dilluns, 28 d’octubre del 2019

Rogue One NJ (X)

Anterior


CAPÍTOL 10

Ciutat Jedha no la va impressionar més de prop que des de lluny. Es veia clarament que l'Imperi portava molt temps ocupant la ciutat: hi havia runes d'edificis regant per tot el terreny, marques de cremades de blàster que havien danyat les parets que encara quedaven intactes i els grafits contra Palpatine decoraven la major part de les superfícies que restaven.
Jyn seguia a Cassian al llarg dels carrers antics de la ciutat i, per estar contemplant el desgast de la imminent guerra al voltant seu, va fregar sense voler a un home amb la cara desfigurada que venia queixant-se de tot.
—Escolta! Fixa't per on vas!
Jyn va posar la mà al seu blàster; l'home i el seu company aqualish es van voltejar per confrontar-la. Si els dos volien brega, ella no tenia problemes a donar-los el gust.
Però Cassian va intervenir i la va allunyar. Els dos homes se li van quedar mirant. Tal vegada l'holograma imperial proper que cridava les exigències de lleialtat a l'Imperi va ser el que va convèncer als homes que Jedha no era el lloc apropiat per buscar plet.
Pitjor encara, l'holograma exhortava als ciutadans de Jedha al fet que brindessin qualsevol informació sobre un pilot de càrrega extraviat. Havia de ser el mateix que Jyn i Cassian van anar a trobar. Això faria que el seu ja de per si mateix impossible treball resultés encara més difícil.
Malgrat tot, Cassian no semblava descoratjat. Els seus moviments eren els d’un home decidit.
—Solia tenir contacte amb un dels rebels de Saw, però acaba de desaparèixer —va dir—. La seva germana l’ha d'estar buscant. Han destruït el temple, però ella ha d'estar aquí esperant. Li donarem el teu nom; tant de bo que amb això ens portin amb ell.
—Tant de bo? —A Jyn no li agradava dependre d'una cosa tan absurda.
—Les rebel·lions es basen en l'esperança —va dir Cassian.
En entremesclar-se amb la multitud pels carrers, Cassian va reconèixer a algú.
—Espera'm aquí —li va ordenar a Jyn i va accelerar el seu pas.
Mentre Cassian parlava amb un home barbut d'una paradeta de menjar, Jyn intentava escoltar, però no ho aconseguia a causa del soroll de la gent que omplia de gom a gom els carrers. En lloc d'això, es va adonar que escoltava una veu diferent.
Va girar-se al seu voltant i va trobar a l'amo de la veu: un home vestit amb hàbit de monjo. Els seus ulls eren d’un blau pàl·lid; no semblava parlar-li a ningú en particular (o potser a tothom), però repetia sense parar: «Que la Força dels altres estigui amb tu... Que la Força dels altres estigui amb tu...». Jyn va entendre que l'home era cec.
El cantussol de l'home es va detenir un moment, després va dir:
—Intercanviaries aquest collaret per un cop d'ull al teu futur?
Jyn es va paralitzar. El cec no l'estava veient, però tampoc era com si estigués mirant a ningú, cert? Ella sí portava un collaret, el cristall kyber que la seva mare li hi havia donat feia tant temps, però el portava per sota de la samarreta. No hi havia forma que ell sabés que el portava.
—Sí —li va dir—. T'estic parlant a tu.
Li va llançar una mirada fulminant, després va entendre que no la podia veure.
—Em dic Chirrut Îmwe.
—Com vas saber que portava un collaret?
L'home gairebé somriu.
—Si vols que et respongui, paga.
Jyn es va adonar que hi havia un altre home darrere del monjo. Semblava tot l'oposat a Chirrut. En lloc d'hàbit, portava una pitrera d'armadura vermella i el seu cabell era llarg i grenyut. No obstant això, d'alguna manera, tots dos es complementaven, com uns germans que havien pres camins molt diferents.
—Què saps dels cristalls kyber? —va preguntar Chirrut.
Jyn no sabia ben bé què respondre. Seria un parany?
—El meu pare deia que era el que li donava energia als sabres de llum Jedi.
Probablement Cassian havia acabat de conversar, perquè en aquest moment va decidir tirar d’ella lluny del monjo.
Chirrut va aconseguir a dir-li mentre se n'anava:
—Els estels més forts tenen cor de kyber.
—No vam venir a fer amics —li va dir Cassian conforme caminaven—. No amb aquests tipus.
Jyn, desconcertada i intrigada, va seguir mirant als dos homes mentre ella i Cassian s'allunyaven.
—Qui són?
—Són els Guardians dels Whills, protectors del Temple Kyber; encara que ja no queda res què defensar, ara només li causen problemes a tothom.
Alguna cosa en Cassian havia canviat.
—De sobte et veus terriblement tibat.
—Ens hem d'apurar —va dir—. Aquest poble sembla estar a punt d’esclatar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada