dimarts, 17 de novembre del 2015

Línia de temps galàctica (II)

Anterior



2: Es trenca el Bloqueig Mandalorià
ATC juliol

Triomfant on els Jedi havien fracassat, un comboi contrabandista va trencar el bloqueig mandalorià i va restaurar la ruta comercial de la República.


Després del Saqueig de Coruscant, el Consell Jedi va estar d'acord en què la República havia estat derrotada per les atrevides i astutes estratagemes de l'Imperi. Un examen més atent, però, suggereix que el Saqueig de Coruscant no va ser el moment de glòria de la campanya de l'Imperi, sinó que era en realitat una arriscada maniobra duta a terme després que tots els altres intents havien fracassat. Els Sith només es van plantejar semblants mesures després de les derrotes que havien tingut davant un inesperat aliat de la República: Un contingent de criminals contrabandistes, que va trencar el Bloqueig Mandalorià.
El Bloqueig havia asfixiat la principal ruta de comerç que proporcionava suport militar republicà a la Vora Exterior i la principal Hiperruta que portava matèries primeres des de les colònies als mons del Nucli.
Crítics sistemes republicans que durant molts anys havien resistit l'avanç dels Sith van començar a caure davant l'Imperi, i subministraments essencials van desaparèixer dels mons del Nucli gairebé de la nit al dia. A mesura que la fam prenia com a ostatge els nivells inferiors de Coruscant, els motins es van estendre per la superfície del planeta. Les converses al Senat van virar cap a una possible rendició davant l'Imperi Sith. Va ser en aquest crític moment en què una contrabandista miraliana, anomenada Hylo Visz, va reconèixer una excel·lent oportunitat de negocis, per a ella i els seus companys.
Amb la República disposada a pagar qualsevol preu per subministraments bàsics, el pla de la Hylo era simple: trencar el Bloqueig Mandalorià.
Després de carregar massius vaixells de càrrega amb totes les mercaderies que la Vora Exterior havia d'oferir, Hylo i la seva companyia de contrabandistes van portar aquesta càrrega a menys d'un pàrsec de distància del Bloqueig i allà van detenir la flota.
Distrets pels sospitosos vaixells de càrrega, els mandalorians mai van saber el que els havia atacat. Una variada flota de naus va sortir de l’hiperespai i va obrir foc. Una massiva batalla estel·lar va tenir lloc a continuació.
Els vaixells de càrrega lleugers dels contrabandistes van maniobrar formant anells al voltant dels gegantins creuers; però tot i així, Hylo Visz i la seva banda es van veure superats.
Afortunadament per a ells, els sistemes d'informació estratègica de la República van ser alertats i van ser llançats caces des dels sistemes estel·lars més propers. Amb la seva ajuda, els mandalorians van ser ràpidament derrotats.
Amb el Bloqueig ja trencat, Hylo Visz va portar els seus plens vaixells de càrrega a Coruscant i va sortir del negoci amb més riqueses de les que mai havia pogut imaginar. Una elaborada cerimònia de lliurament de medalles va ser disposada en el seu honor, però la Hylo mai va aparèixer a la cita: feia molt que se n'havia anat.
Un any més tard van començar a córrer rumors que havia estat assassinada per trair als hutts. Malgrat això, gràcies als esforços d'aquesta heroïna per accident, l'esforç bèl·lic de la República va tenir temps de recuperar l'alè.
En aquella època, molts creien que l'Imperi estava darrere del Bloqueig Mandalorià. Els meus estudis indiquen que hi ha una explicació molt més complicada. Compartiré aquestes troballes amb vosaltres en el meu pròxim informe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada