dimecres, 11 de novembre del 2015

Renaixement (XXIX)

Anterior



CAPÍTOL 29

En Luke va estrènyer la mà de la Mara i va tractar de contenir les seves llàgrimes. Va intentar mantenir la seva ment lliure de dolor, por i pena.
-Para ja -va dir la Mara-. M'estàs espantant -la seva veu era un ronc sec, una mica més alt que el so que emetien les larves de tlikist.
En Luke va agafar aire estremint-se i va tractar de somriure.
-Ho sento -va dir-. No és un dels meus millors dies.
-Deu ser millor que el meu -va dir la Mara.
La seva mà a la d'ell es notava apergaminada i calenta. La va estrènyer amb més força, sentint la malaltia al seu interior. Avançava de manera descontrolada, mutant a uns nivells que la ciència mèdica considerava impossibles. L'únic punt estable del seu cos era l'úter. D'alguna manera, fins i tot ara, quan la seva pell s'havia omplert de taques i se li queia el pèl, quan la reacció en cadena era tan ràpida i la malaltia s'estenia pel seu cos, ella encara mantenia el seu fill fora de perill.
-Potser sigui el moment de permetre que la Cilghal indueixi el part -va dir ell.
-No -la veu de la Mara es va trencar dient la paraula, però era el so més alt que havia emès en dies. Les seves parpelles van caure sobre les seves pàl·lides òrbites.
-T'ho vaig dir -va murmurar ella-. Sento que és un error. Si faig això, morirem tots dos.
-Com pots saber-ho?
-Com pots preguntar? Ho sé. La Força.
-Però això t'està matant, Mara -va dir.
Les paraules van sonar com si les pronunciés una altra persona.
Com un llenguatge desconegut.
-No, de debò? Mai... ho... hauria... endevinat.
La va sentir agitar-se cap a la inconsciència de nou.
-Mara?
-Segueixo aquí.
En Luke va mirar la figura dorment de la Cilghal en un llit proper. La sanadora treballava dia i nit, utilitzant la Força per alentir el progrés de la malaltia. Els resultats eren difícilment observables. Només la Mara havia estat capaç de controlar-la, però la seva terrible voluntat estava massa esgotada.
-Mara -va dir ell suaument-. Mara, has de deixar-me entrar.
-Puc aconseguir-ho, Luke.
-Mara, amor meu... Prou ​​de jocs aquesta vegada. Vols fer això a la teva manera i ho respecte. Ara has de respectar-me a mi. Aquest és també el meu fill, i tu, tu ets el millor del meu món. Deixa'm ajudar.
-Egoista -va dir la Mara.
-Sí, potser -va admetre en Luke.
-Perdona'm -va corregir la Mara-. Ajuda al nostre fill.
En Luke, llavors, es va endinsar en ella, al remolí. Va sentir com de veritablement feble que era la seva vida. El seu dolor era atroç, les fosques febres corroïen els marges del seu cervell. Era insuportable i la més profunda sensació de desesperança que mai havia sentit li va fer estremir.
«No. No estic aquí per patir el seu dolor. Sóc aquí per afegir la meva força». Ell ho sabia, però ho sentia més enllà del seu control. Hi havia massa dolor envaint a dojo. Va pressionar, forçant per allunyar-lo, intentant fer-hi fluir un riu de Força. Ell estava a mercè de la seva malaltia tant com ella.
Va escoltar un soroll i es va adonar que havia plorat.
«Calma, estic tranquil. Porto la calma amb mi, i la tranquil·litat. Estic tranquil».
Però la malaltia es va riure d'ell. Espurnes d'imatges i sensacions explotaven per tot arreu. Va veure la mirada lasciva d'en Palpatine, va veure els seus propis trets, més joves a través d'un vernís d'odi. Era un nen al carrer, fred i solitari.
Tots els sentiments negatius, totes les pors, odis, avarícies... El pitjor de la Mara hi era, per on la malaltia s'obria pas.
Va lluitar amb desesperació, però s'enfonsava i lentament li cobria. Saba pujant dins d'un arbre. Va saber en aquell moment que no podria salvar-la. Havia perdut la Mara, per sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada