diumenge, 20 d’octubre del 2019

La batalla d’Ezra (i XII)

Anterior


CAPÍTOL 12
La llum va portar a Ezra a una intersecció on s'ajuntaven tres túnels. No obstant això, la veu es negava a dir-li quin escollir.
—El teu camí tu has de decidir.
Ezra va mirar els túnels: dret, esquerre i després el del centre; la Força no l’ajudava a sentir res. Escollir un semblava quelcom arbitrari, encara que tal vegada aquest era el punt: no importava quin túnel escollís mentre es comprometés amb la seva decisió, així com havia de comprometre's amb el seu entrenament.
Va prendre el túnel del centre, perquè tenia una sensació d'equilibri. El camí del Jedi no donava girs i voltes, això estava clar; no hi havia dreceres per als seus reptes.
Ezra va arribar a una cova tan gran que tenia el seu propi cel amb brillants constel·lacions que no podia reconèixer. Una d'elles semblava una cara rodona amb orelles punxegudes.
—Digues-me —va continuar la veu—, convertir-te en Jedi per què has?
Ezra va mirar les estrelles i va contestar:
—Bé, seré més fort, poderós. Faré que l'Imperi sofreixi per tot el que ha fet, tot el que em va llevar. Pels meus pares.
—La venjança el camí del Jedi és? —va preguntar la veu—. Aquest ensenyament del teu mestre és?
—No, Kanan és bon mestre. Un gran mestre.
Les estrelles van començar a moure's pel cel i el terra de la cova va desaparèixer, només va quedar un tros de terra sota els peus d’Ezra.
—Llavors, venjança per què cerques?
—No ho faig —va insistir Ezra.
—Dins teu, molta ira, molta por.
La veu tenia raó, però Ezra tenia altres qualitats positives que hi havia descobert feia poc.
—Abans de conèixer a Kanan i als altres, només pensava en mi mateix —va explicar Ezra—; però ells no pensen així. Ells ajuden a les persones, donen tot de si. I jo ho veig, veig com se senten per això.
—Sentir, sí com? —va preguntar la veu.
—Vius. —Ezra va recordar el primer viatge a Ciutat Tarkin, quan Zeb i Sabine van regalar menjar i van aixecar l'ànim dels famolencs refugiats—. Se senten vius. Com jo ara.
Ezra va ser banyat en estrelles. Les constel·lacions van caure sobre ell, al voltant seu, fins i tot sota el terra que trepitjava. Després, una llum va descendir cap a ell.
—Enfront teu un camí difícil hi ha.
Ezra va estirar el braç. La llum va aterrar a la seva mà en forma d'un cristall.


Quan la porta del temple interior es va obrir i Ezra va sortir d'allà, Kanan no podia ocultar el seu alleujament.
—Com et trobes?
—Diferent, però igual —va contestar Ezra.
—Sé a què et refereixes. —A pesar que el Mestre Yoda havia ajudat a Kanan a acceptar que era el mestre indicat per a Ezra, ell encara tenia molts dubtes sobre com entrenar al noi. Però això era normal, no seria un bon mestre si no qüestionés els seus propis mètodes.
—Vaig trobar això. —Ezra li va mostrar el petit cristall brillant a Kanan—. Està bé cert?
—Això és un cristall kyber. —Kanan no havia vist un tan bell.
—Oh! Genial! —va exclamar Ezra mirant el cristall; després va girar-se per mirar a Kanan—. Això què és?
Kanan va somriure al noi. Després li va explicar per a què s'usaven aquests cristalls, i Ezra es va emocionar més que si hagués guanyat deu milions de crèdits.
L'esforç per tornar a aixecar la roca va ser un joc de nens comparat amb el que li havia costat concentrar-se per obtenir el cristall. Una vegada que Ezra va tornar al Fantasma va mantenir aquest nivell de concentració. Va passar dies i nits senceres en la seva cabina, experimentant amb les peces que li havia donat la tripulació. Totes les peces havien de treballar en perfecte ordre amb el cristall; d'una altra manera, el dispositiu no serviria per res.
Quan va acabar, Ezra va anar a la sala comuna del Fantasma, on els seus amics l’esperaven. Li va donar l'objecte que havia construït a Kanan perquè ho revisés.
—Bé, és diferent, però això em sembla bé per a tu —va dir Kanan, i li va retornar l'artefacte cilíndric a Ezra—. Intenta-ho.
Ezra va respirar profundament; després va pressionar el botó d'encès i una brillant fulla blava va aparèixer espetegant.
Ezra la va moure gentilment d'un costat a un altre.
Kanan, Hera, Zeb, Sabine i fins i tot Chopper, amb les llums en el seu dom, brillaven d'orgull. Ezra havia passat la prova, havia fet una connexió amb el cristall.
Havia construït el seu propi sabre de llum.
FI





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada