dijous, 31 d’octubre del 2019

Rogue One NJ (XXV)

Anterior


CAPÍTOL 25

A Jyn gairebé començava a agradar-li Cassian. Li va agradar com s'havia exercit en Ciutat Jedha. Podia adonar-se per què la Rebel·lió l’havia enviat juntament amb ella a la missió, tenint en compte com de perillosa que era. Ell podia bregar amb tot el que se li presentés. El respectava per això.
Això no obstant, en el viatge a Eadú la seva actitud començava a ser hermètica. A ella no li va semblar tanta insistència en què els altres es quedessin en la nau mentre ell i Bodhi exploraven el lloc.
Fora de la nau, la tempesta refermava; Jyn estava feliç de tenir un pretext per no sortir a la pluja, tampoc li agradava la idea de córrer cap a una patrulla de soldats d’assalt en aquell fangar. Però Cassian no li havia donat una bona excusa i ho sabia.
Chirrut va parlar.
—Té el semblant d'un assassí?
Per un moment, Jyn no estava segura de si el monjo li parlava a ella o a algú més. Com fora, Baze va respondre primer.
—No. Té la cara d'un amic.
Això la va intrigar. Tots dos homes eren amics des de fa molt temps i compartien tant que no havien d'explicar-se les coses, però ella no estava al corrent.
—De qui parlen? —va preguntar.
Baze va assenyalar la porta amb la barbeta.
—Del Capità Andor.
Cassian? Ells havien vist alguna cosa en ell que ella no havia notat?
—Per què ho preguntes?
Baze va alçar les espatlles. Ell no havia preguntat res.
Jyn es va enfocar en Chirrut i li va parlar directament a ell.
—Què vols dir amb «Té el semblant d'un assassí?»?
—La Força es mou de forma fosca quan una criatura és a punt de matar.
Què volia dir això? Jyn no estava molt disposada a creure-li a un monjo que murmurava coses d'una religió fallida. Cassian havia dit que ell i Bodhi anaven a explorar l'àrea. Si pensava matar a algú, s'hauria emportat a Bodhi amb ell?
Però llavors K-2SO va ressaltar de manera espontània mentre treballava.
—L'arma que es va portar tenia la configuració per a franctiradors.
L’androide tenia el terrible hàbit de dir les coses sense filtrar-les abans de parlar. Tal vegada en aquesta ocasió això li va servir a Jyn.
Jyn no sabia què pretenia Cassian. No tenia una prova real que havia sortit a matar a algú. Per exemple, al seu pare.
Però aquest no era un judici legal. Ella no necessitava proves. El que sí necessitava era esbrinar-ho abans que fos massa tard.
Sense dir res, Jyn es va dirigir a la rampa de l'Ala-U i es va lliscar cap a la nit plujosa.
No estava segura de la ruta que Cassian i Bodhi havien pres, però de segur no estaven passejant per la nau. Va prendre la direcció que li va semblar més probable i es va llançar cap a la foscor.
Aviat es va trobar amb una bifurcació en el camí, una ruta cap amunt i una altra cap avall. La ruta cap avall li va semblar més viable per arribar a la base, així que va prendre aquesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada