dijous, 19 de novembre del 2015

Línia de temps galàctica (IX)

Anterior



9: Les Guerres Mandalorianes
ATC 311

En un nou registre hologràfic de la línia de temps, el Mestre Gnost-Dural revisa la campanya de la República durant les Guerres Mandalorianes.

 
Revan i Malak no van caure al Costat Fosc en un moment determinat. Ho van fer després de passar anys en la guerra i desafiant al Consell Jedi.
El descens a la foscor d’en Revan i Malak va començar amb la compassió... Compassió per aquells obligats a formar part de les Guerres Mandalorianes.
De totes les guerres en la història de la República, la guerra amb els mandalorians va ser la més sagnant, a causa, en gran mesura, a l'ambiciós líder dels mandalorians.
Mandalore el Màxim va tractar d'aconseguir l'exèrcit més poderós de la galàxia.
Per aconseguir-ho, havia de derrotar tant a la República com als seus protectors, els Jedi.
Unint als clans mandalorians i reclutant nous guerrers com «Neo-Creuats», Mandalore va començar a conquerir mons no alineats en la Vora Exterior.
Els mandalorians van lluitar contra aliats de la República en molts fronts, però l'exèrcit de la República no es va mobilitzar del tot fins que l'amenaça va arribar a Taris.
En les primeres batalles, la República va sortir victoriosa.
Molts herois van emergir, inclòs el dedicat soldat i talentós pilot: Tinent Carth Onasi.
Però, Onasi i la resta dels defensors de la República no s'havien enfrontat a l'autèntic repte.
Mandalore el Màxim retenia, en secret, al gruix del seu exèrcit per provar les forces republicanes.
Alliberant la seva força, els mandalorians van devastar les defenses de la República, i van aterrir els sistemes des del braç de Tingel fins la Vora Mitjana.
El Consell Jedi es va negar a entrar en batalla. Tot i la brutal agressió mandaloriana, el Consell va declarar que cap Jedi havia d'anar a la guerra.
A mesura que la guerra empitjorava, un grup de dissidents va formar una rebel·lió, determinats a defensar la República.
Els dissidents estaven encapçalats per Revan i Malak.
Unint-se a Onasi i a les millors tropes de la República, en Revan i en Malak van decantar el combat a favor seu.
En Revan va liderar a les forces de la República en un poderós contraatac que va expulsar als mandalorians de l'espai republicà. En la batalla final, Revan va derrotar a Mandalore i va activar una super arma que va destruir el planeta... i a tot el món en ell. L'acció d’en Revan va destruir als exèrcits mandalorians i va acabar amb la guerra, però va sacrificar moltes vides, milers de tropes republicanes i Jedi en el procés...
Amb la fi de la guerra, els soldats com Carth Onasi van tornar a casa però en Revan i en Malak van perseguir a les restes de l'exèrcit mandalorià cap a l'espai profund.
Va ser allà, és clar, on van trobar l'Imperi Sith i van conèixer l'Emperador, el seu descens cap al Costat Fosc s'havia completat. Encara que va ser una benedicció per als plans de l'Emperador, ningú va sospitar que la mà del Costat Fosc va tenir el seu paper en les Guerres Mandalorianes.
Una anàlisi més profunda de la història suggereix una altra cosa.
El meu pròxim informe tractarà sobre Exar Kun.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada