dissabte, 19 d’octubre del 2019

La batalla d’Ezra (VII)

Anterior


CAPÍTOL 7
L’Inquisidor va fer cas omís a les ordres de l'Almirall Konstantine de portar un batalló complet a l'asteroide PM-1203, perquè uns simples soldats no podrien atrapar als rebels; ja havien fallat moltes vegades aquesta vegada aniria ell mateix.
Es va parar en la cabina de la nau que va descendir a l'abandonada base de soldats clons; sentia dues presències dins que no podien ocultar-se d'ell. Una cremava brillant com una torxa; l'altra, no tant; però s'intensificava com una espelma que acabava de ser encesa.
El Jedi i el seu Padawan estaven aquí, podia sentir-los.
L’Inquisidor li va indicar al pilot de la nau que aterrés fora de l'hangar de la base abandonada, per no alertar als rebels innecessàriament. Després va baixar amb un contingent de soldats més experts de l’Implacable. El soldat capdavanter, que usava una insígnia vermella en l'espatlla, va escanejar el lloc. Cosa que era inútil per a l’Inquisidor, però pel bé de tots els va permetre fer el seu treball.
—Estan aquí, la nau rebel està dins de l'hangar —va informar el soldat capdavanter.
—Mantinguin-los aquí —va ordenar l’Inquisidor—. Els vull vius.
El soldat capdavanter va reunir algun dels seus homes van encendre els llums en les seves armes bláster i van entrar a l'hangar seguits per l’Inquisidor, amb la resta de les tropes.

La petita nau dels rebels estava dins, i al costat d'ella, un humà adult i un noi asseguts amb les cames creuades i els ulls tancats: La vella postura de meditació Jedi.
L’Inquisidor va somriure, aquesta seria l'última vegada que aquests dos se sentirien en pau.
Els soldats es van acostar per capturar-los, però l’Inquisidor es va quedar enrere, sobresaltat.
—Esperin. Sen...
Els llums dels soldats van il·luminar més amunt, sobre els rebels, i van veure unes criatures de pell porpra, amb espines punxegudes en l'esquena i urpes que semblaven estalactites.
Amb els ulls encara tancats, el Jedi adult i el seu jove aprenent van aixecar els braços assenyalant als imperials. En aquest moment, les criatures van saltar i es van llançar sobre els soldats, els trets dels quals van ser inútils, doncs les criatures ja estaven perforant les seves armadures amb dents i urpes.
Per la seva banda, l’Inquisidor usava la Força per llançar lluny a les criatures que se li acostaven. Després va encendre el seu sabre làser i va mirar al Jedi.
—Aquest era el teu pla? Portar-nos aquí i deixar que aquestes criatures fessin el teu treball?
El Jedi va obrir els ulls i es va girar per mirar a l’Inquisidor.
—Què et sembla? —va contestar el Jedi encenent el seu sabre làser.
—Patètic.
—Suposo que si vols alguna cosa ben feta —va dir el Jedi començant l'atac.
L’Inquisidor va bloquejar l'embat del Jedi i després va atacar. Com havia passat en el seu últim duel, el Jedi es retirava; per més que intentava, no podia comparar les seves habilitats amb les de l’Inquisidor, qui es va adonar que el Jedi solament tractava de resistir mentre el seu Padawan dirigia l'atac de les criatures contra els soldats d'assalt. El seu pla no funcionaria. L’Inquisidor va bloquejar un altre miserable atac del Jedi i després el va llançar cap a la seva nau, l'impacte va ressonar per tot l'hangar, i el Jedi va deixar caure el sabre làser, que es va apagar quan el seu portador va caure al terra.
—Kanan! —va cridar el noi corrent cap al seu mestre.
L’Inquisidor va somriure: «Kanan», així és com es deia el Jedi.
—El teu escàs entrenament no significa res davant d’un veritable poder —li va dir al noi i es va acostar al Jedi caigut.
El sabre del Jedi es va arrossegar pel terra cap a la mà del noi. El noi va encendre el sabre i el va sostenir sobre el seu mestre, per protegir-lo.
—No t'acostaràs a ell —va advertir el noi.
L’Inquisidor es va quedar mirant al patètic nen; era evident que tenia talent i que podia usar aquesta espasa com una eina útil, però encara tenia molt per aprendre.
Amb un moviment de dits, l’Inquisidor li va llevar el sabre al nen i el va agafar.
Crec que ja és temps d'acabar amb el Jedi i el Padawan.

***

El contacte secret de l’Hera, Fulcrum, va arreglar que el Fantasma s'acoblés amb l’alderaana nau de setge a l'espai profund. Per protegir la identitat de Fulcrum, solament Hera podia portar a Tseebo a l'altra nau.
Quan portava al rodià al compartiment d'aire, Hera es va adonar que es movia amb normalitat i que ja no semblava estar veient res; però també es veia angoixat.
—Tseebo veurà a Ezra Bridger una altra vegada? —Va preguntar el rodià.
—Això espero —va contestar Hera—. Hi ha alguna cosa que vols que li digui?
Tseebo va voltejar la mirada no com abans, ara semblava estar avergonyit.
—Tseebo li va fallar als Bridger. No va cuidar al seu fill; però Tseebo va intentar fer el correcte i va accedir a l'arxiu imperial dels pares d’Ezra Bridger. Tseebo coneix la destinació dels Bridger.
Hera es va detenir davant de la porta. El que Tseebo sabia podia ajudar a Ezra a sanar aquesta ferida. Va agafar a Tseebo de l'espatlla i li va dir:
—Pots dir-m’ho, Tseebo. Explica-m’ho i jo ho explicaré a Ezra.
Tseebo va assentir i l’hi va dir.

***

Ezra va pressionar els talons contra el terra quan l’Inquisidor el va intentar empènyer amb la Força, però com una rata loth, era una tempesta de pastura, no va poder sostenir-se i va caure d'esquena; va recobrar l'equilibri just a temps per no caure en un abisme dins de la cova.
L’Inquisidor va avançar amb un sabre a cada mà.
—La teva devoció pel teu mestre és admirable; però això no et salvarà.
Ezra va mirar a Kanan, qui estava immòbil prop de l'Espectre. Ell li havia promès que si dirigia l'atac dels fyrnocks, ell s'encarregaria de l’Inquisidor; però una vegada més Kanan havia perdut la seva baralla i havia deixat sol a Ezra contra aquest vilà.
—Bé —va dir somrient l’Inquisidor—, allibera la teva ira. Jo t'ensenyaré el que el teu mestre no va poder.
—No hi ha gens que puguis ensenyar-me —va contestar Ezra, començant a qüestionar els ensenyaments de Kanan. Per què havia perdut el temps ensenyant-li a connectar-se amb la naturalesa, sinó el que necessitava era aprendre a lluitar usant la Força?
—La foscor és poderosa en tu, orfe, t'està empassant, fins i tot ara. —Va observar l’Inquisidor.
—No. —Ezra volia copejar a l’Inquisidor. Tot el que deia era mentida.
—El teu mestre morirà.
—No! —Va repetir Ezra. Les seves ganes d'atacar a l’Inquisidor, qui no deixava de parlar, es feien més fortes.
—Els teus amics moriran, i tot el que esperaves que succeís es perdrà.
Ezra no podia escoltar més. Odiava a l’Inquisidor. L’odiava tant que volia fer-li sentir el mateix dolor, tristesa i desesperació que ell havia sentit durant anys. Percebia aquestes emocions regirant-se dins d'ell, fins i tot darrere d'ell. Es va tornar una cosa gran, forta; alguna cosa que l’Inquisidor no podria detenir. Una força plena d'ira.
Un fyrnock.
Una criatura enorme va emergir del terra de l'hangar, creant una ombra enorme sobre Ezra. Els ulls de l’Inquisidor van brillar amb sorpresa: Aquest no era qualsevol fyrnock, era la mare de tot els fyrnocks. Ezra s'havia connectat a ella perquè fes la seva voluntat.
—Ezra, no! —va escoltar el crit de Kanan; va haver de ser un altre truc de l’Inquisidor. Kanan Jarrus havia mort. I ara era el torn de l’Inquisidor.
Ezra va assenyalar l'enemic que odiava i l'ombra va saltar sobre ell. L’Inquisidor va caure al terra deixant anar el sabre de Kanan.
Ezra no va veure què va succeir després. Es va desmaiar exhaust.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada