dijous, 19 de novembre del 2015

Línia de temps galàctica (VII)

Anterior



7: Pau per a la República?
ATC 103

Noves revelacions suggereixen que els Sith es van estar infiltrant a la República durant segles abans de la Gran Guerra.

 
Els segles que van precedir a la Gran Guerra van ser al mateix temps una època de pau i creixement per a la República. Dotzenes de nous sistemes solars es van unir al Senat Galàctic.
Per l'Imperi Sith, però, aquests segles van estar marcats per una ràpida acceleració en les preparacions per a la guerra... Un esforç pel qual els Sith van mostrar sorprenent cooperació i esperit de sacrifici.
Fa molt que he sospitat que durant aquest estès període, els Sith es van estar infiltrant durant generacions en els cercles polítics de la República i fins i tot l'Orde Jedi.
Revisant els arxius històrics, he descobert una important evidència que va existir almenys un cas.
Eison Gynt era un Jedi de quarta generació, considerat per la majoria com el més prometedor padawan de l'Orde. En tenir un patrimoni similar, el venerat erudit Jedi, Mestre Barel Ovair, va prendre a Gynt com el seu aprenent.
Junts, Ovair i Gynt van viatjar per la galàxia, estudiant els misteris de la Força.
Al llarg dels anys, la parella es va tornar més i més ambiciosa, fins que finalment van portar a terme una atrevida missió.
Van partir a explorar els antics temples Sith que jeien en Yavin IV.
El seu objectiu era investigar el lloc de descans final d’en Naga Sadow: un dels més poderosos Lords del Sith que mai va viure.
En arribar a Yavin IV, Ovair i Gynt van descobrir que els retorçats guerrers massassi d’en Naga Sadow havien sobreviscut al pas dels segles.
Els massassi s'havien creat com una de les subespècies dels Sith, formant el nucli dels primers exèrcits Sith. Però Naga Sadow va sotmetre als seus seguidors massassi a atroços experiments, convertint-los en monstres que esgrimien el Revers Tenebrós.
En Gynt i el Mestre Ovair van lluitar valentament contra els massassi, però van ser derrotats i obligats a fugir a les profunditats del temple.
Allà, es van trobar amb les fosques energies que encara romanien a la tomba d’en Naga Sadow.
Setmanes més tard, el Mestre Ovair va tornar al Temple Jedi de Coruscant, sol, ferit i mig embogit per les tortures que havia suportat. Després d'una llarga recuperació, el Mestre Ovair va relatar una història sobre els horrors als quals s'havien enfrontat, i sobre la tràgica mort d’en Gynt. Van passar diversos anys.
Llavors un dia, Eison Gynt va reaparèixer misteriosament a Coruscant, vestint les vestidures dels guerrers massassi i decidit en el seu afany de matar al Mestre Ovair.
Posseït pel fosc esperit d’en Naga Sadow, Gynt va atacar al seu antic mestre a plena llum del dia. La brutal batalla entre els dos va ser disposada perquè fos observada per tota la República.
Els poders prestats d’en Gynt eren formidables, però el Mestre Ovair va vèncer aquell dia. El triomf d’Ovair sobre les tenebres va ser celebrat, i el Consell Jedi va assumir que tot estava bé. La pregunta que ningú s'havia fet era la següent: Per què l'esperit d’en Naga Sadow buscaria venjar-se, específicament contra el Mestre Ovair?
La resposta va estar clara després d'examinar amb cura el passat de la família Jedi de l’Ovair: El seu pare i el seu avi també s'havien desviat del seu camí per visitar les tombes dels antics Lords del Sith.
Eren una família d’infiltradors Sith. La missió d’Ovair a Yavin IV no era per servir als Jedi, si no en nom del seu autèntic mestre, el Fosc Emperador dels Sith.
L'Emperador sabia que els esperits dels antics Lords del Sith podrien ser una amenaça per al seu poder una vegada que tornés a la galàxia coneguda un segle més tard...
El viatge d’Ovair a Yavin IV va ser un atac preventiu...
Per segellar la tomba d’en Naga Sadow i assegurar-se que els únics enemics de l'Emperador quan tornés fossin els Jedi i la República. Que desafortunat és que hàgim descobert la terrible veritat sobre el Mestre Ovair amb més d'un segle de tardança.
Per descomptat, aquesta revelació només porta a moltes més preguntes...
En quins altres actes de fosc subterfugi estaven implicats Ovair i la seva família? Aquest serà el punt en que començaré en el meu pròxim informe.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada