diumenge, 27 d’octubre del 2019

Rogue One NJ (IV)

Anterior


CAPÍTOL 4

Jyn es va assabentar que els soldats que l'havien «rescatat» treballaven per a l'Aliança Rebel. No obstant això, semblava que no havien vingut per alliberar-la, sinó per tancar-la en un altre lloc. No havia passat ni tan sols un dia quan ja l'havien lliurat a la caserna general de l'Aliança Rebel, que es trobava en una lluna verda que orbitava al voltant d'un gegant de gas anomenat Yavin. Aquí, la van arrossegar fins a quedar enfront del que ella va suposar era la seva versió d'una cort marcial.
Un home, que es va identificar com el General Draven, supervisava els processos juntament amb un altre líder rebel de veu greu, el General Dodonna. Hi havia un tercer home, dempeus, prop d'ells. Era prim, de cabell fosc, barba i bigoti incipients. També tenia la mirada dura d'un home que romania alerta per fer el que fos necessari sempre que l'Aliança guanyés.
Draven recitava la llista d'ofenses per les quals els imperials havien arrestat a Jyn, les quals no la impressionaven en l'absolut. Ella sabia quins crims havia comès.
Quan va acabar, va continuar dient:
—Imagina el que hauria passat si les autoritats imperials haguessin descobert qui eres en realitat, Jyn Erso.
Jyn va tractar de romandre impassible davant l'ús del seu veritable nom. Si ja tenien aquesta informació, no podia endevinar què més sabien sobre ella.
—Aquest és el teu nom, no és així? Jyn Erso? Filla de Galen Erso? Conegut per haver col·laborat amb els imperials per desenvolupar armes.
Això la va prendre per sorpresa. Havia passat gran part de la seva vida tractant de fugir de la reputació del seu pare i temia el que fos que l'Aliança volgués d'ella ara que coneixien el seu secret.
—De què es tracta tot això? —va preguntar.
Mon Mothma, una dona de cabell curt i pèl-roig que alguna vegada va ser senadora de Chandrilà, va fer un pas fora de l'ombra per respondre-li.
—És la teva oportunitat per començar des de zero. Creiem que pots ser d'ajuda per a nosaltres. —Girà cap a l'home misteriós—. Aquest és el Capità Cassian Andor, del nostre departament d'intel·ligència.
Cassian va fer un pas al capdavant i la va escombrar de cap a peus amb una mirada despietada.
—Quan va ser l'última vegada que vas tenir contacte amb el teu pare?
La pregunta la va sorprendre; va perdre tot rastre d'ell després de passar-se la vida fugint.
—Fa quinze anys —va estimar.
—Alguna idea d'on ha estat en tot aquest temps?
A Jyn no li importava cap a on anava això.
—M'agrada pensar que està mort. Fa que les coses em siguin més fàcils.
—Més fàcils que què? Que ser una eina per a la màquina de guerra de l'Imperi?
No deixaria que aquell home l'estremís.
—Mai he tingut el luxe d'opinar sobre qüestions polítiques.
Davant aquesta resposta, Cassian grunyí.
—De debò? Quan va ser el teu últim contacte amb Saw Gerrera?
Jyn es va començar a sentir tibant en preguntar-se com de llarg seria l'expedient sobre ella.
—Ha passat molt temps.
—És possible que ell et recordi, no és així? Ell podria accedir a reunir-se amb tu, si és en so d'amistat.
Jyn va decidir que el millor era romandre callada. No tenia sentit donar-los més raons per penjar-la.
El General Draven va fer un pas al capdavant per dir:
—Anem contra rellotge, criatura. Així que, si no hi ha res més de què parlar, simplement et tornarem on et vam trobar...
Això va impulsar-la a obrir la boca.
—Jo era una nena. Saw Gerrera em va salvar la vida. Ell em va criar, però no tinc idea d'on està. No l’he vist en anys.
—Sabem on trobar-lo —va dir Cassian—. Aquest no és el nostre problema. El que necessitem és algú que ens permeti travessar les portes sense que ens matin.
Jyn el va mirar intensament, confosa.
—Tots vostès són rebels, veritat?
—Saw Gerrera ha estat lluitant la seva pròpia guerra per algun temps —va dir la Mon Mothma—. Ha generat molts problemes per a la Rebel·lió. Ara no ens deixa una altra opció que intentar esmenar la confiança infringida.
—I això que té a veure amb el meu pare?
La sempre digna Mon Mothma li va donar a Cassian un senyal perquè aprofundís en el punt.
—Hi ha un desertor imperial a Jedha, un pilot. Saw Gerrera el té detingut. Segons el desertor, l'Emperador està creant una arma amb el poder per destruir planetes.
Per un moment, Cassian va dubtar abans d'aterrar el seu punt final.
—El pilot diu que el teu pare el va enviar.
Per molt que ho intentés, Jyn no va poder emetre una resposta. Ni tan sols va escoltar el que els altres van dir. Solament va saber que ara Mon Mothma es dirigia a ella.
—Pel que sembla el teu pare és crucial per al desenvolupament d'aquesta arma. Donada la gravetat de la situació i de la teva història amb Saw, tenim l'esperança que ell ens ajudi a localitzar al teu pare per enviar-lo al Senat a testificar.
Conforme parlava, Mon Mothma mirava a una altra persona que Jyn reconeixia per les notícies: Bail Organa, el senador d’Alderaan. Jyn havia escoltat rumors que Organa treballava en secret amb l'Aliança; va suposar que la seva presència ho confirmava.
—Què passa si accedeixo? —va preguntar Jyn.
—Ens assegurarem que quedis lliure.
Jyn no sentia cap lleialtat cap a l'Imperi ni cap a l'Aliança, però li agradava la idea de deixar a tots dos en el passat. Si ajudar als rebels perquè trobessin a Saw i, tal vegada, al seu pare era el que es necessitava, llavors això faria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada