dijous, 17 d’octubre del 2019

Leia Princesa d’Alderaan (XXX)

Anterior


CAPÍTOL 30

—Sistema de Paucris en tres —va dir el pilot chalhuddà, que estava ajupit en la seva cadira en forma de bol. Leia i Amilyn, que havien après molt sobre l'enorme tolerància que els chalhuddans tenien a les ones de xoc en l'última hora, van gatejar immediatament cap al seient plegable i es van posar el cinturó de seguretat. Si ambdues compartien un cinturó, i tiraven de les corretges amb totes les seves forces, més o menys funcionaria.
Amilyn es va llevar d'una bufada un dels flocs morats que li cobria la cara per poder veure-la bé. No hi havia rastre de la seva usual extravagància quan va preguntar:
—Què fem si l'Imperi ja està aquí?
—Sortir abans que ens vegin, si podem —va dir la Leia. Les probabilitats eren poques, però no nul·les; Leia dubtava que un droide pogués haver fet millors càlculs que ella en aquest viatge—. Si no, ens rendim de seguida. Fingim que no sabem gens i deixem absolutament clar que vam contractar als chalhuddans, que saben encara menys que nosaltres.
Leia no va pensar que això salvaria als chalhuddans, però una vegada més era una possibilitat. Si tenien una oportunitat entre mil d'aconseguir-ho, Leia els ho devia.
—Fingirem que no sabem gens —va repetir Amilyn—. Sí. Crec que podria ser bona en això.
—Pel nostre bé, ho espero.
Leia no era optimista. Creia que qualsevol dubte que pogués plantar en la ment dels seus interrogadors s'esvairia en l'instant en el qual el Gran Moff Tarkin sabés de la seva arribada al mateix sistema que havia nomenat enfront d'ella feia unes hores.
Ni Amilyn Holdo ni els chalhuddans serien capaços d'explicar què va passar.
«O estic salvant les vides de tots els rebels en el Sistema de Paucris, o estic condemnant encara a més persones».
El pilot dels chalhuddans va tirar d'una palanca i la llum blava brillant de l’hiperespai va desaparèixer. Havien arribat. La nau sencera es va estremir tan fort que Leia es va mossegar la llengua per accident i va sagnar. El cap de l’Amilyn va xocar contra el seu tan dur que li va doldre, però no estava tan desorientada com per deixar de mirar la pantalla amb els ulls ben oberts, dividida entre l'esperança i la por.
—Una flota de naus civils i planetàries està amuntegada al voltant de les estacions de reparació que orbiten a Paucris Major —raucà el capità chalhuddà—. Les nostres naus estan a prop. No hi ha naus imperials en el sistema.
«Gràcies a la Força».
Leia va xocar contra l’Amilyn i va exhalar amb força. En la pantalla, entre el munt distant de naus, va reconèixer les línies distintives del Tantive IV, que poques vegades havia cregut tan bell. Amilyn va aixecar el puny en l'aire en un gest victoriós.
—Encara no cal celebrar-ho —va dir la Leia, i es va descordar el cinturó de seguretat, es va baixar d'un salt de la cadira en forma de bol i va córrer cap a la consola de comunicacions. Quan va assentir, l'oficial que es trobava allí va obrir un canal i va dir:
—Qualsevol nau que rebi aquest senyal, els hi parla Leia Organa d’Alderaan cridant a Bail Organa o a qualsevol altre individu a càrrec de... qui sigui que estigui a càrrec. Repeteixo, aquí Leia Organa d’Alderaan. Responguin, si us plau.
No va haver-hi resposta. Amilyn va dir:
—Hauríem de volar més a prop?
—Millor no. Potser tinguin ordres de disparar-li a qualsevol intrús no autoritzat —va dir la Leia, i va recordar molt bé el consell que el seu pare li havia donat a Crait.
Els segons transcorrien lentament mentre el seu estómac s'encongia, i després es va escoltar l'estàtica.
—Leia? —Mai abans li havia donat tant de gust escoltar la veu enfuriada del seu pare—. Què estàs fe...?
—L'Imperi ja ve. Alguna cosa que va dir Tarkin d'aquest sistema em va alertar. Mama i Mon Mothma em van enviar. Les naus han d'estar de camí i has de treure a la flota d'aquí immediatament.
Per sort, Bail Organa era un home que sabia quan una conversa podia deixar-se per després.
—Ens anirem en deu minuts. Reuneix-te amb nosaltres en el Tantive IV.

***
 
Una vegada que les naus chalhuddanes van prendre el seu lloc entre les naus rebels (que estaven sent restaurades a tota velocitat amb energia i que tenien una tripulació amb el mínim personal o droides), la nau de la Leia va poder ancorar-se al Tantive IV, i va poder desembarcar. Esperava sentir-se alleujada una vegada que estigués en un entorn familiar, però va ser molt més familiar del que va creure.
—Hola, hola —va dir Ress Batten amb un somriure de penediment—. En cas que t’ho preguntessis, no, no et vaig estar enganyant tot aquest temps. El Capità Antilles em va posar al corrent fa poc, en els límits d'un perill mortal, eh?
—Quina sort tens —va dir Amilyn, uns passos per darrere, on vagava contemplant les parets totalment blanques de la nau com si fossin miraculoses.
Batten va arrufar les celles, consternada, però no hi havia temps de donar explicacions perquè de l'altre costat del corredor, separat d'ella per uns quants tripulants i droides que donaven voltes, estava dempeus una figura alta i familiar en una casaca i capa blaves: el seu pare, viu i sencer, com no va creure que el veuria de nou.
Ell es va adonar que ella estava aquí al mateix temps.
—Leia!
Al dimoni amb el protocol reial. Va córrer cap a ell i va volar als seus braços. Bail la va abraçar tan fort que els seus peus es van elevar del pis com quan era petita.
—No sabia si arribaríem a temps —va dir la Leia. Com tenia la cara pressionada contra la casaca, les seves paraules se sentien esmorteïdes, però no va poder moure's cap enrere ni deixar-ho anar. El seu pare podia escoltar-la, i amb això en tenia prou—. Vaig pensar que et trobaríem mort.
—De no ser per tu això tal vegada hagués passat —va dir Bail Organa, i li va agafar una galta amb la seva mà enorme. La va girar perquè li mirés.
—En canvi, anem a salvar aquesta flota.
—Per fi et vaig convèncer?
—No, Leia. Mai vas haver de fer-ho. Sempre he cregut en tu i sempre ho faré. Si et vaig fer dubtar en aquests últims mesos, si us plau, perdona'm. —El profund remordiment que va escoltar en la seva veu li va fer un nus en la gola que no la va deixar parlar. Bail es va inclinar més a prop i va parlar amb més decisió—. De totes les raons que ens han fet barallar, per a la teva mare i per a mi, sempre has estat la més important. Volem fer una millor galàxia per a tu, un futur millor. Ha estat difícil adonar-nos que tu també has de barallar. Que no et podem salvar res més, que has de lluitar al nostre costat.
Ella va assentir.
—Entenc. Sempre ho vaig fer, en realitat. Està bé.
—No em vaig permetre acceptar que estaves llista per a això. —El seu somriure era torçat, però orgullós—. No puc seguir negant-ho.
Leia va abraçar al seu pare de nou, agraïda perquè per fi tornaven a ser socis; res els tornaria a separar.
L'abraçada va durar tot el temps que van poder.
Quan Bail la va deixar anar, es va enfocar de nou en l'operació militar en marxa; la diferència va ser que ara la Leia formava part de l'estratègia.
—Separarem una part de la flota de moment, fins que puguem arreglar una reunió en un post d'avançada altern. Van programar seqüències d'autodestrucció en les estacions de reparació des del començament. Les activarem abans que surti l'última caravana.
Una part de la flota? Quantes naus més hi havia i on estaven? Leia podria preguntar tot això en un altre moment.
—Tens un transbordador o un hopper amb el qual Amilyn i jo puguem volar de tornada a Coruscant? —Leia havia considerat això durant el procediment d'ancoratge amb el Tantive IV—. No vull que ningú associï als chalhuddans amb nosaltres.
El somriure del seu pare mostrava entreteniment i impressió per igual.
—Vaig parlar amb el seu capità. Has fet la teva primera aliança diplomàtica, i vas negociar una caravana armada, a més. —Va fer una pausa—. Espera. Amilyn?
—Hola, hola!
Amilyn feia un tipus d'escalfament acrobàtic elaborat, a uns passos de distància, per donar-los a pare i filla una mica de privadesa. O tal vegada solament per diversió.
—Amilyn Holdo de Gatalenta —la va presentar Leia—. És una amiga de la Legislatura d’Aprenents amb l'habilitat d'estar en el lloc correcte al moment correcte.
—Aquests són els millors amics que poden tenir-se. —Bail la va saludar fent un gest amb la mà abans de concentrar la seva atenció de nou en la seva filla—. Tenim un hopper per les dues. Ha de veure's com una nau civil i és prou petita perquè tu mateixa la puguis pilotar.
Encara que la Leia no era una pilot experta, podia manipular-la.
—D’acord. Després que deixi a Amilyn a Coruscant, voldria tornar a Alderaan per uns dies. Tret que estiguis a Coruscant també.
—Mai demanis permís per tornar a Alderaan —va dir el seu pare amb gentilesa—. I després d'això, podríem passar un temps junts a casa, com una família.
Aquests últims mesos, Leia havia desitjat que les coses entre ella i els seus pares fossin igual que abans. Per fi va entendre que això mai passaria, perquè tant ella com els seus pares no eren les persones que solien ser. Van haver de créixer per convertir-se en aquesta família unida per enfrontar els reptes que vindrien.
—A casa —va repetir—. M'agradaria tornar.

***
 
—Hagués cregut que els vehicles reials eren més... sofisticats.
Amilyn mirava el petit interior del hopper d'engranatges grisos més curiosa que decebuda. El seu cabell brillant era el més colorit.
Leia es va ficar en el seient i es va familiaritzar amb els controls. Les dades en la pantalla li van informar que cinquanta-nou naus es trobaven en la proximitat. Estaven ordenades per grandàries, des d'una fragata mèdica fins a unes quantes petites naus per a un sol pilot. Va tocar la consola un parell de vegades i les naus dels chalhuddans van destacar sobre les altres. No pretenia abandonar el sistema fins que tots estiguessin fora de perill.
—Preparant les coordenades cap a... —Tornar directe a Coruscant podia ser arriscat—: Baltizaar.
—Els miralls desvien la llum —va dir Amilyn. Leia va assentir. Entenia que la seva amiga concordava amb la idea de canviar el seu curs, abans d'entendre la metàfora. Va sospirar quan va pensar: «Estic aprenent a parlar holdonià fluït».
En la pantalla, Leia podria localitzar fàcilment al Tantive IV abandonant l'òrbita amb les altres naus. Des de lluny, li era familiar la seva forma, tal com qualsevol altra part de la seva llar. Les naus al voltant d'ell van començar a desaparèixer, amb la il·lusió instantània d'estirar-se i després desaparèixer amb un pop que indicava que havien entrat a l’hiperespai.
El cel al voltant de Paucris Major s'enfosquia a mesura que les naus més brillants desapareixien una per una. El seu pare va fer que el Tantive IV se n’anés al final, Leia sabia que així ho faria.
Amilyn es va inclinar sobre la pantalla.
—Solament queden quaranta-dues naus. Divuit... set... dos. —Després d'una gran pausa, va repetir—: Dos, segueixen sent dos.
Leia es va preocupar en veure que l'altra nau que quedava era la dels chalhuddans, que encara estava molt a prop de les estacions de reparació, i no faltava molt perquè les seqüències d'autodestrucció actives explotessin a trossos juntament amb tot el que estava prop d'elles.
—Estaran avariats? Necessitem remolcar-los? Podem? —va preguntar Amilyn.
Llavors, les llums del motor de la nau dels chalhuddans resplendiren amb més força i també es va esfumar cap a l’hiperespai. Leia va sentir una ràfega d'alleujament que gairebé la va deixar sense forces.
—Ara solament ens queda una —va dir Amilyn.
—Bé. Marxem d'aquí.
—No, una sense comptar-nos.
La mà de l’Amilyn tremolava quan va encendre l’holo i la imatge va prendre forma: una nau cutter comuna, el tipus de nau que podia ser llogada en qualsevol hangar en la galàxia. No volava lluny de les estacions de reparació, sinó que anava directe cap a una.
Els dits de la Leia es van tibar al voltant dels recolza-braços.
—Aquesta nau no estava aquí quan vam arribar al sistema, o sí?
Amilyn va negar amb el cap.
Pum.
Prenent el control de les seves emocions, Leia va començar a analitzar les diferents possibilitats. El cutter no era una nau imperial. Qui la pilotava tampoc era un espia imperial, o s'hagués anat amb els altres per informar del seu parador i fins i tot el més lleuger centelleig que van poder haver vist de les naus rebels era suficient per informar-ne. Un caça-recompenses... pensant a convertir-se en un informant? Però com podria un caça-recompenses saber del Sistema de Paucris?
Com algú podria...?
Leia va sentir una punxada en l'estómac. El transformador semblava girar en totes direccions. Leia va encendre els comunicadors i li va enviar un senyal al cutter i a la persona que sabia que es trobava dins.
—Kier?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada