diumenge, 8 de novembre del 2015

Renaixement (XVIII)

Anterior



CAPÍTOL 18

El Lucre semblava una espasa codru-ji que s'hagués tornat boja, girant, arremolinant-se a través d'un escenari d'explosions de plasma i coralites volant com si fossin un eixam d'insectes.
-Vint quilòmetres menys, altres mil que recórrer abans de ens lliurem de la flota -va dir en Corran fredament.
L'Ànakin no va contestar mentre el Lucre va escometre una sobtada i brusca acceleració. Un intent de cobrir aquella distància.
No anava a ocórrer. Els coralites van envoltar la nau formant una esfera, i els escuts brillaven amb l'esforç d'absorbir l'energia del constant bombardeig de plasma. Aquests van fallar ràpidament i la següent ronda de trets seria dirigida a la propulsió.
-Fins a la vista -va dir en Corran.
Després, el Lucre va esdevenir una fúria abrasadora d'heli supercalent i fragments de metall.
-Vaja -va sospirar la Tahiri. La seva veu va sonar molt baixa en el casc del vestit aïllant de l'Ànakin-. No durarà molt.
-No -va reconèixer l'Ànakin.
Només havien passat uns minuts des que la nau va complir el seu programat curs suïcida i els propulsés des de l'escotilla sota una cortina de làsers i míssils. En els cinc minuts que van necessitar per arribar a la superfície de l'asteroide, la breu carrera en solitari del Lucre havia començat i acabat.
-No us quedeu embadalits -va dir en Corran-. Hi ha una fissura aquí. Anem cap a ella. En qualsevol moment tindran la brillant idea de buscar-nos aquí.
La Tahiri va fer un pas en la direcció desitjada i sobtadament va sortir flotant de la superfície. Ella va cridar agitant els braços. En Corran la va agafar pel peu i el seu impuls el va empènyer a ell fent-li perdre peu. L'Ànakin els va agafar a tots dos amb la Força i els va tornar a la superfície de l'asteroide.
-No caminis -li va advertir en Corran-. La gravetat aquí és insignificant, tan sols suficient perquè la teva oïda interna tingui una sensació de pujada i baixada. No deixeu que us confongui. La velocitat d'escapament d'aquesta roca és d'uns cinc quilòmetres per hora, si de cas. Utilitzeu-la per empènyer-vos.
Va maniobrar de manera que el seu cos va quedar en paral·lel a la superfície i va començar a fer just això, agafant-se a la pedra irregular. La Tahiri i l'Ànakin van seguir el seu exemple, per ximple que semblés. L'Ànakin mirava sovint l'espai circumdant, però cap de les naus yuuzhan vong semblava moure`s en la seva direcció.
Van aconseguir arribar a la bretxa, una esquerda que tallava obliquament l'asteroide uns vint metres. A causa de l'angle, al fons tan sols van poder veure una estreta obertura de paisatge estel·lar. Això era bo, perquè significava que únicament se'ls podria localitzar per atzar.
-Ara què? -va preguntar l'Ànakin.
-Ara esperem -En Corran va despenjar acuradament l'estoig metàl·lic que duia com a motxilla-. Amb l'equip de supervivència podem aguantar potser uns tres dies. Amb una mica de sort la flota s'haurà marxat abans i podrem activar la balisa d'emergència. Amb més sort, una nau passarà i ens recollirà.
-Això és un munt de sort -reblà l'Ànakin.
-Bé, si no passa res més, potser això t'ensenyi que la sort no és el pou sense fons que tu creus -va dir en Corran.
-Potser hauríem d'haver intentat fugir -va dir l'Ànakin fastiguejat.
-Ja vas veure el que va passar.
-Puc pilotar millor que un ordinador.
-No molt millor -va dir en Corran.
-Però ara som aquí atrapats. Aquesta flota ha de ser el perill del qual ens va avisar en Kelbis Nu. Si esperem per abandonar l'asteroide, serà massa tard per posar en alerta Yag'Dhul.
-Bé, tu tens una pistola i un sabre làser - va dir en Corran secament-. Donada l'opinió que tens de tu mateix, hauries de ser capaç d'enfrontar-te a la flota amb això.
L'Ànakin va sentir el sarcasme d'en Corran com un cop físic, i coïa.
-Ho sento -va dir-. Vaig pensar que feia el correcte.
-Sens dubte -va replicar en Corran.
-Capità Horn -va dir de sobte la Tahiri-. Si no fos perquè l'Ànakin va intentar fer el correcte, els teus fills estarien presoners dels yuuzhan vong ara mateix. De fet, juntament amb mi i la resta de candidats, seriem bàsicament yuuzhan vong. Ell ens va treure d'allà. Ell ens traurà d'aquí.
En Corran guardà silenci un moment.
-Saps que t'estic agraït pel que vas fer a Yavin IV. La Tahiri té raó. Però em temo que vas aprendre una lliçó equivocada allà, així com la Tahiri. No pots passejar-te per cada reactor a punt d'entrar en estat crític i sortir indemne de nou. No ets immortal, no ets invencible. El teu pensament i fortalesa en la Força han anat tan lluny que gairebé no han compensat la teva imprudència. Però algun dia, el preu et portarà a inclinar cap a l'altre costat de la línia. Potser ja ho hagi fet. Si no aconsegueixes tenir equilibri, t'emportaràs una desagradable sorpresa algun dia.
L'Ànakin va pensar en Chewie, en la Daeshara'cor, en Vua Rapuung, el yuuzhan vong que va salvar la seva vida. Tots morts.
-Tothom rep una desagradable sorpresa algun dia -va dir-. Prefereixo endur-me-la dret que tombat.
-Que et matin no és l'únic perill, Ànakin. Depens molt de la Força. T'informa en cadascuna de les teves accions. Ara mateix ens has empès a la Tahiri i a mi de tornada a la superfície de l'asteroide amb ella, quan podries haver-ho fet amb la mà.
-I podria haver sortit volant amb tu. Era més fàcil, més segur.
-I vas prendre aquesta decisió com un reflex, sense pensar. En les emergències i en les batalles, prens munts de decisions com aquesta. Si prens la incorrecta...
-Aniré a parar al Costat Fosc -va dir l'Ànakin-. Per això em mantinc atent.
-Ser arrogant no t'ajudarà.
-Capità Horn. He pensat sobre el Costat Fosc durant la major part de la meva vida. La meva mare em va posar aquest nom per l'home que va esdevenir Darth Vader. L'Emperador em va tocar a través del seu úter. Cada nit tinc malsons que acaben amb mi a l'armadura del meu avi. Amb tots els respectes, crec que he pensat bastant més sobre el Costat Fosc que ningú que jo conegui.
-Probablement la inoculació no et fa immune.
-Ho fa en medicina -va dir l'Ànakin.
-Sóc culpable d'una mala analogia llavors, però no corregiré el meu argument en aquest tema.
-Seran tres dies divertits -va dir la Tahiri.

* * *

Va passar un dia, encara que només sabien això pels seus cronòmetres. L'asteroide girava lentament, un cop cada quatre hores. L'Ànakin va dedicar una bona part del seu temps a contemplar la flota a través de l'estreta finestra que l'esquerda els deixava, intentant calcular quantes naus hi havia. Amb els electrobinoculars, va estimar que hi havia almenys quatre naus capitals i almenys trenta naus militars petites. Allò sense comptar els coralites, un terç dels quals patrullaven de tant en tant. La resta romanien estacionats en naus germanes més grans.
L'Ànakin va activar el seu sabre làser, concentrant-se, intentant sentir les naus yuuzhan vong a través del cor del lambent de la fulla. Estaven allà, una presència gairebé imperceptible, sense la claredat que atorgava la Força. D'altra banda, la Força no oferia res en absolut relatiu als yuuzhan vong.
-Pots sentir-los -la veu d'en Corran va brunzir.
L'Ànakin es va girar. En Corran s'empenyia cautelosament al llarg de la paret de la bretxa.
-Sí, una mica.
-Em pregunto si podem posar les nostres mans en alguns més de, com vas dir que els deies?
-Lambents.
A Yavin IV el vidre del sabre de l'Ànakin va ser destruït per l'escombrat proper de la singularitat d'un dovin basal. Fent-se passar per esclau, treballant en camps on creixien diversos tipus de vegetació yuuzhan vong, va ser assignat a treballar en un camp de lambents. Les plantes produïen petits cristalls vivents que els yuuzhan vong usaven com llanternes de mà i dispositius de comunicació. Els cristalls es controlaven per un vincle telepàtic que formava quan els vidres eren recol·lectats. L'Ànakin es va vincular amb un lambent i el va utilitzar per reconstruir el seu sabre làser, amb l'inesperat resultat que podia sentir ocasionalment en la Força als yuuzhan vong i als seus servents. Li va donar el que necessitava per sobreviure a Yavin IV i per rescatar la Tahiri.
-Així és, lambents. Si poguéssim construir més sabres com el teu, ens seria de gran ajuda.
-No ho sé. L'oncle Luke va examinar el meu. No va poder fer que el lambent reaccionés amb ell quan va encendre el sabre.
-Perquè està vinculat a tu?
-No ho crec -va contestar l'Ànakin-. Els yuuzhan vong usen lambents connectats a altres vong. Es podria pensar que el meu lambent reaccionaria a altres humans des que el vaig vincular amb mi. En qualsevol cas, per aconseguir més hauríem d'organitzar un assalt a algun planeta yuuzhan vong. Probablement això seria massa agressiu per als Jedi -Va lluitar per mantenir el to irònic de l'afirmació, però va fallar.
En Corran va arribar fins a ell. La visera de mirall del vestit aïllant li va tornar una mirada d'estrelles, però va poder sentir l'expressió seriosa de l'home més gran.
-Ànakin. Sintonitza un canal privat.
-Ei! -va emetre la Tahiri des d'alguna part.
-Necessito parlar amb l'Ànakin tot sol -va dir en Corran-. No serà per molt temps.
-Millor que no ho sigui. Això ja és bastant esgarrifós sense que ho mantingueu tot en secret.
Van canviar les freqüències.
-Mira, Ànakin -va començar en Corran-. Vaig ser una mica dur amb tu abans. Però vull que entenguis que no és només per tu. Ja has de saber-ho, però tots els Jedi joves i alguns més grans es fixen en tu. El rumor és que tu ets el proper Luke Skywalker, com a mínim.
-Jo no dono ales en aquests rumors -va dir l'Ànakin-. No m'agraden.
-Crec que això és irrellevant. Estan començant a imitar-te. La Tahiri abans a Eriadu i a Yavin IV, el clàssic «Ànakin a Yavin IV». La Sannah i el meu fill, Valin intentaven ser com tu quan van posar en pràctica la seva estúpida proesa. Tots els aspirants volen semblar-se a tu, però el fet és que la majoria no pot. Ells no tenen la força innata o el talent per treure's a ells mateixos del tipus d'embolics en els que tu et fiques. Part de la tasca de ser un Jedi és ser un exemple.
-Ja ho sé -va dir l'Ànakin.
-I, ho creguis o no, encara pots aprendre un parell de coses dels teus majors.
-Això també ho sé, Corran. Ho sento si no he estat respectuós -es va detenir-. I sento si he portat a Valin a posar-se en perill. No era la meva intenció. Mai va ser idea meva que em seguís.
-Però ho va fer -va dir gentilment en Corran-. Té sort que tu estiguessis aquí per treure'l d'allò, com la Tahiri va tenir aquesta sort a Eriadu.
-Sí. Corran?
-Sí?
L'Ànakin va pensar un moment abans de continuar:
-Sobre la Tahiri...
-Estàs preocupat per ella.
-Sí.
-Vols explicar-me per què?
L'Ànakin gairebé ho va fer, però després va moure el cap.
-Vull pensar això una mica més i vull parlar amb ella.
En Corran va riure suaument.
-Bé, aquí el que ens sobra és temps. Estic segur que trobaràs una oportunitat aviat. Tan sols fes-me un senyal si vols que canviem els canals.
-Gràcies. I Corran...
-Sí?
-Et respecto. Però tu vas volar amb l'Esquadró Murri. No vas ser almenys una mica imprudent?
Darrere del mirall en Corran va mirar fixament a l'Ànakin.
-Sí -va respondre-. I algun dia, amb una mica de sort, seràs capaç d'entendre alguna cosa sobre el que em va costar.

* * *

La Tahiri no va trigar a arribar, curiosa sobre la conversa entre en Corran i ell.
-Per què són aquí aturats? -va preguntar agitant el guant de la mà cap a la banda d'estrelles i naus que estava sobre d'ells.
-Per qualsevol raó -va contestar l'Ànakin-. Estaran esperant més naus o algun senyal dels seus Déus.
-Sí -es va acostar una mica més i es va elevar rebotant. Es va agafar fortament contra la pedra inclinada-. Anem a sortir d'aquesta? -va preguntar.
-Sí -va dir l'Ànakin sense vacil·lació.
-Això vaig pensar -la seva seu veu va sonar una mica espantada.
-Vine aquí -va dir ell.
Es va moure fins que van poder tocar-se.
-Apaga el teu sistema de comunicació i enganxa el teu casc al meu.
No és que no confiés en què en Corran no escoltés, però, després de tot, l'home havia estat un espia gairebé tota la seva vida.
La Tahiri va fer el que li va dir, i els seus cascos es van trobar amb un suau toc. No podia veure la seva cara, però se la podia imaginar aquí, a centímetres de la seva. Gairebé podia veure els seus ulls.
-Quin és el gran secret? -li va preguntar. Travessant dues capes d'aliatge, la seva veu va sonar distant i metàl·lica.
-Estàs bé? -li va preguntar a ella.
-Sí.
-Hem parlat del que va passar a Eriadu?
Ella no va respondre.
L'Ànakin va pressionar titubejant:
-Allò va ser un crit de guerra yuuzhan vong. Quan vas aparèixer per rescatar-me.
-Ja ho sé. És només que... va sorgir. Ànakin, totes les paraules que em van inculcar segueixen aquí. Les altres qüestions han desaparegut, la majoria d'elles. Però el seu llenguatge, encara puc sentir-lo. A vegades hi penso.
-Umm. Em preocupa.
-No hauria. Estic bé.
Es va insuflar una mica més de valor.
-Hauria d'haver-te dit això una mica abans -va dir-. He esperat perquè tenies prou que preocupar-te després que deixéssim Yavin IV.
-Què?
-Vaig tenir una visió sobre tu. Almenys crec que era una visió.
-Endavant.
-Havies crescut. Estaves escarificada i tatuada com Tsavong Lah. Eres una Jedi, però fosca. Vaig poder sentir foscor emanant de tu.
-Oh.
-Em va preocupar.
-I no em vas dir res? No vas creure que hauria de saber-ho?
-Quan vas matar al cuidador, vaig veure aquesta mirada en els teus ulls. La mirada que tenia ella.
-Per «Ella» et refereixes a mi, és clar. La «ella» que hagués estat si no m'haguessis rescatat.
-Alguna cosa així.
-No creus... No creus encara que això podria haver-me passat? Que pogués haver acabat com la «jo» de la teva visió? Com hauria estat? Tu em vas salvar d'ells, els vas parar abans que acabessin.
-Això crec. Però quan vas entrar per aquesta porta parlant yuuzhan vong...
-No és res -va insistir la Tahiri-. Només són paraules i mai et faré mal.
Allò va sonar estrany.
-Qui ha dit res que em vagis a fer mal? -va preguntar l'Ànakin.
-Ho vaig donar per fet. En la teva visió t'estava amenaçant.
-No -va dir alguna cosa suspicaç, però sense voler pressionar. També ella havia tingut una visió? D'alguna manera no semblava sorpresa pel que ell li deia. -No -va continuar-. Era com si ho veiés a través dels ulls d'un altre, no els meus. No crec que hi fos. Però fos qui fos, vas dir alguna cosa sobre que ells eren els últims, just abans de matar-los.
-Ànakin. Mai m'uniré als yuuzhan vong. Creu-me -fins i tot a través de dos cascos la seva veu va sonar amb total convicció.
-D'acord -va dir ell-. Només volia dir-t'ho. Vaig pensar que havies saber-ho.
-Gràcies. Gràcies per no mantenir-me en la foscor.
-De res.
Els seus cascos encara romanien en contacte, i no deien res.
Ell s'alegrava que ella no pogués veure-li la cara, perquè hauria hagut d'apartar la mirada.
I encara desitjava mirar-la.
La mà d'ella es va aixecar a poc a poc. Ell la va agafar i va sentir alguna cosa com una descàrrega elèctrica. Van romandre així un bon temps, fins que l'Ànakin es va sentir sobtadament molt incòmode. Estava a punt d'anar-se'n quan de sobte l'asteroide va començar a vibrar, un feble brunzit tàctil arribava de tot arreu. Al mateix temps l'Ànakin va sentir pes, arrossegant-lo no contra la superfície de l'asteroide sinó contra la paret de la bretxa.
-Què?
De sobte va pensar en tornar a connectar el seu sistema de comunicació.
-... Desacceleració! -cridava en Corran.
Li va portar només un instant, per les implicacions que allò suposava, assimilar-ho. Després l'Ànakin va encendre el seu sabre làser. La fulla va traçar un cercle de llum porpra en la pedra rodejant-los.
L'Ànakin va tallar a través de la roca. Cinc talls que van deixar restes d'acer-niquel en suspensió per caure sobre el nou sòl de la bretxa.
El nivell de pedra només va baixar uns vint centímetres. Per sota només hi havia coral Yorik.
-Això també és una nau! -va cridar en Corran.
Per demostrar-li que estava en el correcte, la força de gravetat va continuar augmentant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada