dijous, 16 de maig del 2019

Notícies de l’HoloNet de la República. Nucli (71)

Anterior


EDICIÓ DEL NUCLI 14:10:03

EL SENAT RATIFICA LA «ESMENA REFLEX»

ROTONDA DEL SENAT, CORUSCANT — Aquest matí el Senat ha ratificat l'Esmena d'Emergència 121b, donant al Canceller Suprem Palpatine un control sense precedents per disposar d'actius militars en zones amb múltiples jurisdiccions. Sobrenomenada com la «esmena reflex» tant per partidaris com per detractors, el canvi constitucional se centra en la responsabilitat directa de les activitats de defensa, que passa dels governs planetaris i de sector a Coruscant.
El terme «esmena reflex» prové del discurs dels seus proponents, que van descriure el seu efecte com un augment dels reflexos de la República per enfrontar-se als atacs de la Confederació. Els crítics amb l'esmena han donat la volta a la frase per descriure el seu disgust amb la política.
«Estic bastant decebuda per la curtesa de mires del Senat», va dir la senadora Mon Mothma (Chandrilà). «Tenia esperances que pogués trobar-se una solució més moderada, una que fomentés la cooperació en igualtat de termes entre les forces de defenses locals i l'Exèrcit de la República.»
El comandament de la Flota de Defensa de Chandrilà ha passat de l'Almirall Hiram Drayson a Kohl Seerdon, un oficial designat pel consell militar de Palpatine. Drayson continuarà servint en qualitat d'assessor, i el paper de la Mothma ha estat reduït considerablement mentre duri l'emergència. S'espera que aquest patró continuï en els sectors lleialistes de tota la República.
«Els separatistes ja portaven massa temps aprofitant-se del nostre letàrgic temps de reacció», va dir el senador Ask Aak (Malastare). «Ja no estarem subjectes al jou de buròcrates que s’han engreixat gràcies als rebosts de la Federació de Comerç i altres traïdors.»
Els partidaris lleialistes assenyalen la gestió efectiva de les campanyes del Sector Seswenna, que van veure com els fronts militars planetaris individuals es van unificar en «escenaris de prioritat» dirigits per una autoritat central a Eriadú.
Aquesta és la cinquena esmena a la constitució en temps de guerra promulgada per Palpatine, l'última de les quals va ser l'Estatut 312b, que proporcionava als vots dels mons de nucli i la vora interior major pes que el dels mons més perifèrics.
Els wookiees rebutgen les peticions separatistes

RWOOKRRORRO, KASHYYYK — En un discurs pronunciat avui, el senador Yarua de Kashyyyk ha rebutjat formalment una oferta de la Confederació de Sistemes Independents per unir-se a la seva secessió, encara que va temperar qualsevol proclamació de lleialtat a la República amb paraules d'independència.
«Els camins d'aquesta guerra encara s'estan ramificant, i farem el que sigui millor per al poble wookiee», va dir Yarua, mitjançant un droide traductor. «Protegirem els boscos que formen la nostra llar dels lladres que tractin d'apoderar-se d'ells, però no permetrem que els arbres morin en un altre lloc per culpa de governants distants.»
Les relacions entre Coruscant i Kashyyyk han estat tibants per l’esclavisme incontrolat als territoris veïns al món wookiee. Aquestes tensions van aconseguir el seu màxim just abans de l'esclat de les Guerres Clon, quan els trandoshans, enemics ancestrals dels wookiees, gairebé van aconseguir representació en el Senat.
Una sèrie de diàlegs diplomàtics encapçalats pel Consell Jedi va ajudar a mantenir al món dins de la República, però el govern Wookiee encara es nega al fet que se situïn actius militars de la República a Kashyyyk. Aquesta decisió arriba malgrat els conflictes en la lluna d’Alaris Prime, que el govern central wookiee veu com un assumpte colonial.
El Cavaller Jedi Kai Justiss ha estat assignat permanentment a Kashyyyk, continuant amb les tasques diplomàtiques on les va deixar el Mestre Jedi Yoda. «La lleialtat wookiee és llegendària», va dir Justiss. «Quan realment importa, estic segur que la República podrà comptar amb la seva lleialtat.»


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada