divendres, 17 de maig del 2019

Notícies de l’HoloNet de la República. Nucli (75)

Anterior


EDICIÓ DEL NUCLI | 15: 3: 02

DURO CAU DAVANT GRIEVOUS
LA CONFEDERACIÓ CONTROLA ARA UN SISTEMA VITAL
Duro es rendeix després d'una lluita de dues setmanes
Les fronteres del sistema Coruscant amenaçades
Onaconda Farr abandona el comitè d'acció

BORIBUS, CORUSCANT - Amb atordit silenci, els espectadors de la República al Centre Cultural Duro en la Prefectura de Boribos de Coruscant van observar la transmissió de la filmació hologràfica del món assetjat de Duro confirmant les seves pitjors pors: un dels mons fundadors de la República ha caigut davant el Suprem Comandant Separatista, el General Grievous.
Les dramàtiques imatges en directe de la superfície de Duro van mostrar el segell de la República en flames, i noves banderes portant l'emblema hexagonal de la Confederació decorant l'entrada a la Vall de la Reialesa.
«Fins ara, la República feia creure a la galàxia que el seu cor era segur», va dir Grievous en una transmissió d’HoloNet de la Confederació distribuïda en les últimes hores d'avui per l'Oficina d'Intel·ligència del Senat. «Els esdeveniments d'avui, però, mostren que no hi ha res que pugui aturar les nostres forces fins arribar a la victòria total.»
Els analistes d’holografia de l’SBI van confirmar que les imatges i les transmissions eren genuïnes i inalterades. Altres transmissions emeses avui van corroborar anteriors informes que detallen la caiguda de Duro.
Després de la destrucció de les naus de guerra de classe Aclamador, Fundador, Annealer i Fort, l'última de les naus insígnia de la República es va retirar al sistema exterior. Havent pres la Ciutat Espacial de Jyvus, un dels majors centres orbitals sobre Duro, la Confederació va poder fer caure els escuts planetaris que protegeixen el món. Des de les seves bases a Jyvus, els caces Separatistes van començar el bombardeig orbital de les fàbriques industrials que envolten la vall, en la superfície del planeta.
Els ambients hermètics van ser trencats i es van exposar als tòxics químics alliberats pel bombardeig, permetent a la força droide de la Confederació reclamar fàcilment les capitals de la superfície del món. Les imatges hologràfiques mostren al general Grievous forçar al Cap Representant Oficial de Duro Hoolidan Keggle, amb aspecte macilent, signar la seva capitulació davant els Separatistes.
«La presa de la superfície era només un insult final del general», va dir el director de l’SBI, el general Armand Isard. «Els Separatistes tenien Duro en l'instant en què van reclamar Jyvus.»
Isard va atendre a les preguntes dels reporters avui en una conferència de premsa a l'exterior de la Rotonda del Senat. «Encara puc assegurar als ciutadans de Coruscant que estem fora de perill, volem continuar fent èmfasi en estar vigilants i preparats. Guanyar aquesta guerra requerirà incomoditats i sacrificis, però junts perseverarem», va dir.
Isard es va negar a fer comentaris específics sobre la conducta de les forces navals de la República, particularment la falta de suport des de la propera Núbia. La fluixa resposta dels reforços de la República està actualment sota investigació, i el senador Onaconda Farr (Ròdia), qui havia estat a càrrec del Subcomitè d'Acció del Senat per a la Defensa Dorsal de Comerç Corelliana, ha dimitit del seu càrrec (veure article 194.11).
Fonts de la rotonda especulen que aquesta acció podria incitar al Canceller Suprem Palpatine a eliminar els diversos «subcomitès d'acció» especialitzats del Senat a favor d'una oficina de guerra més forta i centralitzada.
L'Oficina del Canceller li ha donat completa autoritat a l'almirall Terrinald Screed en el desplegament dels recursos de Defensa Planetaris de Coruscant. Isard va assegurar als mitjans de comunicació que aquestes accions no estan basades en cap informe d'intel·ligència que indiqui un atac contra Coruscant, sinó que són «prudents mesures preventives».
L'Oficina del Canceller Suprem no estava disponible per fer comentaris.


ELS CORELLIANS TEMEN UN ATAC IMMINENT

NODO CORELLIÀ - Amb Duro a una curta distància per la Dorsal de Comerç Corelliana, molts corellians estan ara preparant-se per un atac imminent de la Confederació. Les forces de CorSec estan en màxim estat d'alerta al llarg del sector, particularment en la protecció de les drassanes de Corporació d'Enginyeria Corelliana.
Des d'abans del començament de les hostilitats de les Guerres Clon, Corèllia ha desenvolupat un paper limitat en la lluita contra les forces Separatistes, produint naus de guerra per augmentar la flota i ajudant en la distribució d'ajuda i subministraments mèdics. Analistes prediuen que ara que la lluita ha arribat perillosament prop de les fronteres corellianes, el sector tradicionalment aïllacionista prendrà un paper més actiu en la guerra.
Tot i la poca popularitat política, Corèllia ha demostrat tenir molts aliats al Senat. «Això no és sobre política», va dir el senador Fang Tsar (Sern Prime), soci comercial amb el sector corellià i, des de fa temps, aliat polític i amic personal del senador Garm Bel Iblis. «Això és sobre ajudar les persones que poden estar en perill.»
Altres senadors no han estat tan favorables. «On eren el senador Bel Iblis i les seves forces quan les necessitem a Duro? Aviat comprendrà que amagar el cap a la sorra té un preu», va dir el senador Orn Free Taa (Ryloth).


SENAT ADMET ERRORS EN LA DEFENSA DE LA DORSAL DE COMERÇ

ROTONDA DEL SENAT, CORUSCANT - Un visiblement emocionat senador Onaconda Farr (Ròdia) va presentar la seva dimissió del Subcomitè d'Acció de Senat per a Defensa de la Dorsal de Comerç Corelliana després de la desastrosa pèrdua de Duro davant forces de la Confederació.
«És amb gran pesar que vam ser incapaços d'evitar l'avanç dels maleïts Separatistes i que Duro haver de pagar per això. Demano una oportunitat de venjança, però consideraré el consell dels meus col·legues d'abandonar. Deixin-me afegir, malgrat tot, que qüestiono el judici de l’SBI i la utilitat de crear pànic en el públic transmetent aquestes imatges [de Duro].»
«Ara no és moment de partidismes ni d'assenyalar amb el dit», va explicar als reporters el portador del Senat Mas Amedda. «Que hi havia un fracàs en el procediment és inqüestionable. No anem a gastar energies en un càstig sinó a determinar el que va sortir malament i com impedir que passi de nou. Ja arribarà el moment de la retribució quan la guerra hagi acabat.»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada