dimarts, 10 de novembre del 2015

Renaixement (XXV)

Anterior



CAPÍTOL 25

La tornada a l'espai real, d'alguna manera era diferent a la nau yuuzhan vong. Més lenta, potser. L'Ànakin va prendre nota mentalment per intentar descobrir fins a quin punt allò era merament una percepció o si era real. Si era l'últim, serien més vulnerables les naus alienígenes durant el retorn? Era una cosa digne d'estudiar.
-I bé? -va dir en Corran, estudiant la carta de navegació estel·lar modificada-. On som? Estem envoltats de nou?
A sota de la caputxa, la Tahiri va girar el cap a un costat i altre, com si busqués alguna cosa.
-Res que pugui veure -va respondre-. El sistema està ple de naus. La majoria d'elles al voltant del planeta de les tres llunes, però cap d'elles sembla de corall Yorik com les yuuzhan vong. I cap sembla estar prestant-nos atenció.
-Interessant -va mussitar en Corran-. Tres llunes? Hi ha alguna estació espacial prop d'aquest planeta?
-Podria ser -va dir la Tahiri.
-Per la teva descripció, això sembla el Sistema Yag'Dhul. Els givin tenen bons equips de detecció. Em pregunto si, d'alguna manera, aquesta nau apaga l'impacte de la hiperona durant la reversió. O està totalment camuflada?
-Li preguntaré a la nau si vols -va dir la Tahiri.
-Fes-ho.
Després d'una breu pausa, la Tahiri va sacsejar el cap.
-No ho sap, o no li estic fent la pregunta adequada. Però no detecta cap sonda centrada en nosaltres.
-Potser per això la reversió és més lenta -especulà l'Ànakin.
-També ho vas notar? -va dir en Corran. Es va fregar les mans-. Bé, almenys no saltem directes des d'una supernova a un estel de neutrons. Encara que sospito que no tenim massa temps. Tahiri, alguna idea de què se suposa que anava a fer aquesta nau en arribar aquí?
Aquesta vegada la Tahiri va assentir positivament.
-Sí. Se suposa que estem aquí per esbrinar la preparació de l'enemic.
-Llavors això és una nau d'exploració -va dir l'Ànakin.
-El que vol dir que la flota principal estarà esperant les nostres informacions -va concloure en Corran-. La pregunta és: quant de temps esperaran fins a decidir que alguna cosa ha anat malament? Tahiri. Pots falsificar un missatge? Entretenir-los una mica?
La Tahiri va negar amb el cap.
-No, necessitaria usar un víllip, el que implica que veurien la meva cara.
L'Ànakin va observar a Corran ponderant la informació per uns segons.
-Tenim als presoners -va dir a Corran.
-Em dono compte d'això -va dir en Corran-. Encara que dubto que puguem esperar la seva col·laboració. Encara val la pena intentar-ho, crec. Mentrestant, hem d'establir contacte amb Yag'Dhul. Alguna idea?
-El Mestre Bèl·lic tenia un víllip modificat per emetre en les nostres freqüències -va dir l'Ànakin.
-És cert. Pots fer això?
-No -va reconèixer l'Ànakin.
-Tahiri?
-La nau no sap com, ni nosaltres tampoc. Podem llançar un víllip remot a una nau givin si passa prou a prop.
En Corran va bramar unes riallades.
-El que seria interpretat com un atac. Aquesta és una última opció. Alguna cosa més?
-És clar -va dir l'Ànakin-. Puc modificar el senyal d'emergència de l'equip de supervivència i processar-lo a través d'un dels nostres sistemes de comunicació de canell.
-Fes-ho llavors -li va dir en Corran-. Mentrestant interrogaré als presoners i la Tahiri mantindrà un ull en l'espai circumdant i una oïda atent a les sol·licituds provinents de la flota. Ànakin, torna d'aquí a mitja hora.

* * *

En Corran va inspeccionar als presoners. La presó era improvisada. Probablement hauria allí un lloc concret per als presoners en algun lloc, però en Corran no volia perdre el temps buscant-lo. Utilitzant cinta mèdica de l'equip de supervivència, en Corran havia lligat als presoners en els murs del corredor que conduïa al timó, on ell podria tenir un ull pendent d'ells.
Primer va estudiar als cuidadors. Tots dos portaven tocats que semblaven masses de serps retorçant-se. Un tenia una mà que s'assemblava a algun tipus de criatura marina, excepte perquè els dits tenien eines afegides: pinces, un ganivet i coses així. La Tahiri va insistir que els cuidadors havien de ser escorcollats. En Corran va accedir a fer un examen precipitat. El registre es va saldar amb diversos organismes dubtosos que es van disposar en una altra habitació, a certa distància.
L'Ànakin i la Tahiri van identificar la resta dels supervivents com a membres de la casta dels Avergonyits, treballadors que s'ocupaven de les tasques més ingrates de la nau.
No van veure res en els seus ulls que tingués a veure amb la por o la incertesa, tan sols una cosa semblant a una uniforme i arrogant ira. Malgrat totes les espècies que havien conegut, resultava difícil esbrinar què significaven les seves expressions facials.
-Algun de vosaltres parla Bàsic? -va preguntar.
Un dels cuidadors alçà el cap, els seus ulls taronja van reflectir la seva feresa.
-Jo parlo la teva llengua, infidel. És com si un vhlor malalt defequés en la meva llengua, però puc parlar-la. Si us plau, demana-m alguna cosa, així podré negar-te-la.
No era molt prometedor.
-Nosaltres els infidels normalment no provem els excrements d'animals malalts, així que no acabo d'entendre del tot la referència -va dir en Corran-. Suposo que aquestes delicadeses estan reservades als escollits.
-No t'és possible burlar-te de mi -va dir el cuidador suaument.
-Segur que sí. Potser siguis prou dur de mollera per no reconèixer-ho, però certament puc burlar-me de tu.
-Què vols de mi, infidel?
-Com et dius?
-Sóc Kotaa del gloriós Domini Zun-Qin -va contestar.
-Qui va ser designat per establir contacte amb la flota una vegada que la nau estigués en el Sistema Yag'Dhul, Kotaa Zun-Qin? Què se suposa que havia de dir?
-No dirà res. El vas matar. Els guerrers són a càrrec d'aquesta missió, és clar. I no crec que jo hagi d'ajudar-te en cap engany per trair a la meva gent, Jeedai. La nostra flota està llesta per atacar, com deus saber, i atacarà.
En Corran aclucà els ulls, no per les paraules d'en Kotaa, sinó per alguna cosa que havia percebut de cua d'ull quan el cuidador va dir la paraula Jeedai.
-Suposo que no voldràs dir-me quan atacaran.
-Seria feliç disseccionant-te en vida -va contestar el cuidador-. Així la teva mort podria oferir al yuuzhan vong coneixement i d'aquesta manera enteniment. No em sento inclinat a fer-te cap altre favor.
-Ho tindré present -va dir en Corran-. No em fan una oferta així tots els dies. Qualsevol altre dia, potser...
Va donar l'esquena al cuidador i va mirar amb més deteniment a la resta.
-Algú més va a insultar-me?
-Només jo puc remugar la teva dissonant parla -va dir en Kotaa Zun-Qin.
-Això és fantàstic -va dir en Corran-. Tinc un traductor.
Es va acostar a un dels Avergonyits. Era una femella més aviat petita, les seves marques identificatives eren un trio de mal curades i arrugades cremades a cada galta. La va alliberar de la cinta mèdica que la lligava a l'escotilla. El cuidador va cridar alguna cosa a l'Avergonyida en yuuzhan vong, i ella va contestar concisament.
En Corran empunyà la seva pistola làser i va obligar a l'Avergonyida que fos davant d'ell. Junts es van desplaçar pel corredor i van entrar a la sala de control.
-Què està passant, Tahiri? -va preguntar en Corran.
-No molt. Encara no hem estat descoberts, pel que puc veure, i cap altra nau yuuzhan vong ha saltat.
-Que no hi hagi notícies és una bona notícia. Pots parlar amb un dels vong per mi?
-Yuuzhan Vong -li va corregir la Tahiri.
-El que sigui. Pots traduir?
-Segur -va dir alegrement, llevant-se la màscara de control del seu cap.
Quan l'Avergonyida va veure les cicatrius de la Tahiri, els seus ulls es van obrir més i va balbucejar alguna cosa en el seu propi llenguatge.
-Què ha dit? -va preguntar en Corran.
Realment odiava haver de confiar en informació de segona mà. Però odiava encara més no tenir informació.
-S'ha adonat de les meves escares -va explicar la Tahiri-. M'ha preguntat si jo vaig ser la Jedi-que-va-ser-cuidada.
-Ha sentit parlar de tu?
-Suposo.
«Molt, molt interessant», va pensar en Corran. Llevat que aquesta hagués estat efectivament a Yavin -quina probabilitat hi hauria d'alguna cosa així? -, La remor s'estava estenent, fins i tot entre els Avergonyits. Potser especialment entre els Avergonyits.
-Pregunta-li com es diu -disposà en Corran.
-Taan -va dir la Tahiri després de consultar amb el yuuzhan vong.
-Digues-li a la Taan que l'he vist posar una cara estranya quan el cuidador m'ha dit Jedi -va dir en Corran-. Pregunta-li què significava això.
La Tahiri va conversar amb l'Avergonyida breument, després va mirar a Corran amb els seus ulls verds.
-Vol saber si és veritat el que diuen sobre els Jedi.
-Què diuen?
-Que els Jedi són la salvació dels Avergonyits.
En Corran va considerar això.
-Ella pensa en tu com una cosa especial, no?
Les galtes de la Tahiri es van enrojolar.
-Sembla que la història del que va passar a Yavin IV és popular entre els Avergonyits. O una versió de la història, en qualsevol cas.
-En serio, pots treure-li una versió reduïda? I intenta no corregir-la si la història contradiu els fets.
Aparentant estar una mica atribolada, la Tahiri preguntà i va rebre una àmplia resposta. Se la va traduir a Corran al peu de la lletra, per parts.
-Els Jedi tenen poders que els yuuzhan vong no tenen. Sabem que els guerrers, els cuidadors i els intendents estan gelosos d'aquests poders. Alguns fins i tot els temen. Al principi vam témer als Jedi també, perquè eren infidels i enemics perillosos. Però a Yavin IV, dos Jedi van venir. Ho van fer per redimir en Vua Rapuung, que en altre temps fos un poderós guerrer que va ser assenyalat amb la vergonya per la cuidadora Mezhan Kwaad. Un dels Jedi havia estat capturat per la mateixa cuidadora, i l'altre es va fer camarada d'en Vua Rapuung. Junts, mà a mà, l'Avergonyit i el Jedi van derrotar a la cuidadora i redimir a Vua Rapuung. Ell va morir com cap altre guerrer hagi mort, saludant a un infidel. Els Déus no només van permetre això, van haver de propiciar-lo. Ara molts diuen que potser les altes castes no coneixen la voluntat dels Déus tan bé com diuen, o que potser ens amaguen la nostra redempció. Potser els Avergonyits no ho són perquè fos ordenat. Potser els Avergonyits no ho són perquè els Déus els odiïn. Potser en lloc d'això, la nostra situació ens sigui imposada per les altes castes per tenir mans que els facin almenys les tasques més oneroses, així molts d'ells viuen vides de glòria i no es rebaixen a si mateixos amb allò mundà. Potser els Jedi són la nostra salvació. La llegenda d'en Vua Rapuung i el Jedi així ho suggereix, i és explicada amb freqüència.
-Vaja -va dir en Corran, quan va acabar el relat-. Estàs segura que ho has entès tot bé?
-Amb prou ​​seguretat -va dir la Tahiri-. He d'haver usat paraules diferents aquí i allà, però ve a dir el mateix.
-Pregunta-li si ella ho creu això.
De nou la seva petició va ser traduïda i sol·licitada.
-No estava segura. Ara que veu el nostre poder, creu que pot ser cert.
-Pregunta-li si desitja treballar amb nosaltres, com va fer en Vua Rapuung.
Més xerrada inintel·ligible, després, la Tahiri va somriure.
-Diu que ens ajudarà, si hi ha alguna cosa que algú tan humil com ella pugui fer.
-Hi ha una cosa que podem intentar, almenys -va dir en Corran-. Potser no funcioni, però serà millor que res.

* * *

L'Ànakin va tornar al timó, arrossegant el dispositiu de comunicació que havia creat amb la bengala d'emergència i el seu intercomunicador. Va trobar a Corran i la Tahiri amb una yuuzhan vong de la casta dels Avergonyits. L'Avergonyida estava parlant a un víllip. El víllip s'havia modelat a si mateix com la mirada greument escarificada d'un guerrer.
-Què...? -va començar, però en Corran el va tallar amb una mirada severa i un dit als seus llavis.
L'Ànakin va agafar la indirecta, el víllip podia captar el seu estrany so i transmetre'l. Es va mossegar els llavis inquiets. La cara al víllip arrufava les celles, cridava, bufava, i finalment, més calmat va semblar donar una sèrie d'instruccions. Després el víllip es va relaxar i va tornar a la seva forma normal.
En Corran mirà la Tahiri.
-I bé? -va preguntar ell.
-Crec que va anar bastant bé -va dir ella.
-Què ha anat prou bé? -va preguntar l'Ànakin.
-Aquí la nostra amiga acaba de filar tota una història -va dir en Corran, assenyalant amb el cap al yuuzhan vong-. Li va dir al comandant de la flota que quan van sortir de l'hiperespai alguna cosa va anar malament. No sabia què perquè només és una Avergonyida. Ella estava al càrrec de la larva de grutchin situada prop del dovin basal primari i va sentir una estranya sacsejada. Quan no va rebre ordres per un temps va anar a veure si necessitaven d'ella i va trobar a tota la tripulació morta, difícilment recognoscibles, aixafats per les escotilles.
L'Ànakin va prémer els llavis i després va assentir amb el cap.
-M'agrada -va dir-. Això li dóna al comandant un parell de possibilitats sobre les que pensar. O bé està mentint i hi ha una revolta a bord de la nau, o està dient la veritat. Si està dient la veritat, sabran que el que ella ha descrit ha estat resultat d'una fallada completa de la capacitat del dovin basal per anul·lar la inèrcia, excepte en la pròpia base del basal. Després d'això, han de decidir si la Lluna Sotjadora ha patit un accident per causes naturals, no ho sé, que un forat negre quàntic fes retrocedir al basal, o alguna cosa per l'estil, o alguna superarma que els givin tinguin per provocar el naufragi de naus no desitjades.
En Corran va assentir.
-M'alegro que ho aprovis -va dir amb sarcasme. Però sota el seu to l'Ànakin va sentir una agradable admiració que li va fer sentir sobtadament confiat.
-Has pensat a fer carrera en la seguretat secreta? -li va preguntar el vell Jedi-. En qualsevol cas, si. És bàsicament en el que estava pensant. Fins i tot si decideixen que la primera opció és la real.
-Una revolta? -va dir la Tahiri dubtant-. No ho crec, encara que poguessin concebre que uns Avergonyits matessin guerrers i cuidadors, no ho voldrien admetre. Saps el que li passaria a un comandant que deixés que alguna cosa així passés en la seva nau?
-Com anava dient -va continuar en Corran, una mica irritat-. Fins i tot si consideren la primera opció, han d'examinar la resta de possibilitats abans de portar a tota la flota aquí o fins i tot una segona nau. Estan intentant explicar a la Taan com transmetre la telemetria dels nòduls sensorials, i ella fa com que va a cooperar. Així que esperem que tinguem una mica de temps. Vas tenir èxit Ànakin?
-Sí, el senyal no és molt fort, així que trigarà alguns instants en sintonitzar.
-Llavors posa'l en marxa.
L'Ànakin va assentir i es va disposar a treballar.
-Per què Yag'Dhul? Què creus? -li va preguntar a Corran mentre manipulava l'emissor, concentrant-se en el llunyà brunzit del soroll de la hiperona procedent d'algun punt llunyà dins del sistema-. Vull dir, si volen Coruscant, ja tenen Duro per utilitzar-lo com a base.
-Estan tancant la porta del darrere. Yag'Dhul s'assenta en la intersecció de la Ruta Comercial de Rimma i la Dorsal Corelliana. També els dóna un tret net sobre Thyferra.
-Oh! -va dir la Tahiri-. Bacta!
-Així és. Si controlen la producció de bacta, controlen la salut de tot el món en la galàxia. O potser és un ardit. La Nova República té moltes naus i material a Thyferra, els yuuzhan vong intenten prendre Fondor de nou o pressionar un Coruscant pitjor defensat des de Duro. En qualsevol cas, mantenir Yag'Dhul els dóna moltes més opcions.
L'Ànakin va obtenir un senyal estable.
-Bé -va dir-. Estem llestos.
-Crida a la força de defensa planetària -va dir en Corran. Va tancar els ulls, concentrant-se-. Intenta... -va recitar de memòria una arrel quadrada, després va somriure lentament-. Pot no que estigui bé, però hauria d'atreure la seva atenció.
-Trucant, capità -va dir l'Ànakin.
Cinc minuts més tard, seguia sense haver resposta. L'Ànakin va modular la forma de l'ona i va repetir.
-Ha de funcionar -va mussitar l'Ànakin-. Llevat que siguin sords.
-O llevat que la seva atenció se centri en una altra part -va dir en Corran en veu baixa.
-A què et refereixes? -va preguntar l'Ànakin-. Per què estan vigilant les seves fronteres?
-No veus ni naus ni sondes en aquesta regió, oi? Els yuuzhan vong han suavitzat a altres planetes amb conflictes interns i altres mètodes d'espionatge amb anterioritat. Ja deuen tenir agents aquí.
-O potser ja hagin enverinat Yag'Dhul, com van fer a Belkadan.
-Massa lent. Se sabria -va dir en Corran.
-A menys que hagin usat alguna cosa que no hàgim vist -va indicar la Tahiri-. Això és el que fan els cuidadors, creen coses noves.
En Corran va assentir.
-Sembla que condensen armes a partir d'un gas nebular -va replicar-. Però...
Les seves especulacions van ser interrompudes per l'udol entretallat procedent de l'intercomunicador recablejat de l'Ànakin. Darrere d'una interferència gravitacional, la figura amb exoarmadura d'un givin va resplendir davant seu amb els ulls en blanc. Més que res, els ulls d'ell o ella, semblaven les conques de calavera humana que hagués estat fosa, enfonsada i després reformada.
-Bastió Primari de Yag'Dhul a nau no identificada -va dir el givin-. Has utilitzat un codi de trucada desfasada i il·legal. No obstant això, la teva nau correspon a la configuració d'una nau de reconeixement yuuzhan vong.
Després l'obertura de la boca va esclafir alguna cosa inidentificable. Almenys per a l'Ànakin. La Tahiri va ofegar un petit crit d'horror.
-Què ha dit? -va preguntar en Corran.
La Tahiri va tornar la seva jaspiada mirada cap als altres dos Jedi.
-És yuuzhan vong. Ha dit: «Benvinguts, us estàvem esperant».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada