dimecres, 22 de maig del 2019

L'amenaça fantasma NJ (XXI)

Anterior


CAPÍTOL 21

El palau estava ple de droides de combat. Amidala i les seves tropes van destruir a diversos grups d'ells, però cada vegada semblava haver-hi més.
—No tenim temps per a això! —va cridar ella amb frustració quan van girar en una cantonada i es van trobar amb més droides de combat.
—Intentem-ho per fora —va suggerir el Capità Panaka. Es va donar la volta i va fer volar una de les finestres. Amidala, Panaka i prop de la meitat dels soldats van passar per aquí; la resta i les donzelles de la reina, es van quedar en el passadís per mantenir a ratlla als droides de combat.
La Federació de Comerç no semblava estar vigilant l'exterior del palau. Amidala i les seves forces van llançar cables amb les seves pistoles d'ascens i van grimpar. Resultava una miqueta difícil, però molt més fàcil que lluitar contra les hordes de droides de combat. En uns pocs minuts van aconseguir el nivell del saló del tron. Panaka va fer volar una altra finestra i Amidala i els altres van grimpar per aquí per arribar a un passadís. La porta del saló del tron estava en l'altre extrem. Gairebé hem arribat...
De sobte, dos droides destructors van aparèixer a banda i banda de la porta del saló del tron. Amidala es va tornar i va veure a dos més en l'extrem oposat del passadís. Estaven atrapats. Contra droides de combat podem lluitar, però contra aquests... les nostres armes finalment aconseguiran travessar els seus escuts, però per llavors ells ens hauran derrocat a gairebé tots nosaltres. Amidala va deixar caure la seva pistola làser.
—Llancin les seves armes —li va dir al Capità Panaka—. Ells guanyen aquesta ronda.
—Però no podem...
—Capità, vaig dir que llancessin les seves armes. —Amidala li va mirar fixament fins que ell i les seves tropes van deixar caure les seves pistoles. Els droides destructors van avançar per escortar-los fins al saló del tron.

***

Els androides destructors configurats com rodes van travessar l'escut d'energia de l'exèrcit gungan, van tornar a adoptar la seva configuració de combat i van començar a disparar. Un d'ells li va donar a un generador d'escut. El generador va explotar, matant al fambaa que l’havia estat transportant, juntament amb diversos altres gungans. Oh-oh, va pensar Jar Jar, mirant cap amunt. L'escut de protecció va tremolar i va començar a desintegrar-se.
—Retirada! —va cridar el General Ceel.
Jar Jar va estar més que disposat a obeir. Igual que la resta dels gungans, va donar mitja volta i va arrencar a córrer. Mirà cap enrere i va veure tancs que es movien darrere del droide destructor. El droide general de la Federació de Comerç no havia perdut temps a treure avantatge de l'escut afeblit. En un moment més, els tancs van estar entre els gungans disparant sense parar.
Una de les explosions va aixecar a Jar Jar desmuntant-lo del kaadu en el qual viatjava. Va cridar en volar per l'aire... i va caure damunt d'un dels tancs. El tanc va fer girar el seu canó tractant de derrocar a Jar Jar, però aquest es va penjar del canó. Almenys qüestos non disparar a gungans ara, va pensar. Ai, ai!... En qüè misa stà pensant? Misa perdre la vida aqüí!
Un guerrer gungan es va acostar amb el seu kaadu al costat del tanc i li va fer senyals. Agraït, Jar Jar va saltar i va muntar darrere d'ell. Puotser misa non morir encara, eh? Un altre tret de tanc va explotar a prop, i Jar Jar es va estremir. I en aquest moment va haver-hi explosions per tot costats.
Qüesta reina dient qüe ils susa pilots detenir màkinaks, va pensar Jar Jar. Misa espera qüe ells apurar-se. O a nusa matar susa buombes.

***

El caça estel·lar, amb Anakin dins, va seguir elevant-se. R2 va sonar preocupat.
—Que el pilot automàtic és què? —va respondre Anakin. Va estudiar els controls—. No hi ha control manual, R2! Hauràs de tornar a connectar-ho o fes alguna cosa.
El bip de l’R2 va indicar que estava tractant de fer-ho. Anakin va mirar cap amunt. Per davant va poder veure els potents caces estel·lars daurats de Naboo que passaven rabent com vespes al voltant d'una nau de guerra gran i circular. Aquesta ha de ser la Nau de Control de Droides de la Federació de Comerç. Núvols de caces droides havien sortit de la nau de la Federació de Comerç i estaven atacant a la nau naboo. I el pilot automàtic els estava portant directament a la batalla.
—R2! —va cridar Anakin—. Treu-nos del pilot automàtic!
R2 va xisclar una resposta. Esperant que fos l'adequat, Anakin va accionar un interruptor i va provar els controls. Aquesta vegada, la nau va respondre.
—Sí! Tinc el control. Ho vas aconseguir, R2! —Frenèticament, va prendre els controls per esquivar trets i caces enemics. Mentre estigui aquí a dalt, tal vegada pugui donar-li a un d'ells. Això seria alguna cosa per explicar-li a Pad... a la Reina Amidala!
Però aprendre a dominar controls estranys enmig d'una batalla no era fàcil. Tant per sort com per habilitat, Anakin va esquivar, va maniobrar i va evitar les naus droides de la Federació de Comerç. O tal vegada la Força està amb mi... tal vegada sigui això... és... vaja! Un tret va passar fregant. Per poc no els va encertar. R2 va xisclar.
—Ja sé que això no és la pista de carreres, R2! —va exclamar Anakin al mateix moment en què un altre tret li donava a la seva nau per fer-la girar sobre si mateixa. Anakin lluitava per recuperar el control mentre la nau es dirigia directament cap a l'estació espacial de control de droides de la Federació de Comerç.
Desesperadament, va tirar de la palanca de comandament. La nau va respondre amb lentitud. M’estavellaré contra la Nau de Control de Droides! Un moment... hi ha una obertura. Anakin es va dirigir cap a ella, tractant de frenar el seu impuls. No serviria de res maniobrar per entrar per l'obertura si s'estavellaven contra un mur a l'interior.
L'obertura era una espècie d'hangar de naus. Anakin va haver d'esquivar droides i transports. Per fi va trobar l'interruptor correcte i es van encendre els propulsors inversos. L'avariat caça estel·lar va relliscar fins a detenir-se just abans de la paret posterior. Anakin va deixar escapar un sospir d'alleujament i es va inclinar per examinar el panell de control.
—Tot està reescalfat, R2. Totes les llums estan vermelles.
El bip de resposta de l’R2 va sonar frenètic. Amb cautela, Anakin va mirar per sobre de la vora de la cabina. Droides de combat! Molts droides de combat. Això no és bo. Es va ajupir preguntant-se quant temps li portaria a R2 arreglar la nau.

***

Els mortals murs làser es van apagar seguint el seu cicle i Obi-Wan va córrer pel passadís. Per davant, va poder veure a Qui-Gon que lluitava amb el Lord Sith. Els dos combatents donaven voltes al voltant del fossat de fusió, propinant-se mútuament terribles cops. Haig d’arribar a temps...
Alguna cosa va brillar en la vora del seu camp visual; els murs làser darrere d'ell s'estaven tancant. Obi-Wan es va llançar cap endavant... però no va anar suficientment lluny. L'últim emmurallat làser titil·là just davant d'ell, tan a prop que gairebé va directament als mortals rajos.
No!, va pensar, però ja era massa tard. Estava atrapat una altra vegada, just poc abans del lloc del combat, sense poder ajudar a Qui-Gon.
Obi-Wan va mirar a través de l'emmurallat làser. Per tan sols un instant, l'oponent de Qui-Gon va semblar portar un casc negre, i Obi-Wan va sentir una esgarrifança. Això està malament, tot això està malament. Se suposa que jo hauria de ser qui lluités contra el Lord Fosc. Obi-Wan va moure el cap, tractant d'aclarir les seves idees. El Lord Sith no portava casc; era només la llum dels murs làser sobre el negre del seu tatuatge. I Qui-Gon estava lluitant amb més feresa que mai. Obi-Wan mai l’havia vist combatre així. No obstant això, la sensació persistia: Jo hauria de ser el que estigués allà, no Qui-Gon. Obi-Wan va moure el cap de nou. Aquests murs làser mai tornaran a baixar?
Qui-Gon va detenir un cop horrible i va repel·lir un altre, després va tornar a colpejar. El Lord Sith el va detenir i després va picar amb la gruixuda empunyadura del seu sabre de llum la barbeta de Qui-Gon. Aquest ensopegà cap enrere, mig atordit per la força de l'inesperat cop. El Lord Sith va somriure en senyal de triomf. Va donar la volta al seu sabre de llum i va travessar a Qui-Gon.
Aquest va caure al terra.
—No! —va cridar Obi-Wan. El so de la seva veu va produir un estrany ressò, gairebé com si alguna altra veu s'hagués unit a la seva per cridar la mateixa negació desesperada. El mur làser va baixar per fi, i Obi-Wan ja no va tenir més temps per pensar. Va saltar cap endavant per fer front al Lord Sith.
Ell sol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada