dimarts, 14 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (10)


10

―El nombre guanyador és el tres. Queden tres pals ―informa el droide.
Han deixa escapar un crit d'alegria.
―Puc apostar o puc apostar, Chewie?
Alguna cosa pessiga a Han en la part de dalt de la cama esquerra. Ell es dóna la volta ràpidament. Una altra vegada, no hi ha ningú darrere d'ell excepte Chewbacca, qui està rugint de gaubança. Diversos petits alienígenes s'encongeixen de terror en la proximitat, aparentment, mai han vist a un wookiee guanyar alguna cosa abans.
Han torna a mirar a la taula. Unes fitxes d'apostes per un valor de 5.700 crèdits estan apilades enfront del droide.
―Suposo que vostè voldrà reclamar els seus guanys ―diu el droide―. O voldria deixar que segueixin en joc?
―Envia-les cap aquí ―ordena Han―. Ni tan sols jo deixo que tant segueixi en joc.
El droide estén un pal de crupier i empeny les fitxes cap a Han. Murmura:
―Això vaig pensar.
Alguna cosa pessiga a Han en la part de dalt de la cama esquerra. Aquesta vegada, es gira immediatament cap a la khoan a la seva esquerra.
―Miri senyora, i utilitzo el terme de forma vaga...
―Aquí sota, beneit ―li interromp una veu tosca. Ve d'un droide prim i cilíndric de menys d'un metre d'altura. El diàmetre del cos de metall polit és de només uns vint-i-cinc centímetres; ha estès un únic braç amb un apèndix semblat a una pinça en el seu extrem―. Escolta. Alfreda Goot vol córrer una carrera, comprens? El primer a arribar al Tapcaf del Port a Mos Eisley guanya.
La mirada d’en Han va del droide a Chewbacca i llavors torna al droide.
―Treu aquest tros d'escombraries d'aquí.
Chewbacca s'abalança cap al droide, però aquest ho esquiva fàcilment i surt disparat cap a les enormes cuixes de la khoan. Chewie té la saviesa de no perseguir-ho. La khoan mira amenaçadorament a Chewbacca i a Han, llavors estudia al droide amb una expressió que s'aproxima a la protecció maternal.
―Disculpi, senyora, li pertany? ―pregunta Han.
Encara que nega amb el cap, la khoan no s'aparta del droide.
―Ella va dir que vostè voldria conèixer el que està en joc ―diu el droide. Estén un braç des de sota les faldilles de la khoan i deixa caure alguna cosa al terra―. El Tapcaf del Port a Mos Eisley. Entesos?
Per quan Han ho recull, el droide ja ha accelerat allunyant-se cap al casino ple de gom a gom.
―Ooouugh? ―pregunta el wookiee.
―L'anell de segell de la Leia! ―respon Han.
No sap si enutjar-se o preocupar-se. No té cap dubte que la princesa està en problemes, perquè ella mai se separaria del seu segell per pròpia voluntat. Però en com de greus són els problemes? I de quina classe? Momentàniament Han considera deixar que la Leia es rescati a si mateixa. Després de tot, raona, si s'hagués quedat amb ells, cap Alfreda Goot podria haver-la segrestat. Però, per alguna raó sentimental que Han no vol investigar més profundament, no pot abandonar-la a la seva misteriosa segrestadora.
―Fins aquí va arribar la nostra ratxa guanyadora ―es queixa―. Esperem que això sigui seriós.

Ara a Han i Chewbacca els queden 6.500 crèdits dels diners de la recompensa. És suficient per pagar qualsevol despesa incidental en el qual puguin incórrer mentre intenten rescatar a la Leia; no serà necessari fer el compte de les seves despeses durant la resta de l'aventura.
     Si Han intenta perseguir al droide, passa a la secció17.
     Si Han torna immediatament al Falcó Mil·lenari, passa a la secció 5.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada