divendres, 25 d’octubre del 2019

Lluitar fins al final (XIII)

Anterior


CAPÍTOL 13

En la foscor, Ezra va escoltar moltes veus. Totes deien el seu nom. Ezra... Ezra... Ezra! Va escoltar a la seva mare i al seu pare. Va escoltar la pronunciació nasal del seu amic Tseebo. També va escoltar a la seva nova família: les malhumorades xiuletades de Chopper, les queixes de Zeb, la manera de parlar de Kanan que li provocava son. I després va escoltar a Sabine, que feia bategar el seu cor com un boig cada vegada que li deia «Ezra» i no «nen».
—Ezra? —Ara escoltava la veu de Hera—. Ezra?
Va obrir els ulls, la foscor va desaparèixer, però la veu de Hera persistia forta i clara pel comunicador.
—Ezra, estàs aquí? —va preguntar Hera.
—Estic... aquí —va contestar el noi amb esforç.
Havia caigut en una plataforma inferior, al voltant d'un motor. Sentia en la cara un dolor ardent. Va tocar la seva galta suaument. No hi havia sang. La calor del sabre de l’Inquisidor hi havia cauteritzat la ferida. Tindria aquesta cicatriu per sempre.
—Vas trobar a Kanan? —va continuar Hera pel comunicador—. Està bé?
Hauria d'haver pres el seu propi sabre de llum, perquè lluitava amb dos, un a cada mà. L’Inquisidor amb prou feines podia cobrir els atacs i, aviat estava a la vora del pont.
—Sí —va contestar Ezra—, crec que està molt bé.
La veu del seu mestre feia ressò a la sala de màquines.
—Tens raó. Si vaig ser un covard. Però ara sé que hi ha una cosa més forta que la por... Molt més forta: la Força. —Kanan es va posar en guàrdia—. Deixa'm mostrar-te quan de forta és.
L’Inquisidor va sostenir el seu sabre làser i va fer girar les seves fulles. Giraven al voltant de l'empunyadura com una hèlix, creant un escut d'energia.
Kanan es va acostar i, a l'espai que hi havia entre les dues fulles làser, va posar ambdues espases i va tallar l'arma de l’Inquisidor per la meitat.
Aquest va deixar caure les dues parts del seu sabre làser i va perdre l'equilibri, va caure d'esquena i amb prou feines va aconseguir a subjectar-se de la vora del pont. Sota ell, el motor principal va retrunyir i tota la sala de màquines es va sacsejar. Ezra va veure quelcom semblat a un tros de sabre làser aturar-se en el que semblava en conducte de la velocitat de la llum.
L’Inquisidor, penjat del pont, li va dir furiós a Kanan:
—No tens idea del que has deslligat avui. Hi ha coses més aterridores que la mort.
Kanan va posar els sabres al voltant de la gola de l’Inquisidor. Per un moment, Ezra va creure que el seu mestre el mataria. Però Kanan va apagar els sabres i va mirar a l’Inquisidor sense dir res.
L’Inquisidor li va retornar la mirada i després es va deixar anar del pont. Va caure per on estava Ezra i va trobar el seu final amb un sorollós xoc.
Tota la nau va retrunyir. La peça del sabre de l’Inquisidor obstruïa el flux d’energia en la velocitat de la llum. El motor s'estava sobrecarregant, era impossible arreglar-ho. El Sobirà anava a explotar.
Ezra va pujar per una escala cap al pont. Va trobar al seu mestre de genolls, amb el capcot, cap a on Ezra havia caigut.
—Kanan —li va cridar Ezra.
El seu mestre va voltejar per mirar-li. El va mirar com quan els pares d’Ezra, després d'un llarg dia de cerca, van trobar al noi caminant sol pel port espacial.
—Creia que t'havia perdut —va confessar Kanan.
Ezra va somriure, a pesar que la cicatriu encara li feia mal.
—Sé el que sents. Anem-nos a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada