dilluns, 28 d’octubre del 2019

Rogue One NJ (XI)

Anterior


CAPÍTOL 11

Jyn va seguir a Cassian pels carrers de Jedha fins que van arribar al barri sagrat en el cor de la ciutat antiga i el seu radar de desastres es va disparar a l'instant. Mirà al seu voltant i va veure que moltes coses succeïen al mateix temps.
Un transbordador de càrrega va baixar des del cel, havia sortit del destructor estel·lar i es va quedar rondant i tapant el sol. Gairebé al mateix temps, un tanc d'assalt de banda de rodament imperial va donar volta cap al carrer, venia a protegir el transbordador.
La gent es va començar a dispersar, la qual cosa era una reacció perfectament natural davant tal demostració de força imperial. No obstant això, des de la perspectiva de la Jyn, algunes de les persones no estaven fugint, sinó que s'estaven amuntegant.
—Digues-me que tens un pla B —li va dir a Cassian.
—Ens hem d'anar d'aquí.
No era un gran pla, però Jyn estava completament d'acord. De cap manera volia estar a prop quan passés el que sigui que estava per succeir.
Encara que ja era molt tard.
Una de les persones que s'havien reunit a l'arribada del tanc va activar una granada, qui sap d'on, i la va tirar cap al tanc. Va detonar amb un sorollós so explosiu que va deixar la Jyn amb les oïdes ressonant. L'explosió va destruir la banda de rodament del tanc, que es va detenir grinyolant.
Molts dels altres, que s'havien acostat arrossegant-se, van treure blàsters i van obrir foc contra els soldats d’assalt que escortaven al tanc pel carrer. Molts d'ells eren humans, però un era un soldat tognath, amb tubs que li sortien de la màscara respiratòria que li cobria la boca.
Els soldats d’assalt contraatacaren; el carrer es va transformar en una galeria de tir.
Jyn i Cassian es van protegir en una portalada. Jyn va treure el seu blàster, agraïda que Cassian no l'hi confisqués.
—Pel que sembla hem trobat als rebels de Saw —va dir ella.
Per descomptat que no va reconèixer a cap d'ells. Havien passat anys des de l'última vegada que va veure a Saw; els soldats no solien sobreviure en els seus vestits molt temps. Després de tot, s'havien compromès a la causa més perillosa de la galàxia: lluitar per alliberar-la de les urpes de l'Emperador.
Potser el tanc no podia moure's, però això no volia dir que estigués indefens. Els canons laterals van girar, caçant el seu blanc conforme els rebels propers li disparaven des dels sostres.
Jyn es va adonar que, amb la finalitat de tirar als rebels del sostre, el tanc anava a disparar-li a un edifici on una nena petita tractava de protegir-se. Sense pensar-ho, Jyn es va llançar cap a la nena, ignorant els crits d’en Cassian. Va arribar fins a on estava i es va ajupir per protegir-la de l'impacte de la primera ronda de trets que el tanc arremetia.
Un tret va col·lidir amb l'edifici i li va volar la part frontal. Els enderrocs li van caure damunt a Jyn mentre tractava d’emportar-se a la nena lluny d'aquí, fins que es va adonar que la mare corria cap a ella per rescatar a la seva filla. Jyn li va portar la nena a la mare agraïda i, en veure-les ajupir-se per evitar la següent ronda de trets del tanc, va fer el mateix.
En favor de Cassian, cal dir que va obrir foc per cobrir a la Jyn. Al principi ella no sabia bé a què li disparava, doncs apuntava els seus trets massa alt. Mirà cap amunt i va veure com un rebel queia del sostre, amb una granada recentment activada a la mà. Quan va tocar el terra, al costat dels seus camarades rebels, la granada va explotar; ell i diversos dels seus companys van morir.
Per molt cru que sembli, Jyn només podia pensar: «Millor ells que jo». Va córrer cap a Cassian i era a punt d'agrair-li, quan va veure una altra granada rodant cap al tanc. Es va ajupir cap endavant i va tirar a Cassian al terra juntament amb ella. Van aconseguir evitar la major part de l'impacte, que va transformar al tanc en una baluerna fumejant.
Cassian es va parar d'un salt i va començar a córrer. Jyn li va seguir. Ell els va dirigir cap a un carreró, però en arribar es va detenir amb tanta força que gairebé derrapa: hi havia un esquadró sencer de soldats d’assalt bloquejant el camí.
Girà els talons i va començar a córrer cap a l'altre costat, va passar a Jyn i li va cridar:
—Per aquí!
Jyn estava fastiguejada de fugir de l'Imperi. Acabava d'enfrontar-se a un dels seus tancs, no anava a deixar que aquests pallassos d'armadura elegant la intimidessin. Tragué els dos tanbos de la seva jaqueta i es va preparar per atacar. Tenint en compte que l'atenció dels soldats d’assalt estava en Cassian, va aconseguir derrocar als dos primers abans que s'adonessin que ella era una amenaça. Els següents dos van requerir més esforç, però no van implicar un repte. Els va atacar de la manera en què preferia: amb rapidesa i força abans que poguessin contraatacar.
No obstant això, els últims dos van tenir la intel·ligència suficient per prendre distància i preparar els seus rifles. Mentre esperaven al fet que els seus compatriotes la tinguessin en la mira (o caiguessin als seus peus, com aviat va succeir), ella va treure el seu blàster i va començar a disparar.
Jyn estava acabant amb la resta de l'esquadró de soldats d’assalt quan va escoltar que alguna cosa calcigava amb força darrere d'ella. En voltejar-se va veure a un droide de seguretat imperial aproximant-se cap a ella; el va derrocar amb un sol tret al pit. El droide es va enfonsar traient fum per la ferida i va revelar a un altre droide de seguretat que estava darrere.
—Sabies que aquest no era jo? —va dir.
En adonar-se que el segon droide era K-2SO, Jyn va baixar la seva arma. Després d'un moment potser massa llarg, va respondre:
—És clar.
Cassian va tornar per reprendre a l’androide.
—Creia haver-te dit que et quedessis a la nau.
Es va quedar mirant els soldats d’assalt que estaven regats en el carreró. Cap es movia.
—Sí, m’ho vas dir, però estava molt avorrit i vostès estaven en problemes. Hi havia massa explosions per a dues persones que intenten no cridar l'atenció.
Cassian semblava estar preparant la seva següent resposta en reprimenda a K-2SO, però l’androide no li va deixar.
—Les forces imperials estan per reunir-se en la nostra ubicació actual.
Ni Jyn ni Cassian van veure que un dels soldats d’assalt derrocats es va estirar per agafar una granada i la va activar.
Afortunadament, quan el soldat d’assalt li va llançar la granada a Jyn, K-2SO la va atrapar en l'aire com si estigués jugant a llançar la bola amb el soldat d’assalt i la hi va enviar de retorn; la granada va acabar amb qualsevol preocupació que el soldat d’assalt o els seus companys d'esquadró tornessin a atacar-los.
—Suggereixo que marxem immediatament —va dir K-2SO—. Jyn no podia pensar en cap argument per contradir-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada