dissabte, 25 de maig del 2019

L'atac dels clons NJ (i XV)

Anterior


CAPÍTOL 15

Cautelosament, el veler solar del Comte Dooku s'acostava a Coruscant. El Comte no tenia pressa. El més important era evitar ser detectat, i ell tenia molta pràctica en això. Estava segur que no anava a arribar tard a la seva reunió. S'havia permès un ampli marge de temps.
La nau es va lliscar a través dels sistemes d'alerta de Coruscant sense accionar-los i va baixar planejant cap a la superfície del planeta. El Comte es va dirigir a una secció cremada que havia estat abandonada vuit anys abans. Encara estava deserta, i era un lloc perfecte per entrar i sortir sense ser vist de Coruscant.
Dooku va volar cap a un dels edificis i va descendir dins d'un d'ells, on no podia ser vist. Mentre baixava la rampa, va veure una figura encaputxada esperant en les ombres. Sempre ho sap, va pensar el Comte. I és correcte. Aquesta és la raó per la qual ell és el Mestre.
Després de deixar la seva nau, Dooku es va dirigir a la figura que esperava. Va fer una profunda reverència.
—La Força està amb nosaltres, Mestre Sidious.
El seu Mestre va inclinar breument el cap a manera de resposta.
—Benvingut a casa, Lord Tyranus —va dir Darth Sidious amb la seva veu precisa i xiuxiuejant—. Bon treball.
—Li porto bones notícies, senyor —va anunciar Dooku. Encara que sabia que tothom a Coruscant ja havia d'haver-se assabentat, les seves instruccions havien estat tornar allà amb la notícia... i Darth Sidious tènia un breu i desagradable costum quan algú li desobeïa, fins i tot la part més petita de les seves ordres—. La guerra ha començat.
—Excel·lent. —La veu seca de Sidious sonava gairebé entusiasta, i els seus llavis (l'única part visible d'ell sota la profunda caputxa) es van corbar en un lleu somriure—. Tot va segons el previst.
El Comte Dooku li va retornar el somriure. Darth Sidious planeja bé les coses, i amb cura. Aviat nosaltres dos governarem la galàxia. Aviat.

***

Obi-Wan estava al costat de Mace Windu, mirant per la finestra cap a la gran plaça sota el Temple Jedi, Yoda estava assegut a prop en la seva cadira del Consell. Era bo estar en la llar, va pensar Obi-Wan, però llavors Coruscant se sentia diferent. Pertot arreu hi havia soldats clons amb les seves armadures blanques per tot el cos. El Senat pensava que la seva presència feia que la gent se sentís segura, però per Obi-Wan no eren més que un record de la feroç batalla de Geonosis i de tots els jedis que no havien tornat un cop acabada.
Els tractaments amb bacta havien reparat les seves ferides i les de l’Anakin, encara que ni tan sols aquest poderós agent sanador podia tornar a fer-li créixer el braç. El jove s’hauria de conformar amb un reemplaçament mecànic. No seria el primer Jedi a haver de fer-ho. «I probablement no serà l'últim», va pensar Obi-Wan ombrívol. El Comte Dooku havia aconseguit escapar il·lès, sens dubte, anava a ser font de més problemes.
Aquest pensament li va portar a la ment algunes de les coses que el Comte li havia dit, i es va tornar cap al Mestre Windu.
—Creu vostè el que va dir el Comte Dooku sobre que Sidious controlava el Senat? —va preguntar—. No sembla correcte.
—Poc fiable, Dooku s'ha tornat —va dir Yoda abans que Mace pogués respondre. Va baixar la veu—. Unit està al Costat Fosc. Les mentides, l'engany, la creació de la desconfiança són els seus instruments ara.
El Mestre Windu va aixecar una mà.
—No obstant això, sento que hauríem de mantenir un millor control sobre el Senat.
Yoda va assentir.
—Estic d'acord.
Mace Windu es va tornar cap a Obi-Wan.
—On està el teu aprenent?
—En el seu camí cap a Naboo —va respondre Obi-Wan—. Està escortant a la Senadora Amidala a la seva llar. —Anakin li havia explicat allò de la mort de l’Shmi, per això ell i Padmé havien anat a Tatooine, li va dir. Obi-Wan havia parlat amb Padmé més tard, i ella li havia explicat que Shmi havia estat segrestada i assassinada pels incursors tusken.
Cap d'ells hi havia estat disposat a entrar en molts detalls, i pel que Obi-Wan sabia dels incursors tusken, no els culpava. No era d'estranyar que Anakin es mostrés commocionat, si la seva mare havia estat torturada i assassinada. Algun dia, tal vegada, Anakin estaria disposat a explicar-li tota la història. Mentrestant, la presència de la Padmé semblava animar-lo, i seria bo per a ell passar algun temps en un planeta bell com Naboo. Podria apartar la seva ment de l'horror de la mort de la seva mare, i de la batalla de Geonosis.
Havien perdut molts jedis. Dos-cents havien anat a Geonosis, amb prou feines vint havien tornat. Així i tot, havien guanyat.
—Haig d'admetre que sense els clons no hi hauria hagut una victòria —va dir Obi-Wan.
—Victòria? —Yoda es va redreçar indignat en el seu seient—. Victòria, dius?
Obi-Wan es va tornar. Yoda va recórrer amb la mirada la gairebé buida Sala del Consell, i les seves orelles penjaven tristament.
—Mestre Obi-Wan, no victòria —va dir en veu baixa—. Recentment ha començat, aquesta guerra clon.
Les paraules van ressonar en el cap d’Obi-Wan. Va tancar els ulls, recordant les files interminables de soldats clons de Kamino. Estaven a Coruscant en aquest moment. Desenes de milers de clons, pujaven a bord de les naus d'assalt de la República que els portarien a lluitar als mons separatistes. Hi havia moltes vegades més soldats que jedis, i els kaminoans tenien un milió més de camí. Es necessiten més éssers per fer una guerra que per mantenir la pau, va pensar Obi-Wan amb tristesa, i es va adonar que Yoda tenia raó. La guerra recentment començava.

***

Si Padmé alguna vegada havia pensat en les seves noces, hauria imaginat una cerimònia formal amb la seva família i amics com a testimonis. Mai, ni en els seus més salvatges somnis, va esperar casar-se en secret en una remota illa amb solament un parell de droides per presenciar la benedicció de l'home sant. Però ella estava allà, i no podia imaginar cap lloc més perfecte per casar-se amb Anakin que la balconada d'aquesta cabanya del llac on havia començat a descobrir el seu amor per ell. Les roses en el jardí per sota havien sobrepassat el moment de millor florida i vessaven els pètals a la més mínima brisa. Les flors velles omplien l'aire amb el seu perfum.
Anakin es veia seriós, gairebé trist, mentre intercanviaven els seus vots, i per un moment Padmé es va preguntar si estaven fent el correcte. Però ja era massa tard per canviar d'opinió, els vots ja havien estat pronunciats.
L'home sant els va beneir, i Anakin es va tornar per somriure-li. Padmé li va retornar el somriure, tractant de deixar de costat els seus propis dubtes. Ell va aixecar la mà cap a l'espatlla d'ella, la mà dreta, la que ja era solament una enginyosa imitació mecànica d'un braç real. Era només la imaginació d'ella, o eren els cables i el metall massa fred contra el seu coll?
Els ulls blaus d’Anakin es van enfosquir i el seu somriure es va esvair una mica. Sentia els dubtes que ella havia tractat d'ocultar, o era la pròpia incertesa d'ell el que ella veia en els seus ulls? «Ens destruiria», ell havia dit, i havia sonat tan segur, com si ho sabés. Però havia perdut tant, segurament ell no havia de perdre això també. No fer-ho ens destruiria, també, va pensar Padmé. Farem que funcioni. D'alguna manera.
Llavors Anakin es va inclinar i la va besar, i ella ja no va tenir més dubtes. Només estaven Anakin i el perfum de les roses moribundes en el jardí de baix.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada