dimecres, 15 de maig del 2019

Fragments d’Alderaan (i XXI)

Anterior


21

Era a la tarda quan el Drac de Roca i el Falcó Mil·lenari, van descendir sobre la pista d'aterratge prop del Gran Temple. Els motors de la nau hapana encara sonaven fatigats i irregulars mentre descendien a través de la humida atmosfera, però la nau va volar acceptablement, igual que ho havia fet sense contratemps, tot el camí a través de l’hiperespai de retorn a Yavin IV.
Jacen no recordava que les jungles de Yavin IV fossin tan verdes, tan plenes de vida. El sol distant, brillava intensament. No podia dir per què, però una onada d'emoció i expectativa es va precipitar per les seves venes com un rierol.
La Tenel Ka es va tornar cap a ell i va arquejar una cella mentre la nau es posava en el terra.
—Yavin IV es veu bell. —Va dir ella, mirant-li amb una expressió de sorpresa i sacsejant-se les trenes or i vermelloses de la seva cara. Jacen es va preguntar si havia llegit les seves emocions.
Jaina va apagar els motors del Drac de Roca.
—Sé a què et refereixes. Jo sento el mateix. Tinc moltes ganes de tornar a treballar en la reconstrucció, fins i tot fer els tediosos exercicis de pràctiques Jedi.
Lowie va emetre un baluern reflexiu. Amb un gemec i una ràfega dels seus retropropulsors d'altitud, el Falcó Mil·lenari, va aterrar al seu costat.
—Quan vaig veure el Gran Temple des de dalt en el cel, vaig sentir alleujament, —va continuar la Tenel Ka—, des d'aquesta altura, no vaig poder veure els danys, només que el temple continuava allà, envoltat de la selva.
—Estrany, o tal vegada no tan estrany. —Va dir Jaina—. Després que l'Estrella de la Mort va fer el que va fer a Alderaan, sabent que no hi ha forma de reparar aquest tipus de destrucció, em sento afortunada que tots tornéssim aquí d'una sola peça. Recordeu que l'Estrella de la Mort gairebé va fer el mateix a Yavin IV.
Lowie va fer un breu lladruc.
—Oh, estic d'acord, amo Lowbacca. —Va dir TM2—. També tinc preferència pels planetes i llunes que es mantenen d'una peça.
Lowie va acabar els procediments d'apagat de la nau, i Jaina va accionar l'interruptor que estenia la rampa de descens. Han Solo i Chewbacca ja havien sortit del Falcó Mil·lenari.
—Mira, aquí està la mama i l’Anakin. —Va dir Jaina, assenyalant a través de les finestres davanteres, protegint-se els ulls de la brillant llum del sol de la tarda. Veient al seu pare saltar la rampa del Falcó i envoltar la Leia en els seus braços, Jacen va recordar per què s'havia sentit tan emocionat. Aquella nit, tota la família Solo es reuniria per celebrar l'aniversari de la seva mare.
Jacen es va treure el seu arnés de seguretat. Va llançar un somriure tort de desafiament a la seva germana.
—Et faig una carrera! —Abans que ella tingués l'oportunitat de dir «A què estàs esperant?» ell va sortir a tot córrer del seu seient i es va dirigir a la sortida.

Aquella nit, centenars de torxes parpellejaven en l'aire de la càlida nit; la decoració del Gran Temple de Yavin IV cremava en cada cantonada, en tots els nivells de la piràmide, corrent en brillants columnes fins a tots dos costats de l'escala.
Jaina va mirar les llargues taules de fusta que havien estat utilitzades per a la festa d'aniversari de la seva mare. Els estudiants Jedi, els instructors, els enginyers de la Nova República, i els pocs dignataris que havien vingut de Coruscant, estaven començant a dispersar-se, però Han, Luke, els bessons i Anakin, es quedarien per a una celebració privada més petita, juntament amb la família d'amics més propers, Chewbacca, Lowie, i Tenel Ka. Envoltada del seu espòs i fills, la Leia semblava inusualment relaxada i contenta.
—Mama, feliç aniversari. —Va dir Jaina.
—No podia haver demanat un regal més meravellós que tenir a tota la meva família amb mi, —va respondre la Leia—, és alguna cosa tan inusual aquests dies. I el vostre pare està molt misteriós pel que fa a aquest viatge vostre.
Jaina, sobtadament, es va preguntar si ella i Jacen havien pres la decisió equivocada amb el regal de la seva mare. Es decebria la Leia pel regal que li havien portat? Li portaria massa records dolorosos de la seva llar perduda, Alderaan? I si només l'entristia?
Han va posar el seu braç al voltant de la Leia.
—Els nens volen fer-te uns regals. Et tenen alguna cosa especial preparada.
Jaina va mirar a l’Anakin que ràpidament va captar el missatge. El seu germà menor havia estat sempre perspicaç.
—Jo primer. —Va dir. Anakin va remoure un floc de pèl directament dels seus ulls, i suaument, va col·locar un paquet de la grandària del seu puny sobre la taula, davant de la seva mare.
La Leia va deslligar acuradament les cordes i va tirar cap a enrere la malla brillant que cobria el regal.
—Oh, Anakin. És bell. —Va dir ella, aixecant una petita rèplica de pedra del Gran Temple, un petit ziggurat complet, amb els detalls més minuciosos.
—He utilitzat l'holograma com a patró. Vaig fer això de fragments de pedres trencades del temple. Trossos aixafats massa fins per poder usar-los en la reconstrucció. És perquè vegis com serà el temple una vegada estigui acabat.
La gola de la Jaina es va estrènyer davant la vista de l'enorme piràmide, intacta de nou, encara que només fos en miniatura. Ella va assentir amb el cap a Jacen, que va ficar la mà sota el seient i va treure el regal que havien portat, posant-lo sobre la taula amb un cop sec i suau.
—És pesat, què és? Una roca? —Jaina havia preparat un discurs, però de sobte, es va trobar amb què no podia recordar les paraules. Ella va observar en silenci mentre la seva mare desembolicava la manta de colors brillants que sostenia el tros d’Alderaan.
Lowbacca i Tenel Ka, ho miraven fixament, en silenci.
Leia va estudiar i va passar els dits per la brillant superfície del metall, la facetada superfície cruixia amb l'electricitat.
—És d’Alderaan, no és així? —Va preguntar en un murmuri.
—Volíem que tinguessis una part especial de la teva llar. —Va dir Jaina amb veu tibant—. Sabem el molt que significava per a tu Alderaan, i que l'Imperi ho va destruir, però en cert sentit, no s'ha anat realment. Som fills d’Alderaan també, perquè tu ens has passat el que vas aprendre allà a nosaltres. En certa manera, l'esperit d’Alderaan està molt viu.
—És del nucli del planeta. —Va afegir Jacen—. Del seu cor.
Les llàgrimes van omplir els ulls de la Leia.
—Sí, ja sé que és del cor. —Va dir—. Del d’Alderaan, i del vostre també. El cor és l'única cosa que l'Imperi no va poder destruir. Aquells de nosaltres que sobrevivim, els que no estàvem al planeta quan va ser destruït, portem el cor d’Alderaan en el nostre interior. I l'hi passem als nostres fills.
—I parlant dels fills d’Alderaan, —va dir Han, mirant als bessons—, la vostra mare i jo hem parlat amb Raynar aquesta tarda. Li hem explicat el que havia passat amb Boba Fett, Nolaa Tarkona i la recompensa pel cap del seu pare.
—Han m'ha dit que el vostre amic Zekk es va oferir per ajudar-nos a buscar a Bornan Thul. —Va dir la Leia—. És valent per voler fer-ho. Però hauria de saber que és perillós.
—Oh, estic segura que ho sap. —Va dir Jaina—. Però ell ha canviat. Tot canvia, suposo. Només hem de treballar dur per fer que aquests canvis siguin tan bons com sigui possible. —De sobte, va sentir una punxada de culpa pel seu egoisme. En el seu entusiasme per tornar a reunir-se amb la seva família, Jaina s'havia oblidat per complet de Raynar. De moment, el jove no tenia cap esperança de veure als seus pares o altres parents. Ni tan sols podia estar segur que el seu pare encara estigués viu.
—Raynar necessita alguna ajuda en aquest moment, —va dir Luke. El to del seu oncle era lleu, però Jaina va escoltar el gentil retret en les seves paraules. Va decidir incloure al noi amb més freqüència en les seves activitats diàries. Mirant a Jacen, va veure que els mateixos pensaments semblaven estar corrent per la seva ment, també.
—Això és un fet. —Va murmurar la Tenel Ka.
Lowbacca va emetre un grunyit reflexiu.
La Leia, va aixecar una tassa de suc juri.
—Per la família. —Va dir.
En Han va alçar la copa per tocar la d'ella.
—I per apreciar el que tenim, mentre ho tinguem.
—Per la família. —Es va fer ressò de Jacen, Jaina, Anakin, Tenel Ka i dos entusiastes wookiees.
Tots van aixecar les seves copes i van beure.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada