dimecres, 30 d’octubre del 2019

Rogue One NJ (XIX)

Anterior


CAPÍTOL 19

Cassian podia escoltar cruixir la destrucció de Ciutat Jedha fora de l'amagatall dels rebels, encara que al principi no sabés què era. El so va allunyar als guàrdies de la cel·la; Cassian va aprofitar per forçar el forrellat de la reixa de la seva cel·la. Els guàrdies li havien llevat les armes més evidents, però li van deixar unes altres, el tipus de coses de les quals Cassian feia ús per sortir dels garbulls més complicats.
Quan Cassian va obrir la porta va sortir corrent. Baze va anar darrere d'ell, dient-li a Chirrut que li seguís. Cassian va anar cap a la taula en la qual els guàrdies havien posat el que li van llevar a ell i els altres. Va trobar el seu comlink i el va encendre.
—K-2! K-2! On estàs? —li va cridar al comlink.
La veu de l’androide va aparèixer immediatament.
—Aquí estàs! Estic a l'espera, com em vas ordenar, encara que hi ha un problema amb l'horitzó. No hi ha horitzó.
Cassian va sentir com se li gelava la sang. Aquest era l'escenari que temia des que li van encomanar aquesta missió: que l'arma apocalíptica que intentava destruir fos usada en contra seva.
—Connecta't al meu comm i localitza la nostra posició! —li va ordenar a K-2SO—. Porta aquesta nau aquí, ara!
Cassian va agafar la resta de les coses i va girar-se cap a Baze i Chirrut, que estaven darrere d'ell.
—A on vas? —va preguntar Chirrut.
—Haig de trobar la Jyn —va dir Cassian. Després va recordar per què havien anat a Jedha en primer lloc—. Portin al pilot! —li va dir a Baze—. El necessitem!
Encara que Cassian tingués un motiu, Baze no entenia del tot quin era, però va decidir confiar en ell de totes maneres.
—Està bé. Jo m'encarrego del pilot.
Cassian no sabia si Baze va voler dir que salvaria al pilot o el mataria; després de tot, sabia del rancor que aquest home li guardava als imperials. Però Cassian va decidir que no hi havia temps més que confiar en Baze. Va sortir corrent per trobar la Jyn. Els murs del monestir-amagatall es van sacsejar com si un monstre l’hagués sacsejat. Cassian sabia que el lloc no aguantaria molt més temps.
Va seguir els seus instints, apressant-se cap a l'interior del lloc, mentre que tots els altres sortien corrent. Ningú li va prestar molta atenció, estaven massa ocupats tractant de salvar les seves pròpies vides, no s'anaven a preocupar sobre qui era o què feia aquí. Eventualment va trobar una habitació gran, il·luminada per una llum brillant que sortia d'una finestra àmplia.
Jyn havia caigut de genolls enfront del projector hologràfic que s'havia apagat. Al costat d'ella seguia dempeus un home vell, tractant de consolar-la.
—Jyn! —va dir Cassian i va córrer cap a ella—. Jyn...
L'home va voltejar cap a ell; Cassian el va reconèixer: Saw Gerrera. Sota altres circumstàncies, Cassian hauria pres el seu blàster o potser donat la volta per fugir. Però ara no hi havia temps per a això.
Cassian es va acostar a Jyn des de l'altre costat.
—Ens hem d'anar —va dir—. Sé on està el teu pare. —El pilot (Bodhi Rook, segons va dir) li havia donat la informació.
—Vés-te’n, Jyn —li va dir Saw—. Has d'anar-te’n.
Jyn es va parar, però va dubtar. Va agafar el braç de Saw com si estigués disposada a arrossegar a l'home juntament amb ells. Ell va sacsejar el braç i Cassian podia veure per què. Era lent, estava acabat, malalt. Ja no era el guerrer llegendari, el terror de l'Imperi que havia estat. Ja no podia fugir, però volia assegurar-se que Jyn sí ho fes.
—Salva't tu, si us plau!
—Anem —va dir Cassian i la va agafar de la mà. Ella es va resistir, no volia abandonar al vell que, Cassian sabia, alguna vegada la va tractar com la seva filla.
—Vagin-se! —va cridar Saw, insistint cada vegada amb més força. Aquest era el seu últim desig; l'única cosa que volia era que Jyn l'hi concedís.
Cassian podia veure que ella volia discutir amb Saw, però el lloc sencer era a punt d'esfondrar-se. La situació no estava per tirar-se a les espatlles a un home vell en armadura i escapar així.
—Ja no hi ha temps!
Finalment, Jyn va cedir i es va anar amb Cassian. Mentre sortien de l'habitació, Saw escridassava amb una última petició.
—Salvin a la Rebel·lió! Salvin el somni!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada