Hem perdut la comunicació amb el Capità Lock i els pilots.
Tots els soldats asseguts van tornar els seus caps amb casc cap al general Jedi.
—A les càpsules de salvament —va dir Ambase—. Ara!


[1] Knuckles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada