divendres, 13 de novembre del 2015

Renaixement (XXXVIII)

Anterior



CAPÍTOL 38

La Nen Yim es va banyar en un mar de coneixement. Els protocols s'arremolinaven i brillaven en les profunditats, revelant-li els fonaments i interminables permutacions de vida en íntim i esplèndid detall. Sota la seva aparença concentrada el seu ànim era d'esglai i sorpresa, i per un moment va tornar a ser l'entusiasta jove de mirada sorpresa que havia estat tot just uns cicles abans, estimant i sent estimada per l'art del modelat, pel coneixement mateix.
Feia estona que havia passat del cinquè còrtex fins al regne dels mestres. Aquí hi havia els dissenys vivents dels dovin basal, les llavors-pensament del corall Yorik, i sí, els protocols que governen la creació de mans mestres. Aquests els va passar, navegant amb les seves preguntes entre bancs de sorra i profunds avencs, maniobrant amb la seva determinació.
Va trobar el germen de les mónnaus i va nedar a través de la seva gruixuda pell. Havia vist parts abans, és clar, però l'esquema dels recham forteps, el patró de les membranes osmòtiques dels claustres endocrins, aquests només eren components. Mai havia vist la profunda lògica de les naus exposada íntegrament. La seva comprensió de les relacions articulades entre els òrgans s'havia basat majorment en la deducció, i va trobar instructiu observar on havia encertat o s'havia equivocat.
Al centre, en els límits exteriors del setè i últim còrtex, va trobar per fi, el cervell. Es desenrotllava per a ella. Es va obrir a si mateixa i va absorbir la informació, deixant omplir el lloc on el seu tumor-vaa havia deixat lloc. Filaments de seqüències d'aminoàcids fluïen com agitats rius, desembocant en la seva memòria millorada. Les neurones es dividien, separaven i desplaçaven per milions de ganglis ramificats que es plegaven en espirals corticals. Els sistemes econòmics i autonòmics s'explicaven a si mateixos, mentre el procés generat continuava, finalment disposant en estabilitat, manteniment, reorganització i equilibri.
I al final, quan tot se li havia mostrat, quan el seu propi cervell s'havia forçat per acollir el veloç flux de coneixement, ho va entendre.
La nau estava condemnada. El rikyam moriria, i no hi havia protocol per aturar-lo. La sorpresa es va apagar en ella, i l'extensa llibreria vivent que l'envoltava, sobtadament revelada no li va semblar un dipòsit, sinó una presó. O un mausoleu. Tot i haver-li creat la impressió d'estar viu sobretot en la gran qang qahsa estava dissecat, estèril, inalterable. No hi havia res de nou aquí. Si els protocols realment venien dels Déus, als Déus no els havia semblat oportú afegir res al resum del coneixement yuuzhan vong en mil anys.
Però allò era impossible. Des de la invasió de la galàxia infidel, nous protocols havien estat lliurats pels Déus al gran senyor Shimrra i després als cuidadors. On havien anat aquests coneixements?
Aquell pensament va remoure alguna cosa a la qang qahsa, com si hagués estat esperant que algú ho pensés. El setè còrtex va desaparèixer de la seva consciència, deixant-la a la deriva en pau i foscor, més confusa que mai.
«No hi ha res més enllà del setè còrtex», va pensar. He arribat a un lloc que els Déus encara no han omplert.
Si eren Déus. La Mezhan Kwaad els havia negat. Potser...
Però fins i tot si hi havia renovat el seu dubte, alguna cosa va canviar en el buit. Com una llum en la distància, o un túnel obrint-se.
I després va contemplar una cosa que no podia ser-hi:
Un vuitè còrtex.
Amb esperances renovades, es va endinsar en ell.
La membrana la detenia, omplint-la d'un dolor que es va gravar en ella en cada terminació nerviosa.
«El lloc està prohibit, fins i tot als mestres», li va dir la qahsa. Era la primera vegada que li havia parlat en una cosa semblant a un llenguatge. La primera vegada que va sentir la seva ancestral autoconsciència percebent-la. Va retrocedir. «Qui podia venir aquí sinó els mestres?».
«Torna», va dir la veu.
«No puc», va respondre ella, respirant amb força. La Nen Yim va ignorar la veu de la qahsa i pressionà amb la seva ment, acceptant el dolor, fent-ho una part de si mateixa. L'agonia va créixer, portant el seu pensament, però es va mantenir en el seu propòsit, va fer com els animals als quals el dolor només els alimentava i no podria parar mai.
El seu cor bategava de manera accelerada, i la seva respiració s'entretallava. Va assaborir sang. Més enllà de la coberta cognitiva, ella era conscient que el seu cos s'estava arquejant a causa dels espasmes dels seus tendons.
«Obre't! -va cridar ella-. Obre't a mi, Nen Yim. Obre't o mata'm!».
I de sobte, com les aigües separant-se davant d'unes mans nedadores, el vuitè còrtex es va obrir.
El va contemplar, amb tota l'esperança perduda. Després es va ensorrar en la seva pena i es va perdre.

* * *

La llum filtrant-se a través dels seus ulls. La van despertar. Un àcid olor saturà les seves fosses nasals, i es va adonar que era la seva pròpia sang congelada. Va intentar moure's i va trobar el seu cos gairebé paralitzat pel dolor. Dempeus al seu costat, somrient, estava en Kae Kwaad.
-Què has vist, petita Nen Tsup? -va preguntar amablement-. Ho vas veure tot? Estàs satisfeta ara?
-Ho sabies -va dir ella.
-És clar que ho sabia.
Va mirar al seu voltant somnolenta. Estaven en el laboratori del cuidador.
-Mezhan -va dir ella.
No va passar res, llevat que en Kae Kwaad va somriure més obertament.
-Sospitava que aquesta paraula anava a activar alguna cosa. El grutchin que vas alterar, potser? Vaig tenir la precaució de destruir-lo.
Alguna cosa en el discurs del mestre Kwaad sonava molt diferent. Equivocat.
-Purifica't, Adepta -va dir el mestre suaument-. Tenim un viatge per davant, tu i jo.
-On? -va preguntar, a través dels llavis lacerats per les seves pròpies dents.
-A veure'l, és clar. El Summum senyor Shimrra. T'està esperant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada