diumenge, 26 de maig del 2019

Esquadró Evasió (V)

Anterior


CAPÍTOL 5

Ambase i els clons reptaren fora dels seus seients. Una altra sèrie d'explosions va sacsejar el transport, tirant a alguns soldats al terra. Un mur interior va esclatar obrint-se, llançant grans trossos de metall que van aixafar i van matar a dos soldats instantàniament.
El poder de l'esclat va enviar a Artells pel passadís que sortia de l’escotilla principal, on va veure una porta de l'armari d'utilitats sortir volant i a un jove de pell blava caure fora.
Artells no va reconèixer al noi ni sabia com havia pujat a bord, però immediatament va assumir que era un Jedi pels seus abillaments de túnica i el sabre làser en el seu cinturó.
—Aguanta! —Va dir Artells mentre aferrava al noi, les galtes del qual estaven inflades mentre contenia l'alè en l'aire ràpidament escassejant. El noi es va aferrar a l'avantbraç armat de l’Artells i es va sostenir amb força. Artells va inclinar el seu pes contra el mur del passadís, llavors es va llançar cap enrere fins a la cabina principal, portant al noi amb ell cap a les càpsules de salvament.
El foc làser va martellejar la nau, tallant a través del casc i matant a un altre soldat. Ambase, Sagaç i quatre soldats més van córrer dins d'una càpsula de salvament i l’escotilla de la càpsula es va lliscar i un escut es va tancar darrere d'ells.
Trencador era a punt de seguir a Xerraire fins a una segona càpsula quan va veure a Artells aproximar-se amb un noi aferrat al seu braç. Encara que Trencador no tenia records de la seva prèvia trobada amb el noi, instantàniament va recordar la seva conversa amb Ambase, i va sospitar que el noi era l'aprenent Jedi de l’Ambase.
Trencador va fer un gest cap a l’escotilla oberta de la càpsula.
—Aquí dins!
Mentre Artells es movia cap endavant amb el noi i l'aire assotava els seus cossos, Trencador sobtadament es va adonar que la càpsula de l’Ambase no havia aconseguit la ignició. Mirà a una pantalla de visualització al costat de l'escut segellat. En la pantalla de visualització, va veure a Ambase, Sagaç i quatre altres soldats dins de la càpsula.
—Els controls han estat interromputs —va dir Sagaç a través de la unitat de comunicació del seu casc—. Pots alliberar-nos?
Un altre bombardeig de foc làser enemic va copejar el transport. Trencador va mantenir l'equilibri mentre obria la coberta de la caixa de control d'emergència sobre l’escotilla de la càpsula de l’Ambase. Trencador va veure un cable netament seccionat i es va adonar en un instant que algú havia tallat l'energia dels forrellats d'alliberament automàtics de la càpsula.
Nuru encara estava contenint l'alè mentre s'aferrava a Artells. Mentre s'aproximaven a Trencador, Nuru va veure la pantalla de visualització propera, que mostrava al seu Mestre assegut en la càpsula deshabilitada. Sabent que era millor no obrir la boca, Nuru va cridar amb la seva ment: Mestre!
En la pantalla de visualització, l'expressió de l’Ambase va obrir els ulls amb sorpresa. Va tornar la mirada per semblar estar mirant directament a través de l'escut que li separava del seu aprenent. Padawan?!
Trencador era ignorant de l'intercanvi silenciós entre els Jedi. Va apartar el cable seccionat en la caixa de control. Sense cap idea de si l'alliberament manual funcionaria si més no, va embolicar els dits al voltant d'una palanca i va tirar cap avall amb força.
Va haver-hi una explosió esmorteïda mentre les càrregues separadores de la càpsula deshabilitada detonaven. La càpsula es va allunyar sacsejant-se del transport, portant a Ambase i als seus companys passatgers cap a Kynachi.
Artells va ficar a Nuru en la càpsula de salvament oberta, on Xerraire ràpidament va col·locar una màscara respiratòria sobre la seva cara. Trencador era a punt de seguir a Artells fins a la càpsula quan va veure a un altre soldat xocar contra ell des del caos de la cabina principal.
El soldat s'estava agafant l'abdomen. La seva armadura estava severament calcinada, però les marques blaves irregulars encara eren visibles en el seu casc.
—Capità Lock! —Va dir Trencador—. Pensàvem que li havíem perdut.
Lock va panteixar.
—Més sort... la propera vegada, Trencador.
—Algú va manipular els sistemes d'auto-alliberament, senyor —va dir Trencador mentre trencava obrint la caixa de control sobre la càpsula restant—. Pugi vostè. Jo em quedaré enrere per alliberar la càpsula manualment.
Encara agafant-se el costat, Lock va coixejar acostant-se. Va arribar a detenir-se quan va arribar al costat de Trencador, va mirar en la càpsula, i va veure al noi portant una màscara respiratòria, assegut al costat de Xerraire i Artells.
—D'on —va quequejar Lock—. ha sortit...?
Artells va dir:
—Jo el vaig trobar.
Lock va esbufegar.
—Quina sort.
—Senyor —va dir Trencador—. Entri abans que...
Lock va empènyer a Trencador dins de la càpsula, després va retrocedir mentre premia un botó per segellar l’escotilla i l'escut. No sabia si la unitat de comunicació del seu casc encara funcionava, o si Trencador i els altres podien sentir-li, però mentre estenia el braç per accedir als controls de l'alliberament manual de la càpsula, va dir:
—Fins que em mori... jo sóc... qui dóna les ordres.
Lock gairebé es va relliscar mentre tirava de la palanca, però es va aferrar a ella amb les últimes de les seves forces. Va haver-hi un fort so metàl·lic, i després la segona càpsula de salvament va sortir disparada. Lock va caure contra l'escut, inclinant el casc per mirar una pantalla de visualització propera. Va veure la càpsula desenganxant cap a Kynachi.
Un moment més tard, va haver-hi una explosió final, i el transport i tot en ell va desaparèixer.

***

Trencador, Xerraire i Artells no van tenir temps de demanar al noi que s'identifiqués o que expliqués la seva presència en el transport. Estaven massa ocupats aferrant-se els cinturons que els sostenien contra el seient circular de la càpsula mentre queien ràpidament passant l'armada de caces estel·lars droide amb ales com dagues.
Artells va inclinar el cap per mirar a través de la finestra, la qual oferia una vista en espiral del transport explotant. Els caces estel·lars droide només s'havien retirat lleugerament per evitar l'ampli esprai d'enderrocs de la nau destrossada, però ja estaven balancejant-se per perseguir la càpsula.
Artells va dir:
—On està la càpsula de l’Ambase?
Trencador precipitadament va comprovar una consola que hauria d'haver-los permès rastrejar l'altra càpsula.
—No ho sé. La consola no funciona —va dir Trencador—. Ni tampoc el transponedor del senyal d'emergència —va estendre el braç cap amunt per colpejar el lateral del seu casc—. Les comunicacions de llarg abast del meu casc no funcionen. I les vostres?
Artells i Xerraire van comprovar els seus comunicadors instal·lats.
—Els nostres també estan morts —va dir Artells. Van comprovar els comunicadors de mà dels seus cinturons i van trobar que estaven similarment no operatius—. Estem aïllats —va dir Trencador—. Totalment —abans que ningú pogués fer cap comentari més, la càpsula va ser colpejada amb força de costat. Els quatre ocupants sabien que el foc enemic havia fregat l'escut d'energia de la càpsula. Les espurnes plovien de la inútil consola prop de Trencador, després van florir en flames. Xerraire va treure un extintor de la paret, va prémer el gallet i va escampar el foc fins que es va apagar.
Trencador va trencar la fina coberta protectora de plastoide d'una altra consola.
—El pilot automàtic ha estat deshabilitat —es va llevar els guants, llavors va començar a tirar de cables, tractant de trobar els seus punts de connexió a un tauler de circuits.
Va haver-hi un flaix brillant de llum brillant fora de la finestra mentre la càpsula topava i penetrava l'atmosfera de Kynachi. La càpsula va caure cap avall a través de núvols gruixuts, grisos, sense frenar-se, enfonsant-se directament a la recerca de la superfície del planeta.
En veure a Trencador indagar en la consola exposada, Artells va preguntar:
—Què estàs fent?
—Intentant perllongar les nostres vides —va dir Trencador, els seus dits treballant ràpidament en els cables.
Artells va mirar de nou a través de la finestra per atrapar un cop d'ull marejant del que semblava una àmplia extensió de terreny rocós.
—Intenta-ho més ràpid.
Una espurna es va incendiar prop dels dits de Trencador en la consola.
—Ho tinc.
Un fort esclat va sonar des de l'exterior, el so de benvinguda dels coets de maniobra de la càpsula activant-se. La càpsula va començar a girar mentre queia, tractant de redreçar-se abans d'aterrar, però el motor feia un fort gemec que sonava a tot excepte estable. Artells va llançar un braç protector sobre Nuru i va dir:
—Prepari's.
La càpsula es va enfonsar a través de l'aire, va batre el terra en un lleuger angle amb un horrorós cop sec trenca-ossos, després va rebotar i va rodar. Els propulsors principals es van apagar al mateix temps que els coets de maniobra es desprenien.
Mentre la càpsula rodava per la superfície del planeta, Artells va dir:
—Quin viatge!
La càpsula va patinar i va girar fins que finalment va arribar a detenir-se. Jeia sobre el seu lateral, i els passatgers van escoltar un tust ferm contra el casc. Van mirar a través de la finestra de l’escotilla, que es va esvair cap al cel, i van veure làmines gruixudes de pluja caient.
Artells va mirar al noi.
—Està bé?
El noi va assentir.
—Necessitem sortir —va dir Artells mentre es llevaven els cinturons de seguretat i asseguraven les seves armes.
—De pressa. Aquests caces estaran aquí en qualsevol segon.
Trencador va colpejar un fermall per obrir l’escotilla, però l’escotilla va romandre tancada.
—Està interferida —era a punt de colpejar el fermall de control de nou quan va sentir alguna cosa pressionar sobre la seva espatlla armada. Era el canó llarg, negre, del rifle blàster de Xerraire, el qual estava apuntant a l’escotilla.
Artells va dir al noi:
—Cobreixi les seves oïdes.
Trencador va apartar la cara de l’escotilla però va deixar quiet el seu cos. Xerraire va prémer el gallet del rifle.
Va haver-hi un esclat fort i l’escotilla va explotar cap a fora. Els tres soldats i el noi van sortir de la càpsula juntament amb els fums del blàster, portant les seves armes amb ells.
Es trobaven en la superfície dura d'una conca petita, superficial, envoltada de petits pujols que semblaven ones permanentment congelades. L'aigua de pluja esquitxava i corria per tot el seu voltant.
—Vigileu —va dir Trencador—. Rellisca.
Els soldats van mantenir els seus cascos posats, però el noi es va llevar la màscara respiratòria i la va llançar de tornada a la càpsula. Artells va baixar els macrobinoculars sobre el seu visor per escanejar l'àrea escombrada per la pluja.
—126 metres en aquesta direcció —va dir ell, assenyalant—. Una petita estructura de plastoide amb arbres per cobertura. Cap forma de vida.
El so d'un esclat sònic va arribar de davant, assenyalant l'acostament dels caces enemics. Trencador va dir:
—Correu.
Van saltar des de la càpsula destrossada. La pluja repicava l'armadura dels soldats mentre que les túniques del noi ràpidament es van xopar. Malgrat el seu propi advertiment, Trencador gairebé va patinar en el terreny relliscós.
Artells va mirar al noi per assegurar-se que no es quedava enrere, però llavors el jove Jedi va tenir un esclat sobtat de velocitat, corrent tan ràpid que semblava que les seves botes amb prou feines tocaven el terra.
Artells va saltar sobre un toll ampli en un esforç per mantenir el ritme. Un parell de passos més i el terreny va canviar de roca dura, relliscosa a fang. Més enllà del soroll de la pluja i de les seves botes colpejant, van escoltar el crit distintiu de caces acostant-se, fent-se més fort a cada segon.
El noi va ser el primer d’aconseguir arribar a l'estructura, una gran cabanya sense finestres, situada enmig d'una arbreda d'arbres verds foscos. Traient el sabre làser del seu cinturó, va activar la fulla blava brillant i la va portar a través del fi mur de plastoide de la cabanya, després va moure el canell per fer un ampli tall circular.
Va apagar el sabre làser i era a punt de donar-li una puntada a l'àrea tallada quan Artells va arribar al seu costat i li etzibà primer, tirant la capa circular de plastoide dins de l'edifici.
Seguint al noi, els tres soldats van córrer a través del forat en el mur. Dins, van trobar dos passadissos estrets de prestatges perfilats de grans sacs i contenidors d'emmagatzematge de diverses grandàries. Una sèrie de petits conductes de ventilació en el sostre eren l'única font d'il·luminació de l'estructura, però eren suficients com per permetre'ls veure una porta corredissa en el mur oposat.
L'olor era horrible. Tapant-se el nas, Nuru es va adonar que venia dels sacs. Eren sacs de fertilitzant.
Artells va mirar a través del forat.
—Veig cinc caces —va dir ell—. Espereu. Un està aterrant.
Va observar mentre un caça estel·lar droide reconfigurava les seves ales, desplegant-les i estenent-les en potes llargues de punta esmolada mentre frenava els propulsors. Amb prou feines havia aterrat quan les seves potes van començar a lliscar-se, fent que es rellisqués i s’estampés contra el terreny irregular, xopat de pluja, amb un xoc sonor.
Escoltant el soroll fora, el noi va dir:
—Què ha ocorregut?
Artells va dir:
—Esperi.
El droide es va aixecar, pivotà sobre una pota, després va encendre els seus propulsors mentre es transformava de nou en la seva configuració de vol i navegava cap al cel tempestuós. Els altres caces estel·lars van sortir disparats darrere d'ell.
—S'estan retirant —va informar Artells mentre s'allunyava de la paret—. El terreny és massa relliscós com perquè aterrin, almenys ara com ara.
—Tornaran aviat —va dir Trencador—. I si determinen que vam escapar de la càpsula, aquest edifici serà el primer lloc en el qual busquin. No podem quedar-nos aquí.
Just llavors, una veu mecànica va parlar:
—Alerta d'intrusos! —El grup es va tornar per veure a un petit droide de seguretat esfèric emergir d'un dels passadissos per surar en l'aire davant ells. El droide era un antic model amb una antena doblegada, i el seu elevador repulsor compacte xiuxiuava mentre s'acostava a la deriva. Centrant els seus llardosos fotoreceptors sobre els intrusos, el droide va dir—. No estan autoritzats per estar...
—Atura’t, droide —va dir Trencador—. Tenim autorització. Mostra-la-hi, Xerraire.
Xerraire va girar el rifle blàster a les seves mans, agafant-lo pel canó i balancejant-lo amb tanta força com va poder contra el droide flotant. La culata del rifle va aixafar al droide, destrossant-lo en l'aire. Les seves peces van caure al terra.
El noi va ser sorprès per l'acció violenta del clon.
—Per què has fet això? —Va dir el noi—. El droide podria haver-nos ajudat!
—No podíem córrer aquest risc —va dir Artells—. Oficialment, no estem en aquest planeta. Aquest droide podria haver compromès la nostra missió.
—Aquesta missió ja està compromesa —va dir Trencador—. Pensa-ho. Les càpsules de salvament del nostre transport van ser sabotejades. Al moment en què sortíem de l’hiperespai, aquests transports estel·lars estaven preparats per a nosaltres.
Inesperadament, va ser Xerraire qui va parlar després:
—Algú ens ha venut.
Llavors Xerraire lentament va tornar el seu cap amb casc per mirar al noi, que estava encongint-se d'espatlles en la seva túnica mullada.
—Tant de bo no hagués deixat enrere aquesta màscara respiratòria —va dir el noi—. Realment empesta aquí dins.
Artells i Trencador van tornar els seus caps per seguir la mirada de Xerraire. Els tres soldats estaven sostenint els seus rifles blàster de manera que els canons estaven apuntant cap al sostre del magatzem, però van moure el seu pes lleugerament dins de la seva armadura, preparant-se per a l'inesperat mentre estudiaven al noi.
Encara que els clons estaven entrenats per servir i obeir als seus comandants Jedi, també sabien que el seu major enemic, el líder Separatista, el Comte Dooku, era un antic Jedi. No descartaven la possibilitat que Dooku tingués aliats secrets en l'Orde Jedi.
El noi estava tractant d'escórrer l'aigua de les mànigues de la seva túnica quan es va adonar que els soldats li estaven mirant.
—Què passa? —Va preguntar ell.
Quan no van respondre immediatament; va fer un pas cautelós cap enrere, i accidentalment va trepitjar un fragment del vell droide de seguretat que el clon menys parlador havia destruït.
Mirant intensament al noi a través del visor, Artells va sentir els seus músculs tibar-se.
—Per la forma en què va manejar aquest sabre làser seu —va dir ell, la seva veu senyaladament calmada—, no dubtem que vostè sigui un Jedi. Però podem preguntar-li què estava fent exactament en el transport?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada