dimecres, 18 de novembre del 2015

Línia de temps galàctica (IV)

Anterior



4: L'Imperi canvia d'estratègia
ATC 14

Aprofundint més en el passat, el Mestre Gnost-Dural descobreix evidència que el retorn dels mandalorians va ser el resultat de les totalment implacables maquinacions d'Intel·ligència Imperial.


L'arribada dels aliats de l'Imperi durant la Gran Guerra va ser un cop devastador del qual la República mai es va recuperar del tot.
Aquest era el segon pas del pla mestre de l'Emperador Sith.
Recents informes estratègics republicans demostren que el retorn dels mandalorians havia estat orquestrat per la Intel·ligència imperial.
Sabem molt poc d'aquesta ombrívola organització, però els operatius de la Intel·ligència Imperial són tan letals com els seus superiors Sith.
Les xarxes criminals de la galàxia van dubtar durant tota la Gran Guerra, debatent si havien de donar suport a la República o l'Imperi Sith.
Tot i que els Càrtels criminals Hutt es van prendre a malament que els Sith no els incloguessin en la conspiració prèvia a la guerra, la Intel·ligència imperial va bloquejar els esforços de la República per intentar aconseguir el suport dels Hutt.
Disseminats per la galàxia, els mercenaris mandalorians i caça-recompenses es van enfrontar a les mateixes eleccions que els hutts. Uns es van unir a l'Imperi, mentre la majoria van seguir sent independents.
Els diplomàtics imperials van fer múltiples intents per reclutar els caça-recompenses més infames de la galàxia; però les seves ofertes sempre eren rebutjades.
L'Imperi va canviar les seves tàctiques.
Els mercenaris mandalorians i els caça-recompenses sovint lluitaven com a gladiadors per la fortuna i la glòria: una marca d'honor per a la cultura mandaloriana.
Els agents imperials van usar això en el seu benefici, infiltrant-se en les més importants sorres de gladiadors de la galàxia com mànagers, promotors i fins i tot de vegades, com els propis gladiadors.
Els agents imperials van escollir a un jove i orgullós gladiador perquè es convertís en el seu peó.
En aquest jove gladiador sempre li havia anat bé a la sorra, però amb l'ajuda dels seus nous aliats imperials, la seva ascensió va ser accelerada fins a nivells mai abans vistos.
Arreglar el resultat d'una lluita en la sorra no és impossible, però els agents imperials van sabotejar descaradament tot el sistema drogant als competidors del seu campió. Ningú podia aguantar davant seu.
Els murmuris dels agents imperials es van convertir en crits de joia a la sorra... «Mandalore! Mandalore! ». L'antic títol del rei guerrer definitiu va recaure sobre les espatlles del jove gladiador. La seva infàmia va créixer, i quan va fer la seva crida, els mandalorians van acudir al servei del seu nou senyor.
Tot i això, el Nou Mandalore servia en secret als seus propis amos.
Els agents imperials tiraven dels fils del seu titella i l'Exèrcit Mandalorià va bloquejar la Ruta comercial Hydiana i va desafiar als Jedi.
Tot i que el bloqueig va ser finalment trencat, l'escena estava preparada per al Saqueig de Coruscant i la intranquil·la treva que paralitza la República a l'actualitat. L'Aliança entre els Sith i els mandalorians segueix intacta fins i tot avui dia. Això podria canviar si la treta original fos revelada; però la Intel·ligència Imperial cobreix les seves petjades massa bé.
Mandalore va ser derrotat recentment i el seu assassí, el Nou Mandalore, ha pres el seu lloc. Que sigui o no un altre titella imperial està per veure, però hem d’observar-lo de prop.
L'èxit dels agents imperials a l'hora de portar els mandalorians a la guerra va ser una jugada realitzada per respondre a la primera sèrie de victòries de la República, que serà l'objecte del meu següent informe...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada