dimecres, 23 d’octubre del 2019

Lluitar fins al final (II)

Anterior


CAPÍTOL 2

Com era el seu costum, l'agent Kallus va arribar deu minuts abans a la reunió que havia convocat Gran Moff Tarkin. La Ministra Tua i l’Inquisidor van arribar poc després. Tarkin estava assegut en l'escriptori de l'oficina que havia ocupat en el complex Imperial de Lothal. No deia res; tampoc ells. Tua, Kallus i l’Inquisidor només estaven parats, esperant. Dues cadires enfront de l'escriptori romanien buides.
Les primeres llums de l'alba entraven per la finestra i cobrien la ciutat d'un color carmesí. Era la part favorita del dia de Kallus. El sol brillava tant i tot estava en calma, sota control... segur.
La porta de l'oficina es va obrir.
—Comandant Cumberlayne Aresko i el Supervisor Myles Grint informant —va dir Aresko, líder de l'Acadèmia Imperial de Lothal. Ell i Grint, la condició física del qual no anava amb les regulacions imperials de salut, van saludar des de la porta.
Tarkin no va perdre el temps amb protocols militars.
—Cavallers, asseguin-se.
Aresko i Grint van fer el que se'ls va ordenar; Kallus podia veure que estaven nerviosos, i més quan l’Inquisidor va creuar l'habitació cap a on estaven ells.
—Entenc que té experiència tractant amb aquests insurgents —va observar Tarkin.
—Sí, senyor —va contestar Aresko.
—Nosaltres ens vam encarregar personalment de l'atac d'anit d'un poble als afores de la ciutat —va continuar Grint, parlava d'una manera molt entusiasmada sobre una cosa que havia estat un fracàs, segons un informe que Kallus havia llegit en el matí; i Tarkin també ho sabia.
Aresko va corregir el que s'havia dit abans que es fiqués en problemes:
—Els insurgents van robar algunes provisions i van escapar amb motojets. Però no va haver-hi baixes. —Va repetir Tarkin—. La seva cèl·lula rebel sembla tenir més principis que unes altres.
—Hi ha altres cèl·lules?
—Cèl·lules, fraccions, tribus, digui'ls com vulgui. A tots els hi falta una cosa perquè sigui una amenaça real per a l'Imperi —va explicar Tarkin—: unió.
L'ombra de l’Inquisidor va caure sobre els oficials. Els dos homes es van moure incòmodament en els seus seients. Tarkin es va aixecar de l'escriptori i els hi va dir:
—A pesar que la seva cèl·lula sembla no estar interessada en la violència, sí hi ha una amenaça en ella... el «Jedi».
—Ah, l’hem enfrontat, senyor; només es penja de la seva reputació —va contestar Aresko.
El Gran Moff va caminar al voltant de l'escriptori cap al comandant i el seu supervisor.
—No em preocupen les seves habilitats com a guerrer, em preocupa el que representa. Millor dit: em preocupa el que vostès li permeten representar.
Tarkin va fer una pausa i una ganyota de desdeny en dir la paraula: «Esperança».
Kallus va veure la mà de l’Inquisidor quan va agafar el seu sabre làser, mentre Tarkin es posava enfront dels oficials.
—I això, cavallers, és una cosa que no puc permetre.
L’Inquisidor va encendre el sabre làser. En percebre la lluentor vermella, Aresko i Grint van guardar silenci i es van quedar immòbils en els seus seients. Mai es van moure una altra vegada.

La Ministra Tua es va cobrir la boca i va ofegar un crit. Kallus, que estava acostumat a veure coses horripilants, es va retorçar una mica d'espant. Malgrat ser incompetents, Aresko i Grint sempre havien estat imperials lleials, cosa que semblava no importar-li al Gran Moff Tarkin.
—No cometin errors —va dir Tarkin, mirant a Tua i a Kallus—. A partir d'ara, les equivocacions tindran conseqüències.
Tarkin li va donar a Kallus l'ordre d’enviar droides sonda per tot Lothal per localitzar als rebels. Kallus va sortir de l'oficina cap a l'alba. Els carrers estaven tranquils, la majoria dels ciutadans seguien dormits. Tot semblava estar sota control, excepte la seva ment. Evocava l'escena de l'oficina una vegada i una altra, amb ell assegut en una d'aquestes cadires.

***

En la cabina principal del Fantasma, Ezra experimentava amb l’holotransmissor que havien pres de l'antiga casa dels seus pares. Sentia que alguna cosa no funcionava bé en l'aparell, fins i tot després que ell i Hera revisessin dues vegades tots els components; tot semblava estar en ordre. No volia sentir-se responsable d'arruïnar la missió.
El pla d’en Kanan era prendre la torre de comunicacions principal de l'Imperi de Lothal. Ezra havia ajudat a descobrir les defenses de la torre, que incloïen una guàrdia de soldats d'assalt i tres canons antiaeris a la base de la torre. Sabine i Zeb portarien les seves motos fins a on estaven els soldats i prendrien els canons, Hera tindria llest a l'Espectre, i Kanan i Ezra portarien a Chopper a la torre; aquí l’astrodroide podria inserir la pua d'informació que Sabine li havia dissenyat a la computadora principal. La pua crearia una sobrecàrrega temporal dels sistemes de la torre i li permetria a Kanan connectar l’holotransmissor per enviar el missatge de la resistència a tota la galàxia.
Per complicat que sonés, el pla no semblava més difícil que altres missions que havien fet abans. Haurien de ser capaços d'aconseguir l'objectiu amb facilitat. No obstant això, per algun motiu, Ezra tenia algun pressentiment sobre això.
Kanan sentia la reticència d’Ezra, així que li va demanar que sortissin a caminar un moment. Ezra va sortir del Fantasma i va mirar a l'horitzó, cap als interminables pasturatges verds i daurats.
—No estic segur de si hauríem de seguir amb això. Els meus pares van alçar la veu i els vaig perdre. I no... —Ezra va intentar no ofegar-se amb les seves paraules—. I no vull perdre-us, està bé? No per això.
Kanan no va contestar citant algun Jedi mort feia anys, com era el seu costum últimament. Les seves següents paraules tenien un to reconfortant, gairebé gentil:
—Tots hem perdut alguna cosa i tindrem més pèrdues abans que això acabi. Però no podem deixar que això ens impedeixi prendre riscos. Hem d'avançar cap endavant i, quan arribi el moment, estar preparats per sacrificar-nos per alguna cosa encara més gran.
—Això sona bé —va contestar Ezra—, però no és tan fàcil.
—Tampoc és fàcil per a mi —va continuar Kanan—. La meva mestra va intentar ensenyar-me això, però no crec haver-ho entès fins que ara jo t'ho ensenyo a tu. Suposo que tu i jo estem aprenent junts.
Tots dos van mirar cap a l'horitzó. Per interminable que semblés, Ezra sabia que en alguna part, lluny o prop d'aquí, la pastura acabava.

***

Kallus va rebre el vídeo d'una sonda droide que havia enviat prop de la torre de comunicacions. Un animal salvatge havia atacat la unitat i l'havia descompost; no obstant això el seu ull mecànic va seguir funcionant i va captar la imatge de tres figures allunyant-se de la torre amb motojets. No podia veure les figures prou bé com per identificar-les, però les motos semblaven ser les mateixes responsables pel robatori prop de Jalath. Els rebels havien d'haver anat a fer el reconeixement a la torre.

Va anar a l'oficina de Tarkin per mostrar-li el vídeo, l’Inquisidor també estava allà, com una rata de Loth.
—No podem arriscar-nos a perdre la torre —va aconsellar Kallus—. Cal reforçar la seguretat.
—No —el va interrompre Tarkin—; deixa'ls creure que encara tenen l'element sorpresa. Deixin-los entrar, els estarem esperant.
A Kallus, aquesta no li semblava una estratègia gens bona, especialment considerant que els rebels havien estat capaços d'entrar a les instal·lacions de seguretat molt protegides a Stygeon. De qualsevol manera ell no podia qüestionar al moff.
—Com ordeni —va acceptar Kallus, sortint de l'habitació.
Va caminar més lent, prou per escoltar a Tarkin dir-li a l’Inquisidor:
—Et vaig a donar l'oportunitat de redimir-te. Recorda: vull a aquest «Jedi» viu.
Kallus es va alegrar del fet que l’Inquisidor era qui havia de rendir-li comptes al Gran Moff Tarkin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada