dilluns, 9 de novembre del 2015

Renaixement (XXII)

Anterior



CAPÍTOL 22

Era difícil desxifrar l'expressió d'un Mon Calamari. Amb els seus sortints ulls de peix i amplis llavis, semblava, per a l'ull humà desentrenat, en perpetu estat de sorpresa o alegria. Patien la falta dels músculs facials que els humans utilitzaven per a la comunicació no verbal. Les seves espècies posseïen un altre conjunt d'eines semiòtiques per a aquest propòsit.
Així i tot, la Mara, d'alguna manera, va veure l'horror a la cara de la Cilghal, quan la sanadora va entrar a la zona mèdica que en Booster li havia permès establir.
-Ai, no -va murmurar la Cilghal. Els seus dits parcialment embullats voleiaven amb agitació-. Si us plau, Mara, reclina't -li va indicar un llit mèdic ajustable.
-No hi ha problema -va dir la Mara. Els seus genolls s'havien debilitat en el curt passeig des de la seva cambra fins allà. Es va sentir transformada en una cosa enorme i inflada que es balancejava sobre dues ridícules cames primatxones.
El que va veure en el mirall clínic de la Cilghal no encaixava amb la imatge de si mateixa en absolut, passada ni present. Els seus ulls s'enfonsaven en les conques grisenques, el seu color maragda es difuminava cap a un groc poc saludable. Les seves galtes enfonsades, com si no hagués menjat en dies. La seva pell estava tan pàl·lida que els vasos sanguinis sortien cap a fora com mapes topogràfics del delta del riu de Dagobah.
«Quina bellesa -va pensar la Mara-. Podria tornar a ballar al palau de Jabba de nou si pogués ballar. Per descomptat, atrauria a un tipus diferent d'admirador que l'última vegada que ho vaig fer...».
«Espera a què en Luke vegi això. Explotarà!». No disposat a córrer el risc que algun llescador pogués rastrejar una comunicació de l'HoloRed fins al Ventura Errant, en Luke havia sortit amb el seu Ala-X per contactar amb un bon nombre d'eminents metges i transmetre'ls els resultats dels últims exàmens de la Mara. Portava fora tres dies.
-He de saber què significa, Cilghal.
-Com et sents?
-Calenta, freda. Amb nàusees. Com si les nanosondes intentessin treure els ulls des del darrere amb vibrofulles microscòpiques.
La sanadora va assentir i va col·locar les seves desmanegades mans tan gentilment a l'abdomen de la Mara com si fossin fulles de plastifí surant.
-Fa tres dies, quan vas ser medicada, com et vas sentir? -va preguntar la Cilghal.
-Malalta. Jo també vaig pensar que m'estava tornant la malaltia. Vaig pensar que si estava sola, en plena concentració i sense distraccions, podria controlar-ho com ja ho havia fet abans.
-Això no és com abans -va dir la Cilghal-. En absolut. El nivell de mutació molecular s'ha incrementat cinc vegades. És molt pitjor que abans que prenguessis les llàgrimes. Ha de ser perquè molts dels recursos del teu cos estan centrats en l'embaràs. Podria ser perquè el sèrum hagi debilitat la teva habilitat per lluitar amb la malaltia -va tancar els ulls, i la Mara va sentir la Força en moviment, amb i sobre ella-. És com tinta fosca, tacant les teves cèl·lules, estenent-se.
-El nadó -va demanar la Mara-. Parla'm del meu fill.
-La Força crema amb brillantor en ell. La foscor no li ha arribat. Una cosa la manté apartada.
-Sí! -va murmurar la Mara estrenyent els punys.
Els ulls de la Cilghal van oscil·lar junts i la seva mirada va trobar la de la Mara.
-Ets tu, no? -va dir la sanadora-. T'estàs esmerçant a fons a mantenir la malaltia fora del teu úter.
-No puc deixar-la entrar -va dir la Mara-. No puc.
-Mara -va dir la sanadora-. Els teus nivells són terrorífics.
-Només he d'aguantar fins al naixement -va assenyalar la Mara-. Després puc tornar a prendre les llàgrimes de nou.
-Amb aquests nivells, no estic segura que vagis a sobreviure al part -li va dir la Cilghal-. Fins i tot si ho induïm o el fem quirúrgicament, estàs massa afeblida.
-Jo no perdo -li va contestar la Mara feroçment-. Seré forta quan arribi. Pot ser molt de temps?
-No m'escoltes -va dir la Cilghal-. Podries morir.
-T'estic escoltant -va contestar la Mara-. És només que el que m'estàs dient no canvia res. Vaig a tenir a aquest nen, i estarà sa. No vaig a tornar a prendre el sèrum. He passat per coses més dures que aquesta, Cilghal.
-Llavors, deixa'm ajudar-te. Deixa que t'enviï part de les meves forces.
La Mara va titubejar.
-Em posaré a les teves mans cada dia perquè em monitoris i em sotmetis a qualsevol tractament que puguis emprendre. Hi ha alguna cosa més que pugui fer?
-Més d'un cop al dia -va dir la Cilghal-. Puc enfortir el poder del teu cos per lluitar. Puc netejar-te d'algunes toxines. Puc combatre els símptomes. Però la malaltia en si mateixa, per això no hi ha res. No, no se m'acut res.
La desesperació i el fracàs es desprenien de la sanadora.
-Necessito la teva ajuda, Cilghal -va dir la Mara-. No em deixis encara.
-Mai ho faré, Mara.
-Bé. Necessito menjar, però no estic famolenca i no puc retenir res. Segur que em pots ajudar amb això.
-Amb això et puc ajudar -va contestar la Cilghal.
-Cada cosa al seu temps, vella amiga -va dir la Mara-. Cada pàrsec comença amb un centímetre.
La Cilghal va assentir i va sortir per reunir algunes coses del magatzem. La Mara es va tombar, sobtadament marejada, desitjant tenir la meitat de la confiança que havia demostrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada