dilluns, 16 de novembre del 2015

Renaixement (XLV)

Anterior



CAPÍTOL 45

La Jaina baixà del seu Ala-X totalment esgotada, sentint-se molt més vella que els seus divuit anys. Volia anar-se'n al llit, apagar els llums i quedar-s'hi.
Volia veure en Jacen, a l'Ànakin, als seus pares. Volia escoltar C-3PO parlotejant, i volia veure la tia Mara, per saber què era el que li estava passant.
El que va obtenir a canvi va ser a Kyp Durron, sortint del seu caça estel·lar, amb un somriure adornant la seva cara mentre caminava cap a on es trobava.
«En certa manera, ell ho faria».
Ella el va veure venir, amb aquest estúpid somriure, fins que va estar prou a prop. Després li va bufetejar amb força.
-Ho sabies -va dir ella-. Ho sabies i vas mentir, i em vas fer formar part d'això.
Els altres pilots, enmig del goig posterior a la batalla, van començar a mirar-los.
-De què estàs parlant? -va preguntar en Lensi. La Jaina l'havia vist venir de reüll.
-Digues-los-ho, Kyp. Digues per què han mort els seus amics. Digues-los que la cosa per la qual hem sacrificat tant per destruir no era una superarma. Ni tan sols era una arma en absolut.
En Kyp es va estirar i va creuar els braços.
-Tot el que tenen els vong és una arma -va dir.
-Però el material que vam veure en la reunió informativa? -va quequejar en Lensi-. Vaig veure el que va fer, va treure foc del sol de Sernpidal.
-No -va dir Jaina-. Això és el que semblava, però no el que va passar. Els yuuzhan vong han disposat un sistema de centenars de dovin basal, suspesos en un gran corredor per tot el camí fins al sol. Era només un gran i costós accelerador lineal, una forma de portar hidrogen i heli per usar-lo en la construcció de naus. Però una arma gegant gravitacional? No, en Kyp ens va fer creure això per portar-nos fins allà.
Mentre parlava amb Lensi, ella no havia deixat de mirar el rostre d'en Kyp. Ni es va adonar.
-Què era allò, Kyp? Què hem destruït? Ho saps, si més no?
-Ja ho sé -va respondre en Kyp-. Era una mónnau, una de nova. Si et serveix de consol no estava acabada i probablement no hi haguessin massa vong dins.
-Llavors per què volies volar-la? Per què vas mentir? -li va preguntar en Lensi.
L'expressió d'en Kyp es va endurir.
-Els Yuuzhan vong han destruït, conquerit i violat els nostres planetes. Esclavitzen a la població civil i sacrifiquen als nostres ciutadans per milers. Però fins avui, els únics vong als quals hem danyat són aquells que vénen contra nosaltres: els guerrers. Volia donar-los on no els havíem donat, per fer-los comprendre que els seus civils no seran sacrosants si els nostres no ho són.
-Llavors per què una mónnau buida? -va preguntar la Jaina-. Per què no agafar una plena i fulminar-la, Kyp? No pots dir-me que tindries objeccions a fer això.
-T'equivoques, Jaina, i crec que ho saps -va dir en Kyp-. És gairebé segur, pel que he aconseguit esbrinar, que possiblement hàgim abatut una de les seves naus més antigues. Però això no els ha danyat realment. Escolta: les mónnaus s'estan morint, moltes d'elles no estan en condicions de mantenir la seva gent en moviment. Aquesta estava proveïda d'hipervelocitat, i la seva missió era acollir la població de moltes de les mónnaus més petites. Ara han de triar entre deixar que els seus fills morin en l'espai o utilitzar recursos militars per dur-los a planetes conquerits. En qualsevol cas, això ens ha ajudat a lluitar contra ells, i envia un clar missatge.
-Sí, tens raó -va deixar anar la Jaina bruscament-. Envia el missatge que no som millors que ells.
-Estàvem aquí primer. És la nostra galàxia. Si haguessin vingut pacíficament, els haguéssim donat l'espai que necessitaven -va aixecar la barbeta i va pujar la veu per cridar l'atenció de tots els que estaven presents-. Tots hauríeu d'estar orgullosos del que heu fet avui. Lluitàveu contra terribles possibilitats i vau guanyar. Heu clavat un cop al vong, i un de bo. Això va ser per Sernpidal, per Ithor, per Duro, per Dubrillion, per Garqi, per cada planeta en què els vong ens ha aniquilat!
Per a més sorpresa de la Jaina, va rebre felicitacions. No de tot el món, va veure en Gavin i en Wedge creuar l'estada amb les cares tenses i enfadades. Però gairebé tots.
-Pregunta'ls-hi, Jaina. Tu no tens realment una llar. Vas créixer per tota la galàxia. La majoria d'aquesta gent sap què és tenir una llar, i massa d'ells saben com és perdre-la, gràcies als yuuzhan vong. Creus que els importa una mica el marcador, al final del dia?
-Crec que ens devies la veritat. Potser t'haguéssim ajudat si haguessis anat de cara amb nosaltres.
-O potser no ho haguessis fet. Quant vas pensar que era una superarma vas estar llesta per anar. Però els hem fet retrocedir amb alguna cosa més que amb la destrucció de qualsevol arma. Per quan facin créixer una altra...
-Els seus fills comencen a morir! Ja ho entenc. Bravo. Kyp. Ben fet. Llevat que em vas usar. Em vas fer explicar la teva mentida, i ara la sang de cada nen yuuzhan vong que s'ofega en l'espai està a les meves mans també.
-Hi ha més en aquest univers que la Jaina Solo, ho creguis o no -va dir en Kyp molt calmadament-. Sento que et sentis utilitzada, i desitjaria no haver-te hagut de mentir. Però vaig haver de fer-ho. No m'haguessis ajudat d'una altra manera.
-I no t'ajudaré mai més -va dir la Jaina-. Pots comptar amb això. Si estiguessis morint de set a Tatooine, ni tan sols t'escopiria.
Posant punt i final a la conversa la Jaina va marxar, va trobar la sala que se li havia assignat, va apagar els llums i va plorar.
L'endemà, amb el permís d'en Gavin Darklighter, va partir per trobar-se amb el Ventura Errant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada