divendres, 20 de novembre del 2015

Línia de temps galàctica (i XII)

Anterior



12: La Gran Guerra hiperespacial
ATC 1347

El Mestre Gnost-Dural explica com els esdeveniments de la Guerra hiperespacial van preparar l'escenari per al conflicte modern amb l'Imperi Sith.

 
La Gran Guerra hiperespacial destaca sobre totes les altres amenaces en la història de la República.
De fet, la guerra que lluitem avui és, per diversos motius, una extensió d'aquell conflicte. L'Imperi Sith, al qual crèiem destruït ha tornat per prendre la seva venjança.
Els factors històrics que van establir les bases del conflicte modern mereixen ser examinades exhaustivament. Personalment crec que el gran error va ser la forma en què la República va concloure la Gran Guerra hiperespacial.
La Gran Guerra hiperespacial va començar en un moment en què la República havia gaudit de mil·lennis de pau, creixement i consolidació.
Mentre l'Imperi Sith acabava el seu adolescent període que tot just va durar uns quants segles.
Sense ser descoberts per la República, els Sith van conquistar els sistemes estel·lars propers a Korriban. I ara buscaven noves oportunitats d'expansió.
Per aquell temps, tenia lloc una aferrissada lluita de poders entre els Lords Sith que intentaven ocupar el lloc del seu difunt líder.
Entre els contendents es trobava Naga Sadow.
Ja fos per casualitat o el destí, dos exploradors de la República van arribar a Korriban.
En Naga Sadow va veure l'oportunitat d'aconseguir avantatge polític.
Els exploradors van ser capturats per espionatge, però en Naga Sadow planejà l'alliberament d'un i deixà proves que era un cop militar de la República. Sota la por de ser envaïts en qualsevol moment, en Naga Sadow va instar a la unió dels Sith a la seva causa. Un atac preventiu contra els seus enemics.
Famolencs de guerra, la gent va abraçar a Naga Sadow com a nou líder. El seu primer acte va ser llançar un brutal assalt contra la República.
Els exèrcits Sith es van llançar sobre la República en molts fronts, incloent Coruscant.
Mentre en Naga Sadow dirigia les seves forces des d'una esfera de meditació sobre un estel gegant.
L'atac inicial va sobrepassar les poc preparades defenses de la República.
La victòria de l'imperi semblava assegurada, però com sol passar, el Costat Fosc es va tornar contra si mateix.
En Naga Sadow va ser traït pel seu aprenent.
Tot i que l'aprenent va caure derrotat, el seu atac va trencar la meditació de combat d’en Naga Sadow i això va canviar la balança del conflicte.
Sense el seu líder, els Sith estaven perduts i la República va acabar amb els oponents que es van retirar cap a l'esfera de meditació d’en Naga Sadow. Reconeixent la derrota, el Lord Sith va abandonar a les seves forces, i va activar una reacció en cadena que culminaria amb la destrucció de l'estrella gegant i tot el que estigués al seu abast. En Naga Sadow va fugir a Korriban, només per trobar una renovada oposició al seu mandat.
Va esclatar una guerra civil que va delmar el poc que quedava de l'armada Sith.
En Naga Sadow va derrotar als rebels, però els Sith estaven indefensos davant l'atac de la República que tindria lloc poc després.
Mentre les forces de la República destruïen les restes de l'exèrcit imperial, en Naga Sadow va fugir de nou, aquesta vegada a un exili permanent a Yavin IV.
I en aquest mateix instant la República va cometre el seu gran error:
Els Sith ja no eren una amenaça, però el Canceller Suprem estava insatisfet. Forces de la República al costat dels Jedi van volar fins a Korriban i altres planetes Sith per assegurar-se que no en quedés res.
Això va obligar als supervivents a fugir cap a l'espai profund sota el lideratge d'un nou Senyor Fosc que havia pres el lloc d’en Naga Sadow...
El mateix Senyor Fosc que avui dia rep el nom de «Emperador».
Crec que per això va liderar la reconstrucció de la seva civilització a Dromund Kaas i per això trenta segles després tornaria per venjar-se de la República.
Un ha de preguntar-se si les coses haguessin estat diferents si la República hagués actuat d'una altra manera... No hem d'oblidar que tant la Gran Guerra hiperespacial com l'actual conflicte es basen en alguna cosa que va començar molt abans que l'Imperi Sith s'aixequés. Elaboraré això en el meu pròxim informe.

FI

Esdeveniments anteriors[1]

Els primers Senyors Foscos del Sith a Korriban ATC 3.247
Jedi Foscos exiliats van aterrar a Korriban i es van convertir en els governants dels nadius Sith. Van començar a expandir el seu imperi.
El Segon Gran Cisma Jedi ATC 3.347
Quan un petit grup de Jedi va descobrir que hi havia un poder major disponible de la Força, va sorgir un conflicte i molts Jedi van ser exiliats.
Els Jedi s'uneixen a la República ATC 21.300
Tot i que queda molt per conèixer, en algun moment durant aquest període, l'Orde Jedi va jurar lleialtat a la República.
Fundació de la República ATC 21.400
El desenvolupament de la hipervelocitat va ampliar la galàxia coneguda, per mantenir l'ordre, diversos sistemes d'estrelles van formar una aliança democràtica.
S'estableix l'Orde Jedi ATC 22.130
Erudits i monjos amb pau mental que van sobreviure a l'explosiva guerra de la Força a Tython es van traslladar i van establir l'Orde Jedi.
La Guerra de la Força a Tython ATC 22.140
Diversos estudiosos tythonians van començar a usar el seu coneixement de la Força per perseguir el poder. Es va produir un conflicte que va destruir Tython.
La Força és «Descoberta» a Tython ATC 32.800
Filòsofs i científics de diversos sistemes estel·lars es van reunir a Tython per compartir el seu coneixement místic. La Força va ser descoberta.



[1] P: Per què creus que es van deixar de fer entrades en la Línia de Temps?
R: La veritat és que a mesura que retrocedíem i retrocedíem en la línia del temps, les entrades es tornaven cada vegada menys rellevants per al joc. Volíem que fossin una mica rellevants, així que vam prendre la decisió d’interrompre-les. Encara és possible que les tornem a continuar però és més probable que fem alguna cosa que sigui similar a la Línia del Temps però tingui més rellevància per al joc a mesura que s'expandeix (Stephen Reid, Sènior Community Manager a StarWarsTheOldRepublic.com)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada