dimarts, 17 de novembre del 2015

Línia de temps galàctica (I)


Línia de temps galàctica


Star Wars: The Old Republic està situat durant un període de temps únic en la història de la galàxia. Dècades de guerra amb l'Imperi Sith van concloure amb el saqueig del planeta capital de la República, Coruscant, i van obligar als senadors de la República i al Consell Jedi a acordar un dolorós tractat de pau.
En els anys que van seguir al tractat, el Consell Jedi va encarregar al Mestre Gnost-Dural, Guardià dels Arxius Jedi, que re-examinés la història de la galàxia a la llum dels recents esdeveniments. En els seus encertats informes, el Mestre Gnost-Dural va establir una nova línia de temps galàctica que es va convertir en un referent educatiu per als anys següents... els mateixos anys en què té lloc Star Wars: The Old Republic.


Títol original: Galactic Timeline
Autor: desconegut
Publicat originalment al lloc web StarWarsTheOldRepublic.com (swtor.com) com una sèrie de vídeos introductoris al joc The Old Republic.
Publicació de l'original: des de 2009 fins a 2011
La cronologia va en ordre invers, retrocedint des del Tractat de Coruscant, 3653 anys abans de la batalla de Yavin, fins a temps anteriors a la República en els últims esdeveniments enumerats.


Història Galàctica

Benvingut als Arxius Jedi
Totes les dates s'han ajustat perquè coincideixin amb el sistema adoptat pel Senat Galàctic en el deixant del recent acord de pau entre la República i l'Imperi Sith.
• DTC - Després del Tractat de Coruscant
• ATC - Abans del Tractat de Coruscant
Els holoregistres detallats per a cada esdeveniment estaran disponibles, a mesura que siguin investigats i gravats pel Mestre Arxiver Gnost-Dural. Els registres disponibles s'indiquen amb nodes il·luminats. Si us plau, vigili les freqüències estàndard per a ser notificat sobre la disponibilitat de nous holoregistres.







1: El Tractat de Coruscant
DTC 0

En la seva primera entrada, el Mestre Gnost-Dural relata els esdeveniments immediatament anteriors a la signatura del Tractat de Coruscant, el punt d'inflexió en la història recent de la República.


Salutacions. Sóc el Mestre Gnost-Dural, Guardià dels Arxius Jedi.
El Consell Jedi ha sol·licitat que dugui a terme una tasca d'enormes proporcions: revisar els arxius històrics de l'Orde a la llum de les últimes revelacions sobre la formació de l'Imperi Sith.
Estic especialment concentrat en la tasca de rastrejar l'origen del conflicte entre l'Imperi i la República, els Sith i els Jedi, i descobrir les arrels de la bel·ligerància que contamina els nostres temps.
He triat començar amb el fet definidor dels anys recents, l'Acord de Pau sense precedents entre l'Imperi Sith i la República Galàctica: El Tractat de Coruscant.
Tres segles després de la mort d’en Darth Malak i la fi de la Guerra Civil Jedi, l’Autèntic Imperi Sith va tornar de l'Espai Profund, atacant la República i començant una guerra com mai havia estat vista en la història de la galàxia.
La Gran Guerra Galàctica es va allargar durant dècades, milers de Jedi i Sith van caure durant el conflicte i un sens fi de sistemes solars van ser arrasats.
Tot i que ara controlava mitja galàxia, l'Emperador Sith cada vegada estava més impacient: havia esperat que el seu triomf arribés abans.
Els Senyors del Consell Fosc de l'Emperador van sorprendre al Senat republicà amb una oferta de pau, un indult que la República no es podia permetre ignorar.
Les coses s'havien tornat molt complicades per a l'esforç bèl·lic de la República ja que la ruta comercial més important que existia entre la Vora Exterior i els mons del Nucli encara estava recuperant-se del Bloqueig Mandalorià.
El Consell Jedi va avisar al Senat que considerés l'oferta dels Sith amb precaució, però fins i tot els Jedi estaven d'acord en què la guerra no podia ser guanyada: la pau era l'única esperança.
Diplomàtics republicans i imperials es van reunir al planeta d'Alderaan per discutir un alto el foc a escala galàctica... però els Sith encara tenien una jugada a fer.
La Flota Imperial va llançar un atac per sorpresa a la capital republicana de Coruscant, van bombardejar el planeta des de la seva òrbita i van assaltar les torres sense fons de la ecumenòpolis.
Amb les defenses de la ciutat incapacitades, els Imperials van aniquilar el Temple Jedi, van capturar la Torre del Senat i van prendre a tot el planeta com a ostatge.
A Alderaan els diplomàtics republicans no van tenir elecció. Tot i els poc favorables termes, el Tractat de Coruscant va ser signat.
Les tropes de la República i els Jedi van començar a retirar-se dels camps de batalla al llarg de la galàxia, deixant desprotegits sistemes estel·lars sencers, perquè més tard fossin devorats per l'Imperi Sith.
Els Jedi van tornar a Coruscant per trobar el seu Temple en ruïnes i iracunds senadors que culpaven el seu Orde de tots els problemes de la República.
Tot i que encara estaven compromesos amb la defensa de la República, els Jedi es van mudar al seu antic món natal de Tython, per descansar, meditar i buscar guia en la Força.
Així va ser com va començar una situació d'equilibri sense precedents: els Jedi reconnectant amb les seves arrels, la República llepant-se les ferides, els Sith consolidant el seu poder i una galàxia dividida entre la llum i les tenebres.
En retrospectiva, aquest final era inevitable i hagués arribat abans si no fos per alguns dels menys agradables aliats de la República.
En un proper futur explicaré aquesta teoria.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada