dimarts, 14 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya 12)


12

Amb la pistola blàster fermament penjada del maluc, Han es dirigeix cap al costat desagradable d’Ord Mantell. Chewbacca porta la seva ballesta wookiee. On van, els éssers desarmats atreuen més atenció que els armats.
El pilot demana al lliscant de lloguer que els deixi davant de l'establiment de Mama, la versió d’Ord Mantell d'un gremi de contrabandistes. La boira embolica la nit, com sempre prop de l'establiment de Mama. En Han se sent inquiet i tibant; en aquest veïnat poden sortir coses estranyes de la boira. A banda i banda de l'establiment de Mama, uns cartells publicitaris d'establiments similars creen uns halos boirosos vermells, verds i blaus cada deu metres. Sona un riure en alguna part de les profunditats dels carrers, però és un riure sinistre, completament freturós d'alegria.
Dos companys gamorreans estan parats sota la llum blava del cartell de l'establiment de Mama. Llancen unes mirades expectants a Han i Chewbacca, la bava traspua dels seus ullals esmolats. Chewie murmura alguna cosa en veu baixa sobre els mercenaris verds semblats a porcs. Alerta, un d'ells gira el seu enorme cap banyut per observar l'aproximació dels pilots espacials. El seu company tiba el seu pesat cos, però no fa cap moviment manifest. Quan els dos contrabandistes els ignoren, els gamorreans no els barren el pas.
A l'interior, contrabandistes de totes les grandàries i descripcions conversen pacientment i esperen els seus contractes. Dues cambreres, una twi’lek i l'altra togoriana, serveixen begudes. Una consola hologràfica d'entreteniment reprodueix els últims curts musicals. El cantiner manté el volum en un nivell molt precís: prou alt per impedir que algú escolti les converses alienes, però no tan alt com perquè calgui cridar.
Quan Han passa la porta, una càmera baixa del sostre i inspecciona primer el seu rostre i després el de Chewbacca. Quan arriba a la barra, el cantiner humà li saluda.
―Han Solo! ―diu―. Quant temps ha passat ―el cantiner baixa la mirada cap al mostrador―, quatre anys estàndard? Com està la teva nau, el... ―torna a baixar la vista―...Falcó Mil·lenari?
Han s'inclina sobre la barra. Com havia sospitat, l'home està consultant una memòria artificial. La memòria utilitza una càmera per escanejar el rostre d’en Han, llavors mostra el seu arxiu de dades en una petita pantalla darrere de la barra.
―Bon truc ―comenta Han―. Encara que necessites una mica més de pràctica.
L'home s'encongeix d'espatlles.
―És un altre dels ardits de Mama. Diu que incrementa els guanys.
―Necessito parlar amb Mama ―diu Han.
La mirada de l'home descendeix a la pantalla.
―Veig que coneixes el camí.
Assentint, el corellià li lliura 100 crèdits a l'home. Llavors s'obre camí a través del bar ple de gom a gom. Asseguda darrere d'un espaiós escriptori gris en una habitació fosca, Mama amb prou feines aixeca la mirada quan entren Han i Chewbacca. Pertany a una raça que en Han no pot nomenar i que mai ha trobat fora d'aquesta habitació[1]. El seu immens cap calb descansa damunt d'un diminut cos bípede. Porta més de la cinquena part del seu pes corporal al crani. Els seus grans ulls negres mai es tanquen ni parpellegen, i les seves temples bateguen com si l'acte de pensar requerís un esforç físic. Després que Han li explica el seu problema, Mama inclina el cap.
―Setanta per cent de probabilitats: la teva desafiant és una contrabandista desconeguda que espera vèncer al Falcó Mil·lenari i fer-se un nom per a si mateixa. Recomanació: viatja a Mos Eisley tan ràpid com et sigui possible. Probabilitats de contingència: 80% que ja hagi partit d’Ord Mantell; 75% que et retorni a la teva amiga il·lesa.
―I si no es tracta d'una novençana? ―pregunta Han―. Llavors què?
―Parany imperial: 15%, demanat de rescat: 10%, incognoscible: 5% Recomanació per continuar investigant: contacta amb aquests comerciants: Hondo Bador, Cabet Lom, Nevid d’Hon, i Berrille Ada. Cadascun d'ells ha proveït una nau nova i equip. Conclòs.
―Gràcies ―diu el pilot, tornant-se cap a Chewbacca―. Només tenim temps per veure a un d'ells, d'una altra manera segur que perdrem la carrera.
El wookiee ho considera, llavors rugeix un nom.

·         Si Han es posa en contacte amb:    Passa a la secció:
·         Hondo Bador                                  16
·         Cabet Lom                                      20
·         Nevid d’Hon                                   25
·         Berrille Ada                                    8

    Si Han torna immediatament al Falcó Mil·lenari, passa a la secció 27.





[1] N. Del T: Fonts posteriors han establert que Mama pertany a l'espècie columi, una de les races més antigues de la galàxia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada