dissabte, 26 d’octubre del 2019

Rogue One NJ (II)

Anterior


CAPÍTOL 2

Cassian Andor havia fet coses horribles com a membre de l'Aliança Rebel, tot amb la intenció de posar-li fi a l'Imperi Galàctic. En lloc d’arraconar-lo a la presó com a càstig pels seus crims, els comandants de l'Aliança el van ascendir al grau de capità i li van encomanar missions encara més impossibles. De vegades, es preguntava si en secret volien que fallés per rentar-se les mans i desfer-se d'ell, però era tan determinat que difícilment els hi donaria gust.
Per a la seva tasca més recent l’havien enviat a l'Anell de Kafrene: un parell d'asteroides gegantescs que giraven en conjunt, al voltant d'un camp de roques més petites que suraven a l'espai. Molt temps abans, algú havia unit els asteroides per establir el post de comerç més depravat d'aquella horrible part de la galàxia. Aquí, Cassian va conèixer a Tivik, un espia que suposadament tenia notícies d'últim moment que l'Aliança necessitava saber sobre Jedha, un antic lloc de culte de la Força.
Es van reunir en un atzucac. Cada part de Tivik es va retorçar, excepte el seu braç tolit, que li penjava de costat. Es veia tan nerviós que Cassian es va preguntar si sortiria fugint abans de dir-li alguna cosa, però una vegada que va començar a parlar ho va deixar anar tot.
—Un pilot imperial, és a dir, un dels xofers de bucs de càrrega, va desertar ahir —va informar-li Tivik—. Els està dient als altres que estan construint una arma. Els cristalls kyber? Això és el que busquen. Va portar un missatge. Té proves.
Desconfiat, Cassian es va posar en guàrdia contra aquest home.
—Quin tipus d'arma?
Tivik va mirar al voltant, buscant una ruta de fugida.
—Molt bé, haig d'anar-me’n.
Cassian el va subjectar.
—Quin tipus d'arma?
—Un assassí de planetes. —Tivik tremolava davant la mirada de Cassian—. Així és com ho va dir.
Tivik va continuar explicant que Galen Erso, un vell amic de Saw Gerrera, havia enviat al pilot. Tivik estava enutjat perquè l'Aliança no havia ajudat molt a Saw en la seva lluita.
—Saw té raó! Vostès segueixen xerra que xerra i fent negociacions mentre nosaltres ens cremem vius aquí fora. Hi ha espies per tots costats...
Tivik va anar baixant el volum de la seva veu en albirar a dos soldats d’assalt entrant pel carreró. Van caminar cap a Cassian i Tivik exigint veure els seus documents digitals.
Cassian no permetria que ningú el capturés, així que va ficar la mà en la seva butxaca, però en lloc de treure una identificació, va agafar el seu blàster silenciat i va travessar a cada soldat d’assalt amb un tret.
Tivik va retrocedir horroritzat.
—No! Què has fet?
Un tercer soldat d’assalt va aparèixer en l'extrem del carreró. En lloc d'escometre i que li disparessin, va demanar reforços.
—Soldats caiguts. Secció nou.
Cassian va recórrer el carreró buscant rutes de fugida; va veure un lloc d'on seria fàcil agafar-se i grimpar, encara que no amb Tivik i el seu braç tolit.
Cassian no el podia deixar aquí perquè el capturessin. Segurament l'home els ho diria tot. I si l'Imperi s'assabentava del que ell ja sabia...
No tenia opció. Va alçar el blàster i li va disparar a Tivik a mort. El soldat d’assalt es va quedar dempeus, paralitzat en veure que aquell home queia.
Cassian va aprofitar el moment per llançar-se al mur més proper i començar a grimpar. Havia d'actuar ràpid, d'una altra manera, també hauria de disparar-se a si mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada