diumenge, 8 de novembre del 2015

Renaixement (XVII)

Anterior



CAPÍTOL 17

-He localitzat al Ventura Errant -va dir en Luke-. No estan lluny de Clak'Dor. Estarem allà en un dia aproximadament.
La Mara va assentir.
-Bé -va dir amb brevetat.
-Com et trobes?
La Mara li va dirigir una mirada feréstega.
-Skywalker, per què em fas preguntes per a les quals ja tens la resposta? Em sento grossa, tinc els turmells com si portés posades unes manilles atordidores. Sempre tinc nàusees.
..Ningú em va dir que tornaria a tenir-les. Vaig pensar que aquesta part la superaria abans.
-Jo també -va contestar en Luke. Va estrènyer els llavis. Va sentir alguna cosa més que la simple irritació darrere de les paraules de la Mara. Estava a la defensiva per la seva arrencada emocional-. Hi ha alguna cosa que vulguis explicar-me? -li va preguntar amb suavitat.
-Si volgués dir-te alguna cosa t'ho diria, no?
-No si pensessis que podria disgustar-me -va dir en Luke.
-M'has enxampat. Odio aquesta samarreta. De fet, penso que et vesteixes fatal, i punt.
-Tu em vas comprar aquesta samarreta -li va recordar en Luke-. Mara, estàs malalta de nou? Han tornat els símptomes?
La Mara estudiava les seves ungles.
-La Cilghal s'ocupa de vigilar això -va dir ella, encara amb aquest aire de desafiament subjacent.
-I?
El rostre de la Mara es va contraure pel dolor.
-El nostre fill no té la malaltia.
-La tens tu de nou? -va inquirir en Luke.
La Mara va contemplar el camp d'estrelles alguns minuts.
-Potser -va admetre-. Potser.

* * *

Com estava previst, van trobar el Ventura Errant en un dia estàndard. El destructor estel·lar va obrir una dàrsena per a ells i van portar l'Ombra de Jade dins sense incidents.
Una petita multitud esperava al Luke, la Mara i la Cilghal. En Booster Térrik, capità i propietari del Ventura Errant, que estava al front, era un gran humà amb aspecte de gundark, amb una impressionant i ben cuidada barba i bigotis retorçats.
Darrere d'ell i al seu costat hi havia tres humans més, dues amb vestidures Jedi. En Luke va reconèixer a Kam Solusar per la seva segura estampa, les seves encantadores faccions, les seves entrades en el cabell ros. La seva esposa, Tionne, era inconfusible. El seu pèl era una cascada platejada caient sobre les seves espatlles. El tercer humà era una altra dona, amb prou feines vestida amb una granota, la seva brillantíssima cabellera negra: Mírax Térrik Horn, la filla d'en Booster i la seva ocasional sòcia en els negocis. Es va casar amb Corran Horn, que brillava per la seva absència.
Darrere d'ells hi havia un nodrit grup de joves d'almenys set espècies. És el que va quedar de l'Acadèmia de Yavin IV, el Praxeum en què s'havien entrenat almenys cent Jedi. Ara Yavin IV estava ocupada pels yuuzhan vong i el temple que va acollir als seus estudiants destruït. Amb mitja galàxia a la caça del Jedi per oferir-lo com a regal al mestre bèl·lic yuuzhan vong, no hi havia un sol lloc segur. Durant mesos, en Booster havia estat saltant aleatòriament per la galàxia per mantenir ocults els estudiants.
En Luke es va adonar que en faltaven dos. L'Ànakin Solo i la Tahiri Veila. Coneixent a l'Ànakin, era un mal senyal. En Luke va fer una anotació mental per preguntar per ell tan aviat com les rebudes haguessin acabat.
-Mira allà -va grunyir en Booster, mentre la Mara i en Luke descendien per la rampa de descens-. Vet aquí l'home que va transformar l'antany poderós i terrible Booster Térrik en una mainadera glorificada. Ara he de deixar-te el lloc, Jedi.
-No tinc paraules per expressar el molt que t'ho agraeixo -va dir en Luke. Encara que sabia que en Booster tenia bones intencions, no tenia l'energia o la disposició per fer broma en aquest moment.
-Has d'estar-ho. Mocosos Jedi. Estirà el cabell d'un jove noi amb el cabell castany, després el de la noia que tenia al seu costat-. Amb algunes notables excepcions, és clar -esmenà.
-Ets divertit, avi -va dir el noi. Després va tornar els seus ulls a l'Ombra de Jade, en Luke i la Mara-. Salutacions, Mestres.
-Salutacions, Valin -va contestar en Luke-. Espero que t'hagis allunyat dels problemes i concentrat en les teves lliçons.
-Així ha estat, Mestre Skywalker. Ho prometo.
-I els altres? -En Luke va dirigir una mirada al grup d'estudiants. Com a contestació va rebre un cor d'assentiments i entusiasme contingut.
-Això està bé. Kam, Tionne, Mírax. M'alegro de veure-us.
Hi va haver una ronda d'encaixades i abraçades, i després un moment de silenci incòmode.
-Suposo que hem de parlar -va dir en Luke finalment-. He d'informar-vos a tots d'alguns assumptes.
-Això està molt bé -va dir la Mírax-. Però la Mara sembla cansada.
-Estic bé -va dir la Mara en desacord.
La Mírax va agitar el cap.
-He tingut dos fills. Conec aquesta mirada. Deixa'm portar-te a algun lloc on et puguis refrescar i deixa'ls a ells amb la seva conferència. En Luke no et necessita per això, no?
-Suposo que no -llançà una mirada al Luke i ell va saber què significava: «Els meus problemes de salut són privats. No parlis d'ells».
Ell va assentir perquè sabés que ho havia entès. En veu baixa li va dir:
-Si estàs cansada, vés amb la Mírax. Si em deixo alguna cosa ja ompliràs els buits més tard.
La Mara va somriure lànguidament.
-T'engreixes una mica i tothom et tracta com si fossis una invàlida.
-Ja veuràs que poc dura això després del gran moment -va dir la Mírax-. Quan el petit Skywalker tingui un lleu accident, tothom pensarà, com per art de màgia, que ets plenament capaç i forta.
-I jo que vaig pensar que aquesta era la millor part.
-Sí -va dir la Mírax-. Això és exactament el que t'estic dient. Acompanya'm, tinc una còmoda butaca amb el teu nom.
-Jo aniré també, si no us molesta -va dir la Cilghal.
-És clar -va contestar la Mírax-. Com més siguem, millor.

* * *

Es van asseure al voltant de la taula circular de conferències d'en Booster, fascinats per les notícies.
-De veritat creus que t'haurien arrestat? -va preguntar en Kam, ajuntant les dues mans en un enorme puny.
-Honestament, no ho sé -va contestar en Luke-. En Hamner pensa que tot era una trama dissenyada per treure'm de Coruscant. Potser tingui raó. En Borsk Fey'lya mai ha estat un dels nostres majors defensors, però no me l'imagino pensant que arrestar-me vagi a arreglar els seus problemes. De fet, crec que per poc evitem una insurrecció per haver ordenat la meva detenció.
-L'últim que he sentit -va dir en Booster-, és que el Senat està dividit per la qüestió Jedi. Potser això és un avís i en Fey'lya està actuant com el polític que és.
-Potser -va estar d'acord en Luke-. D'alguna manera, no importa. El que importa és el que farem ara.
-I això és...?
-Ara mateix, en Han, la Leia, en Jacen i un nombre d'altres aliats estan creant una xarxa per ajudar els Jedi en el que puguin necessitar per escapar de les zones de perill i per portar-los dins i fora de l'espai yuuzhan vong i del dels seus simpatitzants. No dubto que, amb el temps, aquesta xarxa serà plenament eficaç. Però fins que aquest dia arribi, necessitem un planeta-base que només nosaltres coneguem i que només nosaltres podem trobar. No podem seguir saltant al voltant de la galàxia, necessitem una base des de la qual planejar els nostres actes. Si en Han i la Leia estaven creant un gran riu, necessitem un mar en el qual desembocar.
-Bé, això sona bé -va dir en Térrik-. Certament no vull a tots aquests aprofitats amb roba de Jedi a la meva nau.
-Tens algun lloc en ment?
-Francament no. Esperava algun suggeriment.
-La Instal·lació de les Goles -va proposar en Kam.
-Ja l'estem usant -va dir en Luke-, però és bastant coneguda. És gairebé impossible navegar-hi, però és ben coneguda. Un bon nombre de col·laboracionistes podrien portar als yuuzhan vong allà. Estem arriscant un lloc allà, un refugi franc, però no arriscaré l'esperança dels Jedi en un lloc tan exposat.
-Si hi hagués un altre laberint de forats negres com les Goles... -va començar la Tionne.
-És cert, n'hi ha -va dir en Booster-. O almenys un lloc semblant. En realitat és pitjor encara.
-On?
-Pensa. Què fa de les Goles un malson? Totes aquestes ombres enormes, recolzant-se les unes contra altres. La gravetat corbant tant l'espai i el temps que gairebé cap ruta hiperespacial és segura. Hi ha un altre lloc així.
En Kam va assentir.
-El Nucli interior -va dir-. Térrik, estàs boig.
-Tu ets un dels que van suggerir les Goles -va assenyalar en Booster.
-Sí, però sabem com entrar i sortir-ne.
-Algú va trobar la manera -va dir en Booster.
-D'acord, algun boig.
-En Kyp també el va trobar -va dir en Luke-. Utilitzant la Força. Si en Kyp va poder fer-ho amb les Goles nosaltres podem fer-ho amb el Nucli. No serà fàcil.
-Un món nostre -va dir la Tionne cantadora-. Un món Jedi, segur per als nens, és una digna meta.
-Mereix una cançó o dues. No estàs d'acord? -va preguntar en Booster.
La Tionne, molt coneguda per les seves balades, va assentir i va somriure de manera enigmàtica, encara que no tant per Kam. Els seus ulls es van obrir molt.
-Nosaltres? -va voler saber en Kam.
La seva esposa va continuar somrient.
-Els estudiants tindran al Luke, almenys, fins que la Mara doni a llum, i sospito que algun temps després. I tindran a Corran quan torni. Hem estat sedentaris durant massa temps, Kam. Has de fer-ho. Serà per bé.
En Booster va riure sonorament.
-Sospito que hem trobat al teu boig, Solusar.
En Kam va redreçar les espatlles incòmode.
-Sí, potser ho has fet -va admetre.
-Parlant d'en Corran -va dir en Luke, després que unes versions més petites de la riallada d'en Booster recorreguessin la taula-. On és? Tampoc veig l'Ànakin.
-El noi tenia la febre de coberta -va dir en Booster-. Va anar amb Corran a per subministraments.
-Es van emportar a la Tahiri amb ells?
-No sé res d'això -va dir en Booster.
-Ho va fer -va dir en Kam.
Els ulls d'en Booster es van entornar amb ràbia.
-Sense el meu permís? Qui és el capità aquí? Quan aquest ex-membre de la seguretat corelliana que es va casar amb la meva filla torni, li ensenyaré qui és. Dóna-ho per fet.
-Estic segur que en Corran sabia el que estava fent -va dir en Luke.
-Oh, jo no diria tant -va afirmar en Kam-. Es va dur a l'Ànakin i la Tahiri junts? No, dubto que sabés el que es feia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada