dijous, 23 de maig del 2019

L'atac dels clons NJ (III)

Anterior


CAPÍTOL 3

A través del fum i les flames, Anakin va veure que la seva presa s'allunyava per perdre's enmig del trànsit nocturn. Va dirigir el lliscant aeri rugint darrere d'ella, però amb menys entusiasme que abans. Aquesta persecució no els estava portant enlloc. El lliscant groc va descendir i va acabar per desaparèixer entre dos edificis. Anakin va somriure i va girar cap a la dreta. Tenia una idea. Bé, si va on jo crec...
—A on vas? —va voler saber Obi-Wan—. Ell va anar per allà, per l'altre costat.
El seu Mestre estava encara enutjat per la detenció. Anakin va sospirar.
—Mestre, si seguim amb aquesta persecució, aquest assassí acabarà destruït. Personalment, m'agradaria molt esbrinar qui és i per a qui treballa. Això és una drecera. —Va fer una pausa, i després va agregar honestament—: Crec.
—Què és això de «crec»? —Obi-Wan va fer una pausa, a l'espera. Com Anakin no va reaccionar davant el seu sarcasme, va repetir—: Bé, el vas perdre.
Anakin va detenir el lliscant, suspès a mig camí entre dos edificis gegants.
—Ho sento profundament, Mestre —va dir amb aire distret. Tractar d'explicar-ho en aquest moment només significaria més discussió; no hi havia temps. Obi-Wan ho entendria quan... Va veure el moviment que havia estat esperant, i va començar a comptar per a si.
—Quina drecera —va murmurar Obi-Wan—. Va anar totalment en l'altra direcció. Anakin...
—Disculpi'm per un moment —va interrompre Anakin, i d'un salt va sortir del lliscant per l'aire.
Havia calculat perfectament; la seva poc acurada presa estava diversos pisos més a baix, i Anakin va aterrar en el sostre del lliscant groc. Abans que pogués trobar d'on agafar-se, el pilot va accelerar els motors i Anakin gairebé cau. Després, mentre avançava arrossegant-se, l'assassí va detenir bruscament el seu vehicle. Anakin va volar cap endavant. Va poder prendre's d'una de les forquetes davanteres del lliscant just a temps. L'assassí va començar a disparar contra ell.
Anakin va esquivar els primers trets, després va trobar una posició que el protegia de l'atac. L'assassí es va posar en marxa de nou. Una ràpida mirada cap amunt li va permetre veure que Obi-Wan s'havia fet càrrec dels controls de l'altre lliscant aeri i s'estava acostant. Bé, aquest paio té dues coses de les quals preocupar-se ara.
A poc a poc, Anakin va anar lliscant de tornada al sostre del vehicle. Va treure el sabre de llum, i va començar a fondre el sostre per entrar. Un tret des de l'interior del lliscant li va treure el sabre de llum de la mà. Aposto al fet que el Mestre Obi-Wan alguna cosa em dirà sobre això, va pensar Anakin ombrívol, en esquivar un altre tret mentre el sabre de llum queia allunyant-se d'ells. Però primer haig de treure-li el desintegrador en aquest paio. El forat que havia començat a fondre en el sostre no era prou gran com per passar per ell, però hi havia suficient espai per al seu braç. Va ficar la mà en la cabina del pilot i li va arrabassar la pistola, usant l'ajuda de la Força.
L'assassí es va sacsejar, es va sobresaltar i va mirar cap amunt. Per amb prou feines un instant, els ulls d'una dona van mirar a Anakin. Ei, aquest paio no és un paio! Van enviar a una dona per assassinar la Padmé!. Anakin va estirar la mà amb la Força per confirmar la seva observació, i va sentir un inusual tremolor. És una femella, però no és tan humana com sembla. Una canviaformes? Efectivament, l'assassí va canviar de nou per semblar un clawdite. Distret, l'agafada de l’Anakin de l'arma a la seva mà es va afluixar. La pistola es va disparar, i va fer un forat en el terra del lliscant.
El vehicle groc va caure cap al carrer, fora de control. L'única cosa que Anakin podia fer era aguantar. En l'últim minut, l'assassí va tirar del nas cap amunt prou com que fes un descens forçós. Plovien espurnes pertot arreu, i la gent les esquivava per sortir de la seva trajectòria. Anakin va volar per sobre la part davantera del lliscant i va caure al carrer.
Aquesta dona és gairebé tan bon pilot com jo, va pensar Anakin. Es va aixecar a temps per veure que l'assassina saltava fora del lliscant destrossat i corria carrer amunt. La va seguir, obrint-se pas entre la ràpidament creixent multitud d'alienígenes de lleig aspecte i droides descurats. Em fa acordar a Tatooine...
Anakin ja s'acostava ràpidament a l'assassina, però de sobte es va ficar per la porta d'un club nocturn, el Outlander[1]. Panteixant una mica, Anakin va arribar a la porta del local just quan va arribar un altre lliscant aeri per a un descens molt menys espectacular. Obi-Wan va desmuntar, amb el sabre làser de l’Anakin. Justa la fusta, ja sabia jo que això anava a tenir conseqüències.
—Anakin! —va cridar Obi-Wan.
—Ella va entrar en aquest club, Mestre —va informar Anakin, tractant de distreure’l.
—Paciència —va dir Obi-Wan—. Usa la Força, Anakin. Pensa.
—Ho sento, Mestre —va respondre automàticament Anakin. Pensa? Pensava que l'assassina s'estava escapant. Segurament Obi-Wan podia veure...
Obi-Wan va sospirar.
—Va entrar allà per ocultar-se, no per córrer.
Oh.
—Sí, Mestre —va acceptar Anakin. Obi-Wan li va lliurar el sabre de llum.
—Pren. La propera vegada tracta de no perdre’l.
Bé, no ha estat tan dolent. Anakin va assentir i va estirar la mà per prendre l'arma. Obi-Wan la va retirar.
—El sabre d'un Jedi és la seva possessió més preciosa.
—Sí, Mestre. —No s'anava a salvar del sermó, després de tot. Va estirar la mà una altra vegada per prendre el sabre, i Obi-Wan la va apartar de nou.
—L'ha de mantenir amb si en tot moment —va continuar Obi-Wan.
—Ho sé, Mestre —va acceptar Anakin.
—Aquesta arma és la teva vida.
Anakin amb prou feines va evitar un gest amb els ulls.
—He escoltat aquesta lliçó abans.
—Però no has après gens, Anakin. —Obi-Wan li va lliurar finalment el sabre de llum i Anakin el va agafar abans que pogués canviar d'opinió.
—Tractaré de fer-ho, Mestre.
Obi-Wan va sospirar i es va tornar cap al club nocturn.
—Per què crec que tu seràs el causant de la meva mort? —va dir gairebé sense pensar-ho.
Una esgarrifança va recórrer l'esquena de l’Anakin.
—No digui això, Mestre! —va esclatar, sense importar-li la multitud que podria escoltar-ho. Obi-Wan el va mirar i va aixecar les celles en una combinació de pregunta i reprovació. Anakin va empassar saliva i va continuar en un to més discret—. Vostè és el més semblat a un pare que tinc. Jo l’estimo. No desitjo causar-li cap dolor. —No vull perdre’l com vaig perdre a la meva mare. En recordar els seus malsons, Anakin es va estremir. Anava a començar a tenir malsons amb Obi-Wan, també?
Però Obi-Wan simplement el va mirar i li va dir amb delicadesa:
—Llavors, per què no m'escoltes?
—De debò, tracto de fer-ho.
Obi-Wan va assentir amb un moviment de cap. Mirà per tot el saló ple de gent i va preguntar en el mateix to, gairebé de sermó:
—El veus a ell?
—Crec que és una «ella» —va explicar Anakin. Ràpidament, va recórrer amb la mirada aquella multitud, però no va veure a ningú que se semblés a la seva presa. En recordar l'estranya sensació que havia tingut, va afegir—: I crec que és una canviaformes.
—Llavors has de ser més acurat —va recomanar Obi-Wan. Anakin va parpellejar sorprès, i el seu Mestre va assenyalar suaument cap a la sala—. Vés a buscar-la.
—Però... però a on va vostè, Mestre? —va voler saber Anakin mentre Obi-Wan s'allunyava entre la gent.
—A prendre un glop —va respondre Obi-Wan mirant-lo per sobre de l'espatlla.
Anakin va tornar a parpellejar, i després va començar a caminar pel saló. Era observat per tot tipus d'éssers, després va mirar cap a un altre costat; gairebé tots ells eren massa grans o massa petits, o tenien massa apèndixs com per ser l'assassina. Obi-Wan ha d'estar molt preocupat, va pensar amb el racó de la seva ment que no estava buscant a l'assassina. No era habitual que el seu Mestre deixés que Anakin fes el treball, però tal vegada... Anakin va mirar cap a la barra i finalment va veure a l'assassina, dempeus just darrere d’Obi-Wan amb un desintegrador en una mà.
Abans que Anakin pogués cridar un advertiment, Obi-Wan es va donar la volta. El seu sabre de llum espetegà enmig del sobtat silenci per tallar el braç de l'assassina. Anakin es va dirigir cap a la barra. Podia sentir el dolor de l'assassina i la creixent ira dels éssers al seu voltant, però el seu Mestre romania serè i centrat, com sempre. Ell esperava que això succeís, va pensar Anakin indignat. Es va posar ell mateix com a esquer! Estava ja al costat d’ell. L'assassina jeia arraulida als peus d'Obi-Wan. El braç de l'assassina —i la seva arma— estaven en un toll de sang al costat, no gaire lluny.
—Tranquils —es va dirigir Anakin als presents—. Assumptes oficials. Tornin a les seves begudes.
A poc a poc, els clients del bar van obeir; pel que sembla dos sabres de llum eren més del que qualsevol d'ells estava disposat a enfrontar, especialment amb una persona que jeia esbocinada. Obi-Wan va apagar el sabre de llum; un moment després, Anakin va fer el mateix. Junts, van portar a l'assassina ferida fora, per la part posterior del local.
—Saps qui era la persona que tractaves de matar? —va preguntar Obi-Wan mentre s'ocupava de guarir-li l'espatlla.
—La senadora de Naboo —va respondre ràpidament l'assassina.
—Qui et va contractar?
La dona va mirar a Obi-Wan, i Anakin va pensar que no anava a dir-los res més. Després ella va parlar:
—Va ser només un treball. I el següent no cometrà el mateix error que jo.
—Explica'ns! —va ordenar Anakin, empenyent-la amb la Força—. Explica'ns-ho ara!
—Va ser un caça-recompenses anomenat... —la dona es va crispar, va parpellejar amb expressió de sorpresa i va morir. Anakin va escoltar un zumzeig i va alçar la vista just a temps per veure a algú amb armadura i motxilla coet que volava cap amunt i girava per un edifici. Un caça-recompenses! Probablement el que l'havia contractat a ella. I no hi ha manera que puguem atrapar-lo. El lliscant aeri està davant del local, i haurà desaparegut abans que poguéssim arribar a ell.
Obi-Wan es va inclinar cap endavant. Els seus dits recorrien el coll de l'assassina, després va mostrar un petit i gruixut dard gairebé tan llarg com un dit perquè Anakin el veiés.
—Dard tòxic —va dir innecessàriament.
I encara no sabem qui està tractant de matar a la Padmé, va pensar Anakin. Això no és bo.




[1] Foraster. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada