diumenge, 8 de novembre del 2015

Renaixement (XV)

Anterior



CAPÍTOL 15

El víllip es va retorçar, es va estendre en un intent de reproduir la fina massa de penjolls que componien el tocat viu del mestre Tjulan Kwaad. No ho va aconseguir completament, però ho va fer amb tanta eficiència que la Nen Yim va poder dir que el mestre superior del seu domini estava agitat.
-Per què em molestes amb una pregunta així? -va respondre en Tjulan Kwaad-. Has accedit a la qang qahsa? No?
-En efecte, ho he fet, mestre Kwaad -va respondre la Nen Yim-, però, la qahsa no permet a una simple adepta accedir a protocols més enllà del cinquè còrtex.
-Ni hauria d'accedir. Els adeptes no estan preparats per a aquest tipus de secrets. Especialment els adeptes com tu. La teva difunta mestra i tu vau ser una desgràcia per al nostre domini.
-Això és cert -va dir la Nen Yim acuradament-. No obstant això, el Mestre Bèl·lic Tsavong Lah va escollir perdonar-me i recompensar-me amb una oportunitat per allargar els meus serveis al gloriós Yun-Yuuzhan. Vaig creure que el meu domini també em perdonaria.
-No donis per fet que el teu domini ho ha de fer -va contestar en Tjulan Kwaad exasperat. Ni tan sols el viver Yim podrà fer molt. El Mestre Bèl·lic és un guerrer, cobert en glòria i més que vàlid com a lluitador. Però no és un cuidador, i no sap com són de perilloses les teves heretgies.
-Aquelles van ser les heretgies de la meva mestra, no les meves -va mentir la Nen Yim.
-Encara no l'has condemnat.
«Yun-Harla, ajuda'm», va resar la Nen Yim. La deessa de l'engany estimava les mentides tant com Yun-Yammka estimava la batalla.
-Com pot mantenir la disciplina si cada adepte se sentís lliure de qüestionar al seu mestre?
-hauries d'haver-la denunciat davant meu! -va rugir en Tjulan Kwaad-. Em deus lleialtat, sóc el senyor del teu domini. La Mezhan Kwaad era molt més la meva subordinada que tu.
-El meu judici va fallar, mestre. Això no canvia el fet que aquesta nau es mor i que necessito la seva ajuda.
-Cada un de nosaltres comença a morir a l'instant en què neix. Les nostres naus no són diferents. Això és l'existència, adepta -nombrà el seu títol com si li fes mal la boca en fer-ho.
Sense deixar-se intimidar per la seva ira, la Nen Yim va continuar pressionant.
-Mestre, no és cert que els yuuzhan vong necessiten cadascuna de les nostres respiracions per completar la tasca que suposa la conquesta dels infidels.
El mestre va somriure severament i sense traça alguna d'humor.
-fes-li una ullada als errors de la teva nau i coneixeràs la resposta. Els que són dignes han d'estar a disposició de les nostres urpes.
-Un braç ha de conduir les urpes -va contestar la Nen Yim-. Un cor ha de bombar la sang que nodreixi els músculs que impulsen a braç.
-Phahg. Una metàfora és una mentida maquillada.
-Sí, Mestre.
Els seus experiments van produir sobretot frustració. Va ser capaç, sense recórrer a antics protocols, de forçar neurones a la reproducció i modelar ganglis que podien desenvolupar moltes de les operacions del cervell. Ella podria, de tenir temps, modelar un cervell completament nou. Però com li havia explicat al seu iniciat, Suung, això no arreglaria el problema. Necessitava regenerar l'antic cervell, complet, amb la seva memòria i les seves rareses. Qualsevol cosa que fes només retardava l'inevitable. El que és més, qualsevol mestre que examinés el seu treball sabria a l'instant que havia estat cometent heretgies, i els seus esforços per salvar la nau acabarien rotundament. Hi havia hagut esperances que en el coneixement de la vasta biblioteca qang qahsa hagués algun tipus de protocol útil per a cuidadors de rikyams més enllà dels còrtex als que ella podia accedir. Però si un mestre del seu domini no l'anava a ajudar, ningú ho faria.
-Gràcies pel seu temps, mestre Tjulan Kwaad.
-No em tornis a molestar -el víllip tornà a la seva forma usual suaument.
Va seure un instant, els penjolls es van unir amb desesperació, mentre el seu novici entrava.
-En què puc servir-la avui, Adepta? -va preguntar en Suung Aruh.
La Nen Yim no el va mirar.
-La congelació del braç ha estès la malaltia de les gargamelles Luur. Reuneix els altres estudiants i fregueu els recham forteps amb jetters salins.
-Es farà -va contestar en Suung. Es va donar la volta per marxar, però llavors va dubtar-. Adepta? -va dir.
-Què passa?
-Crec que pots salvar la Baanu Miir. Crec que els Déus estan amb tu. I et dono les gràcies per interessar-te per la meva educació. No sabia com d'ignorant que era. Ara tinc una intuïció sobre quant.
La visió de la Nen Yim es va entelar, la membrana protectora dels seus ulls va reaccionar a la sobtada i intensa emoció com ho faria a una petita irritació. Es va preguntar breument si algú sabria per què coses tan diferents provocaven el mateix reflex. Si se sabia mai ho havia sentit. Potser aquest saber, estava també rere del cinquè còrtex.
-Els Déus ens salvaran o no, iniciat -va contestar per fi-. No és en mi en qui has de confiar.
-Sí, Adepta -va dir submisament.
Ella li va mostrar consideració.
-El teu progrés ha estat força satisfactori, Suung Aruh. A les mans d'un mestre tu podries haver estat modelat com un adepte més capaç.
-Gràcies, Adepta -va contestar en Suung, intentant ocultar la seva sorpresa per la gratificació rebuda-. He d'anar ara a complir la meva tasca.
Quan se'n va anar, va notar el víllip prement per reclamar atenció. Preguntant-se quin nou sarcoma anava a corroir l'estructura de la seva vida, es va aixecar i el va sacsejar.
Era el mestre Tjulan Kwaad de nou.
-Mestre -va reconèixer.
-Ho he reconsiderat, adepta. No m'han convençut els teus arguments, però seria una insensatesa deixar-te sense supervisió, no sigui que ens portis més vergonya a tots. He enviat a un mestre per dirigir-te. Arribarà en dos dies. Obeeix-lo en tot.
El víllip es va apagar abans que pogués respondre. Va romandre mirant-lo fixament, com les bèsties miren la ferida que les matarà.
No se li havia ocorregut que en Tjulan Kwaad li enviaria un mestre, només que li deixés trobar el protocol o el transmetés. Un mestre aquí veuria el que havia fet, i ho sabria.
Potser el nou mestre salvaria la Baanu Miir, i això era bo. Però l'adepta Nen Yim aviat abraçaria la mort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada