dimecres, 29 de maig del 2019

La maledicció dels Pirates del Forat Negre (III)

Anterior


CAPÍTOL 3

—No crec que estigui meditant correctament, Comandant Nuru —va dir Tallant des del seu seient en la cabina principal de l'Harpia Veloç.
El droide havia estat en silenci durant dies, i la seva veu va sorprendre a Nuru. Nuru estava assegut al costat de Trencador a l'altre costat de la cabina, veient una carta estel·lar hologràfica. L'Harpia estava volant una vegada més a través de l’hiperespai, en l'últim tram del seu viatge cap a les Regions Desconegudes.
Tallant va continuar:
—He estat mirant aquesta cantonada durant cent quaranta-sis hores, onze minuts i trenta-vuit segons i comptant, però la meva matriu de circuits de conducta és la mateixa que abans de començar. Com sabré quan estic relaxat?
—No estic segur d'estar qualificat per respondre aquesta pregunta, Tallant —va dir Nuru, ignorant a Artells i a Sagaç mentre feien un pols al banc de treball de la cabina—. Per ser sincer —va continuar Nuru—. No tinc ni idea de si els droides poden meditar.
Tallant va dir:
—Oh.
En escoltar la decepció en la veu del droide, Nuru va afegir:
—Però tu certament semblaves estar meditant, Tallant. Ni tan sols et vas moure quan Trencador va transmetre les dades lingüístiques Txiss del canceller en el teu disc de memòria de llenguatge.
—Ho va fer? —Va dir Tallant, sorprès—. No sabia que si més no tingués un disc de memòria de llenguatge.
—Per si serveix d'alguna cosa —va afegir Nuru—, no conec de cap Jedi que hagi estat assegut sense moure's durant tant temps.
Aixecant-se del seu seient, Tallant va flexionar els seus braços de metall i va dir:
—Crec que les meves juntes sí se senten una mica més relaxades. Potser vaig emprar bé el meu temps.
—Ha! —Va dir Artells mentre colpejava el braç de Sagaç contra el banc de treball—. Això són 517 a 483! L'hi vaig a dir a Xerraire!
—Hauràs d'esperar al fet que la Capitana Gunn l’alliberi del deure de monitorar l'ordinador de navegació —va dir Sagaç mentre deixava anar l’adherència sobre l’Artells—. Potser hauríem de provar a fer un pols amb els nostres braços esquerres per variar?
Sense apartar la mirada de la carta estel·lar, Trencador va dir:
—En realitat, vosaltres dos podríeu voler posposar el següent assalt. Si les cartes i les dades proveïdes per l'oficina del canceller són correctes, arribarem a l'òrbita de Csilla en cinquanta-dos minuts.
Gràcies al seu respectiu entrenament i condicionament, Nuru i els soldats estaven preparats físicament i psicològicament per a llargs viatges en espais relativament confinats. Tot i així, després de tants dies en l'Harpia Veloç, tot el temps dormint en rotació a causa que les cambres de la tripulació del vaixell de càrrega només tenien tres lliteres, estaven tots ansiosos per sortir.
Nuru va tornar la seva atenció a la carta estel·lar per reexaminar el seu camí per i més enllà de la vora de la galàxia. Després d'abandonar Kynachi, s'havien obert pas fins a la Ruta Entralla i havien viatjat cap a Ord Mantell, on s'havien reproveït i agafat subministraments. Havien procedit via Esperó Celanon passant Vicondor i baixant el Passadís Namaiï fins a Dorin, món natal dels kel dor. Arribats en aquest punt, Lalo Gunn hi havia estat familiaritzada amb les hiperrutes, però no estava intimidada per la pèrdua del seu droide navegacional, TJ. De fet, semblava més entusiasmada per entrenar a Xerraire al fet que li ajudés a operar el seu vaixell de càrrega.
Usant les coordenades de navegació proveïdes pel Canceller Palpatine, havien arribat al Sector Mondress, i després havien procedit fins al Sector Albanin abans d'entrar a les Regions Desconegudes. Amb sis dies més de viatge encara per davant, confiaven que les coordenades del canceller els portessin a l'espai Txiss.
Tornant-se cap a Nuru, Trencador va dir:
—Imagino que està excitat per veure Csilla?
Nuru no va respondre, però va mirar intensament al desplegament hologràfic d'estels.
Trencador va dir:
—Alguna cosa va malament?
Nuru va parpellejar amb els seus ulls vermells, va mirar a Trencador, després va tornar la mirada al desplegament hologràfic. Va dir:
—Em temo que el meu entrenament en el Temple Jedi no em va preparar del tot per a aquesta missió.
Artells i Sagaç van sentir la puntualització d’en Nuru.
—Què?! —Va respondre Artells— Vostè, Comandant Nuru? No està preparat? Com pot dir això després de com es va manejar a Kynachi?
Sagaç va afegir:
—O després de la forma en què ens va ajudar a alliberar Kynachi d'aquells droides infernals? —Mirant al comando droide a l'altre costat de la cabina, Sagaç va afegir—. Sense ofendre, Tallant.
—No m'ha ofès, senyor —va respondre Tallant.
Trencador va dir:
—Artells i Sagaç tenen raó, Comandant Nuru. El seu entrenament en el Temple Jedi probablement li va preparar per més del que vostè creu.
—Ser capaç de lluitar és una cosa —va dir Nuru—. Però anar a una missió diplomàtica a Csilla? Això és una altra cosa per complet.
Trencador va dir:
—El Canceller Palpatine i el General Yoda no li haurien enviat a Csilla si no creguessin que està preparat.
Nuru va sacsejar el cap.
—No ho entens, Trencador —va dir ell—. Mai he conegut a un altre txiss. Mai. No m'agrada admetre això però... bé, estic nerviós.
Sagaç va dir:
—Per què encara no pot entendre les seves llengües?
—Gràcies per recordar-m'ho —va dir Nuru—. Se suposa que haig de reunir-me amb un diplomàtic el nom del qual amb prou feines puc pronunciar —ell va tractar de dir el nom lentament—. Sev’eere’nuruodo.
Trencador va dir:
—Vostè no pot estar nerviós, comandant. Tallant hauria de ser capaç de traduir per vostè.
Sorprès, Tallant va dir:
—Hauria?
Trencador va mirar al droide i va dir:
—No estaves escoltant? El teu disc de memòria de llenguatge ara conté dades lingüístiques txiss, així que pots ser el traductor d’en Nuru. Apa, escoltem com dius alguna cosa en txeunh, com a... Gràcies per la vostra hospitalitat.
Un borboll de paraules alienígenes va sortir del vocabulador de Tallant. Quan va acabar, Tallant va mirar a Nuru i va dir:
—No vaig poder trobar una paraula txeunh per a hospitalitat, però vaig incorporar sinònims per a serveis de companyonia. Creu que és una traducció suficient?
—No tinc la més absoluta idea —va dir Nuru, deixant caure el cap—. Però no és la llengua pel que estic nerviós. És... bo, no sé com reaccionaré quan vegi a un altre txiss per primera vegada. A Coruscant, em temo que m'he incomodat amb la idea que era en certa manera únic, que mai trobaria un altre txiss. És difícil per a mi imaginar estar entre gent que s'assembla a mi.
—Oh, si tan sols els nois i jo tinguéssim aquest problema —va dir Artells amb un riure entre dents mentre feia un gest cap a Sagaç i Trencador.
—Ho sento —va dir Nuru—. Has de pensar que estic sent ridícul.
—En absolut, comandant —Artells va sacsejar el cap—. Però no crec que hagi d'estar nerviós per anar a conèixer a altres txiss.
—De debò? —Va dir Nuru—. Per què no?
Artells va apuntar amb un dit a Nuru i va dir:
—Perquè vostè és Nuru Kungurama. Un Jedi. I ningú de l'espai Txiss l’ha conegut a vostè mai abans.
Sagaç va dir:
—Bona aquesta, Artells.
Trencador va donar uns copets a Nuru en l'espatlla i va dir:
—No té res del que preocupar-se. Tot anirà bé.

***

—On està Csilla? —Va preguntar Nuru.
Estava assegut en el petit seient que es desplegava de la paret posterior de Lalo Gunn i Xerraire en la cabina de comandaments de l'Harpia Veloç. L'Harpia acabava de sortir de l’hiperespai, i la cabina de comandaments centralment configurada del transport corellià YT-1760 oferia un ampli camp de visió. Basant-se en les coordenades amb què el Canceller Suprem Palpatine els hi havia proveït, Nuru havia esperat arribar a la vista del planeta Csilla, un gran món glacial. Però mentre mirava passant les espatlles de la Gunn i Xerraire i mirava a través de les finestres de transpariacer de la cabina de comandament, va veure només un camp d'estels distants.
—Cap planeta proper en la mira —va dir Gunn—. I l'estrella més propera està a tres anys llum. Xerraire, vas comprovar tres vegades l'ordinador de navegació abans de l'últim salt, veritat?
Xerraire va assentir.
Nuru va dir:
—Què està passant?
Gunn va contestar:
—La nostra posició és correcta, excepte... que no hi ha Csilla.
—Què vols dir amb què no hi ha Csilla? —Va preguntar Nuru—. On està?
—Això és el que estic tractant de dir-te, nen. No està aquí. Està...
—Mireu! —Li va interrompre Nuru. Va estendre el braç passant a Xerraire i va assenyalar a la finestra—. Hi ha alguna cosa aquí fora!
Gunn i Xerraire van seguir la mirada d’en Nuru per veure un objecte fosc, triangular, una silueta suspesa contra el camp estel·lar. Gunn va consultar les seves mires sensores i va dir:
—Podria ser una nau o una estació, però no puc saber-ho. Els meus sensors no estan captant cap senyal —ella va ajustar els controls dels sensors i va afegir—. Potser està usant un pertorbador de sensors. Les mires no poden si més no determinar la grandària d'aquesta cosa o com de lluny que està.
Una llum d'advertiment resplendí en la consola de control de l'Harpia.
—Estem sent escanejats.
En la distància indistinta de l'espai, l'objecte fosc es va moure lleugerament, i un dels seus laterals va semblar inflar-se cap a fora. Un moment més tard, unes llums van parpellejar per l'objecte, revelant que tenia una superfície corba, i que la seva autèntica forma no era un triangle sinó un con. El con girava i es va detenir de manera que semblava estar invertit, amb la seva punta esmolada assenyalant «cap avall» des de la perspectiva de l'Harpia.
Una altra llum resplendí en la consola de l'Harpia. Des del comunicador, una veu estranyament neutral però sintètica va dir:
—Estació de les Forces de Defensa Expansionista Txiss Ifpe’a a nau estel·lar sense identificar. Exposi el seu propòsit.
Gunn va mirar enrere cap a Nuru.
—Sóc Nuru Kungurama de l'Orde Jedi —va dir ell—. El Canceller Suprem Palpatine de la República Galàctica m'ha enviat aquí en resposta a una petició d'un ambaixador de l'Ascendència Txiss, l’Aristocra Sev’eere’nuruodo.
Després d'un breu silenci, la veu sintètica va respondre:
—Apaguin els motors subllum i tots els sistemes d'armes. Esperin el procediment d'amarratge.
Gunn va murmurar:
—No és exactament una càlida benvinguda.
El clon va dir:
—Tinc un mal pressentiment sobre això.
—Qui t'ha preguntat a tu?! —Va dir la Gunn mentre li donava un ràpid cop de puny a l'espatlla de Xerraire.
Nuru va dir:
—Em sorprèn que la veu de l'estació parlés en bàsic. Per les dades que he examinat, vaig pensar que els Txiss estaven tan aïllats que no conversaven en cap llengua de l'espai de la República.
—Gràcies per la lliçó d'història —va dir Gunn sarcàsticament—. Així que, què fem ara?
Nuru va pensar amb força. Estava pertorbat per què la seva sortida de l’hiperespai no els hagués portat a Csilla. Finalment, va dir:
—Seguiu les seves instruccions. Apagueu els motors i les armes. I tinguem en ment que som convidats, tot i que no hàgim arribat on esperàvem.
—Tu ets el cap —va dir Gunn.
Mentre Gunn i Xerraire premien botons i ajustaven controls, Nuru va mantenir els seus ulls en el navili cònic. Els motors de l'Harpia es van apagar, i el vaixell de càrrega va començar a anar a la deriva. Un moment més tard, l'Harpia es va sacsejar cap endavant, dirigint-se cap a l'estació Txiss.
Nuru va dir:
—Raig tractor?
—Síp —va respondre Gunn, arrufant les celles.
Conforme el raig tractor invisible atreia a l'Harpia més prop de l'estació Txiss, Nuru, Gunn i Xerraire, es van adonar que l'estació era molt més gran del que havia semblat des de certa distància. Gunn va mirar pels seus visors de nou i va dir:
—Els escàners encara tornen buits, però a ull, aquesta estació té prop de mil metres d'altura.
Una àmplia porta triangular es va lliscar cap enrere en el lateral de l'estació, i l'Harpia lentament es va ficar dins a través de la porta oberta cap al moll d’amarratge. Tènuement il·luminat per llums groguenques, el moll d’amarratge consistia en una plataforma d'aterratge oval embolicada per un mur corb verd pàl·lid, que era llis i sense finestres. Conforme el raig tractor dipositava a l'Harpia en la plataforma d'aterratge, la porta triangular del moll es va tancar lliscant-se, segellant el moll.
Les mires sensores de l'Harpia van cruixir d'activitat, sorprenent a Gunn i a Xerraire.
—Gua —va dir Gunn—. Estem captant munts d'estranyes lectures d'energia —mirant a un flux de dades, va afegir—. La majoria d'aquesta informació no té peus ni cap per a mi, però sembla que aquest moll té una atmosfera respirable.
—Diguem-ho als altres —va dir Nuru mentre reptava fora de la cabina de comandaments.
La rampa d'aterratge de l'Harpia es va estendre fins al terra del moll d’amarratge. Nuru va ser el primer a sortir, seguit de Tallant, els quatre soldats i la Gunn. Els soldats estaven amb la seva armadura completa i portaven els seus rifles blàster penjant sobre les seves espatlles.
Gunn va romandre en el fons de la rampa d'aterratge, va mirar al voltant i va dir:
—Ningú per rebre'ns? Les dades del Canceller sobre els Txiss deien alguna cosa sobre una recepció freda?
—Paciència —va dir el jove Jedi mentre mirava les parets llises del moll d’amarratge—. Probablement encara ens estiguin escanejant.
Una tira fina, diagonal, de llum va prémer contra una secció més baixa de la paret, on la paret s'inclinava per ajuntar-se amb el terra. La tira de llum es va tornar més brillant i es va expandir per revelar una entrada il·luminada. Una silueta humanoide estava dreta en l'entrada, i llavors la misteriosa figura va fer un pas cap endavant fins a l'hangar.
Per primera vegada en la seva vida, Nuru mirava a un altre txiss. Com Nuru, el txiss sense identificar tenia la pell blava, brillants ulls vermells, i un brillant pèl negre. El txiss estava abillat amb un uniforme definit negre amb xapes taronges en el coll.
Nuru havia suposat que la seva primera trobada seria amb un grup de txiss, no amb un individu. Malgrat el seu entrenament en el Temple Jedi, on havia après molt sobre romandre objectiu i no emetre judicis basats en impressions immediates, el seu primer pensament mentre mirava al txiss davant ell va ser: És preciosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada