dimecres, 30 d’octubre del 2019

Rogue One NJ (XVII)

Anterior


CAPÍTOL 17

Cassian pressentia que el temps se'ls estava acabant. Jyn s'havia anat per massa temps. Si anava a convèncer a Saw Gerrera que els alliberés, per ventura no hauria vingut algú a salvar-los ja?
Es va quedar vigilant als guàrdies de prop, buscant un senyal de com anaven les coses amb Saw i Jyn. Si les coses no anaven bé, hauria de dirigir un intent desesperat per escapar; d'una altra manera, segurament els executarien a tots.
—Qui és el de la cel·la del costat? —va preguntar Chirrut del no-res.
Cassian no s'havia posat a pensar en el veí del costat. Havia estat massa preocupat pels guàrdies.
—Què? —va dir Baze—. On?
Baze va caminar cap a les barres que els separaven d'un home que es refugiava en la foscor. Baze va treure el cap per mirar i de seguida va crispar el llavi, com si hagués provat alguna cosa repugnant.
—Un pilot imperial.
De seguida, Cassian es va voltejar; després de tot, havia anat a Jedha a la recerca d'un pilot imperial. Saw hauria tancat en una cel·la al pilot desertor?
—Pilot?
Baze va enganxar el cos a la cel·la contigua.
—El vaig a matar.
—No! —Cassian va córrer per detenir a Baze—. Espera! No!
Baze no era dels qui deixaven que el detinguessin, però Cassian va insistir.
—Queda't aquí —li va dir a l'home—. Queda't aquí!
Va treure el cap a la cel·la contigua i va veure al que havia alterat a Baze: un esllanguit de pell olivàcia, cabell fosc i barba prima. Portava posat l'uniforme d'un pilot imperial.
En veure a Cassian, l'home es va posar a tremolar, potser a causa de les amenaces de Baze, potser perquè hi havia alguna cosa en ell que no estava del tot bé.
—Està bé —va dir Cassian gentilment, tractant de calmar al pilot—. Està bé.
L'home tenia els ulls en blanc; Cassian no podia determinar si la ment d'aquest seguia amb ells o no. Saw l’hauria torturat?
—Ets el pilot? —va preguntar Cassian—. Escolta, escolta... Ets el pilot del navili de càrrega?
L'home va voltejar cap a ell amb la mirada buida.
—Pilot?
La paraula semblava tenir sentit per a ell, lluïa com si alguna cosa estigués regirant-li una memòria enterrada en el profund.
—Què és el que té? —va preguntar Chirrut.
Cassian desitjava saber-ho. Havia vist gent en condicions semblants; es va estremir en pensar pel que aquest pobre hauria passat per acabar en aquest estat. No li anava a explicar a Chirrut el que possiblement havia passat ni com se li havia de tractar. Primer havia d'assegurar-se que era l'home correcte.
—Galen Erso —li va dir a l'home en la cel·la—. Coneixes aquest nom?
El pilot es va asseure, però els seus ulls seguien vidriosos. Però la forma en què es va moure, com va parpellejar en escoltar a Cassian dir el nom de Galen, això havia de significar alguna cosa, o no?
—Jo vaig portar el missatge —va dir l'home—. Jo sóc el pilot.
Cassian volia cridar d'alegria. L'home es va asseure per complet i va enfocar la mirada en Cassian i en els altres de la cel·la.
—Jo sóc el pilot. Jo sóc el pilot!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada