dimecres, 30 d’octubre del 2019

Rogue One NJ (XVIII)

Anterior


CAPÍTOL 18

Saw guià a Jyn cap a un projector i va inserir el xip hologràfic en ell. Va fer un cop d'ull per la finestra, com si esperés alguna cosa, però no va deixar que això el detingués d'encendre el projector.
—Aquest és el missatge del pilot —va dir. No li va avançar gens. No li va explicar res. Només el va començar a reproduir.
Una imatge blava pampalluguejant del pare de la Jyn va cobrar vida sobre el projector. Ella sabia que deuria d’haver gravat el missatge recentment, però li semblava com si un fantasma hagués arribat del passat per parlar amb ella. Ell es veia més vell, més desgastat del que ella recordava. Es preguntava com li hauria tractat la vida.
No podia dir si volia plorar de ràbia o d'alegria. Però de qualsevol manera ell no podia veure-la, així que en comptes de plorar, es va disposar a veure i escoltar.
—Saw, si estàs mirant això, potser hi hagi una oportunitat per salvar l'Aliança. Potser tingui l'oportunitat d'explicar-me i, encara que no tinc moltes esperances, potser existeixi una oportunitat per a la Jyn, si és que segueix viva, si tal vegada aconseguissis trobar-la, per dir-li que mai he deixat d'estimar-la ni d'estranyar-la amb desesperació.
Ella va sentir que la gola se li començava a tancar. Tots aquests anys que va passar lluny d'ell, tots aquests anys que va passar sola després que Saw l'hagués abandonat, amenaçaven amb arrebossar-la fins a empassar-la-hi per complet, però va fer a un costat les seves emocions de moment. Després de tot, era el seu pare i no volia perdre's cap de les seves paraules.
—Jyn, la meva estrelleta, no puc imaginar què penses de mi. Quan se’m van emportar, vaig haver d'enfrontar diverses veritats amargues. Em van dir que molt ràpid Krennic et trobaria.
»Conforme va passar el temps, vaig saber que havies mort o estaves molt ben amagada i, per tant, mai et trobaria; però sabia que si em refusava a treballar, si prenia la meva pròpia vida, només seria qüestió de temps abans que Krennic s'adonés que jo ja no era necessari per completar el projecte.
»Així que vaig fer el que ningú esperava. Vaig mentir.
»O vaig aprendre a mentir. Vaig representar el meu paper d'home derrotat, resignat al santuari del seu treball. Em vaig fer indispensable i durant tot aquest temps vaig fixar les bases de la meva venjança.
S’aturà un moment, preparant-se per revelar el seu secret més recòndit, la qual cosa segellaria la seva traïció a l'Imperi.
—L’anomenem Estrella de la Mort. No hi ha un nom millor.
»Molts dels meus col·legues s'han enganyat a si mateixos pensant que estan creant una cosa tan atemoridora i poderosa que mai serà usada. Però s'equivoquen. Cap arma d'aquest tipus s'ha deixat en la vitrina. Aviat arribarà el dia en què la deixin anar.
»Vaig dissenyar un error dins del sistema. Una cicatriu tan petita i poderosa que ells mai la trobaran.
Va deixar que la importància d'això s'assentés bé abans de continuar.
—Jyn, si estàs escoltant... —Es va detenir per un moment, clarament esglaiat per l'emoció de pensar que la seva filla tal vegada seguia viva. Jyn va sentir que el cor li punyia.
—La meva estimada filla, gran part de la meva vida s'ha malgastat. M'agrada pensar en tu només en els moments en els quals sóc fort, perquè el dolor de no tenir-te amb mi... de no tenir a la teva mare, a la nostra família...
»El dolor d'aquesta pèrdua és tan esquinçadora per a mi que fins i tot ara corro perill de fallar. És només que em costa molt treball no pensar en tu, on puguis estar...
Galen es va ajupir per un moment. Quan es va tornar a redreçar, Jyn va poder veure que els seus ulls irradiaven determinació.
—Saw. El sistema del reactor. Aquesta és la clau. Aquest és el lloc on vaig tendir el meu parany.
»És inestable, així que un tret en qualsevol part destruirà l'estació completa.
»Necessitaràs els plànols, els plànols estructurals, per situar-te. Sí existeixen. Sé que hi ha almenys un arxiu d'enginyeria complet en la volta de dades a la torre de la ciutadella, a Scarif. Qualsevol explosió pressuritzada en el mòdul del reactor detonarà una reacció en cadena que...
El missatge es va tallar. Jyn volia maleir, cridar-li al seu pare perquè continués.
Però després es va adonar que el problema no era l'enregistrament, sinó el generador d'energia de la base de Saw. Totes les llums es van apagar al mateix temps.
Mirà per la finestra i, en veure Ciutat Jedha, va entendre perquè.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada