divendres, 13 de novembre del 2015

Renaixement (XXXVI)

Anterior



QUARTA PART

RENAIXEMENT
CAPÍTOL 36

L'espai real va acollir a la Jaina amb una flamarada actínica i una ona de xoc que va moure al seu Ala-X violentament. Es va estremir instintivament, tancant els ulls per evitar la resplendor. El record de la vista danyada encara estava imprès en el seu sistema nerviós.
«Tingues una mica de valor, noia! -va pensar, obligant-se a obrir-los de nou-. Estàs en territori enemic!».
I a punt d'aixafar-te contra un asteroide, el mateix contra el qual ha explotat el coralita que en Gavin Darklighter acabava de foradar. Va virar bruscament cap al port per evitar una destinació idèntica.
-Amb compte, Escuradents! -crepità la veu d'en Gavin en el seu sentit-. Murris, en formació. Tenim molta companyia a la ruta.
-Com ordeni, cap -va dir la Jaina, teixint la seva trajectòria a través dels irregulars trossos de planeta destrossat que s'estenien tan lluny com els seus sensors podien indicar.
A estribord i per sobre del seu horitzó, l'estrella groga al cor del sistema estava mig eclipsada pels braços estesos de la distant arma gravitacional. Més a prop i just davant hi havia l'objectiu immediat de l'Esquadró Murri: el cordó on l'Interdictor d'en Kre'fey va ser sacrificat. Els seus escuts ja s'havien col·lapsat, i els seus generadors de massa ombra eren ions dispersos. Però un núvol expansiu de gas supercalent deixava un rastre clar on havia estat. En Wedge havia afegit alguna cosa a la ja de per si bona idea de l'almirall bothan. Hi havia disposat que el reactor entrés en fase supercrítica quan els escuts arribessin el dotze per cent.
No sabia quantes naus yuuzhan vong s'havia emportat amb ell. Per moltes que fossin, venien moltes més per l'esquerra, a través de les restes planetàries en suspensió, i aquestes eren assumpte de l'Esquadró Murri. Els càlculs havien posat de manifest que el canvi temporal en les tensions gravitacionals del sistema els donaria una petita oportunitat, no prou gran com per arriscar les majors naus d'en Kre'fey, però prou àmplia perquè passessin amb sigil els Murris i la Dotzena d'en Kyp a través d'ella. La Dotzena es va dirigir cap a l'arma per descobrir quines forces estaven custodiant aquella cosa. El treball dels Murris era netejar els yuuzhan vong que estaven estacionats al voltant de l'entrada a l'hiperespai, la qual era l'únic camí per al Ralroost i per les forces yuuzhan vong en el perímetre del sistema. Els Murris havien de prendre el control d'aquella entrada.
-He descobert una cosa gran en les coordinades de l'objectiu -els va informar en Gavin-. Deu ser una nau, potser una estació de combat. Designació: Wampa. La prendrem. Dos i tres, mantingueu en aquests coralites apartats de nosaltres.
La Jaina va fer un doble gir per preparar-se, i es va separar de la formació amb Tres, volant alineada amb les ales de Dotze. Va sentir un breu accés de tristesa, recordant que alguna vegada va volar per a l'Anni Capstan, quan es va unir per primera vegada a l'Esquadró. L'Anni havia mort a la batalla d'Ithor. Dotze era un estrany, un duro anomenat Lensi. La Jaina l'havia conegut en l'última sessió informativa.
-Gira 231-23 -va ordenar l'Alinn Varth, el líder del vol de la Jaina-. Anirem a per aquest esbart.
La Jaina va obeir i va fer allò ordenat, veient, mentre ho feia, un vol de vuit coralites en formació piramidal, apropant-se ràpidament. L'espai al voltant estava bastant net d'asteroides, reflectint la baixa densitat de massa que feia la zona segura per saltar dins i fora. La Jaina es va sentir exposada.
-Només dos per a cadascun -va dir en Lensi-. No està malament.
-No et posis gallet, Dotze -va etzibar en Varth-. És només el primer avanç.
-Com ordenis -va respondre Dotze. Després va girar sobre si mateix, disparant a màxima potència. La Jaina va romandre al seu costat, però va contenir el seu foc fins a estar més a prop. Els coralites van començar a disparar tots alhora. La Jaina va donar una batzegada a la palanca i va tallar la trajectòria fent un gir de llevataps. Les masses compactes de plasma van passar de llarg sense ni tan sols fregar-la. Ara es trobava darrere del coralita que li havia disparat abans, el va tenir a l'abast i va començar a ruixar-lo amb trets de baixa intensitat. El coralita va produir un buit i va començar a absorbir-los, però fent-ho perdia part de la seva mobilitat i gravava la seva potència. Quan els trets van començar a passar a través, la Jaina va canviar a una ràfega quàdruple a plena potència. Per a la seva sorpresa, l'anomalia també els va absorbir.
«Merda de Sith!».
-Mira, Dotze -va dir la Jaina-. Coneixen el parany i canvien. S'anticipen als trets intermitents.
-Rebut. Deixa'm escombrar aquest de la teva cua, Onze.
Una ràpida mirada indicà a la Jaina que en efecte havia lligat amb un admirador. Va tirar amb força de la palanca de comandament, però el coralita la va seguir. El seu escut va rebre un impacte.
Dotze es va llançar darrere del coralita mentre la Jaina sotmetia al seu Ala-X a una sèrie d'enrevessades maniobres. El coralita seguia just allà.
-Massa temps en terra -va remugar ella.
Llavors l'acompanyant no desitjat va cremar i va caure, deixant un rastre de plasma.
-Gràcies, Dotze -va dir ella.
La Jaina va baixar en picat cap a un altre coralita. Com l'anterior, aquest va començar a deixar passar els trets intermitents aviat.
-Nosaltres també podem aprendre -va dir entre dents.
Va mantenir la pluja de trets dels quatre làsers, després va disparar de nou a màxima potència. Tres forats incandescents van aparèixer en el coralita. Va continuar en la seva direcció, sense disparar més. La Jaina no va desaprofitar més temps en ell, però va trobar a Dotze i va tornar a babord.
-Anem a per aquest que s'allunya -va dir Dotze.
-Negatiu, Dotze -crepità la veu de nou-. Torneu a la formació. No podem assolir-los a tots i no ens podem permetre que ens facin separar en temps ni en distància.
-D'acord -va dir Dotze.
S'acostaven quatre coralites més.
«Si no obrim aquesta porta aviat -va pensar la Jaina-, no l'obrirem mai». Un sobtat i violent cruixit va estremir els timpans de la Jaina. Després va sentir la veu d'en Gavin.
-He perdut a Tres -va dir-. Dotze, cobreix-me la rereguarda, vaig allà.
La Jaina va serrar les dents, desitjant poder veure què estava passant en Wampa, però tenia els seus propis problemes. Tres coralites se li van acostar per babord. Odiava fer-ho, però després d'una mica de foc intermitent va canviar als torpedes de protons. Un buit va aparèixer per atrapar el projectil mortal, i, tal com estava programat, el cap detonà abans de poder ser absorbida. L'extra va ser que l'explosió havia estat prou propera com per acabar amb els tres caces yuuzhan vong.
«Això és nois, seguiu venint d'aquesta manera».
Tot d'una se li va ocórrer que ells probablement l'estiguessin incitant a desaprofitar els torpedes. Després de tot, no anaven a poder extirpar a aquest monstre de la nau-matriu amb làsers.
Però per descomptat, tampoc anava a poder fer-ho si tots morien aquí. Una cosa cada vegada.

* * *

El Falcó va rebotar en el núvol de corall vaporitzat que els seus làsers acabaven d'arrencar de l'Interdictor. La visual d'en Han de l'enorme nau es va ampliar i també li va permetre veure uns quinze coralites que anaven a la seva estela, a un tret del Falcó, sense perill d'arribar a la seva nau nodrissa. Maleint, en Han va descendir de nou i ràpidament es va trobar amb un problema major, un que mai s'havia trobat usant tàctiques similars contra els destructors estel·lars de l'Imperi.
La nau yuuzhan vong va obrir un buit. Si els reflexos d'en Han haguessin estat un sol segon més lents, hauria estat aixafat en ell, i no volia esbrinar què li faria allò. Va prémer els repulsors i va rebotar de nou, intencionadament aquesta vegada, llançant al Falcó Mil·lenari en un gir amb forma d'arc que ràpidament es va convertir en un cercle. Els coralites van seguir-lo a temps perquè la meitat d'ells es fiquessin en una nova explosió, aquesta provinent d'un míssil d'impacte.
-Això està millor -va grunyir ell.
-Estem condemnats -va anotar C-3PO.
-Controla't. Les hem vist molt pitjors que aquesta.
-He d'indicar-li que...
-No.
Els làsers quàdruples disparaven constantment, en Jacen i la Leia feien la seva part. Un gratificant nombre de coralites ja havia sucumbit als esforços familiars, però aquests no eren el problema. Les naus grans eren el problema, especialment l'Interdictor.
Només el Falcó havia encertat un tret sobre ell. Les naus d'en Karrde lluitaven per la seva vida contra els dos creuers de la Brigada de la Pau i una nau yuuzhan vong semblant a una fragata.
-En Han Solo -remugà- entabanat en el parany pirata més obvi que es pugui imaginar. Mai podré superar-ho.
-Ho afegiré a la llista de les altres coses que mai podràs superar -va dir la veu de la seva dona pel sistema de comunicació obert.
-Sí, bé. Millor espera que sobrevisqui a aquesta, cor.
-Papa? -va dir en Jacen-. He esmentat alguna vegada que tot aquest assumpte de la pirateria era una mala idea?
-Com no, fill, tu... Guau!
La seva exclamació va comentar el raig de plasma que acabava de llançar l'Interdictor. El seu diàmetre era major que el Falcó, llançant-lo cap amunt com una flamarada solar. Ho va evitar amb un gir tan pronunciat que fins i tot amb els compensadors d'inèrcia al 98%, les forces gravitacionals van fer córrer veloç la sang del seu cap.
Darrere d'ell va sentir un fort so metàl·lic mentre C-3PO xocava contra una escotilla. De nou.
-D'acord -va remugar en Han-. Hora de canviar d'estratègia. 3PO, deixa de fer el ximple per aquí i vine aquí dalt. Et necessito!
El cap daurat de l'androide va treure el cap per la cantonada.
-Em necessita? Seria feliç de ser-li d'ajuda, capità Solo, però no veig com un androide de protocol podria ser-li d'ajuda. A menys que vulgui que transmeti la nostra rendició, el que he de dir que sembla una mala idea, fins i tot quan es reconsidera l'alternativa.
-No és això -va dir en Han, esquivant un núvol de coralites joves-. Abans vam percebre una estranya radiació provinent d'una d'aquestes càpsules de càrrega. Esbrina què és.
-Senyor. Realment no veig...
-O ho fas ja o abans de rendir-nos et llanço contra un forat negre!
C-3PO es va moure fins a les lectures del sensor.
-Estic bastant segur que no sé què estic fent. Encara que, m'apressaré a ser útil. Oh Per què no em vaig quedar amb l'amo Luke?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada